70 ORANG TAK MAMPU BUAT APA APA


 

Penduduk Tok Suboh yang dihalau oleh pemaju terima rumah baru yang dibiayai kerajaan negeri Pulau Pinang




 

LAGU TELUR,BARANG NAIK


 

PROF AGUS YUSOF BOLEH CEBURI POLITIK

MENJELANG 11 JULAI
Hari ini kemaskan bilik pejabat. Kuncinya dan segala yang berkaitan dengan hak universiti akan saya kembalikan esok.
Buku-bukunya tidak satu pun yang saya ambil. Saya serahkan kepada ‘seseorang’ yang saya harap dapat memanfaatkannya untuk generasi akan datang.
Harapnya penghuni baharu akan senang di bilik ini dan dapat terus menyumbang bakti mendidik anak bangsa.
Terima kasih UKM. Terima kasih segalanya.

SENARAI ORANG TAK BERGUNA DALAM NEGARA


 

DIA CERITA SELEPAS TAJUDIN PECAH LOBANG...YA BETUL TU-TAPI DIA USAHA SEBELUM UMNO NAK DIHUMBAN JADI KETUL SEJARAH... KAU PUN TAK PERNAH PUN NAK SAMPAI KE TAHAP ITU-DIA TAK MENCURI DUIT PUN. AWAT RASA TERGUGAT KA APA SEBENARNYA ?TUNGGU LA..SAMPAI MASA RAKYAT HUMBAN JUGA NANTI ,PARTI KUNO NIM...KAH..KAH

 


Terima hakikat, kamu belum pernah cukup sokongan jadi PM, Annuar beritahu Anwar






Annuar Musa mendedahkan kegagalan Anwar Ibrahim menjadi perdana
 menteri kerana tidak berjaya meyakinkan Agong mengenai jumlah
 akuan berkanun yang menyokongnya.

PETALING JAYA: Annuar Musa mendesak Anwar Ibrahim menghentikan segala cerita “dongeng” mengaitkan kegagalan beliau menjadi perdana menteri berpunca daripada Najib Razak.

Menteri komunikasi dan multimedia itu mendedahkan, kegagalan ketua pembangkang menjadi perdana menteri kerana tidak berjaya meyakinkan Yang di-Pertuan Agong mengenai jumlah akuan berkanun (SD) yang menyokong beliau menjadi perdana menteri.

Annuar berkata, dokumen dipersembahkan kepada Agong pada Oktober 2020 juga terbukti tidak mempunyai merit malah dinafikan Ahli Parlimen pembangkang sendiri.

“Saya harap Anwar hentikan cerita palsu ini. Usah cuba meletakkan kegagalan jadi perdana menteri kononnya kerana Najib. Itu percubaan memfitnah Najib,” kata Ahli Parlimen Ketereh itu di Facebook.

Pada 30 Jun, Anwar berkata Najib ada memberi surat SD untuk menyokong beliau menjadi perdana menteri namun dengan syarat kes mahkamah mensabitkan bekas perdana menteri itu “tidak diteruskan”.

Ahli Parlimen Port Dickson itu berkata, beliau bagaimanapun enggan menuruti kehendak Najib dan membayangkan ia sebagai punca dia gagal mendapat sokongan mencukupi untuk diperkenan menjadi perdana menteri menggantikan Dr Mahathir Mohamad.

Susulan keputusan tegas beliau, Anwar mendakwa Najib mengusulkan calon lain pada saat akhir dan menafikannya untuk menjadi perdana menteri menggantikan Muhyiddin Yassin.

Mengulas lanjut, Annuar berkata, pencalonan Ismail Sabri Yaakob sebagai perdana menteri adalah permuafakatan Ahli Parlimen Barisan Nasional, Gabungan Parti Sarawak dan Perikatan Nasional serta beberapa Ahli Parlimen bebas.

“Cerita kononnya Najib mencadangkan calon lain juga fitnah. Najib tidak banyak terlibat ketika itu. Ismail dikemukakan sebagai calon PM oleh permuafakatan Ahli-ahli Parlimen BN, GPS, PN dan beberapa Ahli Parlimen bebas. Kami ada merujuk dan berbincang dengan DSN (Najib).

“Kaedah ‘putar alam’ ini eloklah diberhentikan, dan terimalah hakikat Anwar belum pernah mendapat cukup sokongan Ahli Parlimen, walau ada pihak yang cuba-cuba untuk menyokong Anwar,” katanya.

[FULL] Nama Negera Merdeka? Tapi Rakyat Masih Dihambakan!



Rakyat tengah derita kenaikan kos sara hidup Muhyiddin jumpa PM utk minta

 jawatan TPM,Menteri dan timbalan menteri untuk parti bersatu.betoi-betoi

 pengkianat rakyat


PANAS!! KERAJAAN PAS KELANTAN TINDAS RAKYAT SENDIRI?


TAJUK : BICARA YB. KHALID ABDUL SAMAD (SIRI 155) "PAS TERPESONG? JANJI TGNA DIKHIANATI?"







‘Bangang’, 6 bulan harga barang naik baru tubuh pasukan khas, kata Anwar




Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim menyifatkan kerajaan sebagai “bangang” apabila hanya bertindak menubuhkan jawatankuasa khas Kabinet bagi menangani harga barang termasuk ayam selepas enam bulan rakyat bergelut dengan kenaikan harga barang.

Memang betul kerajaan ini banggang kerana dengan 70 puloh orang Menteri, usaha mengekalkan harga barangan tidak mampu dilaksanakan. Bermula dari harga telur, sampai harga aayam pun kerajaan tak mampu laksanakan.

Bukan itu sahaja. Minyak sawit pula gagal dikekalkan subsidi . Dari harga 18 ringgit dizaman PH paling mahal..sekarang telah mencecah hampir t50 ringgit, manakala minyak paket [ula masih gagal memenuhi pasaraya kerana dikatakan anya di seludup.






RESPECT LA!! - TERNGANGA DENGAR "LETERAN' MAKCIK NI! | Faizah Ariffin W...



Jul 3, 2022 Orang Perempuan (Wanita) adalah penentu kepimpinan masadepan negara! Hormatilah mereka, Kerajaan jangan kecewakan dan menipu mereka. Mereka ada kuasa! UMNO BN bersedialah menghadapi kuasa wanita ini ya!

Wanita mempunyai kuasa dalam menentukan pilihanraya itu dimenangi oleh Umno atau PH. Sebenarnya wanita perlu bijak dan banyak membaca kerana Umno suka menipu makcik makcik dikampung kampung.

BN digesa ambil perhatian tentang 4 jenis pemimpin disebut Najib



Ahli Barisan Nasional (BN) harus memberi perhatian kepada kenyataan Najib Razak baru-baru ini mengenai empat jenis pemimpin dalam gabungan itu, dan mereka yang tidak sehaluan dengan perjuangan parti, kata penganalisis politik.

Najib pula dianggap sebagai salah seorang liabiliti terhadap umno. Selain bercita cita untuk kembali sebagai PM. Beliau sebenarnya adalah pengkhianat terhadap rakyat dan negara dengan masalah 1 MDB. Apakah Najib masih diterima oleh ahli Umno ???







((LIVE)) RAFIZI RAMLI & NURUL IZZAH - AYUH MALAYSIA !!!



((LIVE)) RAFIZI RAMLI & NURUL IZZAH - AYUH MALAYSIA !!!

TUUU DIAAA MENTERI AGAMA PUN TAK TAHU- NAK PE BUAT HAJI PUN KENA MENIPU JUGAK KAH ?

 


TH siasat dakwaan jemaah tipu status kesihatan




Ahmad Marzuk Shaary tidak menolak kemungkinan tempat baharu dan
 cuaca di tanah suci antara faktor yang menjejaskan kesihatan jemaah
 haji.

PETALING JAYA: Lembaga Tabung Haji (TH) diarah menyiasat dakwaan bakal jemaah haji menipu status kesihatan demi mengerjakan ibadah itu, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Ahmad Marzuk Shaary.

“Perkara itu (dakwaan jemaah haji menipu status kesihatan) sudah dalam pengetahuan pihak berwajib dan saya sudah mengarahkan TH supaya menyiasat perkara ini.

“Sehingga kini, ianya belum disahkan kebenaran lagi dan kita akan menunggu maklum balas daripada TH,” katanya dipetik Harian Metro ketika mengulas dakwaan segelintir bakal jemaah haji merahsiakan status sebenar tahap kesihatan sebelum ia terbongkar di tanah suci.

Ahmad Marzuk tidak menolak kemungkinan tempat baharu dan cuaca di tanah suci antara faktor yang menjejaskan kesihatan jemaah haji.

“Justeru, kita menasihatkan bakal jemaah yang sudah berlepas ke tanah suci dan mereka yang bakal berlepas supaya menyediakan bekalan ubat yang sepatutnya.

“Ia bagi memastikan tahap kesihatan bakal jemaah sentiasa baik sepanjang mengerjakan ibadah haji,” katanya.

PENANG DAH SIFAR SETINGGAN.

 

MOHD AFFENDI ABAS


Kerajaan DAP Pulau Pinang bg rumah baru berharga RM 500k kepada 340 setinggan yg dirobohkan untuk pembangunan! Kerajaan PAS Melayu-Isle Kelate bagi RM 500 je?

Siapa yang ikut Islam sebenarnya & siapa yang berperangai macam Israel laknatullah?

#PASik

#LuPKLahSendiri






 

TAK APA NAJIB- DALAM PENJARA SUNGAI BULOH TELUR AYAM TAK KIRA REGA-KERAJAAN BAGI FREE NANTI


HANAPI JUSOH

Apa ulasan Najib sekarang?
Meludah ke langit kena atas batang hidung lagi sekali ke?




 

WAHAI PARTI AMANAH, KENAPA TAK AJAK WALAUN SEKALI. MASA BILA KERAJAAN MALAYSIA NI BERANI.KERAJAAN TERENGGANU NI IKUT JEJAK KERAJAAN MALAYSIA LA.....BAIK DARI DULU SAMPAI LA..KECUALI KERAJAAN PH SAHAJA YANG TAK TANGKAP ORANG FITNAH

 

Kerajaan ‘pengecut’, tutup jalan untuk halang ‘flashmob’, kata Amanah Terengganu






Jalan lenggang di Kuala Terengganu selepas polis menutup empat laluan
 bagi menghalang flashmob diadakan di pusat bandar semalam.

PETALING JAYA: Satu “flashmob” anjuran Amanah Terengganu untuk membantah kenaikan harga barang di Kuala Terengganu dihentikan pihak berkuasa semalam.

Ketua Amanah Terengganu, Raja Kamarul Bahrin Shah menyifatkan kerajaan pengecut sehingga takut suara kumpulan 15 orang, termasuk lapan wanita.

“Oleh kerana kelemahan dan ketidakprihatinan kerajaan sendiri, kini mereka sangat takut akan bayang-bayang sendiri serta kemarahan rakyat,” katanya dalam kenyataan.

Bekas timbalan menteri perumahan dan kerajaan tempatan itu berkata, polis pada mulanya memberi 15 minit kepada kumpulan itu untuk mengadakan “flashmob”, tetapi empat jalan menuju persimpangan Ladang Tok Pelam di Kuala Terengganu ditutup kepada orang ramai, sebelum himpunan bermula.

Beliau turut menyelar Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Makanan, Nik Muhammad Zawawi Salleh kerana meremehkan isu kenaikan harga barang dalam negara pada Jumaat lalu.

Menurut Nik Zawawi, keadaan di Malaysia jauh lebih baik jika dibandingkan dengan negara lain.

“Betapa terpisahnya kerajaan dari realiti sebenar mencengkam rakyat yang dibelenggu penderitaan pahit hari ini,” kata Raja Kamarul dalam responsnya kepada Nik Zawawi.

Jumaat lalu, kira-kira 100 orang menyertai protes anjuran Amanah di Kampung Baru, Kuala Lumpur bagi membantah kenaikan harga barang.

Hampir 15 anggota polis ditempatkan di sana demi memastikan himpunan berlangsung secara aman dengan peserta mendesak kerajaan menangani masalah itu.

Semalam, dua daripada 10 penganjur himpunan di Kampung Baru itu dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi untuk disoal siasat, manakala lapan lagi akan memberi keterangan pada 10 pagi esok.


LAAA...TERUK BETOI MENTERI PAS- KATA SEORANG ORANG UMNO.MEMANG BETOI PUN

 

BOB KELANANG


LAAA... teruk betul la pemimpin UMNO kata menteri PAS adalah tidak membantu langsung masalah negara malah melabel menteri2 PAS sebagai menteri cap ayam...

WALAUN xmarah ker olamak2 PAS dihina sedemikian... apa nak kisah sangat, asalkan dapat gaji dan elaun cukup la, ayam pun, ayam la...

KOH KOH KOH... jilaker!!


MENONTON MAT KILAU


STEVEN SIM

 Pi tengok Mat Kilau bersama anak-anak angkat.

Ada orang kat pawagam sana kata kami macam keluarga besar. Betui la tu, kami memang famili.
Semoga anak-anak besar nanti jadi macam Mat Kilau, lawan penindasan, lawan pengkhianat, lawan perasuah.
Jalan teruih! 💪🏽🇲🇾
May be an image of 15 people, people sitting, people standing and indoor

Target kutipan dana RM 140,000. (100% dana awam) 4 van yang dia claimed dia punya adalah dana awam maka orang ramai punya bukan dia punya.

 


JAMZURI ARDANI



Target kutipan dana RM 140,000. (100% dana awam)

4 van yang dia claimed dia punya adalah dana awam maka orang ramai punya bukan dia punya.

Kutipan masuk pada account sendiri dan tiada audit control.

Kita melayu bukan mangkuk hayun nak tahan project you tapi kita nak perbetulkan cara you buat kerja. Nak kasi kereta kebal pun kita tak heran yang penting dana tu betul betul berguna.

Siapa saya? Dulu you guna team saya Amalteam untuk smua urusan jenazah islam dan sebab kita buat percuma you tak boleh bukak dana you lari.

Kenapa van jenazah untuk institute kanser negara (IKN) yang mana kita sedia maklum mereka badan kerajaan dan rasanya kerajaan lebih bijak mengatur strategy.

Summry mengenai IKN.

Terletak di Putrajaya.

Kes kematian tak lebih 20 kematian Islam sebulan di foresnsik dan kadang kadang tak lebih 10.

2 jenis kematian, kematian di bilik wad ataupun di rumah. Kebanyakkan pesakit yang tiada peluang hidup akan di suruh balik dan meninggal di rumah.

Secara purata sehari tak lebih 1 hari kematian.

Panel pengurusan jenazah yang official adalah Amalteam Bangi dimana mereka signed MOU bersama IKN. Maka no mereka ada di forensik dan caj 100% PERCUMA. Kekuatan jentera van jenazah mereka 6 buah. Boleh mandi untuk jenazah laki dan perempuan. Jarak base dgn IKN 18 minit.

Pasukan backup yang berhampiran khidmat percuma

- TeamAA 20 buah kenderaan ( 20 minit)

- TFK 5 buah van (20 minit)

Jumlah kenderaan lebih mencukupi dari yang meninggal. Tak cukup saya beli sebiji vellfire khas untuk ikn. Takde kes siap kau!

Ade ke khidmat yang berbayar kalau taknak percuma. Mesti la ada.

Untuk jenazah wanita selalu ustazah nilam ambil. Caj dia dalam RM 500-800 tertakluk kepada badan dan jenis jenazah. Mandi dan kafan sahaja. Nak van pun ada tapi caj laaa

Jenazah lelaki pun rate lebih kurang tapi dorang muncul macam chipsmore.

Caj kenderaan berbayar rm150-400 sekali hantar. Ikut pada jarak. Kalau nak hantar jauh bayar je la.

So logic tak nak kasi IKN van jenazah? Kami ni standby 24 jam percuma lak tu.

Kalau meninggal pun paling cepat boleh di uruskan lebih dari 4 jam selepas meninggal. Tertakluk kepada cable korang la.

So nasihat saya padan kentang goreng, sudah sudah la drama dengan orang melayu kita. You kata rm1 10 kes 1-2 je percuma. Lain smua bayar. So sama je. Baik you buat syarikat.

4 van jenazah you claimed as yours tu pun kita tau siapa bawak. Caca merba la pengurusan you. Ini amanah orang ramai ni dorang pun nak tahu mana pergi infak dorang.

Tadi you kata stucked dekat RM70k kan. Apa kata cash RM70k you kasi i dan i tambah balance i beli sendiri kenderaan jenazah. Kita kasi special sikit pakai vellfire atau alphard. Maintainece semua saya tanggung no hal. Ada bran? Oh ke hari tu dalam posting you kata you dah nekad beli. So you dah beli nak claim back ke?

Makin lama makin muak tengok orang kaki buka dana ni. Tiap hari sebelum tido pikir mcm mana nak amik hak orang lain ekkk Description: 😝

#doitforAllah

Credit-Afiz Ayub

 

(function() { var d = document, w = window; w

UNTUNG MEMANG SEDIKIT, TETAPI....

  " Kalau kita buat macam biasa, dah lama dah masakan panas, dengan keadaan barang sekarang mahal, takde untung. Kalau satu ratus kita ...