VIDEO : BAGAIMANA PUSAT JAGAAN KUCING BERTUKAR MENJADI PEJABAT DUN ???

Rumah kucing Jamil tiba-tiba jadi pejabat ADUN, mohon didengar di SELCAT

KiniTV
6 Mar 2019

Otai Reformasi dan Jamil Kucing telah menyerahkan memo kepada kepada pengerusi SELCAT YB Ng Suee Lim.
Tujuan penyerahan memo itu adalah untuk menggesa SELCAT mengadakan pendengaran awam berkenaan taman rekreasi kucing di Jalan Kolam Air Lama, Ampang yang telah ditukar menjadi Pusat Khidmat Rakyat DUN Bukit Antarabangsa.

Memo diserahkan oleh setiausaha Otai Reformasi, Abdul Razak Ismail dan Jamil Ismail, atau lebih dikenali sebagai Jamil Kucing kepada pembantu peribadi Ng Suee Lim di perkarangan kompleks SUK Selangor hari ini.

VIRAL. FITNAH KERAJAAN PULAU PINANG ZALIM...INI FAKTANYA

Imej mungkin mengandungi: 2 orang, teks

Mereka telah melanggar syarat2:

1. Telah punyai rumah.
2. Berkahwin dengan warga asing.
3. Pendapatan yang lebih dari syarat permohonan.

Tak ambil kira tunggakan sewa.

syarat :

1) Tidak boleh pasang astro
2) Tidak boleh kahwin warga asing
3) Tidak boleh memiliki rumah lain
4) Tidak boleh pakai kereta import
5) Tidak boleh sewakan rumah ppr kepada org lain
Sedikit fakta, 22 penyewa di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Taman Manggis, Georgetown diarah pindah keluar mulai (6 Mac 2019)


Antara sebab kenapa langkah ini diambil adalah kerana:(1) 22 penyewa ini mempunyai tunggakan sewa sehingga RM15,000. Tidak bayar sejak bermula tinggal di PPR (1990). Walaupun sewa hanya RM100 sebulan. 13 penyewa mempunyai kereta lebih dari 2 buah, membuktikan mereka golongan yang mampu.(2) 9 penyewa telah dikenal pasti punyai pertambahan pendapatan sehingga RM3000 sebulan dan melepasi paras dibenarkan untuk menyewa iaitu pendapatan RM1,500.(3) 5 penyewa berkahwin dgn warga asing (Bangladesh & Indonesia). Melanggari syarat PPR iaitu untuk warganegara Malaysia saja.(4) 8 Penyewa didapati mempunyai rumah sendiri, tetapi menyewakan kepada orang lain.(5) 400 keluarga miskin terpaksa menunggu hampir 7 tahun untuk menyewa PPR ini.Arahan pengosongan telah diberikan sejak Oktober tahun 2018 serta notis terakhir pada hari Jumaat lalu (1.3.2019)


Langkah tegas terhadap penduduk ini adalah pilihan terakhir yang terpaksa diambil oleh kerajaan negeri Pulau Pinang kerana penduduk tetap berdegil dan tidak mahu mengosongkan premis.Inilah sebahagian permasaalahanya. Kesempatan ini pula diambil kesempatan oleh pihak pihak tertentu untuk mengapi apaikan perkauman.


PAS DAN UMNO KAHWIN JUGA AKHIRNYA, TAPI RASA-RASANYA BOLEH BERTAHAN BERAPA LAMA?


Bermula semalam UMNO dan Pas diisytiharkan telah berkahwin secara rasminya.
Timbalan Presiden UMNO, Mohamad Hassan mengumumkan perkara tersebut selepas selesai mengadakan pertemuan dan perbincangan dengan rombongan lima pemimpin Pas yang sudi bertandang buat pertama kali memijakkan kaki ke Menara Datuk Onn, PWTC.
Rombongan pemimpin Pas itu diketuai oleh Tuan Ibrahim Tun Man, manakala UMNO yang menerima kedatangan Pas diketuai oleh Mohamad Hassan sendiri.
Kata Mohamad Hassan lagi, selepas ini kedua-dua parti akan bekerjasama secara rasmi dengan fokus kepada penyatuan ummah dan isu-isu kepentingan bersama serta akan membawa hasil perbincangan ke peringkat tertinggi parti masing-masing.
Turut akan dilaksanakan ialah penubuhan jawatankuasa teknikal melibatkan kedua-dua parti untuk memperincikan lagi bentuk kerjasama, termasuk gerak kerja dalam mana-mana pilihanraya kecil selepas ini.
Bagaimanapun, kata beliau, UMNO dan Pas tidak akan bergabung menjadi sebuah parti serta tiada simbol baru yang akan digunakan dalam PRU15 akan datang.
Setelah UMNO hilang kuasa buat pertama kalinya dan Pas pula tidak pernah merasa nikmat berkuasa, perkahwinan yang berlaku setelah kedua-duanya dalam alam sengsara ini tidaklah begitu memeranjatkan sebenarnya.
Tambahan lagi, Pas memang kerap berkahwin dan bercerai sebelum ini.
Pas pernah direkodkan berkahwin dengan Semangat 46, PKR dan juga bersama DAP.
Malah ketika sunyi bersendirian setelah ditinggalkan selepas PRU13, Pas juga sanggup berkahwin dengan Parti Ikatan yang menurut seorang bekas Ahli Parlimen, keahlian parti pimpinan Kadir Sheikh Fadzir itu tidak sampai pun 200 orang jumlahnya.
Melalui semua perkahwinan itu, terlahirlah Angkatan Perpaduan Ummah, Barisan Alternatif, Pakatan Rakyat dan Gagasan Sejahtera untuk menjadi kuasa ketiga dalam PRU14 yang lalu.
Tetapi, semua perkahwinan itu tidak pernah kekal dan tidak pernah juga berjaya membawa Pas menguasai Putrajaya.
Apabila Pas berkahwin sekali lagi, kali ini dengan UMNO yang sudah kehilangan kuasa dan tanpa diketahui sama ada perlahwinannya dengan Parti Ikatan masih ada atau telah diceraikan secara senyap-senyap, persoalannya ialah berapa lamakah mampu bertahannya hubungan kali ini?
Bolehkah perkahwinan ini bertahan sehingga PRU15 akan datang atau lebih lama daripada itu dan mampukah Pas bertolerasi dengan UMNO dalam soal pembahagian kerusi kerana mereka secara umumnya adalah berebut banyak kawasan yang sama? (Shahbudindotcom 06/03/2019)