LAWATAN DSAI KE PERMATANG PAUH SEMPENA AIDULADHA
Lawatan sambil bekerja DSAI di kawasan parlimen Permatang Pauh walau hari raya Aiduladha.Berjumpa dan bersolat bersama penduduk kampung di sekitar parlimen Permatang Pauh.

Bicara kes liwat Anwar 25 Jan
Hafiz Yatim Dis 1, 09 11:10AM
Perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim ditetapkan bermula 25 Januari tahun depan selepas permohonannya untuk membuang kes tersebut ditolak oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini.

PERKASAKAN WANITA


SEBERANG JAYA – Konvensyen Wanita Keadilan peringkat Negeri Pulau Pinang yang diadakan di Wisma Perkeso, baru-baru ini bertujuan bagi memantapkan serta memperkasakan lagi golongan wanita dalam mengharungi cabaran dunia politik masa kini.Majlis yang turut disertai oleh Ketua Wanita PKR Pn Zuraida Kamarudin dan juga ketua wanita negeri Pualau Pinang Pn Noorhayati Jaafar,serta setiausaha PKR negeri Senator Mustaffa Yusoff(Pak Mus ),Ketua Wanita Permatang Pauh Hajah Khatijah,Ketua Wanita Kedah,Pn Salmah Ismail ,AJK Wanita negeri dan ,Ajk wanita Kedah yang pertama kali menyertai program di Pualau Pinang sebagai pemerhati dan juga peserta.


Menurut ketua Wanita Keadilan Pusat,Pn Zuraida Kamaruddin , tahap pengetahuan wanita di Malaysia kini masih lemah dan perlu ditambah baik agar mereka tahu akan peranan mereka dalam dalam pembangunan negara.Oleh itu menuurt beliau selain mentelaah dan mebaca,pegaulan dan juga sumbangsaran sesama masyarakat berbagai kaum penting dalam menggerakkan aktiviti yang wanita PKR agar mejadi lebih berpengetahuan dan perkasa dan kaya dengan berbagai disiplin ilmu.


Beliau berkata, peranan wanita bukan hanya sekadar di rumah sahaja, tetapi juga mereka mempunyai pengaruh besar terhadap perubahan dasar-dasar di negara ini.

“Justeru itu, wanita Keadilan mengadakan konvensyen ini khusus bagi memberi ilmu pengetahuan kepada golongan wanita bagi memantapkan lagi sistem politik, ekonomi dan sosial di negara ini.

“Konvensyen ini juga dilihat sebagai langkah progresif wanita keadilan bagi membawa arus perubahan dalam kehidupan wanita di Malaysia,” katanya.

Beliau berkata, wakil rakyat dalam kalangan wanita amat diperlukan untuk membela nasib dan hak-hak wanita tempatan. Justeru, pendidikan penting dalam menyalurkan ilmu agar matlamat kehidupan dapat direalisasikan.Pendidikan di kalangan kaum wanita di negara ini , menurut beliau perlu juga diperingkatkan terutamnya kaum wanita perlu menyedari bahawa dengan pendidikan menjadikan kaum wanita lebih berdikari dan maju.


Oleh yang demikian, katanya, majlis ilmu, konvensyen, diskusi mahu pun dialog merupakan satu wadah yang mampu digunakan dalam memantapkan lagi pergerakan dan perjuangan wanita dalam pembangunan negara dan masyarakat.


Beliau berharap agar mesej yang ingin disampaikan kepada golongan wanita melalui konvensyen itu mampu difahami seterusnya membentuk sebuah masyarakat wanita yang berdaya saing di peringkat global.
Dalam pada itu, Ketua Wanita Keadilan Negeri, Nor Hayati Jaafar berkata, Wanita Keadilan sedang giat berusaha dengan menerajui langkah-langkah progresif dalam mewujudkan wanita berpengetahuan dalam membangunkan negara.

Beliau berkata, unsur pendidikan dalam konvesyen wanita perlu bagi memantau dan memantapkan dalam proses penyampaian ilmu serta berkongsi pengalaman bersama wanita yang terlibat dan mempunyai pengalaman dalam pelbagai bidang terutamanya politik.


“Konvensyen amat berguna dalam perkembangan tamadun wanita tempatan. Ini kerana, peranan wanita semakin dilihat luas dalam pembangunan masyarakat pada masa kini.
“Penglibatan wanita dalam dunia politik dapat memberi pengaruh besar dalam perlaksanaan dasar-dasar negara. Selain itu, mereka juga dapat dijadikan mercu tanda kecemerlangan wanita tempatan,” katanya.


Majlis perasmian disempurnakan oleh Setiausaha Parti Keadilan Rakyat (PKR) Negeri, Senator Mustafa Kamal Mohd Yusoff.Turut hadir ialah AJK wanita bahagian kedah yang turut sertaenyertai konvensyen kali ini.

WALAU APA KATA DIA....DIA PUN BUSUK JUGA..CUBA KAJI KENAPA UMNO JADI BUSUK DI ERA SIAPA?????


UMNO JADI BUSUK BUKAN ERA PAK LAH...BUKAN JUGA ERA NAJIB....TETAPI JIKA DI KAJI SEMUA HASIL TINGGALAN KHAZANAH MEMPERLINGKUPKAN NEGARA INI DARI DIA ..DIA YANG MENURUT DATUK MOHAMMAD RAHMAT DALAM BUKU BELIAU.PAK LAH DAN NAJIB MEWARISI SEMUA GERAK LAKU DAN JUGA UNTUK MEMPERBETULKAN BENDA YANG TELAH ROSAK TERUK.SEMUA INI DI LIHAT SUDAH TERLAMBAT DAN ORANG MELAYU TELAH MERAJUK..

BELIAU MENGULAS BAGAIMANA MAHATHIR TELAH MENJADIKAN UMNO SEBAGAI HAK PERIBADI DAN TIDAK MENGENAL RAKAN DAN KAWAN.MANUSIA YANG TIDAK PERNAH MEGENANG BUDI DAN TIDAK PUNYA PERASAAN KEMANUSIAAN.NAMUN DI ULAS DENGAN CARA YANG LEMBUT......KITA PERCAYA JIKA DI ZAMAN BELIAU ..SESIAPA YANG MENGKRITIK PENTADBIRAN BELIAU SAH DI MASUKKAN KE DALAM ISA.PIHAK PEMBANGKANG PAS,DAP,NGO,s DAN PKR WUJUD SELEPAS DSAI DIPENJARAKAN BERANI MENYUARAKAN BANTAHAN DALAM SETIAP CERAMAH SEHINGGALAH ANWAR TERPENJARA DAN RAKYAT MULAI SEDAR...

DIKETIKA ITULAH JELAS MENUNJUKKAN BETAPA SELAMA 20 TAHUN DIBAWAH PEMERINTAHAN BELIAU KESANNYA KEPADA NEGARA CUKUP BESAR.SEMUANYA LINGKUP TERMASUK SALAHURUS WANG.

DALAM MASA YANG SAMA UMNO TIDAK DAPAT BANGUN DENGAN SEGERA KERANA PEMIMPIN YANG ADA TELAH DI ASUH MENGIKUT TELUNJUK MAHATHIR SEHINGGAKAN SEMUA TINDAKAN TAKUT MENGHADAPI KRITIKAN ORANG TUA INI.


APA YANG ADA KEPADA UMNO SEKARANG IALAH PROPAGANDA TELEVISYEN DAN INI ADALAH PEYAMBUNG HAYAT UMNO/BN.MAKA KERANA ITULAH DSAI BERKATA BAHAWA JANGAN HANYA BERPELUK TUBUH JIKA MAHUKAN PERUBAHAN,JANGAN ADA SIKAP SEPERTI AHLI UMNO DALAM PAKATAN ATAU JENTERA PKR DAN JANGAN HANYA MEREBUT JAWATAN SEMENTARA MASIH DI BERI KEPERCAYAAN.........

FIKIR-FIKIRKANLAH......

1. Pilihanraya Umum ke-13 hanya dua tahun lagi. Saya sedang meneliti reaksi rakyat terhadap UMNO dibawah pimpinan baru. Saya terkejut. Saya terkejut kerana seorang bekas pemimpin UMNO yang kanan telah meluahkan perasaannya dengan berkata "UMNO is rotten to the core" (UMNO busuk hingga ke ususnya).
2. Beliau telah berkata yang beliau sedang memikir untuk menyokong PAS. Beliau juga berkata beliau telah bertemu ramai pemimpin-pemimpin UMNO yang telah bersara dan mereka speendapat dengannya.
3. UMNO busuk daripada peringkat terendah hingga ke peringkat tertinggi katanya. Di cawangan, ketua cawangan hanya berjuang untuk mengekal dirinya sebagai ketua sahaja. Kenapa? Sebabnya majoriti ketua cawangan dapat jadi pengerusi Jawatakuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung dengan elaun tertentu dan kuasa untuk mengagih peruntukan. Berpeluang juga untuk jadi kontraktor Kelas F untuk projek kecil di luar bandar.
4. Untuk menentukan dirinya tidak dicabar ketua cawangan tidak akan benarkan sesiapa yang lebih terpelajar daripadanya masuk UMNO cawangannya. Lebih daripada itu kebanyakan peruntukan untuk jadi ahli UMNO, yang mana dia mesti melalui cawangan, tidak akan dilayan. Tujuannya ialah supaya cawangannya tidak mempunyai banyak ahli kerana mereka tetap akan menimbulkan masalah dan sukar dikawal, bahkan sukar disogok pun.
5. Sebab itu tidak ramai ahli profesional yang dapat menjadi ahli UMNO. Sebaliknya semakin ramai daripada pemimpin PAS terdiri daripada doktor, peguam, jurutera dan lain-lain profesyen.
6. Oleh kerana ketua cawangan biasanya tidak memiliki pelajaran yang tinggi dan beliau menentukan ahli lain dalam cawangannya mempunyai ilmu pengetahuan yang lebih rendah daripadanya, maka apabila ketua terpaksa berhenti kerana sebab-sebab tertentu, maka penggantinya akan terdiri daripada yang kurang berkebolehan daripadanya. Dengan itu kualiti kepimpinan akan merosot sepanjang masa.
7. Tentu ada cawangan yang tidak seperti ini tetapi pengecualian hanya mengesahkan keadaan yang sebenar.
8. UMNO, kata bekas pemimpin kanan ini sekarang dipimpin oleh perasuah. Mereka menjadi ahli Majlis Tertinggi kerana sogokan wang. Orang ramai tidak akan serah nasib mereka kepada perasuah.
9. Penempatan perasuah dalam Kerajaan dan badan-badan lain juga memburukkan lagi imej UMNO. Sudah tentu perasuah akan dipilih sebagai calon UMNO dalam Pilihanraya Umum ke-13. Jika mereka diberi kemenangan maka negara akan dapat Kerajaan perasuah. Sebab itu beliau tidak akan sokong UMNO sebaliknya akan menyertai dan menyokong parti lawan. Katanya lagi hingga kini separuh daripada orang Melayu tidak merasai nikmat kerana Kerajaan-Kerajaan pimpinan UMNO menidakkan hak mereka sedangkan mereka juga orang Melayu walaupun mereka menyokong parti lawan. Mereka yang menyokong parti lawan bertambah sejak (Tun) Abdullah kerana ramai daripada ahli UMNO sendiri sudah tidak percaya kepada UMNO.

10. Yang tinggal katanya ialah orang yang berkepentingan yang berharap mendapat sesuatu kerana menyokong UMNO. Mereka ini bukan nasionalis dan mereka tidak boleh diberi kepercayaan.
11. Banyaklah lagi hujah-hujahnya akan sebab-sebab UMNO tidak lagi akan diberi peluang untuk memerintah negara yang disayangi olehnya. Saya tidak akan hurai lebih lanjut. Hanya yang saya ingin sebutkan ialah pendapat beliau sudah menular ke semua peringkat orang Melayu, bahkan ahli UMNO juga.
12. Rakan-rakan dalam Barisan Nasional semuanya berpecah dan lemah. Mereka tidak mampu menjayakan Barisan Nasional.13. Masa semakin singkat untuk memperbaiki keadaan ini. Saya mencatat maklumat ini untuk pengetahuan umum sahaja.

SOSIAL : SULTAN KAYA RAKYAT PUN KAYA


SEMUA MENGETAHUI SULTAN HASANAL KAYA DAN RAKYAT BELIAU PUN KAYA.....JADI UNTUK RENUNGAN KITA SANTAI-SANTAIKAN FIKIRAN LIHAT KEKAYAAN INI UNTUK KITA RENUNG-RENUNGKAN DAN FIKIR-FIKIRKAN............Lelaki ditahan guris gambar Sultan Perak

3 children are born every second in this world;10 mobile phones sold on the international level; auto manufacturers produce a car every 4.5 seconds on average; and on the level of the human mind = brain cells send 200 directives each second to perform the various functions of physical and mental health. The world spends 37 million euros for arms on the international level in one second
And the Sultan of Brunei's wealth increases by 90 euros every second!
No envy please!
This means around 5400 euros per minute, 324000 euros each hour, 7776000 euros a day
Implies about 54432000 euros a week (that's 54 million and 432000 thousand euros)

Brunei's Sultan Hassanal Bolkiah ... President of the richest country in the world Popular, lavish, ... uses gold in everything Was born literally eating with spoons made of gold Clothes worn embroidered with gold and silver
These are some pictures of his palace ... The largest and most luxurious palace in the world... Consists of 1788 rooms with some furnished in gold and diamond-encrusted 257 bath inlaid with gold and silver and a garage to accommodate 110 cars The palace has 650 suites ... each furnished at not less than 150,000 thousand euros This requires the visitor to spend 24 hours just to inspect each room for 30 secondsThe Sultan of Brunei's plane
Most luxurious aircraft in the world, inlaid with gold The Sultan has also a Boeing 747 worth a hundred million dollars, and then re-designed as a home at a cost of more than one hundred and twenty million dollars.Featured add-ons such as a whirlpool bath of pure gold He also has six small aircraft and two helicopters.


One of the cars of theSultan of Brunei
At the special request of the Sultan of Brunei, theRolls Royce companycombined their car designs with that of Porsche. This vehicle is currently in London for use during his stay in Britain
When the Sultan of Brunei's daughter married, the legendarycelebratio ns continued for 14 days, at a cost of about five million dollars,attended by more than 25 heads of state and family members.Sultan of Brunei car inlaid with pure gold

The Princess wears a crown of diamonds and carries a small bouquet of flowers studded with diamonds. She also wears huge diamonds as earrings, adding sparkle to her face.

Wikipediasays
he has 531 Mercedes-Benzes
367 Ferraris 362 Bentleys
185 BMWs 177 Jaguars
160 Porsches
130 Rolls-Royces And
20 Lamborghinis
Bringing the total number of his cars to 1,932

(function() { var d = document, w = window; w

Anwar Ibrahim: Ucapan Di Dataran Merdeka "Parlimen" 02/08/2021