PKR:MEDIA DI SALAHKAN,ADA YANG CUBA MENGLIHKAN ISU


FOTO:COURTESY BY MALAYSIAN INSIDER
Pengarah Pilihanraya PKR,Tian Chua hari ini,menyalahkan pihak media berhubung dengan kegawatan yang berlaku dalam parti tersebut. Sambil menyifatkan bahawa apa yang berlaku dalam PKR di sebabkan liputan media yang celaru dan tidak mendapat penjelasan yang telus dari pihak parti.
Semalam pihak media melporkan bahawa Salehudin telah melepaskan jawatan berhubung dengan apa yang di laporkan berlaku di mana beliau di katakan telah melepaskan jawatan, manakala salehuddin sendiri kemudianya menafikannnya .
"Kita tidak menyalahkan media, namun ada setengah pihak yang cuba memutarbelitkan berita dan menjadikan ianya sesuatu yang begitu sensasi.Apa yangberlaku sekarang ini ialah cuba mengalihkan isu sebenar yang sedang berlaku dalam negara",demikian jelas beliau lagi.
Salehudin di katakan menghadapi masalah dengan beberapa pimpinan yang berada di sekeliling Anwar dan tidak hadir dalam beberapa mesyuarat penting.
Semalam juga PKR dikejutkan dengan berita bahawa Naib Presiden Datuk Jefri Kitingan yang di katakan melepaskan jawatannya , namun pihak PKR sendiri tidak mendapat sebarang berita dari Datuk Jeffry sendiri.
Berita beliau melepaskan jawatan dikatakan berikutan perlantikan Ahmad Thamrin Jai sebagai ketua perhubungan negeri menggantikan Jefri Kitaingan.Thamrin dikatakan mempunyai pengaruh yang besar di kalangan kaum Kadazan yang merupakan penduduk terbesar di Sabah.

NIZAR:ADAKAN PILIHANRAYA DI PERAK


update:28 Okt 2009. 3.30pm
Ipoh- selepas di singkirkan secara paksa, bekas menteri besar sah pilihanraya di negeri tersebut.Beliau menyatakan demikian betapa rakyat Perak kini perlu diberikan peluang untuk memilih kerajaan yang betul-betul sah dan ianya terserah kepada rakyat Perak sendiri untuk menentukan siapa yang berhak mewakili mereka.
"Tidak ada cara lain selain membubarkan DUN dan di adakan pilihanraya semula. Pelabur tidak masuk dan keadaan ekonomi pada dasarnya nampak normal namun keadaan dalamannya teruk.Kepercayaan pelabur sudah hilang dan ini harus di pebetulankan."demikian jelas beliau kepada Malaysiakini.

"Zamry harus membubarkan DUN dan berjumpa pihak istana supaya iplihanraya diadakan agar rakyat dan juga pelabur merasa selesa."

Menurut Nizar lagi tanda-tana keda kemuginan wujudnya ilihanraya dierak iaah dengan pengloibatan SPR dengan mendaftar semua engundi, malahan Najib sedir hadir dalam kempen 1 Malaysia yang diadakan baru-baru ini , dan pada bulan Raadahan baru-baru calon Bn telah hadir denan memberikan berbgaai keprluan keada penduduk.

Keduanya Bn mungkin akan mengadakan pilihanraya pada masa terdekat ini kerana ianya masih baru terutamaya selepas kemenangan di Bagan Pinang dan ia mahukan semangat tersebut di teruskan dalam masa terdekat ini ..

Nizar mendaka bahawa pihak PR bersedai dengan semua kemungkinan tersebut dan yain bahawa rakyat bersama Pakatan Rakyat.

BUDAK 5 TAHUN BOLEH JADI KUAT.MACAMANA PAKATAN RAKYAT???APAKAH APA YANG KU BACA INI BENAR? ASD..BLOG
Pendedahan 1 - mohon penjelasan AJK Pusat ! - (11 comments)

Budak 5 tahun ini melakukan aktiviti yang hebat.Tidak macam usia beliau 5 tahun.Namun keupayaan beliau hebat.Bagaimana Pakatan Rakyat????Belum 5 tahun,gamaknya perjuangan belum sehebat budak ini.Rakyat di bawah kacau tengok apa sudah jadi dengan PR.Orang-orang reformasi senyum juga berbincang dengan situasi semacam ini.Jika Bn lakukan pilihanraya mengejut,sudah tentu PR kalah teruk.Betul DS Najib banyak lakukan kesilapan, tetapi PR tak menunjukkan prstasi yang menarik masa kini dan menghilangkan keyakinan rakyat.Rakyat di bawah menanti sesuatu yang baik kepada wakil-wakil Pakatan Rakyat, namun jadi sebaliknya.PAS dengan masalah PAS, PKR macam PKR.Lantik orang nu..orang ni letak jawatan,lantik orang nun,orang nin letak jawatan....he..he..macam main aci lut pulak.....


Patut berbincang elok-elok....semua orang letih.........rakyat pun letih juga.........

(function() { var d = document, w = window; w

KERAJAAN GAGAL..KAU SEMBANG BAB BIJIK

  Orang sibuk pasal tak boleh beraya kat Kg angkara kegagalan kerajaan tebuk atap, ko plak sibuk sembang pasal bijik....