Rafizi Ramli, Amirudin Shari & Pimpinan Perpaduan: Ceramah Jelajah Madan...

((LIVE)) KDN Jawab Dakwaan Wujud Amalan Rasuah Di KLIAIkuti sidang media khas oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Saifuddin Nasution bagi menjawab dakwaan amalan rasuah di pintu masuk negara.

TALIAN TERGANGGU SEJAK BEBERAPA HARI. BLOG ADAKALA TIDAK FAPAT DI UPDATE SEPERTI BIASA.

 


GANGGUAN TALIAN.

HARAP MAAF.

TANGKAP JA...SAMSWNG JALANRAYA


 

WALAUN PERCAYA

 

Yang kelakarnya walaun percaya 1000% pada lebaiun yang naik alpat walaupun walaun hanya naik kancil yg penuh tampal sticker.

AWAT CAM NI...NYANYUK KA LUPA...

 Tapi sekarang Tun Dr. Mahathir bin Mohamad sendiri hari2 meluahkan ketakutan kepada DAP.


Siapa bacul sebenarnya?ANWAR TAK CAKAP KALAU TAK ADA BUKTI


 

KERANA MULUT AZMIN BINASA


 

AZMIN TAK CERMIN DIRI


 

HANG BUAT PA....YELLEK


 

RENTASAN 1399 | PANAS!! TERNYATA KINI TUN M SUDAH LUPA TERHADAP VISI, MI...
MENARIK DALAM RENTASAN 1399
1. KALAU TAK BUAT ONAR, KENAPA GELABAH SANGAT? 2. SAKIT SAMA MENGADUH, LUKA SAMA MENYIUK 3. PN TIDAK BOLEH DIHARAP 4. MALAYSIA MADANI BERTEPATAN DENGAN NAMANYA
MELAYU DAN ISLAM: UCAPAN TERBAIK PM ANWAR

Rafizi Ramli - Ceramah Jelajah MADANI DUN Sikamat, Negeri Sembilan

TAK MAMPU LAWAN, TANAM KEBENCIAN

 

Mahathir kata DAP ada 40 kerusi jadi DAP ada pengaruh besar dalam kerajaan. Kalau DAP tarik diri, maka kerajaan akan jatuh. Jadi DS Anwar kena ikut cakap DAP kalau tak, akan hilang jawatan PM.

Ok sebelum tu, ada kemungkinan tak DAP tarik diri daripada Kerajaan Perpaduan ini? Kemudian, kalau DAP tarik diri, siapa yang untung siapa pula rugi? DAP akan dapat apa kalau tarik diri sekarang?

Katalah DAP mahu hapuskan hak istimewa orang Melayu. Lalu DAP ugut DS Anwar, kalau tak buat, DAP tarik diri. Katalah DS Anwar enggan ikut, lalu DAP tarik diri. Maka kerajaan ini pun runtuh.

Kemudian apa berlaku? Adakah DAP akan bincang dengan PN dan bentuk kerajaan? Tak mungkin. PAS kata mereka bencikan DAP. Begitu juga DAP pun tak mahu bersama PAS. Jadi kerjasama takkan terjalin.

Katakanlah waktu itu, BN dan GPS alih sokongan ke PN. DS Anwar hilang jawatan. Itu betul. Tapi DAP juga akan kekal pembangkang. Lebih untung atau lebih rugi kalau DAP tarik diri daripada kerajaan?

Jadi sebenarnya, tidak ada kemungkinan untuk DAP keluar daripada kerajaan ini. Kedudukan DAP tidak seperti kedudukan BN dan GPS. Kalau DAP tarik diri mereka akan jadi pembangkang yang kecil.

Malah DS Anwar mungkin boleh kekal sebagai PM tanpa DAP kalau dapat pujuk PAS. Kalau tengokkan sejarah, bukan susah pun nak pujuk PAS. Tawarkan jawatan, sekejapan je Bersatu kena tinggal.

Jadi apa yang Mahathir kata DAP besar pengaruh dalam Kerajaan Perpaduan ini adalah mengarut. Yang sebenarnya, DAP tak punya banyak pilihan. DAP tak punya daya untuk ugut DS Anwar.

Kalau DAP tinggalkan Perpaduan sebab tak mahu bersekongkol dengan kebejatan, itu mungkin. Tapi kalau keluar sebab mahukan keuntungan, itu susah. Sebab kalau keluar jadi pembangkang terus, lebih merugikan. Apa pun tak dapat. Faham tak?

Jadi tak usah termakan dengan mainan sentimen yang Mahathir cuba buat. Dia dalam keadaan yang sangat terdesak. Dia akan cuba perdayakan orang Melayu dalam segala bentuk dan cara.

Hakikatnya, semakin bersatu rakyat berbilang kaum dan agama di negara ini, semakin sukar kaki sakau seperti Mahathir & Mahiaddin untuk curi kekayaan negara. Sebagai rakyat yang cintakan keamanan, kita tolak jauh-jauh pandangan jahat yang sebegini. Guane boh?

Raja Gelap

.

 

SATU KERUSI TAK ADA, JADI ABANG BESAR

 


Ye ye je Peja. Dia tak cerita orang geli dengan parti Gerakan. Satu kerusi pun tak ada tapi jadi abang besar dalam PN. Selamba tegur pemimpin PAS. Tak berani melawan langsung pemimpin PAS.

Orang pun geli juga dengan makhluk yang mengaku ulama tapi perangai lebih dari jahil. Rasuah pun jadi sedekah, sogok pengundi, dan tengok jururawat pun dengan pandangan nafsu.

Dan hampir kesemua rakyat Malaysia geli-geleman dengan pemimpin Bersatu yang acah acah bersih tapi yang bersih duit rakyat disapu. Minyak masak bersubsidi pun kena sorok. Apa kes? Tak perasan kami geli-geleman dengan PN? Guane boh?

Raja Gelap

.

 

OWHHHH- TERBAIK

 

Ada la jugak Penang tu negeri DAP, nak harapkan negeri walaun memang tak la. 
TAK PANDAI MENGIRA KE ?

 

Geng walaun, walabah duk bising bil elektrik naik, diorang tak ingat zaman PN dah nak tarik subsidi.

Zaman PH ni nak tarik subsidi orang kaya je.
 

MODERATOR GAGAL…WACANA KECOH

 NORMAN RADZUAN


Wacana Sinar Harian paling panas 2023

MODERATOR GAGAL…WACANA KECOH

Sedikit ulasan mengenai Wacana semalam ‘Adakah Bom Jangka Kedua?’… ia adalah Wacana paling panas 2023. Segalanya bermula kelemahan moderator, Herleena anyg saya anggap paling gagal sepanjang mengikuti Wacana Sinar Harian.

Bermula dgn soalan pertama moderator membiarkan siapa yg mahu menjawab soalan tersebut.Sepatutnya dia sudah bersedia untuk bertanya kepada siapa soalan yang diajukan… sedikit melucukan.

Lokman Adam dilihat agak emosi dan adakalanya menganggu panelis yabg lain ketika berucap. Namun berbanding dengan Chegu Bad yg saya lihat berhujah tanpa fakta yang tepat… saya tetap mengkagumi Lokman Adam dalam emosi masih boleh membalas hujah dengan fakta.

Paling melucukan apabila Lokman Adam menyamakan kedua panelis iaitu Tun Faizal dan Che Gu Bard level pemikiran Papagomo apabila tidak faham Akta Lompat Parti. Ia berlaku apabila Chegu Bad memberitahu PN dahulu yang menghantarkan lengkap SD kepada Istana.

Suasana menjadi kecoh apabila penonton juga bertindak provokatif. Tidak pasti samada tukang sorak di dlm dewan tersebut team Chegu Bard atau Tun Faisal anyg saya lihat agak agresif dan provokatif kepada epanelis. Yang melucukan saya apabila Tun Faisal bertanya pandangan kpd penyokong sendiri utk menyokong dakwaannya… ia ibarat syok sendiri.

Arafat saya anggap tidak sesuai utk bergandingan dgn Lokman Adam. Arafat telah membuatkan suasana tidak balance dlm berlawan hujah dgn Chegu Bad dan Tun Faisal.

Disebabkan itulah saya melihat Lokman Adam terpaksa mencelah bebarapa kali bagi mengimbangi tekanan serta provok panelis pihak PN. Sepatutnya PKR menapis jemputan dari pimpinan mereka mengikut kesesuaian. Datuk Amiruddin, Datuk Romli, Iswardi Morny, Dr Mazlee, adalah nama2 yg lebih sesuai utk Wacana seperti ini.

Kegagalan mengawal emosi panelis serta membiarkan penonton berteriak telah memperlihatkan moderator gagal pada malam itu.

Walaupun ramai yang komen moderator dilihat bias atau berat sebelah kepada PN… saya ‘No comment’. Bagi saya dia gagal secara keseluruhan program…bagaimanapun saya dpt sedikit memaafkannya kerana paras rupanya.BILA TERLALU TERHUTANG BUDI

 

ASYRAF JEFFRY


Masa lawan Like&Share, ramai unsubscribe saya. Bila lawan penyalahgunaan dana awam,ramai yang unfollow.

.

Alasan mereka sama,"sekurang-kurangnya, dia bantu orang. Kau apa buat?"

.

Sayangnya yang dia tidak sedar saya sedang bantu orang ramai dari terjerat. Pilih lah siapa yang anda follow di Media Sosial, Insya Allah anda tidak akan tertipu.

 Aliff Ahmad

  · 

“AT LEAST DIA DAH TOLONG KITA..”

Mungkin di akhir zaman nanti, akan ada suara-suara yang menyokong dajjal.

Kata mereka,

“At least dia dah suburkan tanah kita yang gersang. Kau buat apa?”

“Dia dah tolong turunkan hujan ketika kemarau. Kau buat apa?”

“Dia dah hidupkan kembali baby Noah yang mati, kau buat apa?”

Jika manusia gagal mengenali mana drama, mana tunggang, mana sembang. Walaupun telah kantoi menipu dan menggoreng.

Confirm jumpa dajjal jadi pengikut tegar dajjal. Sebab rasa terhutang budi dan terpadaya dengan kebaikan dajjal. Walhal di dahi dajjal jelas tertulis kaf alif fa ro dan hadis-hadis sahih telah memberi gambaran ciri-ciri dan watak-watak dajjal.

Mungkin waktu itu kita akan panggil mereka walajal.

Kan?

 

MASIH ADA BUKTI PIMPINAN PAS SALAHGUNA TENTANG AKSB


 

ORANG AKAN TAK BERJAYA...NAMUN..


 

SIAPA YANG TENTANG ISLAM
 

TAK KAN LA NAK PEMBOHONG KAN


 

IDEOLOGI KHAWARIJ