ADAKAH SPR BENAR-BENAR IKLAS

NAJIB DAN MUHYIDDIN BOLEH KONGSI SATU MEJA BERDEBAT DENGAN ANWAR IBRAHIM

KEMAIN KUTUK ANWAR...KONONNYA TAKUT DENGAN RAJA PETRA....KALAU MACAM TU ELOK LA HANGPA DUA ORANG DEBAT DENGAN ANWAR.TIDA PUN HARI INI NAJIB ...ESOK MUHYIDDIN DENGAN ANWAR....

MUHYIDDIN BOLEH BINCANG PASAI PENDIDIKAN...AKTA AUKU,KSSR YANG MEMENINGKAN GURU,SATU MURID SATU SUKAN....OK JUGAK TU.....KAAU DENGAN NAJIB BOLEH LA JUGA TANYA PASAL PANGGILAN TELEFON,KES 1 APRIL NANTI, ...EKONOMI..AGENDA MELAYU..BANTU MELAYU BANYAK MANA LA NI....OK JUA TU..
KENYATAAN DARI PEJABAT DSAI

Pertamanya kami mahu menjelaskan bahawa permohonan yang diajukan oleh Wikileaks kepada Pejabat Dato’ Seri Anwar Ibrahim adalah satu wawancara antara Julian Assange dengan Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Kemudiannya barulah pihak kami diberitahu Raja Petra mahu menumpang dalam wawancara tersebut. Makanya Dato’ Seri Anwar Ibrahim menegaskan bahawa beliau hanya menyatakan persetujuan untuk permintaan yang asal iaitu wawancara antara beliau dengan Julian Assange. Oleh itu Quick Roll Productions, pihak produksi yang terlibat dengan wawancara ini telah membuat keputusan editorial untuk meneruskan format wawancara antara Julian Assange dengan Anwar Ibrahim tanpa melibatkan penumpang lainnya. Keputusan editorial tersebut semata-mata dibuat oleh Quick Roll Productions dan tidak dipaksakan oleh Pejabat Dato’ Seri Anwar Ibrahim ke atas mereka.

Keduanya, kami merasa terpanggil apabila Dato’ Seri Najib Razak menggunakan isu ini sebagai pelantar untuk mentohmah Dato’ Seri Anwar Ibrahim kononnya takut berdebat dengan Raja Petra. Kami kesal kerana Dato’ Seri Najib Razak bercakap tidak berdasarkan fakta yang sebenar kerana tidak timbul soal debat sedangkan yang dipersetujui antara Dato’ Seri Anwar Ibrahim dengan Julian Assange adalah wawancara satu sama satu. Akan tetapi oleh kerana YAB Perdana Menteri beriya-iya bercakap soal debat, kami berpendirian adalah sangat baik untuk rakyat dan negara ini sekiranya Dato’ Seri Najib Razak bersetuju untuk berdebat dengan YB Ketua Pembangkang, Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Perdebatan antara YB Ketua Pembangkang dengan YAB Perdana Menteri berkaitan isu nasional pastinya memberi manfaat yang banyak kepada rakyat dan negara kiia. Justeru keengganan Dato’ Seri Najib Razak untuk berdebat dengan Dato’ Seri Anwar Ibrahim memunculkan tanda tanya di kalangan rakyat terbanyak, sama ada YAB Perdana Menteri takut ataupun tidak punya komitmen untuk menyuburkan amalan Demokrasi di negara ini.

Ibrahim Yaacob
Ketua Staf
Pejabat Dato’ Seri Anwar Ibrahim

Ke jalan raya sekali lagi (Oleh: Hishamuddin Rais

Ke jalan raya sekali lagi (Oleh: Hishamuddin Rais)

(Oleh: Hishamuddin Rais)

Menurut Najib, beliau yakin dengan keupayaan BN untuk merampas negeri-negeri yang ketika ini dikuasai pembangkang pada pilihan raya umum (PRU) ke-13 yang akan diadakan pada bila-bila masa sahaja lagi –(Malaysiakini)

Kawasan mengundi bagi Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim nampaknya ditukar tanpa pengetahuannya seperti yang terbukti menerusi carian di laman web Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) – (Malaysiakini).

Bila pilihan raya akan diadakan?

Tidak berhenti-henti pertanyaan ini. Sebenarnya jawapan untuk soalan ini, cukup senang. PRU 13 hanya akan dijalankan apabila semua persediaan untuk memenangkan United Malays National Organisation telah dipasang.

Mungkin ada pembaca menganggap jawapan saya sebagai lawak. Sebenarnya ini bukan lawak. Ini hakikat. Malah inilah perkara yang mahu saya lontar dan jeritkan kepada pemimpin Pakatan Rakyat.

Saya ingin melontarkan pandangan tentang pilihan raya dan bagaimana gerombolan United Malays National Organisation merancang untuk memastikan kemenangan.

Biar saya bawa pembaca ke alam pencerahan untuk memahami politik dan politik terkini tanah air kita. Sayugia, saya ingatkan semua pembaca bahawa penyokong, pengundi dan kaum kerabat Pakatan Rakyat bukan bangun melawan parti United Malays National Organisation dalam PRU 13.

Kaum kerabat Pakatan Rakyat bukan melawan parti Ketuanan Melayu ini. Jangan kita silap baca. Jangan silap hitung. Jangan silap analisa. Jika silap congak, maka jawapannya pasti salah. Jawapan salah akan membawa kepada kegagalan.

Saya maklumkan di sini bahawa parti United Malays National Ogansiation itu telah lama wafat. Wafat ertinya mati. United Malays National Organisation ini telah lama mati. Yang tinggal hanya tunggul-tunggul. Kalau yang tinggal hanya tunggul, maka siapa sebenarnya yang ditentang dan dilawan oleh Pakatan Rakyat.

Biar saya terangkan di sini bahawa yang sedang dilawan dan cuba dikalahkan oleh Pakatan Rakyat ialah struktur dan sistem daulah yang diwujudkan oleh British. Sebelum berundur pada 1957, British menyediakan struktur atau jentera daulah.

Struktur daulah ini pula disokong kuat oleh sistem ekonomi kapitalis. Pada awalnya struktur, sistem dan jentera daulah ini hanya untuk menjaga kepentingan ekonomi British tetapi setelah lebih 50 tahun, ia berubah bentuk.

Pelbagai penyesuaian dan penambahan dilakukan. Tetapi asas induknya masih sama dengan apa yang dilakar oleh penjajah British 50 tahun dahulu.

Biar saya jelaskan apa makna sistem dan struktur ini. Mengetahui apa itu sistem dan apa itu struktur bermakna kita memahami dan sedar apa yang kita lawan. Pemahaman ini amat penting kerana sebelum turun bertempur, kita wajib mengetahui siapa musuh kita.

Tanpa mengetahui musuh sebenar, ada kemungkian kita akan tertikam sahabat dan kawan atau juga berkemungkinan tertikam kaki sendiri.

Dalam perkataan yang senang, Pakatan bukan melawan United Malays National Organisation sahaja tetapi melawan jentera dan lembaga daulah seperti: Kumpulan Utusan, Media Prima, Polis Cawagan Khas, Ketua Polis Negara, Badan Kehakiman, Kemas, BTN, Jakim, Para Mufti, JKK, Pegawai Tinggi Kementerian, MCMC, AUKU, OSA, EO termasuk PLKN.

Yang tertulis di atas hanya sebahagian lembaga yang diketahui umum. Sebenarnya ada beribu-ribu macam badan dan persatuan yang disokong dan dipelihara oleh polis dan badan kehakiman. Jentera daulah ini memastikan United Malays National Organistaion akan terus selamat.

Tidak percaya?

Kalau tak percaya, sila tanya kenapa penyerang dan pengganas di Ceramah Jalan Kebun tidak didakwa? Kenapa penyerang wartawan yang mendapat 8 jahitan luka di kepala ketika membuat laporan anti-Lynas di Pulau Pinang tidak didakwa? Atau kenapa Mamat yang memecahkan kereta Anwar Ibrahim tidak ditangkap. Atau kenapa Mamat yang hendak menumbuk Nurul Izzah tidak didakwa?

Pembaca pun tahu bahawa nama-nama orang jahat ini diketahui umum. Gambar dan rupa orang jahat ini amat jelas tersebar luas dalam alam maya. Tetapi tiada tindakan. Justeru inilah bukti bahawa Pakatan bukan hanya melawan gerombolan United Malays National Organisation tetapi melawan jentera daulah yang menjadi benteng.

Lembaga dan jentera daulah adalah tembok pertahanan yang berkait rapat dan bekerjasama dengan lembaga agama dan lembaga Raja–Raja Melayu. Ertinya kejahatan dan keganasan yang dilakukan oleh United Malays National Organisation boleh dihalalkan oleh lembaga Agama dan Raja-Raja Melayu.

Jika pembaca memahami setakat ini, maka saya ingin membawa pembaca menyedari bahawa pelbagai rancangan sulit telah, sedang dan akan diatur untuk memastikan gerombolan United Malays National Organsiation menang di PRU 13.

Mungkin ada yang terperanjat apabila membaca berita bagaimana nama MB Selangor – Khalid Ibrahim - beralih dari mengundi di Petaling Jaya ke Lembah Pantai. Saya tidak terperanjat. Apa yang amat memeranjatkan saya ialah adanya pemimpin Pakatan Rakyat yang terperanjat dan tidak sedar tentang agenda penipuan ini.

Mustahil untuk terperanjat kerana saya amat sedar bahawa Suruhajaya Pilihan Raya (SPR) adalah sebahagian dari struktur dan jentera daulah. SPR sedang bekerja keras untuk memastikan gerombolan United Malays National Organisation menang dan terus berkuasa.

Isu nama beralih ini bukan pelik. Ia menjadi berita kerana namanya Tan Sri yang juga seorang Menteri Besar. Berpuluh-pulu ribu – Dolah bin Sudin dan Jamilah binti Maarof – penyokong dan kaum kerabat Pakatan Rakyat yang tempat mengundi mereka diubah tanpa kebenaran mereka. Dolah dan Jamilah ini tidak menjadi berita kerana mere ka bukan Tan Sri dan bukan MB.

Selain mengalihkan tempat mengundi tanpa pengetahuan Si Pengundi – SPR juga sedang menghilangkan nama pengundi. Ini adalah sebahagian taktik SPR untuk memastikan Pakatan Rakyat akan kalah.

Parti yang mahu menang dan berkuasa wajib ramai pengundi. Pengundi baru wajib didaftar. Tentang perkara ini, warga Sabah memahami dengan jelas. United Malays National Organisation dapat terus berkuasa di Sabah kerana pendatang haram didaftar dengan banyak untuk mengundi BN.

Di Sabah, isu pendatang haram ini sedang membakar semangat. Ini kerana tetiba warga asal Sabah kini menjadi menjadi minoriti di tanah air sendiri.

Hari ini, taktik memberi kad pengenalan kepada pendatang haram merebak ke Semenanjung. Justeru, umum mengetahui bagaimana usaha gigih tetapi sulit dijalankan untuk mendaftar pendatang asing. Warga asing diberi kad pengenalan. Warga asing ini akan dipastikan mengundi United Malays National Organisation dalam PRU 13.

Saya ingin memberi ingatan kepada pemimpin Pakatan Rakyat agar tidak ‘besar kepala’ dan menipu diri sendiri. Saya berani meramalkan bahawa Selangor akan dirampas kembali oleh United Malays National Organisation.

Saya berani mengeluarkan kenyataan ini kerana Daim Zainuddin seorang ‘taiko’ telah memberi amaran kepada Najib Razak. Jika Najib Razak gagal mengambil Selangor dan gagal mendapat kemenangan besar, Najib akan diDolahBadawikan.

Ini bukan dari labon Lebai Desas bin Haji Desus. Ini wawancara Daim Zainuddin dalam akhbar Cina – Sin Chew Daily – dua minggu lalu.

Semua yang saya tulis tentang lembaga daulah, tentang kerenah SPR, tentang pendatang asing sebagai pengundi bukan lagi rahsia. Ini terbukti. Ini diketahui orang ramai.

Sayugia diingatkan kepada pemimpin dan aktivis Pakatan bahawa rakyat berpuluh-puluh kali membaca berita penipuan SPR ini. Orang ramai membaca berita ini di Malaysia Kini, Suara Keadilan, Harakah dan Roket. Orang ramai tahu tentang taktik dan cara yang telah, sedang dan akan dilakukan oleh SPR untuk memastikan United Malays National Organisation menang.

Lalu timbul persoalan yang hakiki: Apa langkah dan tindakan Pakatan terhadap semua penipuan ini.

Pakatan dan orang ramai tidak memiliki banyak pilihan. Malah kita tidak perlu membuang masa dengan menghantar memo, membuat sidang akhbar atau menimbulkan perkara ini di Parlimen. Semua ini sebenarnya telah dijalankan tetapi tidak berhasil.

Justeru satu lagi demonstrasi besar-besaran wajib diadakan. Rakyat wajib diajak turun ke jalan raya sebelum pilihan raya. Dengan jelas wajib diterangkan bahawa tujuan kita ke jalan raya ialah untuk mewujudkan satu pilihan raya yang adil dan telus.

SPR tidak lagi dipercayai. Lembaga ini wujud sebagai perkakas United Malays National Organisation. Percaya dengan SPR samalah seperti kita percaya yang Rahim Tambi Chik boleh menjadi guru tadika. Meminta SPR menjalankan PRU 13 dengan adil samalah saperti meminta Raja Bersiong menjaga Bank Darah.

Masa mendengar, membaca berita dan berlabon tentang penipuan pilihan raya wajib ditamatkan sekarang. Masanya telah sampai untuk bergerak. Kita ke jalan raya dahulu sebelum ke pilihan raya.

Hanya jalan raya yang akan menggagalkan tipu helah gerombolan United Malays National Organisation untuk terus berkuasa. END

PRU13 : BN hanya menang di Johor, Melaka dan Pahang - Tun Daim Zainuddin ,

PRU13 : BN hanya menang di Johor, Melaka dan Pahang - Tun Daim Zainuddin


BERITA GEMBIRA BUAT SEMUA RAKYAT YANG MAHUKAN PERUBAHAN DALAM KEHIDUPAN.KITA CUBA 5 TAHUN ....BERILAH PELUANG ........KEPADA PECACAI UMNO...CELIKLAH MATA..
Bekas Bendahari Umno, Tun Daim Zainuddin meramalkan Umno BN hanya menang di Johor, Melaka dan Pahang pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang dengan selainnya dimenangi Pakatan Rakyat.

Daim berkata demikian dalam wawancara eksklusif bersama akhbar harian Cina, Nanyang Siang Pau yang diterbitkan hari ini.

Daim turut dipetik sebagai berkata, Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak kini umpama “jeneral tanpa askar” dalam berdepan cabaran PRU.

“Perdana Menteri dan pemimpin utama lain sudah pun melakukan lebih dari cukup. Maka situasi semasa mereka umpama ‘jeneral tanpa askar’.

“Di manakah askar-askar BN? Pemimpin di peringkat cawangan dan bahagian perlu lebih proaktif melibatkan diri dengan orang ramai,” kata Daim.

Daim turut meramalkan agak sukar untuk Umno BN mengekalkan Sabah dan Terengganu ekoran krisis dalaman parti itu di kedua-dua negeri itu.

Mengenai Negeri Sembilan, Daim tidak menolak bahawa Pakatan Rakyat berpeluang cerah untuk menang di situ ekoran gabungan KEADILAN, PAS dan DAP hanya memerlukan sekurang-kurangnya enam kerusi untuk membentuk kerajaan.

Selain itu, kata Daim, Umno juga terpaksa mencari calon sesuai untuk menggantikan Menteri Besar Negeri Sembilan ketika ini, Datuk Seri Mohamad Hasan yang dijangka bertanding kerusi Parlimen untuk dilantik sebagai menteri persekutuan.

Mengenai Perak yang dirampas Umno BN yang diketuai Najib sejak Februari 2009, Daim melihat agak sukar untuk Umno BN kekal di negeri itu.

Sementara Kelantan dan Pulau Pinang, Daim yakin Pakatan Rakyat akan terus memerintah di kedua-dua negeri itu.

Menjelang PRU 8 MAc 2008, Daim pernah meramalkan Umno BN akan kalah di Kelantan, Terengganu, Kedah, Selangor dan Pulau Pinang, namun tiada siapa melihat dengan serius ramalan beliau.

Sehinggalah keputusan 8 Mac diumum yang yang menyaksikan Umno bukan sahaja kalah di negeri itu, kecuali Terengganu, malah buat pertamakali dalam sejarah BN hilang 2/3 kerusi Parlimen.

KE JALANRAYA MENGADAP AGONG SEBELUM PIIHANRAYA.

Ahli Parlimen Pakatan Rakyat yang menganggotai Jawatankuasa Pilihan Parlimen (PSC) bagi reformasi sistem pilihan raya di negara ini, membidas Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) kerana "kedegilan" dan "kegagalan" badan itu untuk membersihkan daftar pemilih.

NONE"Kami berpendirian bahawa cadangan (jawatankuasa itu) tidak akan dilaksanakan oleh SPR," kata ahli parlimen Gombak Azmin Ali kepada pemberita di bangunan lobi Parlimen hari ini.

"Daftar pemilih, masih kotor dan tidak bersih," katanya.

Azmin bersama-sama dengan ahli parlime PAS bagi Kuala Krai Dr Hatta Ramli dan ahli parlimen Rasah Anthony Loke mengadakan sidang akhbar tergempar untuk membidas SPR kerana gagal menangani masalah yang serius dengan daftar pemilih.

Biseksual: Anwar tuntut ganti rugi RM100j dari Nalla

Datuk Seri Anwar Ibrahim memulakan tindakan undang-undang dengan menghantar notis tuntutan sebanyak RM100 juta kepada senator Datuk S Nallakarupan kerana mendakwanya seorang biseksual dan tidak memimpin pembangkang.

NONENaib Presiden PKR N Surendran berkata, dalam notis yang turut dihantar kepada Utusan Malaysia yang menyiarkan laporan itu, Anwar juga menuntut permohonan maaf dan penarikan balik kenyataan itu.

"Tindakan ini diambil demi kepentingan awam dan demi memastikan pelaporan media membabitkan isu awam dilakukan secara adil dan jujur," kata Surendran yang juga seorang pengamal undang-undang.

Dalam kenyataannya hari ini, Surendran berkata, dakwaan yang disiarkan dalam akhbar milik Umno itu jelas bersifat dusta, bermotif politik dan mencerminkan "kewartawanan yang menjijikkan".

Surendran juga berkata, laporan itu sekali gus menzahirkan wajah sebenar Umno dan melekehkan retorik perdana menteri terhadap agenda kesederhanaan dan perubahan.

"Ketidakjujuran dan ketidakadilan dalam laporan melibatkan isu politik adalah kebiasaan buat media yang dikawal oleh BN," katanya.