JASA yang menunjukkan kebodohan Umno....

  Asal sebut sahaja Umno, pastinya nampak akan kebodohan, baik apa sahaja isu yang dibawa sahih la nampak kebodohan yang nyata,,, Umum mengetahui bahawa Permatang Pauh yang memang dah dikatakan maju dari kawasannya pinggir bandar dan bandar, tetapi Umno cuba menipu orang lain menyatakan bahawa Permatang Pauh ni perlukan pembanggunan Tak apalah lantak kamu lah dah memang parti yang suka menipu pun.Aku tak kisah lah kalau hangpanak kata Permatang Pauh ni kolot, ada sungai kena naik bot harga sawit turun , getah tak naik harga, atau ada orang asliyang perlukan bantuan dan mengundi dengan memberi bag biru karat penuh risalah dan air mineral serta baju Bn....Macam kawasan Ismail Sabri dan juga Hassan Malek....

IKBN DI MENGKUANG PERMATANG PAUH,
 
Langkah terbaru ialah menggunakan NGOs JASA.. aku tak mahu ambik tahu lah apa JASA tu dan apa yang berjasa sangat. Tapi kalau setakat nak hantar sms memperkecilkan Wan Azizah memang JASA ni silap banyak, Nak kempen kepada masyarakat Permatang Pauh jangan memperlekehkan Anwar Ibrahim. sebabnya  memang jasa dia di Permatang Pauh ni banyak dan terbukti ketika dia menjadi Menteri Pelajaran, Menteri Pertanian hatta TPM dulu dia rancang segala perumahan untuk orang Melayu, pusat pengajian UITM,POLITEKNIK, MAKTAB,IKBN supaya orang Melayu dapat berniaga akibat dari tumbuhnya pusat pengajian tersebut. Kurang kurangnya ada orang Melayu dapat juai Ais Kacang tepi jalan.

Hangpa bukan sahaja akan dikatakan bodoh tetapi akan dibenci,sebab apabila pembanggunan yang berlaku di Pulau Pinang, lihat lah bila Majlis Perbandaran Seberang Perai wujud, Bila Majlis Perbandaran Pulau Pinang Wujud, Cuba lihat bila sekolah sekolah diPulau Pinang wujud, baru hangpa boleh kata pembanggunan di perlukan di kawasan itu.

Cuba la hangpa JASA aka Talibarut Umno cerdik sikit, kaji sikit,nak menipu orang Permatang Pauh nih....Cuba kempen kita akan selesaikan isu 1 MBD , Kita akan selesaikan isu GST, Kita akan selesaikan bagaimana Najib akan membantu rakyat Malaysia dengan menaikan gaji kakitangan awam dan menjual beberapa buah jet yang digunakan kerajaan dan  menghapuskan GST. 
    
Kempen macam ini baru nampak cerdik, Tapi kalau setakat nak banding kan umur Wan Azizah dan calon yang baru 42 tahun setakat S/U Umno bahagian dengan Presiden sebuah parti rasanya memang jauh lah akademik memang jauh juga...Umur.. Najib pun tua , malah dalam kabinet Malaysia calon risikel memang lah menjadi kegemaran Umno kerana yang muda muda di luar sana yang cerdik dah lari masuk PAS dan Juga PKR dan NGOs, Cuma yang ada dalam UMno la ni yang tak berapa nak cerdas, Macam JASA dok hantar sms ke pengundi Permatang Pauh...di bawah ni aku sertakan apa yang dihantar kononnya untuk nak memperlekehkan Wan Azizah...woiiiii doktor perubatan lulusan ireland oooo...Presiden walaupun wanita.....Koman sangat ka Wan Azizah? ...lekeh sangat ka Permatang Pauh? ishhh ishhhh.....silap la hangpa...

SMS DARI JASA.....MAI KITA TENGOK CERDIK KA DAK JASA NI DOK HANTAQ SMS KAT PENGUNDI PERMATANG PAUH...


"JAGA CUCU JIJAH...JAGA KAJANG JIJAH..JAGA PR JIJAH...JAGA PKR JIJAH, JADI KETUA PEMBANGKANG JIJAH...DIA DAH 63 TAHUN NAK UNDI DIA JAGA PERMATANG PAUH????"


Memang la kami sayangkan DSAI....jaga Najib nu..Mahathir dok serang tak habih habih lagi....hangpa ingat Najib muda belia ka?....Hangpa tengok yang dok ada dalam kabinet Malaysia tua tua juga. Bukan muda belia mana pun......so aku ingat hangpa jangan dok perbodo orang Permatang Pauh no...Kalau di Rompin boleh la nak pekena Orang Asal di sana...tu pun orang asal dah banyak dah yang cerdik...nak mohong pasai GST...patut patut la......Bila nak juai Kapai terbang sebuah???? kalau ada duit aku nak 
beli....JASA....HANGPA TOLONG KIRA MAI KE AKU NAK BELI SEBUAH?....NAK PI DOK NEGARA LAIN YANG TAK KENA GST? APA MACAM???
   

NI  BANGGUNAN MPSP......KALAU BANGGUNA CAM NI ,,,,,NAK PEMBANGGUNAN MACAMANA? NI BARU BANGGUNAN MPSP?    NAK KIRA BANGGUNAN LAIN BANYAK LAGI LA........PEMBANGGUNAN? KAH...KAH....KAH...

PILOT DAPAT BENTLY...DI MALAYSIA SENANG SENANG KENA BUANG KERJA.....

hDikritik kerana hadiahkan Bently kepada pengebom  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SELEPAS dikritik hebat di laman sosial, seorang kerabat diraja Arab Saudi,  Putera Al-Waleed Talal mendakwa akaun Twitternya digodam.

Media Saudi  melaporkan, kenyataan itu dibuat selepas kerabat Saudi yang juga individu ke-26 terkaya di dunia itu menawarkan 100 kereta Bentley kepada 100 juruterbang yang terlibat dalam kempen pengeboman Yaman.

Kenyataan itu diumumkan selepas tamat fasa pertama pengeboman di negara itu, semalam.

[ARTIKEL BERKAITAN: Dikritik kerana hadiahkan Bently kepada pengebom]

Bagi pengikut twitter Putera Al-Waleed seramai 3 juta orang, mereka menyokong tindakan tersebut dan tidak kurang juga merasa terhina dengan tawaran terbabit.

Twitter Putera Al-Waleed itu bagaimanapun telah dikongsi lebih 28,000 pengguna dan lebih 5,000 pautan diwujudkan sebelum ia dipadamkan.