JIKA TUN MAHATHIR PATUT KEMBALI JADI DOKTOR, APA PULA YANG SEPATUTNYA BUAT NAJIB DAN HADI SENDIRI?Kenyataan Presiden Pas, Hadi Awang yang menyatakan Tun Mahathir Mohamad lebih patut menjadi doktor di klinik 1Malaysia berbanding menjadi calon di Langkawi, secara tidak langsung memperlihatkan  bahawa Pas mahu Najib Razak terus menang dalam pilihanraya 9 Mei depan ini.

Kata-kata beliau itu adalah gambaran ketakutan dan keengganannya menerima kemunculan semula Tun Mahathir bertanding dalam pilihanraya, menjadi Perdana Menteri dan seterusnya berusaha menyelamatkan  rakyat dan negara daripada "kerosakan" yang diakibatkan oleh Najib selama ini. 

Hakikatnya, kesediaan Tun Mahathir bertanding dan aktif semula dalam politik bukanlah perkara baru, sebaliknya ia sudah pun diketahui umum sejak dua atau tiga tahun yang lalu lagi.

Cumanya, apabila semalam nama beliau disahkan akan bertanding di Langkawi, ia adalah bukti betapa Pengerusi Pakatan Harapan itu benar-benar serius untuk menyingkirkan Najib dan menjadi Perdana Menteri buat kali kedua.

Kenapa baru sekarang Hadi risau dengan kembalinya semula Tun Mahathir serta menyarankannya menjadi doktor di klinik 1Malaysia saja?

Bukankah Tun Mahathir pernah menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun sebelum ini, maka apa yang hairannya jika beliau kembali semula ke jawatan itu?

Lagi pula, selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir telah terbukti cemerlang memajukan negara dan menaikkan imej Malaysia di mata dunia, bukannya seperti Hadi yang gagal waima cuma sepenggal sebagai Menteri Besar Terengganu.

Dengan rekod cemerlangnya itu dan keinginan Tun Mahathir cuma untuk menyelamatkan negara, mengapakah Hadi begitu takut dengan kembalinya semula beliau menjadi Perdana Menteri?

Adakah dengan menunjukkan ketakutan kepada kembalinya Tun Mahathir itu bermakna Hadi lebih mahu Najib terus dikekalkan lagi?

Tetapi, kenapa Hadi tidak berterus-terang saja dengan menyatakan sokongan terbukanya kepada Najib?

Untuk apa Hadi berselindung dengan mengatakan lebih baik Tun Mahathir kembali menjadi doktor saja daripada bertanding dalam pilihanray, walhal maksudnya begitu mudah difahami sebagai suatu sokongan kepada Najib?

Antara Najib dan Rosmah dengan Tun Mahathir dan Siti Hasmah, apakah Hadi tidak sedar siapa yang lebih merosakkan dan mendatangkan kemudaratan kepada rakyat dan negara?

Sesuatu yang lain yang harus juga Hadi sedari, walaupun Tun Mahathir adalah seorang doktor, tetapi kerjaya itu sudah lama ditinggalkannya apabila menyertai politik dan memegang pelbagai jawatan dalam kerajaan, termasuk menjadi Perdana Menteri selaka  22 tahun sebelum ini.

Jika Tun Mahathir disuruh kembali menjadi doktor, kenapa Hadi sendiri yang terbukti jauh lebih teruk kegagalannya dalam politik, baik sebagai MB Terengganu dahulu atau sebagai pemimpin Pas yang dilihat banyak merosakkan pemikiran dan menyebabkan perpecahan dalam masyarakat, tidak mahu kembali semula menjadi  penceramah agama sepenuh masa saja?

Kalau Tun Mahathir dianggap lebih baik membuat kebajikan kepada rakyat dengan menjadi doktor saja, tidakkah menjadi guru agama atau mengajar mengaji sepenuh masa merupakan suatu kerja kebajikan yang mungkin lebih patut menjadi pilihan buat Hadi sendiri?

Apakah Hadi tidak pernah memikirkan mengenai apa yang patut mengenai dirinya sendiri?

Dengan pelbagai skandal dan "kerosakan" yang diakibatkan Najib selama ini, kenapa Hadi tidak pernah menyarankan apa yang sepatutnya menjadi pilihan kepada pendekar Bugis itu?  (ShahbudinHusin 16/04/2018)

SURAT TERBUKA UNTUK SUDIN CECOPONG ANJING KURAP YANG CELAKA !!

OLEH WAN FAUDZIN


Image may contain: 1 personKalau walaun yang bodo bercakap aku tak kisah sangat. Tapi bila level dia dulu Exco agama, dari mulut dia hari-hari keluar ayat suci Al-Quran tapi hati dia sebusuk bangkai. Sudin cecopong yang beri hukum "Taklik dulu, baru Nikah", kali ini mengungkit kembali kes fitnah liwat Anwar tahun 1998, sematamata dendam peribadi keapda Tun M. Mungkin kerana Tun M menolak untuk menjadi ahli Pas sewaktu parti itu menghulurkan borang ahli kepada Tun M.

Aku nak bgtahu Sudin jahil dan busuk hati ini, tahukah dia bahawa kes fitnah liwat ke atas Anwar itu telahpun dibicarakan, dan akhirnya Anwar didapati tidak bersalah, cuma beliau disabitkan kes kononnya menyalahgunakan kuasa terhadap Polis. Ertinya, kes fitnah liwat ke atas Anwar itu terbukti Anwar tidak bersalah. Mengapa Sudin cecopong bersungguh-sungguh ungkit dan tanyakan soalan yg boleh aibkan Anwar dan keluarganya?

Apakah kamu tak malu dengan serban dan jubah kamu bila ungkit kembali aib orang, wahai bangsat dan celaka??? Apa perasaan kamu jika kamu, anak bini kamu, diaibkan sedangkan terbukti tidak bersalah? Kerana dendam kamu pada Tun M, maka kamu aibkan Anwar dan keluarganya? Mana ilmu dan ayat2 suci yang kamu bacakan setiap hari itu, wahai celaka??

Kamu memang lebai celaka lagi bangsat. Setiap hari baca Al-Quran untuk kamu niagakan dengan suara tinggi bagaikan anjing gila. Kamu hina Anwar dan keluarganya seolah-olah tiada langsung jasanya kepada politik parti kamu. Memang layaklah kamu menjadi anjing kurap. Hanya Iblis dan syaitan saja yang tidak suka melihat Anwar dan Tun M berbaik. Kamu adalah ejen kepada iblis laknatullah !!

Sekarang aku mahu tanya kepada Sudin cecopong bangsat ni.

Dulu Pas kata mati syahid lawan Umno kerana Umno kekalkan perlembagaan penjajah. Sekarang Umno masih tidak ubah perlembagaannya tapi Pas mahu bertaawun dgn Umno. Malah, Pas kata lebih mudah laksanakan Islam di bawah Umno.
Soalan aku, Mati katak atau mati syahid di Memali dulu?
MAHFUZ CABAR PAS TERENGGANU SAMAN SESEGERA MUNGKIN

DAP UMUM NGO KOR MING CALON TELUK INTAN

Tengku Zulpuri tawar khidmat cemerlang di Parlimen Raub


Bagai sirih pulang ke gagang; pengumuman Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji sebagai bakal calon DAP bagi mempertahankan kawasan Parlimen Raub (P80) menerima dokongan dan disambut baik pengundi kawasan ini.
Dengan rekod kerja yang cemerlang sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Mentakabmerangkap Ketua Pembangkang DUN Pahang, beliau percaya amanah yang diberikan parti pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) ini bakal meneruskan kecemerlangannya di Parlimen Raub.
Dengan sikap yang mudah mesra, kecemerlangan khidmat masyarakat yang diberikan di DUN Mentakab sebelum ini bukan sahaja diketahui masyarakat tempatan malah pusat khidmatnya sering dikunjungi oleh penduduk daripada kawasan-kawasan berjiran.
“Saya akan menggunakan pengalaman saya sebagai Adun Mentakab dan Ketua Pembangkang DUN Pahang dalam kempen PRU14 di Raub.
“Saya amat mengharapkan para pengundi di sini dapat memberi peluang kepada saya untuk berkhidmat Di Parlimen Raub pula Kali ini,” katanya kepada Roketkini.
Menurut Tengku Zul, terdapat empat isu utama yang akan disuarakannya di Parlimen sekiranya diberi mandat pada PRU14 iaitu isu kekerapan gangguan bekalan air di Pahang, masalah kos sara hidup rakyat, kesesakan jalan raya dan peluang pekerjaan.
Tengku Zul ketika bersama masyarakat Orang Asli di Pos Lenjang.
“Saya percaya, kemenangan Pakatan Harapan di peringkat Persekutuan bukan sahaja mampu menyelesaikan isu-isu ini tetapi juga masalah ekonomi dan ketelusan secara keseluruhannya.
“Kita merayu kepada penduduk Raub khususnya dan seluruh rakyat Malaysia supaya memberi peluang kepada Pakatan Harapan untuk mentadbir di Putrajaya,” katanya lagi.
Pada PRU13 lalu, DAP yang diwakili Datuk Mohd Ariff Sabri memperoleh 23,415 undi menewaskan calon BN Hoh Khai Mun dengan majoriti sebanyak 2,814 undi daripada 44,943 undi yang diperoleh.
Kawasan  ini menyaksikan sebanyak 50% pengundi Melayu, 40% Cina, 6% India dan lain-lain sebanyak 4% dengan mencatatkan jumlah pengundi berdaftar seramai 54,214.
Tengku Zul bukanlah tokoh yang asing bagi rakyat di Raub. Beliau yang ketika itu Timbalan Pengerusi DAP Pahang lantang mengkritik ‘pelaburan berisiko’ kerajaan BN Pahang.
Pada tahun 2012, beliau bersama pemimpin DAP tempatan, aktivis alam sekitar dan penduduk Bukit Koman giat menjalankan kempen membantah perlombongan emas oleh sebuah syarikat emas, Raub Australian Gold Mining Sdn. Bhd. (RAGM) yang dipercayai menggunakan sianida yang mengancam kesihatan penduduk sekitar.
Kontroversi tapak perlombongan yang terletak hanya beberapa ratus meter dari kawasan perkampungan yang didiami kira-kira 400 keluarga itu dipercayai telah menyebabkan pelbagai masalah kesihatan khususnya melibatkan masalah kulit.
Selain itu, Tengku Zul juga amat dikenali sebagai pemimpin yang bersuara membela kepentingan dan hak masyarakat Orang Asli yang terancam akibat pembalakan dan penerokaan kawasan tanah yang sepatutnya dilindungi sebagai Tanah Hak Adat.