Mengaku terbit Selangor Terkini, Selangor mahu Shukor didakwa


SHAH ALAM: Kerajaan Selangor menggesa Jabatan Peguam Negara mengambil tindakan perundangan dikenakan terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kuang, Abdul Shukor Idrus yang secara terbuka mengaku memiliki dan mengedar akhbar haram, Selangor Terkini.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim pada kenyataan media hari ini, berkata pihaknya sudah mengirim surat kepada Peguam Negara, Tan Sri Abdul Ghani Patail untuk berbuat demikian

“Perbuatan Shukor menyalahi Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 kerana mengedar kalendar beliau bersama-sama Selangor Terkini yang didapati mengguna logo rasmi kerajaan Selangor tanpa kebenaran.

“Peguam Negara mesti mengambil tindakan terhadap Abdul Shukor kerana bersubahat mengedarkan akhbar haram,” katanya.

shukor

Pengakuan terbuka Abdul Shukor selaku Ketua Penerangan Umno Selangor itu disiar Malaysiakini dan beberapa akhbar utama lain pada 23 Februari lalu.

Khalid sudah mengarahkan pegawainya menghantar bukti kepada polis bagi membantu siasatan susulan berdasarkan laporan dibuat pada 17 Januari lalu.

“Saya berharap Peguam Negara akan bertindak “tanpa rasa takut atau memihak (without fear or favour) dalam hal ini sepertimana yang dituntut rakyat dan undang-undang Malaysia,” katanya.

- Sebarang sumbangan berita / kenyataan media / artikel / komen atau pun maklumat boleh

LAWATAN ANWAR KE KAWASAN PILIHANRAYA DUN KERDAU SEMALAM.

LAWATAN KE 3 DSAI DI JENGKA 22LAWATAN ANWAR BERGAMBAR: ROMBONGAN ANWAR DIKEPUNG ...


SKUAD PEMUDA AMK(KANAN) DAN JUGA UNIT AMAL (TIDAK KELIHATAN KERANA MENGAWAL DI LUAR PUSAT CERAMAH) SEDANG MENGEPONG DSAI SEMASA CERAMAH BELIAU DI JENGKA 22 DIADAKAN.


DSAI DI JENGKA 22

LAWATAN KE 2 DI RUMPUN MAKMUR

(GAMBAR ATAS ) LAWATAN KEDUA RUMPUN MAKMUR-BERTEMBUNG DENGAN UMMI HAFILDA...PEREMPUAN YANG DIMAKI HAMUN RAKYAT DALAM KES LIWAT 98.MASIH MENDENGAR DSAI WALAU UMMI HAFILDA MEMAKI HAMUN NIK AZIZ DAN ANWAR IBRAHIM, DAN BELIAU DI BOOOO OLEH RIBUAN YANG MENDENGAR CERAMAH DSAI.MALAS ORANG NAK SAMAN SEBAB HANG BANGANG.


Anwar nampaknya tidak berminat menjawab segala dakwaan dan pelbagai label yang dilontarkan padanya seperti "peliwat", "penipu", "agen Yahudi" dan "perogol bersiri" oleh Ummi Hafilda.

Di Rumpun Makmur markas PKR yang mendapat sambutan luar biasa semalam..Umi Hafilda di seberang jalan sedang mengutuk Nik Aziz dan juga Anwar dengan cacian dan maki hamun.

KAMPUNG PURUN-LAWATAN PERTAMA DSAIMulanya banyak polis,wartawan,atau bloger upahan atau pecacai yang nak buat story ...kemudian barulah muncul di bawah pokok,diluar tepi jalan..nampaknya yang wanita tampil kehadapan
Lawatan pertama ke kawasan kampung Purun.Kawasan terpencil dan agak jauh di pedalam ini mendapat sambutan dalam lingkungan 200 orang yang hadir dan dianggap sebagai ceramah kelompok.Ini adalah lawatan pertama DSAI ke kawasan ini.

Beliau sempat singah berjemaah Isyak dan kebetulan rombongan Ahmad Maslan yang kebetulan berada di dalam masjid...tak kelihatan cabut lari rasanya..

LAWATAN ANWAR BERGAMBAR: ROMBONGAN ANWAR DIKEPUNG DAN DIBALING BATU DI JENGKA 22
ROMBONGAN DSAI DI KAWAL OLEH AMK DAN JUGA UNIT AMAL MELALUI JALAN LAIN BAGI MENGELAK PERGADUHAN


OLEH: AMIRAMIRUDDIN

KERDAU: Rombongan Ketua Umum PKR Dato Sri Anwar Ibrahim disekat dan dikepung di persimpangan masuk ke Jengka 22 semalam.Rombongan yang bertolak dari Rumpun Makmur ke Jengka 22, kemudiannya di sekat di baling dengan tanah merah,batu dan juga sisa ayam.

Sementara itu Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini mengecam tindakan ganas yang didakwa dilakukan petugas Umno BN dan diangap sebagai tindakan tidak bertamaddun dan tidak punya semanagat perjuangan yang tulin dan menghormati pilihanraya.

Ketua PKR Cabang Temerloh, Ahmad Nizam Hamid, yang turut bersama dalam kenderaan yang di naikki DSAI itu sempat melihat kejadian tersebut dimana lebih 30 orang pemuda bermotosikal ,sambil memegang sepanduk dan bendera BN menyekat kereta Anwar di Jengka 22 sambil menjeritkan perkataan lucah , mengetuk dengan bendera kenderaan beliau serta membaling batu dan juga ketulan tanah merah juga sisa ayam terhadap kenderaan yang dinaiki ketua umum parti itu.

Maklumat yang di perolehi di jengka 22 dimana pemuda AMK mengawal di kawasan tersebut, menjelaskan bahwa mereka bukan orang Jengka 22, sementara Ahmad Nizam berkata beliau yakin kesemua mereka adalah orang luar dan bukan masyarakat tempatan.

"Kejadian ini tidak pernah berlaku sebelum ini dan kita melihat ianya adalah tindakan ganas yang dirancang" demikian jelas Ahmad Nizam lagi.

Sebelum itu katanya, sejumlah paku turut ditaburkan di atas jalan raya khususnya di jalan jengka 22 menuju ke tapak ceramah ketua pembangkang itu menyebabkan kira-kira 50 buah motorsikal dan beberapa kereta mengalami kerosakan tayar.Menurut Ahmad Nizam lagi, beliau dan pemuda AMK akhirnya di bawa melalui jalan lain dengan diiringi oleh skuad AMK dan Unit Amal PAS bagi mengelak kejadian yang sama berulang atau pergaduhan yang mungkin timbul apabila rombongan tersebut di beritahu akan kejadian yang menimpa rombongan DSAI.


(function() { var d = document, w = window; w

ELOK AAA...DAH JADI MENTERI NI CUBA LAH CAKAP DALAM PARLIMEN ATAU USULKAN DIMANA YANG SESUAI...

JAMZURI ARDANI Sebab apa bila dah jadi Menteri dia tak berani nak cakap benda nie? Sebab dia tahu ... kalau kerajaan haramkan DAP ... apa ...