TIDAK ADA PENCAPAIAN APA-APA OLEH DS NAJIB KATA TUN M........AHLI UMNO BAWAHAN NAK KATA APA?????

Abdul Aziz Mustapha
KUALA LUMPUR, 1 April: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar bersetuju dengan Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa tidak ada apa-apa pencapaian sepanjang Datuk Seri Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri."Bekas Perdana Menteri kata, sepanjang lima, enam tahun lalu, anda tidak melihat pertumbuhan negara sama sekali."Ia bermakna, sepanjang Najib menjadi Perdana Menteri, anda tidak melihat pertumbuhan negara sama sekali," katanya.

Oleh kerana Umno sentiasa menisbahkan kejayaannya dengan pembangunan, kata Mahfuz, jika Dr Mahathir kata anda tidak melihat pertumbuhan negara sama sekali sepanjang lima enam tahun lalu, ia bermakna tidak ada apa-apa pencapaian sepanjang Najib menjadi Perdana Menteri. "Itu sahaja maknanya kerana Dr Mahathir tidak buat kenyataan yang berbelit-belit mengenai perkara itu. Sangat mudah difahami," kata Ahli Parlimen Pokok Sena itu.Malaysian Insider 27 Mac memetik Dr Mahathir berkata: "Saya bimbang kerana sepanjang lima, enam tahun lalu, anda tidak melihat pertumbuhan negara sama sekali."Pada masa yang sama anda boleh melihat tuduhan (satu sama lain) di kalangan pelbagai kaum.


Orang Melayu menuduh orang Cina, orang Cina menuduh orang India dan orang India menuduh orang Melayu".Bagi Mahfuz, Dr Mahathir bukan sahaja menyatakan tidak ada pertumbuhan negara sama sekali sepanjang Najib memerintah, malah beliau juga menggambarkan Najib tidak dipercayai oleh orang-orang Melayu.Menurut bekas Presiden Umno itu, wujudnya begitu ramai NGO Melayu yang memberi tumpuan masalah Melayu kerana terhakisnya kepercayaan mereka kepada Umno sebagai pelindung nasib mereka."Apabila Dr Mahathir kata orang-orang Melayu tidak lagi mempercayai Umno, ia sekaligus bermakna orang-orang Melayu tidak mempercayai Najib dan para pemimpin Umno yang lain kerana Umno di bawah kepimpinan mereka," kata Mahfuz.

Beliau juga menyifatkan Najib membahayakan negara kerana beliau tidak mempunyai kebolehan untuk mempertimbangkan mana yang baik dan mana yang buruk untuk negara."Amat berbahaya kepada negara apabila Perdana Menterinya seperti dicucuk hidung dan menerima begitu sahaja cadangan supaya firma Zionis, Apco Worldwide bermaharajalela di dalam pentadbirannya," kata Mahfuz.Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum itu menuntut supaya kerajaan segera membatalkan kontrak perkhidmatan Apco Worldwide Sdn Bhd dan menubuhkan suruhanjaya siasatan diraja bagi menyiasat skandal yang disifatkan sebagai mencalar maruah negara.Anwar yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh berkata, beliau bimbang kerana kerajaan mengambil sikap membisu terhadap dakwaan penglibatan Apco, sedangkan maklumat strategik negara telah terjejas apabila kerajaan melantik syarikat Yahudi itu sebagai perunding komunikasi itu.


TAPI LAIN DALAM BLOG PENYOKONG UMENO KATA....TENGOK DAN BACA DI BAWAH.....

DIPETIK DARI LAMAN WEB PEMUDA UMNO.SAMPAI TAK ADA SATU PUN CERITA ILMIAH YANG BOLEH MENYEDARKAN RAKYAT.PADA HAL RAKYAT DAH SAMPAI TAHAP CERDIK MENILAI SEMUA BERITA DAN KENYATAAN YANG ADA INI.PATUT LAH UMNO KALAH KERANA ADANYA ORANG SEPERTI INI.TAMBAHAN PULA YANG BERGELAR DOKTOR......KIAAAAQTUIIHHHHH...KALAU DI PULAU PINANG MEMANG TAK ADA APA-APA UNTUK KRONI DAN KETUA-KETUA AMK .MEMANG TAK SAMA DENGAN KETUA PEMUDA UMNO ATAU JAWATAN DALAM UMNO..TAPI KURANG-KURANGNYA BANTUAN UNTUK SEKOLAH AGAMA RAKYAT,MENGHARGAI WARGA EMAS WALAU SEDIKIT,ADA KETELUSAN DALAM PENTADBIRAN,TIDAK MENYALAHGUNAKAN DUIT MAJLIS AGAMA....ITU DIANGGAP SATU KEBAIKAN YANG RAKYAT DAH NAMPAK.

BILA KITA AJAK BERDEBAT, DIKOYAK KERTAS,TAK MAHU PULA PELAWA DIRI UNTUK HADIR BERDEBAT.INI MEMANG PERANGAI UMNO SEJAK DULU LAGI....KITA AKAN BAWA DR INI BERDEBAT DI PULAU PINANG.


Dr Novandri Hasan Basri- PECACAI UMNO BAYAN BARU.PATUT MELAYU PULAU PINANG MAJU-MAJU BELAKA KERANA ADANYA DOKTOR SEPERTI BELIAU....KAH...KAH...KAH.....PAKAT JUAI UMAH & TANAH BELI DI SEBERANG.........KERANA SEJAK 52 TAHUN DULU PAKATAN RAKYAT MEMERINTAH........Tidak ada istimewanya parti Pakatan Rakyat walaupun sudah berumur dua tahun. Inilah ringkasan kepada perkahwinan songsang yang terdapat di dalam parti-pati politik yang bernaung di bawahnya.Akan tetapi, perkahwinan tersebut telah menyerlahkan kepincangan parti Pas yang tidur sekatil dengan seteru rapat mereka sejak dahulu lagi. Jika membuat perbandingan, parti Pas telah tewas di dalam menegakkan prinsip perjuangan mereka jika dibandingkan dengan parti DAP.Kepimpinan parti Pas telah mengecewakan ramai penyokong mereka dengan berganding bahu dengan satu parti yang tidak mungkin akan menyetujui perjuangan asas parti Pas. Pemimpin PAS selalu menggunakan ayat 'satu hari nanti hati mereka (DAP) akan terbuka' apabila ramai yang mempertingkaikan perkahwinan songsang tersebut……


Kamarulzaman Kamdias

CIFU Anwar. Mungkin gelaran ini lebih sopan dari Tagline “Can I F**k U”- Anwar. Memang layak pun Anwar digelar Cifu.

Dia adalah cifu dalam bidang :

1. Demonstrasi jalanan.

2. Pakar dalam melakukan pelanggaran terhadap semua undang-undang.

3. Pakar dalam kaedah menjatuhkan martabat saingan politiknya.

4. Pakar dalam kaedah menjatuhkan imej polis.

5. Pakar dalam mencacatkan institusi kehakiman pada pandangan rakyat.

6. Pakar dalam memindahkan bidang kuasa kehakiman kepada kehakiman rakyat.

7. Pakar dalam melakukan manipulasi hukum perundangan.

8. Pakar dalam mengalih pandangan rakyat terhadap kesalahan jenayah yang dilakukannya. Rakyat akan menyalahkan semua institusi kerajaan dan pihak yang membuat tuduhan apabila berlaku sebarang kepincangan pada batang tubuhnya.

9. Pakar dalam meraih simpati walaupun kali ni tak berapa menjadi seperti kes CIFU 1998.

10. Pakar dalam mendapatkan sokongan moral isteri dan anak-anak walaupun hati si isteri tak tahulah macam mana remuk redamnya.

11. Pakar dalam menimbulkan prasangka buruk rakyat terhadap sebarang langkah yang diambil kerajaan.

12. Pendek kata, kalau ada bau kentut dalam kelompok yang Anwar ada, bolehlah kita keluarkan dia awal-awal dari senarai mereka-mereka yang disyaki terkentut.. sebab semua orang akan kata mana mungkin kentut Anwar berbau..

CIFU memang layak jadi hak milik intelektual @Anwar. Siapa yang pandai-pandai guna perkataan CIFU, Anwar boleh saman.

Dipetik Dari Blog kkamdias.blogspot

SMS dan Video Lucah, apa kata menteri ?

Thursday, Oleh Masdar Wahid

KUALA LUMPUR : “Hi, saya HAMINAH Nikmati Koleksi video peribadiku yang hebat dan panas! sila hantar mesej HW ke **********(nombor penyedia perkhidmatan telekomunikasi tempatan). Notice! Hanya untuk umur 18 ke atas sahaja.”

Itu merupakan kata-kata promosi agar pengguna telefon bimbit melanggan perkhidmatan lucah yang disediakan menerusi Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) yang kini berleluasa kembali.

Tindakan golongan tidak bertanggungjawab ini lebih berani apabila mereka mengirim SMS promosi menggunakan nombor telefon bimbit yang tertera dengan jelas.

Golongan tersebut ternyata hanya ingin mengaut keuntungan semata-mata menerusi kegiatan yang tidak sihat sedemikian.

Jawapan Menteri

Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi, Kesenian dan Kebudayaan Datuk Joseph Salang Gandum berkata, tindakan tidak senonoh itu sememangnya bertentangan dengan undang-undang negara.

“Namun, tidak banyak yang dapat kita dilakukan untuk menandangi perkara yang kian berleluasa itu.

“Setiap penerima SMS seperti itu dinasihati untuk tidak mengendahkan SMS tersebut,” katanya

Beliau menasihati para penerima SMS berkenaan untuk membuat aduan mengenai perkara tersebut kepada penyedia perkhidmatan telekomunikasi yang mereka langgani.

Bagaimanapun, menurutnya untuk mengesan dalang di sebaliknya bukan semudah yang disangkakan.

“Lazimnya, agak susah untuk mengesan mereka kerana mereka berkemungkinan bukan berada di dalam negara,” katanya.

Berikut pula ialah kenyataan Pembantu Ketua Setiausaha Kepenggunaan berhubung fenomena itu di laman berita berbahasa inggeris.

Asked about the issue, Domestic Trade, Co-operative and Consumerism (Consumerism and Administration) deputy chief secretary Mahani Tan Abdullah said consumers who subscribe to the service do it of their own choice.

She said 'moral policing' is not possible and it is difficult to monitor the sales and purchase of such services via handphones, and, for that matter, also through the internet.

She said the matter comes under the purview of the Malaysia Communications and Multimedia Commission (MCMC).

She added, however, that education from a young age and parental guidance is very important to prevent widespread viewing of such videos.

Asked if the Consumer Tribunal as well as the telcos and system providers are able to do anything about it, Mahani said there is nothing that the tribunal can do since the telcos have not committed any wrongdoing.

"They (the telcos) only provide the highway, they cannot be held responsible although they could bar users (content providers) who abuse the facility.

Pelajar Wanita Keragih

Beberapa minggu lalu, gara-gara gilakan koleksi klip video lucah seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun di Jerteh sanggup menjadi dalang berpakat membenarkan rakan mereka untuk memecah rumah keluarga sendiri!

Puncanya kerana tidak mampu melunaskan hutang membeli klip video itu yang berjumlah kira-kira RM1,000.

Lebih mengejutkan, kedua-dua pembekal klip video lucah itu juga merupakan pelajar perempuan.

Pada 4 Mac lalu, Urusetia Menangani Gejala Sosial (UNGGAS) Pulau Pinang membuat laporan polis terhadap sebuah premis jualan telefon bimbit di Pulau Pinang yang didakwanya membenarkan kegiatan penjualan video lucah.

Anggota Lembaga UNGGAS Mohd Hafiz Nordin mendakwa lambakan video lucah tempatan dan luar negara semakin menjadi trend dan ia memberi kesan terutama masalah sosial kepada masyarakat khususnya remaja.

“Melalui pemerhatian yang dijalankan, kebanyakan pembeli video lucah ini adalah terdiri daripada remaja sekolah… video lucah dijual dengan harga berpatutan,” katanya.

Mohd Hafiz berkata pihak berkuasa perlu memantau dan mengambil tindakan terhadap kedai yang menjual video pornografi termasuk membatalkan lesen perniagaan mereka

Difahamkan, antara kaedah mereka ialah bekerjasama dengan kedai yang menjual isian semula dengan mengarahkan pembeli menulis nombor telefon mereka di kedai tersebut yang biasanya menjual antara RM3 hingga RM 10 melalui Sistem

PERNAHKAH ANDA MENDENGAR UNIVERSITI LAIN DI SAMAN SEBEGINI?????

Syarikat IT saman UiTM RM32.4 juta

01/04/2010 6:41pm

SHAH ALAM 1 April - Sebuah syarikat yang mendakwa menanggung kerugian kira-kira RM32.4 juta kerana perlanggaran kontrak oleh Universiti Teknologi Mara (UiTM) berhubung perkhidmatan sistem permohonan kemasukan penuntut secara dalam talian, hari ini memfailkan saman terhadap universiti itu.

Trius Computers Sdn. Bhd. selaku plaintif memfailkan saman itu di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini melalui firma guaman Tetuan Hazura Yusoff & Partners.

Dalam pernyataan tuntutannya, Trius Computer mendakwa pihaknya telah dilantik oleh UiTM bagi membangunkan satu sistem perisian komputer yang dikenali sebagai Aplikasi Elektronik UiTM melalui satu perjanjian bertarikh 15 Jan 2004.

Plaintif mendakwa sistem itu bertujuan memproses sistem permohonan kemasukan penuntut di peringkat Sijil, Pra Diploma, Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Ijazah Sarjana dan Ph.D serta kursus-kursus profesional yang ditawarkan oleh defendan.

Trius Computer mendakwa rentetan daripada perjanjian itu pihaknya telah bersetuju untuk menjadi perunding dan membangun serta mengendalikan sistem permohonan kemasukan secara dalam talian itu bagi pihak UiTM selama 15 tahun bermula 21 Ogos 2001 sehingga 20 Ogos 2016.

Bagaimanapun plaintif mendakwa, pada 7 Mac lepas, UiTM didapati telah mengiklankan dalam akhbar Mingguan Malaysia berkaitan Permohonan Kemasukan Pelajar Baru Sesi Julai 2010 melalui alamat laman web http://www.online.uitm.edu.my dan tindakan universiti itu didakwa telah melanggar perjanjian mereka kerana alamat laman web yang diiklankan bukanlah seperti yang dikendalikan oleh plaintif iaitu http://www.uitmonline.edu.my.

Trius Computer mendakwa tindakan UiTM mengiklankan alamat laman web yang lain selain daripada apa yang dijalankan oleh plaintif telah secara tersiratnya menunjukkan bahawa universiti itu telah menamatkan perjanjian mereka. - Bernama

INI BERMAKNA BERLAKU KETIDAKCEKAPAN DALAM PENGURUSANNYA.

(function() { var d = document, w = window; w

Anwar doesn’t rule out possibility of working with Umno