LIVE][301115] Realiti Umat Islam Masa Kini - Ust Rashidi Lobo

GAMBAR PENYOKONG HUSAM MUSA DI PEJABAT PAS

Mrk tanya DHM knapa buat 
Mereka tanya DHM kenapa buat kenyataan terbuka....DHM 

jawab TGHH buat kenyataan terbuka untuk jadi penasihat 

UMNO.....
 .

[LIVE][301115] Kesempurnaan Solat - Ust Fauzi Thahir
[LIVE][301115] Kesempurnaan Solat - Ust Fauzi Thahir


SURAT KEPADA AHLI DAN PEMIMPIN UMNO AKAR UMBI DARI MAHATHIR

JANGAN ADA YANG NAK BAGI TONGKAT PADA Umno......kalau mahathir sendiri tak mau Najib tak kan la Hadi nak sokong Najib?

1. Negara Malaysia tercinta ini adalah hasil perjuangan UMNO sebagai sebuah parti, bukan oleh sesiapa atau seseorang.

2. Sebab itu apabila Dato Onn Jaafar, Pengasas dan Yang diPertua Parti yang pertama, membuat cadangan yang bertentangan dengan pejuangan parti, cadangannya di tolak dan dianya keluar dari parti.

3. Hari ini kita dapati UMNO sudah jadi milik Presiden dan perjuangan UMNO terhad kepada mendokong Presiden. Kesetiaan ahli terhad kepada Presiden, tidak lagi kepada parti, tidak lagi kepada bangsa, agama dan negara.

4. Ini ternampak jelas apabila slogan Satu Malaysia yang sama dengan Malaysian Malaysia diperkenal, penjajah dahulu dilantik sebagai penasihat, penggunaan konsultan Barat. Penubuhan Pemandu untuk mengganti Unit Perancang Ekonomi, bayaran gaji kepada badan bukan Kerajaan yang amat tinggi, meletak negara dibawah kehendak Singapura, meminjam berbillion Ringgit yang dilabur sebahagian besar di luar negera, menubuh 1MDB dengan modal pinjaman yang besar, tidak dapat membukti dimana modal yang dilabur berada, gagal membayar faedah hutang, membeli tanah Kerajaan dengan harga yang amat murah, menjual tanah ini kepada institusi Kerajaan dengan harga 50 kali ganda lebih tinggi, wang Tabung Haji diguna secara yang sama, keuntungan yang berlebihan ini diguna untuk menampung kerugian 1MDB, 2.6 billion Ringgit tiba-tiba berada dalam akaun peribadi Najib, kononnya derma dari orang Arab, siasatan oleh Badan Pencegah Rasuah dan Bank Negara ditamat oleh Najib sebelum tindakan dapat diambil, Pendakwa Raya dibuang, PAC dibubar supaya tidak dapat menyiasat 1MDB, cara hidup mewah lebih dari kemampuan Perdana Menteri, gaji minima dinaik sehingga kilang-kilang berpindah ke negara lain dan pekerja hilang pekerjaan, kejatuhan mata wang dan nilai saham yang teruk, cukai GST dikenakan sehingga peniaga kecil terpaksa tutup kedai, kos sara hidup meningkat, beban bagi rakyat bertambah, sesiapa yang menegur disoal oleh polis, dituduh sabotaj bank dan kewangan negara dan dimasuk dalam tahanan dibawah undang-undang yang salah.
5. Besar kemungkinan parti akan kalah dalam PRU 14 seperti di Selangor dan Pulau Pinang. BN dan UMNO akan menjadi parti pembangkang. Sebagai pembangkang tidak akan ada apa-apa yang boleh dibuat oleh UMNO untuk bangsa, negara dan agama.

6. Menyokong Najib mungkin memberi nikmat kepada orang tertentu hari ini. Tetapi apabila BN kalah nikmat semua akan hilang.

7. Sebaliknya jika Najib berhenti dari menjadi Presiden UMNO dan Perdana Menteri, besar kemungkinan UMNO akan pulih semula dan BN akan menang PRU 14. Dengan itu bangsa, negara dan agama akan lebih selamat. Negara akan maju semula dan semua rakyat akan dapat nikmat.

8. Wahai ahli dan pemimpin UMNO diakar umbi. Fikirlah baik-baik. Jangan sokong dan setia secara buta tuli, atau kerana dapat nikmat hari ini. Bangsa kita akan kutuk kita jika nasib bangsa menjadi buruk kerana kita tamak dan lupakan perjuangan UMNO. Dan segala nikmat yang kita dapati akan musnah, bahkan Kerajaan parti lawan akan bertindak keatas kesalahan mereka semasa memerintah.

9. Semua ini memburukkan nama Malaysia dan merugikan rakyat.

10. Wahai ahli dan pemimpin UMNO diperingkat akar umbi.

11. Jika ingin selamat dan menang tolaklah kepimpinan DSN sebelum PRU14.

12. Tolaklah kepimpinannya sebelum PRU14 supaya UMNO selamat dan mampu memenangi PRU dan kekal sebagai Kerajaan yang adil kepada semua.

13. Saya menulis dalam blog saya kerana sekatan yang ketat diadakan supaya saya tidak dapat berjumpa dan bercakap dengan ahli UMNO dan orang awam. Jentera yang diguna yang terdiri dari badan-badan Kerajaan dan parti amatlah berkesan. Dengan sendirinya ini menjadi bukti kesalahan-kesalahan sedang dilakukan.

KERJASAMA PKR – PAS: PENYOKONG PH MARAH CADANGAN AZMIN

Sidang minggu akhir Parlimen jadi tumpuan


MKINI

Pengundian akhir - bacaan ketiga Bajet
Najib terselamat dalam pusingan pertama pengundian di peringkat dasar, dengan majoriti 54 undi. Beliau mendapat 128 'menyokong', berbanding 74 'menolak' dari pembangkang.
Pembangkang masih mempunyai peluang terakhir pada 1 Disember ini, dengan bacaan ketiga Rang Undang-Undang Perbekalan itu.
Soalan mengenai RM2.6 bilion
Skandal yang melibatkan RM2.6 bilion "derma politik" dalam akaun bank Najib telah menjadi tajuk berterusan sepanjang sidang Dewan - dari mengangkat plakad hingga ke sesi soal jawab.
Tetapi kerajaan berkata ia akan menjawab semua pertanyaan mengenainya pada 3 Disember - hari terakhir sidang Dewan.
Menteri yang bertanggungjawab bagi hal ehwal Parlimen, Datuk Seri Azalina Othman (gambar) berkata, isu itu akan dijawab melalui sesi soal jawab.
Bagaimanapun, sesi soal jawab hanya membolehkan maksimum dua soalan tambahan.
Mengikut konvensyen, pembangkang akan mempunyai peluang pertama bertanya soalan tambahan, diikuti penyokong kerajaan, selepas jawapan menteri.
Memandang Speaker Tan Sri Pandikar Amin Mulia sangat ketat dalam membenarkan soalan tambahan, biasanya selepas dua soalan, maka ahli Parlimen perlu memanfaat sepenuhnya peluang untuk bertanya.
Azalina juga enggan mengesahkan sama ada Najib sendiri yang akan menjawab soalan. Ini juga bermakna isu panas itu mungkin dijawab oleh Timbalannya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, yang juga menteri dalam negeri.
Nurul Izzah mengadap Jawatankuasa Hak dan Kebebasan
Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar menjadi sasaran dengan label 'pengkhianatan' selepas Puteri Sulu Jacel Kiram memuat naik gambar mereka bersama.
Pemimpin BN mendakwa naib presiden PKR itu "tidak sensitif" apabila mengadakan pertemuan dengan anak perempuan dalang pencerobohan Lahad Datu pada 2013.
Walaupun Nurul membuat permohonan maaf secara terbuka, Azalina membentangkan usul untuk merujuknya kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen.
Nurul dilarang masuk ke Sabah selepas usul mengenainya diluluskan di Dewan Undangan Negeri (DUN), dan beliau kini mungkin berdepan dengan kesan lain, termasuk penggantungan menghadiri sidang Dewan Rakyat.
Laporan persempadanan semula Sarawak
Dengan pilihan raya negeri Sarawak semakin hampir, Najib akan membentangkan laporan persempadanan semula kerusi DUN negeri itu, seperti yang dikehendaki oleh Perlembagaan Persekutuan.
Laporan itu akan mewujudkan tambahan 11 kerusi, menjadikan jumlahnya meningkat daripada 71 kepada 82 kerusi.
Bagaimanapun, pihak pembangkang telah membantah persempadanan semula itu kerana kebanyakan kerusi tambahan itu adalah dari kubu kuat BN.
Mereka berhujah bahawa langkah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) itu hanya akan mengukuhkan pemerintahan BN di negeri itu.
PKR telah memfailkan semakan kehakiman di mahkamah terhadap persempadanan semula, tetapi Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Persekutuan memutuskan bahawa ianya sah.
Walaupun perbahasan bajet dan pengundian dijangka selesai pada 1 Disember, namun Dewan mempunyai hanya dua hari untuk membahaskan timbulan usul dan rang undang-undang dalam kertas perintah tetap.

YUS JAMBU DALAM KENANGAN-AL FATIHAH


Maharaja Lawak Mega 2013 - Minggu 11 - Persembahan Jambu


UMNO PAGOH BERHIMPUN TANYA APAKAH DOSA MUHYIDDI

‘RAKYAT SABAH TAK MARAH NURUL, BERHENTI PROPAGANDA MENGARUT’

AMANAH SEDIA JADI PARTI TERBESAR DALAM PH – MOHAMAD SABU

kuliah yang wajib dengar:.Petua Orang Dulu Yang SYIRIK - Ustaz Rosyam Nor a.k.a Ustaz Rizam Ghazali 2015

Tanpa PAS Tak Boleh Tawan Kedah? AMANAH Sanggah AMK & PAS

Pemuda Amanah sanggah AMK dan PAS Kedah

Tampil membidas dakwaan yang dilihat bersifat keanak-anakkan, Pemuda Parti Amanah Negara (Amanah) Kedah menyanggah dakwaan kononnya PAS mendominasi lanskap siasah di negeri utara tanah air itu sebagai tidak berpaksi kepada realiti politik sebenar.

Ketuanya, Asmirul Anuar Aris berkata, PAS hanya dapat memerintah Kedah selepas mendapat sokongan daripada semua pihak termasuk sokongan masyarakat Tionghoa apabila berada dalam Pakatan Rakyat.“Sebagai contoh dalam PRU (pilihan raya umum) 1999 ketika 65 peratus undi Melayu berpihak kepada pembangkang, namun PAS hanya mampu mendapat 12 kerusi DUN dan 8 kerusi Parlimen,” ujar beliau dalam kenyataannya hari ini.

Mengulas dakwaan Ketua AMK Kedah kononnya PAS mendapat sokongan daripada ribuan pondok di Kedah, Asmirul berkata, PAS kalah di kawasan pondok yang majoritinya pengundi Melayu seperti di Parlimen Sik.

“PAS kalah di kedua-dua Dun dan Parlimen yang ditandingi iaitu Padang Terap, Jerlun dan juga Baling juga begitu di mana PAS kalah di Dun yang majoritinya terdapat pondok dan didiami pengundi Melayu.

“Kenyataan yang dibuat oleh kedua-dua pimpinan sahabat Pemuda parti dari PAS dan dan AMK Kedah tersebut adalah tidak berpijak kepada hakikat yang nyata,” tegasnya yang mengakui terpanggil untuk memberi reaksi apabila ‘sahabat dari sebuah parti yang menganggap mereka dominan menyahut’ dakwaan pihak AMK Kedah itu.

Menyifatkan penyertaan ramai golongan muda ke dalam Amanah biarpun parti itu belum tiga bulan usia penubuhannya, beliau berkata, sambutan tersebut lahir daripada desakan dan kehendak rakyat yang resah dengan kemelut serta kepincangan tata kelola negara.

“Secara hakikatnya, PAS tidak serius dalam menumbangkan kerajaan Umno-BN kerana telah menolak pelawaan untuk berada bersama-sama dengan Pakatan Harapan sedangkan hakikat politik Malaysia Umno-BN tidak pernah lagi tewas apabila parti-parti pembangkang tidak bersama,” bidasnya.

Sehubungan itu, Asmirul berkata pihaknya komited memperkukuhkan Pakatan Harapan yang telah dibentuk di peringkat nasional mahupun di negeri dengan pelbagai aktiviti secara bersama. -malaysiadateline.com


Putus dengan PAS jangan berangan nak perintah Kedah, kata perwakilan

Pemuda PKR Kedah menggesa agar parti itu terus bekerjasama dengan PAS.

Menurut Perwakilan Pemuda PKR Kedah Mohd Ridhwan Mohd Razali, sekiranya putus hubungan dengan PAS, maka peluang untuk menawan negeri jelapang padi itu pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) menjadi semakin tipis.

"Lanskap politik Kedah cukup berbeza, tidak sama seperti Pulau Pinang dan Selangor. Kalau putus dengan parti PAS, jangan berangan kita hendak perintah negeri Kedah.

"Berapa ribu pondok di Kedah, kebanyakannya ahli PAS. Mereka semua pengundi PAS," Ridhwan memberitahu ahli parti di Petaling Jaya, Selangor hari ini.

Meskipun begitu, Ridhwan menegas sikap hormat-menghormati perlu diteruskan di antara kesemua parti terutamanya PAS, PKR dan Parti Amanah Negara (Amanah).

"Soal hormat, kita hormat adik bongsu kita (Amanah), parti sahabat kita (PAS) tetapi adik bongsu kena dengar juga cakap abang long (PKR)," katanya.

Beliau turut bersetuju dengan ucapan Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali yang menggesa agar kerjasama dikukuhkan untuk menumbangkan Barisan Nasional (BN) pada PRU14.

"Saya setuju dengan ucapan timbalan presiden tadi. Biarlah PKR tentukan hala tuju PKR. Itu jelas. Ada sesetengah pimpinan tu berserah. Macam harum manis.

"Tetapi realitinya PKR kena tentu masa depan parti sendiri, bukannya orang lain.

"Ini belum sebut lagi soal kerusi, isu itu lambat lagi, tetapi ia akan berlaku sekiranya pimpinan kita, pimpinan Pemuda PKR memandang remeh hal ini," katanya yang turut menyifatkan agihan kerusi pada masa akan datang akan menjadi isu serius. 
-TMI