HISHAMMUDDIN BAKAL SERTAI KABINET TUN MAHATHIR?Ehhhhh....hujan tidak, ribut pun tidak dan kenapa tiba-tiba saja sepupu Najib Razak, Hishammuddin Hussein menawarkan dirinya untuk mencari, menangkap dan membawa pulang Jho Low?

Apakah makna semua ini?

Bolehkah  dipercayai tawaran beliau ini tiada apa-apa maksud yang lain atau ia merupakan langkah awal untuk bekas Menteri Pertahanan itu meninggalkan UMNO, kemudian menyertai mana-mana parti dalam Pakatan Harapan dan seterusnya dilantik menyertai kabinet?

Jawatan menteri apakah yang bakal menantinya?

Lagi pula, dengan menawarkan diri itu, apakah ini  bermakna PDRM dengan kerjasama Interpol yang meletakkan nama Jho Low dalam notis merahnya telah mengaku kalah dan gagal sama sekali untuk menangkap Jho Low?

Apa pula kepakaran Hishammuddin dalam perkara tersebut?

Pernahkah sebelum ini, ketika menjadi Menteri Dalam Negeri misalnya, beliau terbukti ada rekod menangkap mana-mana penjenayah dan orang jahat sama ada di dalam negara dan di luar negara?

Jika tidak ada, apa kelebihan Hishammuddin sehingga beliau menawarkan diri untuk menangkap dan membawa pulang Jho Low itu?

Apakah kerana semata-mata beliau mempunyai hubungan baik dengan pemimpin tertentu di China?

Tetapi, apakah hubungan baik itu saja sudah memadai untuk beliau mampu membawa pulang Jho Low balik ke negara ini?

Bagaimana jika pemimpin China yang dikatakan mempunyai hubungan baik dengannya itu enggan bekerjasama?

Dalam masa yang sama, bukankah pemimpin China juga mempunyai hubungan yang baik dan akrab dengan Najib?

Antara Najib yang bersahabat dengan Jho Low dan Hishammuddin yang mahu menangkap bilionaire muda yang dianggap dalang dalam skandal 1MDB itu, siapakah yang lebih pemimpin China mahu dengar kata-katanya? (ShahbudinHusin 22/10/2018)

Pemilihan PKR: Lima cabang Melaka, N.S adakan pemilihan semula

APA MOTIF HISHAM MAHU BAWA JHO LOW PULANG?

(function() { var d = document, w = window; w

HARI TU TULIS DAH TAJUK. DOK LUAQ HANG CAKAP BESAR. HANG TAKUT PADA ALLAH SAJA. NI MAI UJIAN BRO...NI CENGKERAM AMBIK DAH. SIKIT JA LAGI. 12 TAHUN TAK LARI DAH.

Bekas setiausaha politik menteri kanan disyaki rasuah lulus projek RM80 juta MUHAMMAD AMINURALIF MOHD ZOKI 23 SEP 2023 Kedua-dua suspek berb...