Awas cara Terengganu tawan Selangor

(Panas) Pemandu Peribadi Dedah Zahida Rafik Dibela Menteri

AKU BUKAN NAK BURUKKAN SESIAPA.NAMUN KALAU MEMBABITKAN MENTERI UMNO NI , AKU KENA LA DEDAHKAN.INI PUN AKU DAPAT DARI BLOG OH ARTIS.JADI KALAU NAK SALAHKAN AKU.BAIK TANYA YB ZURAIDA YANG MEMBUAT PENDEDAHAN DALAM MALAYSIAKINI.PKR persoal 'bayaran RM1.5j' menteri pada artis wanita


SELEPAS BUNG MOKHTAR, KINI SYAFEI AFDAL PULAK ?Kalau hang kahwin...baguih...


(Panas) Pemandu Peribadi Dedah Zahida Rafik Dibela Menteri

April 18, 2012 oleh

Adakah benar? Kita nantikan pengakuan dari pelakon terkenal Zahida Rafik yang telah didedahkan rahsia hubungannya bersama Menteri Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Shafie Apdal dalam satu laporan polis pada 13 Mac lalu.

Terdahulu, pemandu peribadi Zahida iaitu Noor Azman Azemi, 38, yang bekerja sebagai pemandu peribadi Zahida sejak tiga tahun lalu mendedahkan skandal itu dalam laporan polis terhadap Zahida yang menuduhnya melarikan wang RM200,00 milik Zahida. Tuduhan Zahida terhadap Noor Azman itu juga pernah dilaporkan sebuah akhbar pada 3 Mac lalu.

Dalam laporan itu, Noor Azman berkata, ketika berada di rumahnya di Flat PKNS Ampang, beliau didatangi (tidak dinyatakan tarikh) beberapa orang termasuk dua orang yang memperkenalkan diri mereka sebagai anggota polis yang bernama Hafiz dan Raj.

“Saya diminta Datuk Shafie Apdhal untuk bekerja sebagai pemandu peribadi kepada Zahida untuk memastikan gerak-geri Zahida dapat dipantau. Datuk Shafie dan Zahida mempunyai hubungan intim antara satu sama lain. Sayalah antara orang kepercayaan yang dipercayai. Walaubagaimanapun saya diminta Datuk untuk melaporkan segala langkah Zahida kepada Datuk.”

“Datuk akan berjumpa dengan Zahida (saya akan memandu dan berurus dengan pemandu Datuk Shafie) secara rahsia di mana-mana hotel sekitar Kuala Lumpur setiap minggu. Pada setiap kali perjumpaan itu Datuk akan menyerahkan wang tunai antara RM100,000 hingga RM200,000. Wang tunai tersebut kemudiaanya akan dibawa ke bank oleh saya dan Zahida untuk dimasukkan ke dalam akaun Maybank Zahida di Menara Perkeso Jalan Ampang.”

“Pada tarikh 29 Februari 2012, saya tidak diberi apa-apa wang secara tunai dan secara biasa saya tidak pernah diberi wang tunai jumlah besar untuk dimasukkan ke dalam bank tanpa ditemani Zahida. Saya hanya dibayar jumlah RM25,693 untuk pembayaran ansuran dua buah kereta mewah dan sebuah banglo di Bukit Indah kepunyaan Zahida.”

Laporan polis ini telah didedahkan oleh Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin di lobi Parlimen hari ini.

Melalui siasatan Zuraida, terdapat beberapa transaksi yang dilakukan menteri itu kepada Zahida di antara Oktober 2011 hingga Januari 2012.

“Pada bulan Oktober 2011 sahaja ada dua transaksi iaitu RM36,000 dan RM26,000. Maknanya pada bulan itu sebanyak RM58,000 tunai yang diambil Noor Azman untuk dimasukkan ke dalam akaun Zahida Rafik.

Pada November 2011 pula terdapat RM118,000 dan pada Disember pula terdapat RM333,000. Pada Januari 2012 RM510,000. Kalau saya jumlahkan kesemuanya ia lebih kurang RM1.4 juta dalam masa empat bulan menteri itu berikan tunai kepada Zahida Rafik,” katanya.

Zuraidi juga turut mendedahkan, Zahida mempunyai sebuah kereta mewah jenis BMW 6 Series ,Porshe, Toyota Harrier dan juga rumah bernilai RM2.9 juta.

Persoalan Zuraida, bagaimana menteri itu memperolehi wang tunai sebanyak itu?

“Sebagai menteri beliau bertanggung jawab kepada rakyat Malaysia untuk menjelaskan dari mana sumber wang itu diperolehi untuk diberikan kepada Zahida,” katanya.

Pada 3 Mac lalu, akhbar melaporkan Pelakon Zahida Rafik kerugian RM200,000 dilarikan pemandunya selepas diarah memasukkan wang berkenaan ke dalam akaun banknya. Pelakon kacukan Melayu-Pakistan itu turut menjadi bahan bualan di laman blog beberapa tahun lalu apabila digosipkan berkahwin dengan Shafie di luar negara. Kini dilanda lagi bukan sekadar gossip tetapi laporan polis turut dibuat sebagai balasan laporan Zahida Rafik yang menuduh pemandu peribadinya melarikan wang RM200,000.

Dalu Zahida Rafik pernah menepis gossip mengatakan dia dibela seorang VVIP.

“Bagi saya apabila gosip mengatakan saya dibela oleh VVIP ia satu penghinaan. Saya bukan perempuan simpanan. Sebagai anak bongsu dalam sebuah keluarga yang berpegang teguh kepada adat dan agama, ayah tidak membenarkan saya tinggal sendirian selagi belum berkahwin.” – Ya, kami percaya. Jadi kita tunggu apa komen balas dari Zahida Rafik dan Pak Menteri ya.

OH ARTIS: ADUH ADUH ADUHHHHHHH..SEBAB MULUT BADAN BINASA KE, SEBAB PERBUATAN MASUK PENJARA NI? YANG PASTI APA YANG TIDAK BAIK, TIDAK AKAN BUAT KITA BAHAGIA SELAMANYA. APAPUN TIDAK TAHU BETUL ATAU TIDAK. TUNGGU JELAHYE!

Patahkan usaha BN rampas Selangor ala Terengganu 2004

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) meminta jentera pilihanraya Pakatan Rakyat Selangor berjaga-jaga dan mengambil perhatian terhadap amaran yang dilaungkan oleh Presiden PAS, Haji Abdul Hadi Awang bahawa taktik UMNO merampas Terengganu pada tahun 2004 akan berulang di negeri Selangor pada PRU ke-13 kali ini.

DPPM melihat kenyataan Presiden PAS (gambar kiri) seperti menggambarkan apa yang bakal berlaku di Selangor pada PRU ke-13. Sudah tentu, Presiden PAS tidak akan mengutarakan kebimbangan ini jika tidak ada sumber maklumat yang diterima olehnya. Pasti beliau mengetahui bahawa UMNO-BN sedang merancang penipuan besar-besaran ala-Terengganu 2004 dahulu. DPPM juga dapat merasakan penipuan kali ini adalah penipuan yang paling besar dalam sejarah negara yang akan menghitamkan seluruh nilai demokrasi di negara ini.

Bagi DPPM, perkara ini tidak mustahil akan dilakukan oleh BN memandangkan Selangor adalah "lubuk kemewahan" buat mereka. Mereka terlalu mengidamkan Selangor sehingga sanggup melakukan apa sahaja demi mendapat kembali negeri itu. BN rela hilang negeri-negeri lain asalkan Selangor mereka berjaya dapatkannya kembali.

Dengan beberapa siri pendedahan yang dibuat membuktikan bahawa suatu "grand design" sedang dirancang bagi merealisasikan hasrat mereka itu. Ini termasuk pendedahan mengenai kewujudan task force pemberian kad pengenalan kepada warga asing, pertambahan undi mendadak di beberapa buah Parlimen dan DUN khususnya di kawasan yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat, pertukaran tempat mengundi, kad pengenalan klon, dan lain-lain lagi. DPPM menjangkakan dengan tindakan sedemikian tidak mustahil keputusan PRU 13 nanti akan menyaksikan suatu fenomena luar biasa iaitu penambahan undi yang mendadak dan melampau di banyak kawasan di Selangor.

Mungkin bagi BN, mereka tidak peduli hilang sokongan rakyat terhadap mereka, serta tidak kisah jika mencabuli prinsip demokrasi di negara ini. Yang penting mereka boleh merampas kerajaan yang diangkat oleh pengundi yang sah di negara ini. Jika kerajaan Perak yang dipilih oleh rakyat dalam pilihanraya juga dikhianati dengan merampasnya sesuka hati, bagaimana pula dengan kerajaan Selangor yang memiliki segala-galanya itu.

Usah dihairankan apabila keputusan pilihanraya nanti menjadikan seolah-olah pengundi Selangor memilih untuk membayar bil air bulanan berbanding air percuma 20 meter padu yang mereka nikmati pada hari ini. Agak memeranjatkan apabila keputusan pilihanraya mewujudkan suatu persepsi seakan-akan anak-anak muda menolak penghapusan PTPTN dan memilih untuk membayarnya kembali. Atau rakyat memilih pemimpin yang korup dan rasuah daripada pemimpin yang bersih dan mengutamakan rakyat. Semua ini adalah "magik" yang akan dicipta dalam PRU ke-13 di Selangor.

Baca: Khir Toyo nafi "Operasi Terengganu" di Selangor

*Kenyataan media oleh Riduan Mohd Nor selaku Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Malaysia.

HADIR BERSIH 3.0 DI PULAU PINANG


It is important for electoral reforms to be carried out BEFORE the coming general election.

That is why Bersih 3.0 is being held. Have you made plans to attend?

Jika anda berada di Pulau Pinang dan tidak dapat hadir bagi menyatakan bantahan anda dalam rang Undang-undang pilihanraya yang dipertikaikan,anda boleh mengahdirkan diri anda di Spekers Square Padang Kota Lama


If you are in Penang and unable to attend the main event in KL, don't worry. You can join in the peaceful solidarity sit-in in Penang at

Speakers' Square, Esplanade, Penang
Saturday, 28 April 2012 at 2.00pm

Here is the link to the event on Facebook:
http://www.facebook.com/events/345004938892669/

A poster for the event is attached.

Come and enjoy in the company of others who share similar aspirations for clean and fair elections!

(function() { var d = document, w = window; w

TERIMA KASIH KERAJAAN PERPADUAN