Pasangan lucah persenda Ramadan dijangka beri keterangan kepada SKMM esok

Aku rasa umat islam hilang sensitiviti kot tentang mempersendakan agama Isam sebagai agama rasmi negara ini. Kita tidak pernah menghina agama lain rasanya, hanya untuk menjadi glamour atau terkenal. jika mereka berdua ini begitu berani menghina agama Islam ini, aku kira , sudah pastinya lah mereka berani pula menanggung risiko dalam hidup mereka.Jika Salman rushdi yang pernah ditawaran kepalanya dengan 10 juta USD oleh Iran , aku kira umat Islam seluruh dunia nak tawarkan berapa USD pula untuk dua ekoq bangsat ini????dan di mana pula pejuang hak asasi umat Islam.PERKASA?, sudah pastinya PERKASA mengamuk mempertahankan ugama Islam, dan di doakan pasangan bahagia ini tidor nyenyak dimana mereka berada.  Ini adalah kerana mereka ini mencari publisiti murahan dengan menimbulkan kemarahan orang lain.Bodoh punya lahanat. 


Dua individu yang mempersenda Ramadan dijangka hadir ke pejabat penguatkuasaan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) esok bagi memberi keterangan.

Pengerusi SKMM Datuk Mohamed Sharil Tarmizi dalam satu kenyataan mengesahkan Alvin Tan dan Vivian Lee telah dipanggil untuk merakamkan kenyataan dan membantu siasatan.

Kedua-dua mereka sebelum ini memuat naik gambar hidangan dan kapsyen yang menyentuh sensitiviti umat Islam di laman sosial Facebook.

Bagi kes berasingan di laman Facebook yang menyiarkan gambar babi panggang dengan cap logo Halal, Mohamed Sharil berkata pemilik akaun itu bukan rakyat Malaysia dan tidak bermastautin di negara ini.
"Kami telah melaporkan perkara ini kepada Facebook dan meminta mereka untuk menyekat laman berkenaan atau memadam akaun tersebut," katanya.

Sehubungan itu, Mohamed Sharil menasihatkan orang ramai agar segera melaporkan kepada Facebook jika menjumpai mana-mana paparan yang menghina kesucian Islam.

Beliau juga menasihatkan pengguna laman sosial itu untuk tidak berkongsi paparan atau foto yang menyinggung perasaan.


"Sebagai rakyat Malaysia, marilah kita menghormati bulan Ramadan dan rakan-rakan kita yang beragama Islam. Kita perlu sentiasa bertanggungjawab ke atas semua tindakan kita di dalam talian serta lebih peka terhadap sensitiviti orang lain terutamanya mengenai isu-isu agama.
"Sila berhenti dan berfikir sejenak sebelum kita berkongsi apa-apa maklumat di dalam talian," katanya. - Bernama, 14 Julai, 2013.YB ZULPURI MELAWAT KAWASAN

1)Adun Mentakab YBM Tengku Zulpuri Shah Bersama-sama dengan YDP Pas Temerloh  Hj Yusoh melawat serta menyampaikan sumbangan beras kepada keluarga miskin. kampong chatin bawah seorang lelaki tua Sani Bin Kasim 80an uzur dan pernah berkhidmat dgn polis zaman darurat dahulu .
(dengan lampirkan gambar IMG_7742.JPG)2)Adun Mentakab YBM Tengku Zulpuri Shah Bersama-sama dengan YDP Pas Temerloh  Hj Yusoh melawat serta menyampaikan sumbangan beras kepada keluarga miskin. 
kampong chatin bawah seorang lelaki tua 60an,uzur pengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi yg tidak boleh berkerja dan penglihatan kabur di sebabkan oleh kencing manis.
(dengan lampirkan gambar IMG_7746.JPG)


3)melawat Kg Penak kawasan trang TNB yg patah dan putus talian serta orang kampong tidak dapat bekalan elektrik selama 1 bulan
(dengan lampirkan gambar IMG_7750.JPG dan IMG_7752.JPG)IMG_7752.JPG

PKR perlu bebaskan rumah Norhayati - Mohd Sayuti Omar

PKR perlu bebaskan rumah Norhayati - Mohd Sayuti Omar

Kenapa MSO memberi tajuk khas kebajikan Norhayati ini haruslah diambil pandangan bahawa kebajikan ahli parti yang sejak dari awal penubuhannya iniharuslah diberi perhatian serius.Mungkin ini salah satu dari beberapa kejadian yang dipandang sepi. Perjuangan adakalanya memerlukan sokongan dan bantuan parti.Jika hal seperti ini dibiarkan menangung sengsara seorang diri, ini diangap sebagai tidak ambil port oleh parti tersebut.MSO sudah pasti ada jawapan tuntas mengenainya.


Nasib yang dialami oleh Ketua PKR Negeri Pulau Pinang, Norhayati Jaafar di mana rumahnya disita oleh mahkamah ekoran kegagalan membayar ganti rugi sebanyak RM30,000 kepada seseorang yang telah menyamannya seperti mana dilaporkan seharusnya diberi perhatian.

Rumah Norhayati terletak di Taman Sri Kijang, Alma di Bukit Mertajam Pulau Pinang disita semalam atas perintah Mahkamah Tinggi Pulau Pinang. Sekiranya beliau gagal melunaskan ganti rugi berkenaan dalam masa 14 hari semua barangan di dalam rumah itu akan dilelong.

Kita sangat berharga semoga nasib atau masalah dihadapi Norhayati akan diselesai dalam tempoh terdekat. Semua pihak kena sedar kronologi yang dilalui oleh Ketua Wanita PKR itu ialah dalam tindakan untuk membela partinya.

Tidak ada apa-apa keperluan untuk beliau berbuat begitu kalau bukan untuk parti. Norhayati disaman oleh kerana beliau dikatakan memfitnah penyaman itu dengan menuduh penyaman itu tidak berakhlak, berpengetahuan dalam agama dan penyaman itu juga mencadangkan Presiden PKR Dr Wan Azizah Ismail bercerai dengan suaminya Anwar Ibrahim yang juga Penasihat Umum PKR.

Tuduhan Norhayti Jaafar itu dibuat dalam satu sidang akhbar kemudian disiarkan dalam media massa termasuk Harakah. Selain Norhayati berberapa pihak lain juga disaman.

Walaupun apa yang dilakukan Norhayati diluar pengetahuan dan arahan parti, tetapi parti kena ambil peduli kerana ia berbuat begitu demi parti. Tidak ada apa-apa kepentingan untuk dirinya atas kenyataan yang menyebabkan dia difitnah.

Dalam hal ini seluruh ahli PKR boleh berpakat untuk membantu Norhayati. Tidak menjadi masalah kalau kutipan derma di kalangan ahli dilakukan untuk membantu Norhayati. Kalau kutipan untuk tujuan aktiviti parti lain boleh dibuat kenapa tidak untuk membantu ahli parti yang teraniaya?

Begitu pun kutipan seperti itu bukan patut dijadikan amalan tetapi setidak-tidak untuk dijadikan iktibar di masa akan datang. Ahli parti khasnya penjawat jawatan hendaklah berhati-hati dalam membuat kenyataan walaupun atas tujuan hendak membela parti dan pemimpin atasan. Juga apa yang boleh diambil iktibar sudah menjadi sunatullah dalam politik mana-mana ahli yang mendapat musibah ia akan tanggung sendiri.

Semoga kes dihadapi Norhayati itu akan diatasi dengan baik dan PKR akan menunjukkan sikap bertanggungjawab dan ehsan kepada ahli-ahlinya.