WEE AKUI BN SUKAR KEMBALI BERKUASA, BIARPUN 15 TAHUN LAGI

PAS PERNAH GUNA KHIDMAT TOMMY SEBELUM INI


Ketua Penerangan Pas, Nasruddin Hassan diingatkan bahawa kerajaan pas tahun 1999-2004 agar tidak menjadi pelupa apabila menggunakan khidmat peguam Tommy Thomas yang dipertikaikan oleh Pas . "mungkin dia masih mentah ketika itu atau berada di  bangku sebagi pelajar.Elok jaga Harakah sebelum melingkup lagi" demikian beberapa komen yang diterima Tontowi. Menurut Hanipa lagi yang pernah menjadi peguam Pas terdahulu, menjelaskan bahawa cadangan bagi mengangkat Tommy adalah dari bekas hakim dan beliau diberikan khidmat selama 2 tahun bagi menyelesaikan kemelut 1 MDB sebagaimana yang di sarankan  oleh kerajaan PH.
Sehubungan itu, ahli parlimen Sepang yang juga seorang peguam, Mohamed Hanipa Maidin mengingatkan Pas agar jangan cepat pelupa.

BUKA PUASA PELBAGAI KAUM: ERA MALAYSIA BARU BERMULA

KENAPA NEGERI YANG KALAH MELEBIH-LEBIH?
Mula-mula Kelantan, kini Terengganu pula menuntut jawatan menteri.

Tuntut dan menuntut ini sebenarnya adalah suatu perkembangan yang tidak sihat kerana perlantikan menteri tidaklah berasaskan kouta negeri, tapi lebih bersandarkan kelayakan seseorang yang mahu dilantik itu.

Jika negeri yang kalah mula membuat tuntutan, bagaimana kiranya negeri atau parti yang menang banyak kerusi juga menuntut bahawa mereka lebih berhak memperolehi lebih jawatan dalam kabinet?

Kenapa negeri yang kalah berlebih-lebih dalam hal ini?

Bukankah lebih baik bermuhasabah?

Siapa pun yang dilantik sebagai menteri, mereka adalah bekerja untuk negara dan tidak akan meminggirkan mana-mana negeri. Pakatan adalah kerajaan untuk seluruh Malaysia.

Maka,  hentikanlah budaya ini!!

Lagi pun sekarang ialah era Pakatan Harapan mentadbir negara, lagi bukan BN. (ShahbudinHusin 03/06/2018)

JOHOR NAFI KEJAM, KETUA KAMPUNG BOLEH MOHON SEMULA JAWATAN