KEH..KEH..INGAT NAK TROLL ORANG,SEKALI KENA TROLL KEMBALI


KISAH MERCEDES HALAL MENGHALALKAN CARANizam Aka.

-Bila ada ura-ura kerajaan pusat nak beli Vellfire untuk jemaah menteri,bukan main lagi kamu jadi Pakar Penasihat  kononnya Kerajaan Perlu Berjimat Dan Sebaik-baiknya Guna Kereta Buatan Malaysia Seperti Proton Kerana Mutu Sentiasa Dibaiki..

-Bila dewa-dewa exco Kelantan pujaan kamu beli Mercedez untuk exco-exco kerajaan negeri,bukan main lagi kamu jadi Pakar Punahsihat bila Kelentong dan Auta pertahankan tindakan dewa-dewa kesayangan kamu itu,kononnya tindakan dewa-dewa lebai kesayangan kamu itu ada dalam Undang-undang Tubuh Negeri..

-Sekadar bertanya..Dalam Fasal Mana atau Fasal Ke Berapa dlm Undang-undang Tubuh Negeri yang mnyebut Exco hanya layak menggunakan kereta Mercedez dan yang menyebut kereta itu perlu ditukar setiap 10 tahun sekali?

-Yang Camry diguna tu dah sampai 10 tahun ke?Kata ada dalam Undang-undang Tubuh Negeri,habis tu yang beli Camry tu kamu kutip Fasal Undang-undang  Tubuh Ngeri Fasal yang  Ke Berapa pula?OTAI REFORMASI : SEKOQ LAGI MALAUN DIKESANSekor lagi dikesan..

Dato Suhaimi Ibrahim bekas Adun Umno Kuala Lipis, Pahang. Muncul bila Anwar bebas dari penjara, dulu kerja dengan Sharizat Jalil. Ini manusia-manusia tidak layak berada dekat dengan pemimpin PH. Kami yang puluh tahun berjuang ini bukan cemburu atau dengki tetapi mereka ini buat PH rosak bila benarkan musuh masuk.

Tolong viralkan jika sayang pada PH...ermmmm.

JANGAN TUTUP NAJIS DENGAN SERBANMiqdad Zakaria


Amar Jaafar, ana nok jawab mudoh mudoh je.....

Fahaman pulau-memulau di kalangan pengikut PAS bukan perkara asing.. Dan ianya bukanlah semudah dengan sekeping gambar untuk menutupnya..

Seperti contoh.. Ayah kepada Saudara Sabri Mamat pernah lari dari bersalam dengan ana.. Walhal dengan orang yang ada di kiri dan kanan ana dia bersalam..

Adakah itu sifat seorang muslim..? Untuk bersalam pun mereka boleh lari.. Mana mungkin untuk bersemuka dan berbual..

Sebab itu ana suka pesan kepada anta.. Kalau dah Najis jangan ditutup dengan sehelai serban.. Baunya akan sampai juga kepada hidung sesiapa yang sihat yang tidak pengidap virus takfiri..

Sekian..


😊😊


Menyamar aggota polis ditangkap... *Salam Sejahtera*

Menyamar aggota polis ditangkap...
*Salam Sejahtera*

*YDH Dato’ Pengarah JSPT,*
*YDH Dato'/Tuan Tim. Pengarah JSPT I dan II,*
*YDH Tuan Ketua Urusetia JSPT,*
*YDH Tuan-Tuan KPP JSPT**Makluman Kes Menyamar Penjawat Awam, Memiliki Senjata Tiruan dan Memiliki Pakaian Seragam Polis Tanpa Kebenaran oleh BSPTD Batu Pahat*

1. *Parit Raja Rpt: 168/20*
(02/02/2020 @ 0415 hrs)

2. *Pengadu*: 
Nama :  Sjn Mohd Azhar Bin Saleh
No Polis : R7170531 
Almt : Balai Trafik, Jalan Pegawai, 83000, Batu Pahat, Johor.

3. *I.O Kes*: Insp Muhammad Faidz Bin Md Khalid

4. *Klasifikasi*: Sek 171 KK, 36(1) Akta Senjata 1960, 89 Akta Polis 1967

5. *Tangkapan (B1)*:
Nama : Ramdan Bin Mohd Noer
Umur : (19) tahun
KPT : 011201-01-0533
Almt : No. 82, Belakang Petron, Peserai Lama, 83000 Batu Pahat, Johor.

6. *Fakta Kes*:

6.1. Pada 02/02/2020, jam lebih kurang 0245 hrs, semasa pengadu bersama-sama anggota HPMV, Kpl 151099, L/Kpl 170626 dan L/Kpl 201690 menjalankan tugas pemantauan dan pencegahan mat rempit di Jalan Kluang, KM 19, hadapan Hotel Pintar, pengadu telah didatangi (B1) menaiki sebuah m/sikal nombor pendaftaran JQJ 4273 jenis Ex5 berwarna merah. (B1) memakai pakaian seragam operasi polis dengan pangkat Inspektor.6.2. Seterusnya (B1) telah kenalkan dirinya sebagai Inspektor Ramdan daripada cawangan risikan operasi jenayah, IPK Johor. (B1) menyatakan dia sudah lebih kurang (1) minggu berada di kawasan tersebut kerana menjalankan tugas risikan dan pemantauan kegiatan mat rempit di sekitar kawasan Parit Raja.

6.3. Oleh sebab, pengadu merasa curiga dengan kehadiran (B1), pengadu telah arahkan Kpl 151099 untuk membuat semakan no. pendaftaran m/sikal yang digunakan oleh (B1). Hasil semakan dapati m/sikal tersebut didaftarkan atas nama Ramdan Bin Mohd Noer, KPT : 011201-01-0533.

6.4. Atas dasar curiga kerana data diri (B1) hanya menunjukkam dia berumur (19) tahun, pengadu telah meminta (B1) untuk kemukakan kad kuasanya untuk kepastian. (B1) gagal untuk kemukakan kad kuasanya. Pengadu kemudian terus buat pemeriksaan tubuh badan ke atas (B1) dan telah menjumpai beberapa peralatan polis.

6.5. Senarai barangan yang dirampas daripada (B1) seperti berikut :-

6.5.1. (1) keping kad holder berlogo polis
6.5.2. (2) keping kad kuasa tiruan pegawai kanan polis berpangkat Inspektor.
6.5.3. (1) keping gambar beruniform polis berukuran passport milik (B1).
6.5.4. (1) buah topi besball berwarna biru gelap dan berlogo polis.
6.5.5. (1) biji lampu suluh berwarna hitam
6.5.6. (1) batang anak kunci gari.
6.5.7. (3) bilah pisau tertera logo burung helang berwarna hitam
6.5.8. (1) pucuk pistol tiruan (plastik) berwarna hitam jenama Boale & Toyavn diperbuat daripada China P193
6.5.9. (1) helai baju kalis peluru berlogo polis berwarna hitam
6.5.10. (1) pasang uniform operasi polis lengkap beramulet pegawai kanan polis berpangkat inspektor
6.5.11. (1) utas tali pinggang berlogo polis berwarna hitam
6.5.12. (1) pasang kasut but berwarna hitam jenama Kulitkraf

7. *Hasil Siasatan*:

7.1. Kejadian berlaku di tepi jalan Kluang, KM 19, di hadapan Hotel Pintar, Batu Pahat. Semasa kejadian, (B1) berpakaian lengkap operasi polis berpangkat Inspektor. 

7.2. Soal siasat awal mendapati (B1) merupakan pelajar di Kolej Vokasional Sri Gading. Pemeriksaan pada kad kuasa milik (B1) mendapati kad kuasa tersebut adalah palsu. (B1) dengan berpandukan contoh kad kuasa yang diperolehi di laman sesawang telah mencipta kad kuasa miliknya sendiri. 


7.3. (B1) merupakan seorang yang fanatik dengan seragam Polis. Menurut (B1) kesemua barangan polis yang dirampas telah dibeli secara atas talian. (B1) juga mengesahkan itu adalah kali pertama (B1) memakai pakaian seragam tersebut.

8. *Tindakan*:

8.1. Rakam percakapan pengadu dan saksi semasa kejadian.

8.2. Ambil gambar tempat kejadian dan rajah kasar tempat kejadian.

8.3. Pemohonan Reman ke atas (B1) akan dibuat di Mahkamah Batu Pahat pada 02/02/2020.
Siasatan lanjut masih diteruskan

Sekian. Untuk makluman YDH Dato' / Tuan.

Terima kasih.

*KJSPT JOHOR*

KENAPA HADI ASYIK MEROYAN SOAL PERALIHAN KUASA? NYANYUK ATAU TAK MAKAN UBATMeskipun sudah kerapkali diperingatkan bahawa hal peralihan kuasa adalah urusan PH dan tiada kena mengena dengan Pas, Hadi Awang, selang dua tiga hari sekali, pasti meroyan berkaitan perkara itu.
Ada-ada saja cecehan yang lebih menampakkan kedengkiaan dan ketakutan Hadi kepada Anwar Ibrahim daripada menjadi Perdana Menteri ditimbulkannya, sambil menampakkan kerjaya barunya sekarang ini sebagai penjiat kepada Tun Mahathir Mohamad.
Sedar tak sedar, Hadi sebenarnya adalah pemimpin yang paling banyak bercakap mengenai peralihan kuasa dan kekerapannya itu mengalahkan pemimpin dalam PH sendiri.
Tidakkah ini pelik?
Duduk sebagai pembangkang dan ada Muafakat Nasional, tapi lebih sibuk tentang peralihan kuasa dalam PH?
Tok Guru ni dah nyanyuk atau lupa makan ubat?
Dalam bebelan terbarunya, selain barangkali sudah buat kali yang ke 1001 menyatakan sokongan kepada Tun Mahathir agar kekal di kerusi Perdana Menteri sehingga habis penggal, beliau sekali lagi menyatakannya perkara itu.
Kali ini, oleh kerana tempoh peralihan kuasa semakin hampir menjadi kenyataan, beliau mencadangkan agar Anwar membuat usul undi tidak percaya di Parlimen.
“Pihak yang nak sangat jadi PM ni, buat undi tak percayalah kepada Tun Mahathir,” katanya.
Kesian Tok Guru Hadi ini, ada ilmu agama, mengajar pula di sana sini, tetapi hati penuh dengan perasaan hasad dan dengki.
Apa agaknya yang diperolehinya daripada membaca Al-Quran setiap hari?
Tidakkah Hadi tahu, soal peralihan kuasa kepada Anwar adalah perjanjian dalam PH yang sudah pun dipersetujui oleh Tun Mahathir sendiri sejak sebelum PRU14 lagi, di mana ketika itu beliau tengah asyik mahsyuk berdakap mesra dengan UMNO dan Najib Razak.
Tidak sekadar itu, ketika itu juga, Hadi sibuk melabel Tun Mahathir dengan pelbagai kata-kata penghinaan seperti sudah tua, kitar semula dan lebih layak menjadi doktor di klinik 1Malaysia berbanding menjadi Perdana Menteri.
Oleh kerana ia sudah ada dalam perjanjian, tiada keperluan untuk Anwar membuat usul tidak percaya kepada Perdana Menteri, sebaliknya yang perlu ialah menunggu tarikh serah kuasa itu ditetapkan yang masanya mungkin tidak berapa lama lagi.
Tambahan pula, Tun Mahathir sudah pun mencecah usia 95 tahun, berapa sangatlah lagi boleh hidup di dunia ini?
Jika Anwar boleh bersabar, mengapa Hadi pula yang tidak sabar-sabar sehingga mencadangkan usul undi tak percaya diadakan?
Yang pelik dengan Hadi ini, dulu bukan main menghina Tun Mahathir, kenapa sekarang menjilat semula orang yang pernah dihina dahulu?
Kenapa sibuk-sibuk dengan urusan peralihan kuasa dalam PH yang tiada kena mengena dengannya?
Lagi pun, bukankah Pas sudah ada kerjasama dengan UMNO melalui Muafakat Nasional dan kenapa tidak Hadi tumpukan saja perhatian dan tenaganya kepada gabungan itu sepenuhnya?
Atau lebih baik tumpu saja kepada dua tiga bini yang ada sekarang ini? (ShahbudinHusin 02/02/2020)


Khutbah Jumaat - Dato' Dr. Danial Zainal Abidin || Kepimpinan PH Dalam Kerajaan Baru Malaysia

NURUL IZZAH TIDAK LARI WALAUPUN DIBALING BATUPendidikan yang tinggi, tua atau muda tidak cukup untuk menjadi seorang pemimpin. Pemimpin harus berani serta mempunyai kekuatan mental dan fizikal.
Saya masih ingat, sewaktu Keadilan berada di pihak Pembangkang dan berjuang untuk menjatuhkan rejim Umno/Bn, bukan sedikit ujian yang dihadapi oleh pemimpin Keadilan dan penyokong ketika itu.
Di dalam satu program ceramah di Pantai Dalam, KL, beberapa tahun dulu, ceramah oleh Nurul Izzah dihujani dengan lontaran batu dari pihak rejim yang berada di sebelah yang turut mengadakan ceramah. Balingan batu semakin menjadi tatkala Anwar tampil memulakan ucapan. Bahkan, seorang tua yang hadir mengikuti ceramah cedera dan berdarah di muka akibat balingan batu oleh samseng upahan mereka. Peristiwa tersebut masih terakam di Youtube.
Ceramah terus berjalan. Nurul Izzah, seorang gadis yang terlalu muda waktu itu tidak sedikit pun berganjak ke belakang, bahkan dengan lantang beliau mencabar menteri ketika itu, Raja Nong Chik untuk berdebat secara terbuka dengannya. Nurul Izzah tidak lari atau memanjat pagar. Suasana malam itu begitu kecuh kerana pihak berkuasa mengizinkan ceramah diadakan bersebelahan.
Berlaku di tempat saya sendiri di kawasan felda Lepar Hilir, Paya Besar. Sewaktu Nurul Izzah sedang berucap, pembesar suara yang dipegangnya dirampas oleh salah seorang pemuda Umno dan majlis malam itu terpaksa dihentikan akibat gangguan samseng2 upahan. Namun, Nurul Izzah tenang dan tidak lari cuma dibawa keluar kerana program dibatalkan.
Itulah hebatnya Nurul Izzah yang mewarisi sifat keberanian dan perjuangan ayahandanya Anwar Ibrahim. Tiada kenal erti takut baginya. Pemimpin yang pernah diuji dengan kesusahan dan keperitan tidak pernah lupa diri apabila berada di dalam kesenangan. Berbeza dengan pemimpin yang tidak pernah diuji dengan kesusahan, apabila diuji sedikit terasa amat takut seolah-olah dia yang bersalah.
Memang pelik, sewaktu kita menjadi Pembangkang, program kita diganggu oleh penyokong kerajaan. Itu biasa. Bila menjadi kerajaan, program kita diganggu oleh pembangkang. Itu luar biasa. Apa yang tidak kena?
WFAUZDIN NS

SIRI 5 DSAI BERSAMA MASYARAKAT SIRI 5

30 JANUARI 2020


Seharian di Pulau Pinang hari ini bersama rakyat dari pelbagai kaum dan agama meraikan sambutan Tahun Baru Cina. Saya teruja dengan dukungan yang pelbagai dalam acara semacam ini.

Ia tidak hanya memperkuat nilai kita sebagai bangsa Malaysia, malah akan terus memperkukuh kepelbagaian sebagai teras dan asas perpaduan.

Saya mengulangi mesej yang selalu saya bicarakan di pelbagai pentas bahawa negara ini akan terus kekal sebagai negara yang rencam agama dan budaya dan nilai ini sewajarnya terus dipertahan dan disemarakkan.
Segala isu yang mempertembungkan antara kaum harus dielak dan diredakan semua pihak dengan belas dan kasih sayang.

Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang di atas pentas dan dalaman

Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang berdiri dan luaran
Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang dan orang berdiri
Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang ramai dan luaran

1 JANUARI 2020
Hari ini di Kuching bagi menghadiri Majlis Sambutan Tahun Baru Cina anjuran Pakatan Harapan Sarawak. Perpaduan harus terus disemarakkan dan ekonomi mesti dipacu ke arah membela kepentingan rakyat dan kesaksamaan.

Imej mungkin mengandungi: 1 orang, berdiri
Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang

Imej mungkin mengandungi: 12 orang, orang berdiri dan kasut

2 JANUARI 2020
Mesej saya di Tawau hari ini - isu kaum tidak harus melatari atau melingkari Malaysia yang majmuk. Kita harus mempelajari kerukunan hidup penduduk berbilang kaum dan agama di Sabah dan perkukuhkan persefahaman.

Imej mungkin mengandungi: 4 orang, orang berdiri
Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang duduk, orang ramai, meja dan dalaman

Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang di atas pentas, orang ramai dan dalaman


SIRI 4 DSAI BERSAMA MASYARAKAT SIRI 4

27 JANUARI 2020

Cuti Tahun Baru Cina ini turut saya gunakan untuk bersantai bersama keluarga.
Imej mungkin mengandungi: 4 orang, orang duduk, orang makan, makanan dan dalaman


BERGAMBAR: DSAI BERSAMA MSYARAKAT SIRI 3

Turun ke Pantai Teluk Kemang petang tadi untuk beramah mesra bersama pengunjung dan peniaga petang tadi.
Suasananya sangat meriah di mana mereka menggunakan peluang cuti sempena Tahun Baru Cina untuk berehat dan beriadah bersama keluarga.
Saya juga ingatkan kepada para peniaga untuk meningkatkan mutu gerai mereka bagi menarik perhatian pelancong.
Imej mungkin mengandungi: 4 orang, orang berdiri, pokok dan luaran
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, orang berdiri, orang makan dan orang duduk
Imej mungkin mengandungi: 5 orang, pokok, kanak-kanak, kasut dan luaran

26 JANUARI 2020
Menghadiri Majlis Perkahwinan Hazrin bersama pasangannya malam semalam.
Hazrin merupakan anak kepada Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, Mohd Ibrahim Khan Amanula Khan.
Saya doakan semoga kedua mempelai kekal bahagia sehingga ke akhir hayat.


26 JANUARI 2020
Memilih untuk meraikan Tahun Baru Cina bersama keluarga Woo Tak Wei di Permatang Pasir, Port Dickson.
Tak Wei mengalami masalah lumpuh dan dijaga oleh kedua orang tuanya.
Semoga sambutan kali ini membawa keceriaan kepada mereka sekeluarga.

26 JANUARI 2020
Alhamdulillah majlis ilmu malam ini kami mengadakan solat hajat dan memohon doa supaya Malaysia terselamat dan disisihkan daripada wabak Coronavirus.