Senarai Petisyen PRU-13 oleh Pakatan (LM)


Senarai Kawasan Parlimen Yang Akan Di Failkan Petisyen Oleh PR

Pakatan Rakyat (PR) akan memfailkan 24 petisyen membabitkan 24 kerusi Parlimen Pilihan Raya 2013 di seluruh negara minggu ini. Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berkata PR juga akan turut memfailkan 10 lagi petisyen pilihan raya membabitkan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN). 

EDISI KHAS MUKTAMAR - TU DIA ...HARUN TAIB KONER LIPAT


 
Harun Taib Tidak Faham Politik

 

Saya melihat orang macam Harun Taib ini bukan lagi membantu menggalakkan perjuangan Pas tetapi banyak menyusah dan membantutkan usaha pihak lain. Seelokknya menjelang muktamar ini Harun berundur sajalah. [wm.kl.11:34 am 10/06/13]NAK JADI PEMIMPIN KALAU IKUT SEDAP PERIBADI , CERITA PULAK PADA AKHBAR UTUSAN, SINAR DAN BERITA HARIAN,NAMPAKNYA MEMANG SILAP BANYAK LA. BUKAN DAH LAMA KA BERJUANG DALAM PAS, DAN BUKAN DAH LAMA KA FAHAM TENTANG AHKBAR-AKHBAR NI??

KEPADA PEJUANG ISLAM DALAM PAS,CERDIK PANDAI ALIM ULAMA , MOHON MAAF BANYAK-BANYAK DIATAS SERANGAN KEPADA BEERAPA INDIVIDU DALAM PAS MENJELANG MUKTAMAR.

INI BERTUJUAN AGAR PAS ITU MENJADI KUAT DAN MENGGANTIKAN UMNO, MAKA JIKA ADA MANA-MANA INDIVIDU YANG MASIH LAGI CUBA BELOT ,CUBA LAGI MAHUKAN UG, TIDAK LAGI MAHU BERSAMA PAKATAN, MAKA PAS DILIHAT AMALANG. SEBA PAS MEMANG KITA AKUI PARTI YANG KUAT KERANA RAMAI CERDIK PANDAI ISLAM DIDALAMNNYA.

NAMUN DENGAN SEDIKIT CUMA MANUSIA YANG MASIH TIDAK FAHAM AKAN PERJUANGAN, DALAM NEGARA SEPERTI INI, MAKA KITA MELIHAT IANYA JAUH TERSASAR UNTUK MENGAMBILALIH NEGARA INI.
 NONE

"Saya kata kalau perhimpunan untuk revolusi itu saya tak setuju. Bercanggah dengan dasar parti.

"Tapi kalau perhimpunan aman dan ada ceramah. Itu tak apa. Kita memang kita dah biasa.

"Saya ikut keputusan parti. Keputusan saya sebelum ini pendapat saya sebelum parti ada keputusan. Jadi sekarang pendapat saya ialah ikut keputusan parti," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

 YANG INI PULA ULASAN MSO-AKU RASA YANG INI SEMUA AHLI PAS KENA FAHAMHarun juga mengakui pendapat beliau sebelum ini yang melarang himpunan Black505 adalah pendapat peribadi. Walaupun Ketua Urusan Dewan Ulama' ini akur dengan kehendak parti tetapi alasan diberikan untuk membolehkan himpunan diadakan masih mengelirukan, ertinya bukan persetujuan 100 peratus.

Dia bersetuju kalau himpunan itu bukan untuk melakukan revolusi? Apakah Harun Taib ini faham atau tidak dengan politik? Atau beliau bercakap dari atas bendul rumahnya dan mengikut perasanya sendiri saja? Apakah politik yang beliau faham dan apaklah politik yang beliau tidak faham?

Untuk pengetahuan Harun, Pakatan Rakyat masih menerima konsep dan prinsip demokrasi. Belum ada tanda-tanda untuk mereka melaikukan aksi revolusi merampas kuasa secara kekerasa atau pun meruntuhkan institusi raja. Cara Harun mentafsir sesuatu tidak ubah seperti dia metafsirkan keadaan dirinya yang hanya demam tetapi dirasakan sudah mengalami sakit jantung. Maka ubah yang diambil adalah untuk jatung sedangkan dia hanya demam saja. Sampai ke bila pun Harun tidak akan sembuh dan rasional.