Drama ‘Isteri untuk Disewa’ buat Mufti Persekutuan hantar surat kepada pengarah


Drama ‘Isteri untuk Disewa’ buat Mufti Persekutuan hantar surat  kepada pengarah
Mufti Persekutuan Datuk Dr Zulkefli  al Bakri menulis surat kepada Pengarah Osman Ali berkenaan drama arahannya berjudul ‘Isteri untuk Disewa’.
Drama Isteri untuk Disewa  sebanyak 24 episod itu kini sedang ditayangkan di Asto Ria dan Ria HD setiap Isnin sehingga Khamis.
Dr Zulkifli berkata, beliau berkesempatan menonton drama yang dilakonkan oleh attah Amin dan Tiz Zaqyah itu semalam.
“Semalam setelah selesai solat Isyak, saya sengaja mengambil peluang menonton drama Isteri Untuk Disewa.
“Ada mustafti yang bertanya tentang beberapa isu fiqh dalam drama ini. Insya Allah, saya sedang menyiapkan surat terbuka kepada pengarah drama ini,” ujarnya di laman status dimuat turun di laman acebooknya hari ini tanpa menyatakan sebab surat terbuka itu dikirimkan.
Drama Isteri untuk Disewa itu adalah adaptasi daripada novel tulisan Syamnuriezmil manakala penulis skrip oleh Mimie Zakaria, Farah Izzati.
Selain Fattah dan Tiz Zaqyah antara pelakon pembantu lain turut melakonkan watak dalam drama itu adalah Zul Helmy, Nelissa Edreena, Sherry Aljeffri, Rashidah Jaafar, Kazar, Zaidi Omar, Dian P Ramlee, Hilal Azman, Badrul Muhayat, Aleza Shadan.

ADAKAH MEREKA SAMA-SAMA BERKEMPEN?Siapa menang dan siapa kalah dalam pemilihan pucuk pimpinan PKR dijangka akan diketahui keputusannya pada hujung minggu ini.

Cabang-cabang PKR di Sarawak adalah negeri terakhir melakukan pengundian pada 11 November ini sebelum Kongres Nasional PKR akan dilangsungkan pada 16 -18 November di IDCC, Shah Alam.

Pertandingan yang paling mendapat perhatian ialah perebutan jawatan Timbalan Presiden PKR antara Azmin Ali dan Rafizi Ramli.

Sehingga ini Azmin mendahului Rafizi dengan kelebihan 2,600 undi.

Menjelang pemilihan di Sarawak hujung minggu ini, lawatan Dr. Wan Azizah Wan Ismail ke Sarawak semalam menimbulkan pertikaian beberapa pihak dalam parti tersebut.

Mereka mengandaikan kedatangan Dr. Wan Azizah atas kapasiti Timbalan Perdana Menteri ke negeri itu adalah untuk berkempen bagi pihak tertentu menjelang pengundian hujung minggu ini.

Tetapi, hari ini Azmin juga datang ke Sarawak dengan melakukan beberapa lawatan, bertemu warga pendidik dan mengunjungi Ketua Menteri, Abang Johari Abang Haji Openg.

Adakah Azmin juga datang ke Sarawak atas kapasitinya sebagai Menteri Hal Ehwal Ekonomi untuk tujuan berkempen?

Hmmmmm.......(ShahbudinHusin 07/11/2018)

ST KITTS DAN NEVIS BATAL PASPORT JHO LOW

JHO LOW SUDAH TIADA PASPORT, MAKIN CEMASKAH NAJIB DAN ROSMAH?Sebuah negara kecil di Kepulauan Caribbean, St. Kitts and Nevis membuat keputusan menbatalkan pasport yang pernah dikeluarkannya kepada Jho Low.

Pentadbiran negara itu membuat keputusan demikian berikutan pengumuman Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad bahawa Malaysia mahu menangkap ahli perniagaan terbabit berkaitan skandal 1MDB.

Sebelum ini, Malaysia juga telah membatalkan pasport milik Jho Low berkuatkuasa  15 Jun lalu atas permintaan SPRM berhubung siasatan skandal 1MDB.

Pembatalan pasport itu tidak lain ialah bertujuan menyekat pergerakannya.

Jho Low selama ini difahamkan mempunyai dua pasport untuk memudahkannya bergerak - satu dikeluarkan oleh Malaysia dan satu lagi oleh St. Kitts and Nevis

Tetapi kini kedua-dua pasport itu sudah pun dibatalkan.

Bagaimana lagi beliau mahu bergerak dari satu negara ke satu negara lain untuk bersembunyi dan melarikan diri?

Adakah ini menandakan Jho Low dengan mudah bakal ditangkap tidak lama lagi?

Makin cemaskah Najib Razak dan Rosmah Mansor dengan perkembangan terbaru ini?

Atau mungkinkah Jho Low masih ada pasport ketiga yang dikeluarkan oleh negara lain kepadanya? (ShahbudinHusin 08/11/2018)

PROJEK KHAS KEMENTERIAN EKONOMI RM700 JUTA TANPA PERINCIAN?

UTUSAN KENA BERUBAH UNTUK TERUSKAN HIDUP – PENGARANG

AZIZAH LAWAT JULAU SALAH GUNA JENTERA KERAJAAN, LAWATAN AZMIN BAGAIMANA?