SIAPA YANG SEBAR VIDEO SEKS AZMIN?Image result for haziq azmin ali

Dalam pengakuan awalnya semalam, Haziq Aziz mendakwa hubungan sejenis antara beliau dengan Azmin Ali sebagaimana yang terdedah dalam video yang tersebar luas itu adalah berlaku di bilik menteri terbabit di sebuah hotel di Sandakan, Sabah.

Katanya, kejadian itu berlaku pada 11 Mei ketika musim kempen PRK Sandakan.
Ketika itu, persoalan yang timbul ialah siapakah yang membuat rakaman dan meletakkan kamera tersembunyi di bilik Azmin?

Memandangkan kedudukan Azmin sebagai seorang menteri, bukanlah suatu tugas mudah untuk meletakkan kamera di bilik beliau itu dan tidak mungkin orang biasa mampu melakukannya.

Biasanya kerja-kerja begitu hanya mampu dilakukan oleh polis cawangan khas atau SB saja.

Tetapi, jika benar SB yang terlibat dalam perkara itu, siapakah yang mengarahkan mereka berbuat demikian?

Adakah ia atas arahan Perdana Menteri?

Namun, persoalan lain ialah bukankah Azmin merupakan pemimpin kesayangan Tun Mahathir Mohamad dan untuk apa intipan seperti itu dilakukan terhadapnya?

Bagaimanapun, dalam pengakuan terbaru Haziq, selain beliau menyebut perlakuan seranjang dengan Azmin di Sandakan bukanlah yang pertama kali berlaku, bahkan telah bermula sejak tiga tahun lalu, beliau juga menyebut tentang “kegilaan” Timbalan Presiden PKR itu membuat rakaman aksi-aksi seksnya.

“Pertama kali di Grand Continental Kuching, tiga tahun lalu, kemudian di Pullman Kuching semasa Pemilihan Parti (PKR) pada Oktober tahun lalu.

“Kami sekali lagi melakukannya di Hotel Grand Hyatt KL semasa tugasan Azmin selaku Menteri Pengiring kepada Sultan Brunei pada Mac tahun ini dan bulan lalu di Fourpoint Sandakan,” katanya.

Haziq seterusnya berkata, beliau begitu kecewa dengan Azmin yang dipandangnya tinggi tetapi menyedari timbalan presiden PKR itu adalah “lelaki yang sakit” kerana tergamak merakamkan video aksi seks atas ranjang mereka sebagai koleksi peribadi.

“Saya sedari kamu “lelaki yang sakit” kerana hanya kamu yang yang boleh merakamkan video-video itu sebagai koleksi peribadi selepas menjemput saya ke bilik hotel pada semua kejadian,” katanya.

Berdasarkan pengakuan Haziq ini, adalah jelas rakaman video itu dibuat oleh Azmin sendiri sebagai koleksi peribadinya dan bukan melalui penglibatan mana-mana pihak seperti SB dan sebagainya.

Tetapi, jika ia sekadar untuk koleksi peribadi, bagaimana ia boleh tersebar?

Untuk mengatakan Azmin sendiri mengedarkannya tentu saja agak mustahil kerana ia seperti beliau membunuh dirinya sendiri.

Lalu, siapa yang menyebarkannya?

Adakah ia dilakukan oleh mereka yang rapat dengan Azmin sendiri yang boleh menerobos gajet-gajet miliknya?

Siapakah mereka itu?

Soalan tambahan di sini ialah, apakah rakaman video itu hanya dilakukan ketika Azmin bersama Haziq saja atau mungkinkah, jika ada perlakuan seks sejenis dengan lelaki lain berlaku sebelum ini, ia turut dirakamkan juga?

Banyak mana koleksi video ada dalam simpanan Azmin?

Mahu tidak mahu, nampaknya dalam hal ini pihak polis tidak harus berlengah lagi dan perlu untuk menyoal-siasat Azmin dengan kadar yang segera, selain perlu mendapatkan keterangan lebih detail daripada Haziq berkaitan hubungan intimnya.

Rasanya lebih banyak akan “meletup” lagi selepas ini. (Shahbudindotcom 13/06/2019).


MEMENTERIAN PERTAHANAN LAPOR SPRM .HELICOPTER TIDAK DITERIMA HINGGA KINI

Image result for scout helicopter


The MD 530G design is based on the MD 530F airframe.Malaysia memesan 530D.VERSI YANG DIKATAKAN BELUM WUJUD?

6 helikopter bernilai RM300 juta tidak diterima, kementerian buat laporan SPRM

Helikopter tempur ringan MD530G. (Gambar Bernama)
PUTRAJAYA: Kementerian Pertahanan hari ini membuat satu laporan ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung pembelian helikopter tentera bernilai lebih RM300 juta semasa pentadbiran lepas yang sehingga kini belum dihantar kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM).
Sumber yang rapat dengan penyiasatan itu ketika ditemui di luar pintu masuk SPRM memberitahu, laporan tersebut dibuat disebabkan perjanjian rundingan yang dimeterai tidak mengikut prosedur sepatutnya.
Jelas sumber, pembelian menerusi rundingan terus itu mengandungi banyak terma kontrak yang merugikan kementerian sejak peringkat awal lagi.
“Kalau orang baca terma perjanjian, mereka akan tahu ia akan jadi macam ini.
“Antaranya kelulusan yang tidak mempunyai spesifikasi ketenteraan.
“Benda itu satu benda yang wajib dalam urusan ketenteraan,” kata sumber yang enggan dikenali.
Sebelum ini, FMT melaporkan sebanyak 6 buah helikopter tempur ringan MD530G yang dikeluarkan oleh MD Helicopters milik gergasi aeroangkasa Amerika Syarikat (AS), McDonnel Douglas dipesan oleh Kementerian Pertahanan yang dipimpin oleh Hishammuddin Hussein ketika itu.
Helikopter berkenaan, yang lebih dikenali dengan panggilan “Little Birds”, dilaporkan menarik minat pegawai kementerian dalam satu demonstrasi sempena Pameran Aeroangkasa dan Maritim Antarabangsa Langkawi (Lima) 2015.
Bagaimanapun penyiasatan ke atas urus niaga itu mendedahkan maklumat mengejutkan mengenai pembelian tersebut, selain hakikat bahawa ATM tidak menerima helikopter berkenaan.
Mengulas lanjut, sumber itu berkata, syarikat di Malaysia yang menjadi ejen rundingan tersebut sudah pun ditamatkan kontrak sebagai ejen rasmi oleh McDonnel Douglas di AS.
“Dimaklumkan, syarikat itu kepunyaan bekas pegawai kanan kepada Hishamuddin ketika beliau menerajui kementerian,” katanya.
Sehingga kini, sumber itu memaklumkan, kerajaan sudah pun membuat bayaran sebanyak 35% harga pembelian helikopter tersebut bersamaan dengan RM112 juta.
Namun hingga saat ini, tiada helikopter tentera yang dihantar ke negara ini.
“Penghantaran sepatutnya mengikut 2 fasa. Pertama, pada Julai 2017 iaitu 2 buah, dan fasa ke-2 pada Disember 2018 untuk penghantaran baki 4 helikopter.
“Tapi sampai sekarang, sebuah pun tak ada,” katanya.

RAKYAT MALAYSIA DIHIDANG ISU SEK SEJAK 20 TAHUN LALU

FB: IBRAHIM MAT ISA
Tiada penerangan foto disediakan.

Rakyat Malaysia telah dihidangkan fitnah seks atau fitnah liwat sepanjang 20 tahun sejak 1998. Rekaan itu dilakukan oleh satu kumpulan propaganda yang mencatur siapa siapa yang akan dinaikkan menjadi pemimpin negara.

Ketua dalam urusan propaganda itu telah meninggal dunia!
Namun, sepanjang 20 tahun itulah juga rakyat yang berfikiran bersih tetapi berhaluan kiri berusaha sedaya upaya menangkis fitnah dan menolak adu domba yang dimainkan.

Mencipta fitnah bukan bermakna parti yang memerintah berjaya mengurangkan keyakinan rakyat malah mereka juga berhempas pulas pula untuk mempertahankan kekuasaan. Apa yang berlaku akhirnya? Mereka juga tumbang oleh gelombang rakyat.

Permainan-permainan jahat di dalam arena politik di Malaysia seperti tiada riak hentinya. Kita mengharapkan dengan bermulanya nyaman pagi sebuah Malaysia Baharu, seluruh rakyat bersedia untuk melangkah ke arah sebuah masyarakat yang berfikiran murni serta bertekad untuk mengembalikan kewibawaan negara ini seperti yang pernah kita nikmati sekitar awal tahun 90an dahulu.

Adakah dengan bermain dengan fitnah yang merosakkan peribadi seseorang, negara dengan tiba-tiba diangkat martabat dan mencapai kemajuan demi kemajuan yang bagus sehingga membeliakkan mata dunia?

Dahulu cipta fitnah juga, sampaikan Perdana Menteri ketika itu terpaksa percaya dengan fitnah dan kerana itu bekas Timbalan Perdana Menteri ketika itu diaibkan tanpa belas kasihan. Bukankah di dalam Islam sudah lengkap hukum tuduh menuduh dalam urusan zina atau liwat. Mereka tidak pernah belajar. 

Mereka suka ikut setan!

Sepanjang 20 tahun bermain isu liwat dan jubur, berapa ramai orang Islam yang telah mati dalam keadaan mereka percaya fitnah itu. Percaya itu satu, tapi menjaja pula cerita itu ke sana ke mari untuk membuatkan ramai orang lagi percaya ia betul. Bagaimana nasib mereka di alam barzakh dalam keadaan tidak sempat bertaubat?

Sedar dahulu, sejak berada di dalam parti Islam, dan aku bersama-sama jutaan lagi rakyat bersih berhaluan kiri menolak politik fitnah. Aku bukannya sokong Anwar Ibrahim yang difitnah 100% kerana ada beberapa ketika aku mengkritik beliau dan tindakan yang diambil, akan tetapi aku berprinsip bahawa politik fitnah akan memakan diri, memakan amalan baik pemerintah dan akhirnya Tuhan menterbalikkan para pembesar yang berkuasa menyokong akan fitnah.

Sepanjang masa sejak era reformasi dan turun ke jalan raya, Malaysia tidaklah sehebat mana. Ekonomi kita bukan menjadi gah. Teknologi kita banyak terbuang. Wang kita jatuh merudum. Pelabur yang dahulu banyak menghuni Zon Perdagangan Bebas di merata tempat di Malaysia lari meninggalkan kilang dan pekerja yang kehilangan pekerjaan.

Banggakah kita dengan fitnah?

Apa yang aku tulis ini hanya asas sebuah pemikiran yang lurus supaya kita sentiasa beringat bahawa hidup kita ini berTuhan. Walau apa kita buat, ada pusingan naik dan turun serta dengan keberkatan yang Tuhan kurniakan. Kita bernasib baik kerana ramai rakyat mendoakan negara ini supaya aman.

Semoga setan yang meniup angin fitnah, yang membawa porak poranda tidak sempat untuk bercambah. Teruskan perangi fitnah dan kembalikan keharmonia negara kita!

Adios
😎 Aim

VIDEO SEKS AZMIN UNTUK TUMBANGKAN KERAJAAN PH?

Anwar sedih taktik fitnah berulang kembaliPresiden KEADILAN Anwar Ibrahim sedih dengan fitnah video sumbang yang cuba mengaitkan pemimpin tertinggi parti itu selepas beliau sendiri dua kali menjadi mangsa taktik kotor yang sama.
Anggota Parlimen Port Dickson itu menyangka dua fitnah yang dihadapinya dulu adalah yang terakhir digunakan dalam politik negara ini.
“Sudah tentu saya sangka apa yang saya alami patut menjadi yang terakhir, tetapi malangnya trend ini seolah-olah berterusan dan ia amat menyedihkan, memualkan dan saya tidak faham mengapa ini harus terus berlaku,” katanya.

Anwar ditemui media di Petaling Jaya selepas menghadiri mesyuarat Biro Politik KEADILAN petang semalam.

Kata Anwar beliau amat menolak permainan politik yang menggunakan kaedah begitu yang salah pada pandangan moral, agama dan etika.

“Ini bukan cara kita patut menghakimi atau menilai seseorang dalam politik,” katanya.

Awal pagi semalam, Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Santubong, Haziq Abdullah Abdul Aziz menerusi muatnaik video di Facebook mengaku dirinya adalah salah seorang individu dalam video sumbang itu.

Ketua Cabang Santubong, Ahmad Nazib Johari bagaimana pun berkata Haziq memaklumkan bahwa individu dalam video fitnah dan video pengakuan itu bukan dirinya.

Timbalan Presiden KEADILAN, Azmin Ali juga menafikan pembabitannya dalam video itu dan menyifatkan ia sebagai komplot jahat untuk memusnahkan kariernya.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=73584

Masalah utama Orang Asli perlu diberi perhatian serius – Kit Siang


Kerajaan dan pihak berkaitan harus mencari jalan bagi mengatasi masalah utama yang membelenggu masyarakat Orang Asli negara ini, tegas pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang.

Katanya, masalah kekurangan zat dan imunisasi di kalangan masyarakat Orang Asli harus diberi perhatian supaya tragedi yang menimpa suku Bateq tidak lagi berulang.

Beliau justeru menggesa pihak berkuasa untuk melakukan tinjauan ke penempatan Orang Asli di seluruh negara bagi mengenal pasti sama ada mereka mengalami masalah berkenaan.

“Sementara kerja-kerja menghantar makanan tambahan dan bekalan diperlukan ke Kampung Kuala Koh dijalankan, tugas yang sama penting iaitu untuk memastikan tragedi seperti yang berlaku di Kampung Kuala Koh tidak berulang kembali harus juga digerakkan, pihak berkuasa harus melaksanakan tinjauan segera bagi mengenal pasti masyarakat Orang Asli lain yang turut menderita masalah kekurangan zat dan imunisasi, sehingga menyebabkan mereka terdedah kepada risiko kematian,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Semalam, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail mempengerusikan mesyuarat tergempar tragedi suku Bateq.

Hasil mesyuarat itu, Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly Ahmad memaklumkan bahawa kerajaan telah menghantar makanan tambahan dan bekalan yang diperlukan.

Menurutnya, masyarakat Orang Asli di Kampung Koh mengalami masalah sistem imunisasi berpunca daripada masalah kekurangan zat.

“Kami segera membekalkan semua suplemen ini untuk menangani masalah kekurangan zat dan ada yang tidak divaksin. Sistem imun badan mereka terjejas dan perlu diberikan semua (bekalan yang diperlukan) – vitamin dan semua itu untuk menangani kekurangan gizi,” katanya.

Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Iskandar Puteri, turut memetik pandangan penyelaras Pusat Prihatinan Orang Asli (COAC), Colin Nicholas mengenai situasi yang dihadapi masyarakat Orang Asli.

Menurut Nicholas, tindakan kerajaan negeri Kelantan merampas tanah dari masyarakat Orang Asli suku Bateq menyebabkan mereka kehilangan sumber dan cara hidup tradisional mereka.

Kesannya, mereka mengalami masalah sistem kekurangan zat dan imunisasi.


Tragedi suku Bateq: Mustahil kerajaan Kelantan tak tahu kewujudan lombong – Tengku Zulpuri

Mustahil Kerajaan Negeri Kelantan tidak tahu tentang kewujudan kawasan perlombongan bijih besi berhampiran penempatan penduduk Orang Asli suku Bateq di Kuala Koh, Gua Musang, kata Timbalan Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji.

Menyifatkan kenyataan Timbalan Menteri Besar Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah yang menafikan perkara itu sebagai tidak masuk akal, katanya, semakan mendapat pelombong berkenaan mendapat lesen untuk melombong sehingga 2023.

“Sebelum sesebuah syarikat itu dibenarkan melombong di sesuatu kawasan, mereka perlu mendapatkan lesen melombong daripada kerajaan negeri dan lesen pengoperasian daripada kerajaan pusat, jika tidak mereka dikategorikan sebagai pelombong haram.

“Hasil semakan, kita mendapati syarikat berkenaan memperoleh lesen perlombongan sehingga 2023…tetapi lesen pengoperasian yang dikeluarkan oleh kerajaan pusat telah tamat pada 2017 disebabkan syarikat itu tidak mematuhi Laporan Penilaian Impak Alam Sekitar (EIA).

“Jadi kenyataan itu (tiada kawasan perlombongan bijih besi) memang tidak masuk akal kerana saya sendiri telah turun padang dan mesin untuk menjalankan kerja-kerja berkenaan masih ada di kawasan itu,” katanya seperti dipetik Bernama, hari ini.

Mohd Amar seperti dilapor media sebelum ini menafikan bahawa terdapat aktiviti perlombongan di kawasan penempatan Orang Asli tersebut.

Malah, beliau mendakwa ‘misteri’ kematian Orang Asli suku Bateq Kuala Koh sebagai jangkitan biasa sahaja dan mendakwa penyakit radang paru-paru yang dialami mereka adalah sejenis penyakit bawaan udara sekali gus menolak dakwaan ia akibat sumber air yang tercemar.

Tengku Zulpuri yang juga Naib Pengerusi DAP Kebangsaan bagaimanapun mempersoal respons tersebut kerana jika ia disebabkan bawaan udara, mengapa mengapa hanya suku Bateq sahaja yang terkena jangkitan penyakit itu.

“Jadi masih terlalu awal juga untuk mengatakan penyakit ini bukan berpunca daripada sumber air walaupun sebelum ini Unit Bahan Berbahaya (Hazmat) mengesahkan ia bebas daripada bahan radio aktif.

“Mereka perlu pantau kandungan air berkenaan untuk satu tempoh panjang melibatkan keadaan cuaca panas mahupun selepas hujan, barulah keputusan dapat diperoleh dengan tepat dan bukannya dengan mengambil sekali sahaja bacaan,” katanya yang juga Ahli Parlimen Raub.

LAPOR POLIS VIDEO SEKS, BUKAN SEMBANG DI MEDIA – FAHMI