Wan Azizah Lebih Bersih Dari Khalid IbrahimJika semua bukti bukti yang ditunjukkan sebelum ini, tidak cukup untuk menyakinkan rakyat akan kelayakan Datuk Seri Wan Azizah Ismail sebagai Menteri Besar Selangor yang baru, maka pertimbangkanlah bukti terbaru ini – Wan Azizah lebih bersih dari Khalid Ibrahim.
Sebetulnya inilah faktanya bahawa Wan Azizah adalah seorang yang jujur dan bebas rasuah berbanding Khalid. Tanpa sebarang kes salahguna kuasa dan penyelewengan yang pernah dikaitkan dengan Wan Azizah, beliau adalah calon yang terbaik untuk menggantikan Khalid.

Khalid pula, diketahui mempunyai pelbagai masalah tersendiri. Menurut beberapa dokumen yang bakal terdedah tidak lama lagi, Khalid dikatakan mempunyai kaitan dengan beberapa kes salah guna wang kerajaan negeri yang mencecah puluhan juta ringgit.????

Walaupun tidak ada bukti lagi, tapi dikatakan bahawa semua penyelewengan ini dilakukan Khalid untuk mencari dana bagi menyelesaikan hutangnya dengan Bank Islam yang berjumlah hampir RM 62 juta.????

Selain itu, Khalid juga mempunyai masalah dengan penyelewengan pasir yang begitu berleluasa di Selangor. Penyelewengan sumber alam paling lumayan milik kerajaan negeri itu, dikatakan sudah mencapai tahap maksima dan boleh menjatuhkan Pakatan Rakyat jika Khalid masih Menteri Besar.

Pakatan Rakyat sebenarnya bernasib baik kerana UMNO terlalu bodoh atau sengaja tidak ambil peduli dengan masalah penyelewengan pasir ini kerana mahu menggunakannya sebagai senjata saat akhir untuk menjatuhkan Khalid.
Sebagai seorang genius politik yang diakui kehebatannya oleh dunia, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah lama menghidu perkara ini dan dengan itu mengambil tindakan awal melalui Kajang Move yang dicaturkan Rafizi Ramli.

Kalau nak diikutkan, ada banyak lagi masalah seumpamanya yang membabitkan Khalid, tapi untuk penulisan kali ini, aku fikir cukuplah. Lagipun seperti yang dinyatakan di atas, semua ini belum ada bukti lagi kerana semua bukti itu tersimpan kukuh dalam pejabat Menteri Besar Selangor.


Bila Wan Azizah dah ambil alih nanti, barulah semuanya akan didedahkan supaya rakyat boleh menilai betapa korupnya manusia bernama Khalid Ibrahim.


 


PAS-UMNO CONSPIRACY CONFIRMED! Hardliners defend Zuhdi, slam 'coward & traitor' who leaked Whatsapp


Dear Mr Tantawi

do you blame others for your kreadibiliTY also being disputed by the people associated with your attitude and UG. Your involved with others and you are also responsible for what happened in the crisis based on UG
PETALING JAYA - A PAS central committee member has called on the “coward and traitor” who leaked Dr Mohd Zuhdi Marzuki’s remarks made in the party’s central committee WhatsApp chat group to come forward and reveal the entire conversation.


“I challenge the individual who leaked information of the conversation in the PAS central committee group to come forward to reveal the entire content of the conversation with regard to this issue,” said central committee member Nasrudin Hassan Tantawi in a Facebook posting on Thursday.

Nasrudin described the individual as a person who had betrayed and “stabbed a friend in the back” by merely leaking excerpts of the group’s conversation which was allegedly part of a continuous discussion over a two-day period.

Although Nasrudin said he was able to reproduce entire WhatsApp conversation, he had not intention of doing so.

“Don’t ask me to reveal it as no matter how mischievous I maybe, I am not as ill hearted and unwise as the individual who released excerpts of the conversation,” he said.

He defended Dr Mohd Zuhdi claiming the latter was merely putting forward an analysis of the Selangor MB crisis owing to his post as PAS Research Centre operations director.
Nasrudin, who is also Termeloh MP, added that Dr Mohd Zuhdi was targeted for his bold and open criticism of Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim over the Selangor MB issue.

“In the end, it is the brave ones like Dr Zuhdi who are targeted,” he said.

Dr Mohd Zuhdi’s remarks have sparked fierce calls from several quarters for action to be taken against him.

The issue has caused a rift in PAS with several leaders divided over the issue including PAS youth chief Suhaizan Kaiat who has called on party leaders to meet immediately to resolve the internal crisis. - ANNBACA BEBERAPA KOMEN DARI BEBERAPA BLOG

http://www.kedahlanie.info/2014/07/perlukah-pas-kekal-dalam-pakatan-rakyat.htm

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pas-kalah-besar-jika-selangor-adakan-pilihan-raya-mengejut-kata-dap

http://mountdweller.blogspot.com/2014/07/pas-adalah-parti-gagal.html

PATUT DAH LAMA DAH HANGPA CAKAP MACAM NI.

'Akar umbi jelak dengan permainan politik Khalid'

Dah tau Khalid jadi kuda trojan Umno??  dengan meluluskan Langat 2 dan KIdex serta merosakkan  hubungan dalam PKR , beliau masih disanjung terbaik di kalangan MB. Sedarkah anda bahawa kebanyakkan projek yang diberikan oleh Khalid kepada kontraktor memang dikuasai oleh Umno.?

Cuba buat kajian dan membaca sikit? Hj Hadi kena print kertas bagi dia baca.Kalau tidak dia tak membaca. Minta maaf la sebab kena buka kelambu pemimpin. kalau tak baca akhbar dan media tempatan, lagu mana nak tahu isu dalam negara.
 
 Kerana nak sokong Khalid, PAS jadi haru biru. Kerana nak bela Khalid , PAS mula mendabik dada kata dia banyak kerusi, sedangkan jika PAS bertanding sendirian, belum tentu dia akan mendapat sokongan dari berbagai kaum. Sedarkah Zuhdi bahawa sebagai seorang intelektual, beliau sepatutnya tidak menjadi salah seorang perancang utama UG?

Akibatnya Cg Pa hentam Suhaizat dan Husam Musa hentam Zuhdi. nampak tak kelam kabut yang melanda PAS. Hanya kerana mengatakan bahawa Khalid bagus, semua jadi berantakan....Aku cadangkan Khalid ni dikenakan tindakan disiplin kerana banyak melanggar arahan parti.


Lima cabang PKR di Selangor membuat tuntutan tegas agar parti menjalankan tindakan disiplin ke atas Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

Para pemimpin cabang itu mendakwa gesaan itu "mewakili suara akar umbi yang sudah jelak dengan permainan politik ala Umno oleh Khalid".

"Umum sedia maklum, tindakan beliau terutamanya akhir-akhir ini jelas membelakangkan pendirian dan ketetapan Majlis Pimpinan Pusat dan pimpinan tertinggi KEADILAN dan Pakatan Rakyat.

"Malah pelawaan Khalid agar ADUN Pakatan Rakyat membuat undi tidak percaya terhadap beliau cukup memalukan.

"Oleh itu, kami mewakili suara akar umbi menggesa parti dan pimpinan tertinggi untuk mengenakan tindakan disiplin terhadap beliau," kata mereka dalam satu kenyataan bersama.

Lima ketua cabang tersebut adalah Mohd Yahya Mat Sahri (cabang Tanjung Karang), Abu Talip Bujang (Sabak Bernam), Mohamad Fauzi Ahmad (Sungai Besar), Burhan Aman Shah (Sepang), dan Azizi Ayob (Kapar).

Ini merupakan kali pertama ketua cabang daripada keseluruhan 22 cabang PKR di Selangor mengemukakan pandangan mereka tentang kemelut jawatan menteri besar Selangor.

Dalam kenyataan sama, lima orang tersebut turut menyatakan sokongan terhadap pemilihan Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail untuk menggantikan Khalid.

"Sebagai Presiden parti yang juga ADUN Kajang, beliau adalah calon yang paling kanan dan paling layak di kalangan ADUN PKR di negeri Selangor untuk menjadi menteri besar.

"Oleh yang demikian, kami menyeru agar semua anggota PKR termasuklah ADUN dan Exco dalam pentadbiran Selangor pada waktu ini untuk mengenepikan perbezaan pendapat.

"Bersatu hatilah dalam menyokong ketetapan Majlis Pimpinan Pusat pada 21 Julai yang lalu iaitu untuk menamakan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon menteri besar Selangor," kenyataan mereka dipetik.