PN LUMPUH?

 

Md Zulaimi Kazin

Segala-galanya bermula apabila mesyuarat UMNO bahagian, ahli2 dilapangan 90% tolak PPBM dan minta keluar dari PN. Sebeleum ini pimpinan peringkat MKT UMNO dan MP2 UMNO berbelah bagi tapi bila suara ini jelas dan tidak boleh pertikai lagi...


MAKA,


Annuar Musa pun dilucutkan sebagai SU BN. Kalau sebelum ini bukan main rancak Annuar Musa memberi kata dua kpd pimpinan UMNO tapi bila Abe War sendiri lihat suara dari Kelantan dan seluruh negara, Abe War tak mampu lagi melawan arus melainkan nekad keluar dari UMNO.


Arahan minta MP2 UMNO tinggalkan semua jawatan yang disandang sekarang mesti dipatuh oleh MP2 ini sbb mereka pun tahu suara seluruh ahli UMNO yang tidak senang dengan kerajaan PN.


Tinggal lagi roadmap utk hadapi PRU15. Umno/BN tak perlu bergabung dengan PH tapi cukup buat kerjasama terutama dari segi pembahagian kerusi. PH dan BN tidak akan berlaku pertembungan kiranya status quo diambil kita dimana kerusi yng BN menang terus kekak BN bertanding manakala kerusi yang PH bertanding guna lambang PKR menang, PH yang bertanding. Cuma kerusi-kerusi yang PAS dan WARISAN yg menang akan dibahagikan dantara PH dan BN. 


Kerjasama dan Persefahaman ini akan menjadikan penyokong PH akan mengundi BN di kerusi BN bertanding manakala penyokong BN mengundi PH dikerusi PH bertanding. Keadaan ini tidak akan berlaku pertembungan atau pertindihan kerusi, rundinganya agak muadah berbanding BN bersama PN.


Pembentukan kerajaan selepas PRU akan dirunding selepas PRU.
No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

Kerajaan Pas tidak baiki jalan walau memerintah kerajaan pusat, penduduk kecewa

  Sewaktu Pas Kelantan merupakan kerajaan pembangkang, alasan yang sering digunakan apabila menghadapi masalah insfrastruktur ialah tiada pe...