MALAYSIA MEMANG NEGARA LAWAK

Selain buku '1Funny Malaysia', yang diterbitkan oleh Kinibooks yang merupakan anak syarikat Malaysiakini, dua lagi komik Zunar - Perak Darul Kartun dan Isu Dalam Kartun - turut diharamkan.

Ketua setiausaha KDN, Datuk Seri Mahmood Adam berkata buku-buku tersebut diharamkan kerana ia tidak sesuai untuk bacaan umum.

Kata kaki bodek krtun boleh ancam keselamatan negara....

Malaysia dah jadi macam kartun juga.Yang punggah duit bawa ke Kanada 3 billion, yang sapu duit komiision kapal selam,yang hilang enjin jet...semua ini tidak mengancam ekonomi dan negara ..hanya kartun yang menjaadi bahan untuk kerajaan merasa takut...

Selangor merekrut tokoh agama untuk mendapatkan sokongan Melayu

24 Jun 2010
Shah Alam, 24 Jun - Selangor telah merekrut sarjana Hangat Islam Dr Badrulamin Baharom untuk "mengulurkan tangan" ke pemilih utama Malaysia di kawasan luar bandar menjelang pilihan raya umum seterusnya, serupa dengan UMNO memujuk maverick ulama Dr Mohd Asri Zainal Abidin.

Kurangnya sokongan dari masyarakat tetap (PR) Pakatan Rakyat yang lemah dan realiti kekalahan selepas pilihanraya Hulu Selangor lalu.

Meskipun PKR gagal mempertahankan majoriti kerusi Melayu-semi-pedesaan. Untuk UMNO, Dr Mohd Asri masuk ke kem itu dapat membantu menopang sokongan Melayu bandar tetapi bekas mufti Perlis dengan serangan terakhir terhadap Barisan Nasional (BN) telah menimbulkan keraguan tentang keanggotaannya untuk menyertai Umno.

Selangor Mentri Besar Tan Sri Ibrahim Khaild mendedahkan perlantikan tokoh agama terkenal sebagai pengarah maklumat negara PKR minggu ini.

Dia menggambarkan Badrulamin sebagai cendekiawan "oleh standard" dan disahkan

yang peranannya adalah untuk membantu pasukan maklumat Selangor's mengatasi suara Melayu luar bandar.

Mentri Besar juga mengakui bahawa sementara Selangor adalah sebuah negara yang berkembang dengan baik, ada daerah yang mencapai kerajaan di luar negara itu.

pegawai kerajaan berkata kredensial dan latar belakang Badrulamin membuatnya cocok untuk mengatasi pemilih Melayu luar bandar yang kukuh pro-UMNO.

kelayakan-Nya termasuk gelaran dalam kajian Islam dari Universiti Al-Azhar terkenal di Kaherah, sebuah gelar master dalam Perbandingan Hukum dari Kent University dan gelar doktor dalam Hukum Islam Perlembagaan dari Universiti Birmingham.

GADOH..GADOH ...NI LA CARA NAK ELAK ISU

SHAH ALAM 23 Jun - Kerajaan digesa mengambil tindakan memecat Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr. Wee Ka Siong kerana bersikap biadab mempertikaikan pemberian biasiswa Majlis Amanah Rakyat (Mara) kepada pelajar bumiputera.

KUALA LUMPUR 23 Jun - Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr. Wee Ka Siong menafikan dakwaan bahawa beliau mempunyai sentimen perkauman yang tebal apabila mempertikaikan hak bumiputera untuk mendapatkan biasiswa.Inilah isu bagi melupakan banyak isu lain yang terpaksa di tanggung kerajaan.Selepas isu JI dikatakan isu gaduh soal hak orang Melayu..Dah mual dah isu ni rasanya...ada saja kes besar isu melayu di mainkan...kalau dah 40 tahun dulu isu yang sama..rasanya rakyat Malaysia yang berusia 40 an dah tahu taktik umno ni....

BEGINILAH KEHIDUPAN CYBER TROOPER UMNO

Cerita Mengenai ParpuKari

Posted by Love Perak |

PARPUKARI!!! Anda kenal bukan? Siapa yang tidak kenal dengan Parpukari. Begitu hebat dimata bloggers-bloggers PRO BN dan PR juga tidak terkecuali. Bercakap tentang Parpukari, apa keistimewaaan yang ada pada mamak seorang ni, kalau bukan kepetahannya di dalam blog membantai sesiapa sahaja yang menentang Kerajaan BN lebih-lebih lagi jika melibatkan Tun Dr. Mahathir dan Mukhriz.

Selain dari profesion sebagai seorang blogger, apa sebenarnya profesion Parpukari ni? Ada teman yang berkata, dulu Parpukari bekerja di sebuah bank di KL ( entah typist ka apa ka tak tahu ler ) tetapi kini, memegang jawatan tetap sebagai BLOGGER. Jika benar seperti kata tuan empunya diri bahawa dia tidak dibayar, apa mungkinkah dia mampu untuk menetap di sebuah kondominium yang penuh dengan kawalan keselamatan nya macam VVVIP pulak? Dan terbaru, diberitakan Parpukari baru sahaja membeli sebuah Toyota Camry 3.0 v6. Wah? Mewah juga hidup jadi BLOGGER UPAHAN ni ye? Tak ada logika sungguh memikirkan tentang gaya hidup Parpukari ni.

Mampukah seseorang itu bertahan dengan simpanan yang ada jika sudah tidak bekerja dan mampu mengamalkan cara hidup yang mewah. Hanya orang bodoh yang percaya bahawa Parpukari ini tidak dibayar sebagai blogger. PR juga ada terdengar cerita yang Parpukari juga menggelapkan sejumlah wang yang telah diperuntukkan kepada bloggers. Wang diterima oleh Parpukari tetapi agihan kepada rakan-rakan lain tidak sampai. Memang mamak ni spesis kawan makan kawan. Harapkan pagar, pagar makan padi!

Berkemungkinan juga, duit yang di'songlap'kan Parpukari itu la yang digunakan untuk menampung kehidupan dia kini. Dari maklumat yang PR terima, bukan calang-calang duit yang diterima. Pendek kata, memang boleh gelap mata dan kerana insiden itu juga la Parpukari dah tak sebulu dengan beberapa rakan bloggers yang begitu rapat dengan dia dahulu. Biar hilang kawan, jangan hilang duit makan, inilah pegangan hidup Parpukari yang anda semua tidak tahu!

Kini, Parpukari semakin dibenci rata-rata bloggers Pro-BN. Ahli-ahli pakatan Bloggers Lembu seperti Bloggers Pembela Negara pun sedikit demi sedikit meninggalkan "kawan makan kawan" mereka ini.

Dek kerana pegangan ini jugala, Parpu disayangi oleh beberapa pemimpin terkenal. Siapa yang PR maksudkan? Nantikan...Pasti ada hebahannya!!!

(function() { var d = document, w = window; w

PADA WALAUN HANG SURUH SETIA ,IKLAS, TAAT BAGAI...HANGPA BALON ELAUNS GAJI PULOH PULOH RIBU TAK RASA NAK TOLAK KAH-BUKTIKAN KEIKLASAN DULU//LEBIH KURANG UMNO SAJA..TAK DAK FULUS..

  Idris seru ahli Pas agar sentiasa ikhlas dalam perjuangan October 17, 2021 4:00 pm Idris seru ahli Pas agar sentiasa ikhlas dalam perjuang...