PEMBERHENTIAN SEMENTARA PENYIARAN DARI BLOG INI KERANA KERAJAAN TIDAK TEGAS MENANGANI FITNAH YANG BERLELUASA.

 

                    KILANG FITNAH 

BLOG INI MEGAMBIL SIKAP MEMBERHENTIKAN SEMENTARA PENYIARAN SEBARANG BERITA SELAMA BEBERAPA HARI KERANA MEMBANTAH TINDAKAN MENTERI DAN PERDANA MENTERI YANG LAMBAT MENGAMBIL TINDAKAN TERHADAP PEMFITNAH YANG BOLEH MEROSAKKAN MINDA MSYARAKAT SELAIN MEMPERKECILKAN PARA PEJUANG REFORMIS SELAMA INI , DAN JUGA TIDAK CAKNA KEPADA PERJUANGAN MENEGAKKAN KEBENARAN YANG HAKIKI.

 MASYARAKAT DIBIARKAN MENERIMA FITNAH DAN TIADA TINDAKAN DIAMBIL SELAMA  INI  KERANA MENGANGGAP PARA PEJUANG CYBER ADALAH TIDAK DIHARGAI PERJUANGAN MEREKA SELAMA INI, DAN PIHAK MENTERI YANG BERTANGGUNGJAWAB GAGAL MENANGANI BERITA FITNAH TERHADAP KERAJAAN SENDIRI DAN IANYA DIANGGAP LEMAH DAN TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP MASYARAKAT DAN KEHARMONIAN DALAM NEGARA. 


SEKIAN


PENGURUS BLOGFITNAH MAKIN BERLELUASA, ANWAR MESTI SEGERA LANTIK PEMIMPIN TEGAS JADI PENGERUSI SKMMDari semasa ke semasa ada saja fitnah baru dilemparkan terhadap Perdana Menteri, Anwar Ibrahim dan ahli keluarganya sekarang ini.


Dalam waktu sejak beberapa hari yang lalu, sekurang-kurangnya ada tiga fitnah besar yang memudaratkan telah berlegar di media sosial.


Fitnah Satu – Anwar bersama beberapa Ahli Parlimen PKR menikmati hidangan sebagai tetamu di Qatar pada 2019, tetapi dikaitkan dengan makanan mewah yang digambarkan bertentangan dengan Menu Rahmah yang diperkenalkan kerajaan sendiri.


Fitnah Kedua – selepas Anwar bersolat Jumaat di Port Dickson minggu lalu dengan menaiki helikopter, ada fitnah berlegar menuduh pembelian helikopter itu dilakukan oleh beliau, walhal ia telah dibeli lama sebelum beliau mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri lagi.


Fitnah Ketiga, gambar lama Nurul Izzah dengan jet peribadi di belakangnya yang dikaitkan dengan keadaan semasa seolah-olah walaupun jawatannya sebagai penasihat kanan ekonomi dan kewangan kepada Perdana Menteri bersifat pro bono, tetapi beliau bebas menggunakan jet itu untuk ke mana-mana.


Daripada tiga fitnah tersebut, fitnah satu di atas telah pun diadukan kepada SKMM oleh Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil sendiri agar diambil tindakan yang sewajarnya.


Lebih buruk lagi dalam fitnah itu, salah seorang yang dikaitkan, Abdul Rahman Yusof yang ada dalam gambar tersebut sudah pun meninggal dunia.


Ini bermakna, terkutuknya fitnah itu kerana mereka yang telah meninggal dunia pun dikaitkan dengan Menu Rahmah yang baru dilancarkan.


Begitu pun, sehingga ini belum terdengar sebarang berita ada di antara mereka yang memfitnah atau menyebarkan gambar tersebut telah diambil tindakan oleh SKMM.


Tak taulah kenapa begitu slow sekali SKMM bertindak, sedangkan menteri sendiri yang membuat aduan berkenaan dengan perkara itu?


Sampai bila keadaan ini harus berlaku dan lebih malang kerana sehingga sekarang, masih ramai lagi yang menyebarkan gambar fitnah satu tersebut di media sosial tanpa ada kebimbangan sedikit pun.


Berkenaan dua lagi fitnah itu, selain tiada permintaan daripada menteri agar tindakan diambil segera, SKMM juga tidak terlihat proaktif untuk menanganinya.


Bermakna, tidak menjadi ketakutan kepada sesiapa untuk menyebarkannya.


Jika fitnah yang disebut atau ditujukan secara langsung oleh pemimpin tertentu kepada Anwar boleh ditanganinya dengan beliau sendiri mengemukakan saman fitnah kepada mereka sebagaimana tindakan telah diambilnya kepada Presiden Bersatu Mahiaddin Md Yassin, Menteri Besar Kedah, Sanusi Md Nor, Pesuruhjaya Pas Perak, Razman Zakaria dan beberapa yang lain, tiga fitnah ini sebaliknya lebih sesuai untuk ditangani oleh SKMM melalui undang-undang yang mereka ada.


Ia kurang sesuai jika Anwar atau mereka yang terkait itu mengambil tindakan saman sivil kerana pencetusnya hanyalah netizen biasa yang tiada kedudukan dalam masyarakat.


Lagi pun bukankah SKMM itu antara peranannya ialah memantau dan mengambil tindakan terhadap penyebaran fitnah di alam maya?


Selain tiga fitnah tersebut, banyak lagi sebenarnya bentuk fitnah berkaitan Anwar dan kerajaan bertebaran di media sosial sekarang ini.


Pembenci Anwar dan kerajaan perpaduan ini, barangkali kerana ketiadaan modal baru untuk menanamkan bibir-bibit kebencian, hobinya sekarang ialah menyelongkor video, gambar dan peristiwa lama lalu mengaitkannya seolah-olah ia keadaan semasa yang sedang berlaku dalam negara.


Ini amatlah bahaya kepada masa depan negara kerana kebanyakan orang malas berfikir atau menyelidik, lalu dengan mudah menerimanya bulat-bulat begitu saja.


Dalam hal ini, sekali lagi ditekankan bahawa SKMM seharusnya lebih proaktif dan agresif bertindak terhadap fitnah-fitnah di media sosial itu.


Penyebar fitnah hendaklah diambil tindakan keras, sesuai dengan kerosakan kepada keharmonian dalam masyarakat melalui fitnah yang disebarkan itu.


Jika tindakan pantas dan keras dapat diambil, lambat laun ia pasti menimbulkan ketakutan kepada mereka untuk mengulanginya lagi kerana mereka terbabit terpaksa berhadapan dengan masalah telefon dirampas, penyiasatan, perbicaraan di mahkamah, kos peguam dan seterusnya denda atau penjara jika didapati bersalah.


Tetapi, jika tiada tindakan diambil, pemfitnah akan terus galak menyebarkan fitnah mereka tanpa ada rasa takut walau sedikit pun.


Pemfitnah ini mungkin tidak takut dengan dosa kerana ia sesuatu yang tidak nampak, namun kalau kena keluar duit poket RM10 ribu atau RM20 ribu setiap kali fitnah dilakukan, ia pasti lebih menakutkan mereka.


Untuk itu, kepada Perdana Menteri, jangan berlengah dan berterusan membiarkan keadaan ini berpanjangan.


Langkah pertama, Anwar harus segera melantik Pengerusi SKMM daripada kalangan mana-mana pemimpin dalam parti kerajaan yang ada keberanian, bersifat tegas serta berjiwa politik untuk melindungi dan memastikan kerajaan perpaduan ini kekal bertahan lebih lama lagi.


Jangan dibiarkan SKMM tanpa peneraju terlalu lama seperti sekarang ini.


Tindakan Fahmi Fadzil sendiri selaku menteri memberi arahan kepada SKMM untuk bertindak adalah tidak kena sebenarnya kerana arahan beliau itu sepatutnya dibuat secara dalaman kepada kepimpinan SKMM.


Tetapi, oleh kerana SKMM pun agaknya tiada sesiapa yang boleh diharapkan untuk diberi arahan dalaman itu, maka terpaksalah beliau mengeluarkan arahan secara terbuka.


Sudahlah begitu, macam tak dipedulikan pula arahannya itu.


Jika SKMM ada pengerusi, tak perlulah lagi menteri berbuat demikian kerana pengerusi sendiri harus lebih pantas bertindak dan dengan demikian, menteri boleh menumpu perhatian kepada perkara-perkara lain.


Anwar tiada pilihan lain sekarang melainkan kembali dari Thailand ini mesti mencari tokoh yang benar-benar berwibawa, berani dan tegas sebagai Pengerusi SKMM – SEGERA!!! – ShahbudinHusin 09/02/2023.


https://shahbudindotcom.net/2023/02/09/fitnah-makin-berleluasa-anwar-mesti-segera-lantik-pemimpin-tegas-jadi-pengerusi-skmm.html[LANGSUNG] Majlis Amanat Ketua Setiausaha Negara Tahun 2023 | 9 Feb 2023

ALAMAKKKKK.....BILA MASUK MAHKAMAH DIA MINTA MAAF- MANA DIA AKIDAH UMAT ISLAM YANG HANG NAK JAGA- ATAU HANG NAK JAGA PERIUK NASI KOT- TAKUT KENA SAMAN...KAH...KAH..WOIIIII LEBAI NI PENIPU.....


 

BERSATU KENYANG - PAS PADAN MUKA ..KAH..KAH


 

ANWAR DI UNISEL

 

HUTAN SIMPAN BUKIT ENGGANG DICEROBOH PENDATANG ASING


 

PELABURAN SEMAKIN BERTAMBAH- PELABUR MULA YAKIN


 

KAH..KAH...MASA CAKAP TAK SEDAR DIRI- LEPAS TU MINTA MAAF. ADA LAGI KA NAK SOKONG.PEJUANG KENA STEADY....NI KENA GEMPAQ NAK SAMAN DAH KALUT MINTA MAAF


 

APA MB KEDAH BUAT DENGAN YUSOFF RAWTER- NAK PUSING CERITA ATAU APA ?

 


PADAN MUKA MUNG- BAGI KE MUNG BELI KETA MERC


 

INGAT HEBAT SANGAT BERANI DIA . PENAKUT RUPANYA. INI PEMIMPIN YANG KAMU PILIH YA...KETUA PAS PERAK AKHIRNYA MOHON MAAF KEPADA ANWAR

 

Ketua PAS Perak Razman Zakaria memohon maaf kepada Anwar Ibrahim hari ini kerana mendakwa Anwar membenarkan amalan LGBT, dalam ceramah pada kempen pilihan raya tahun lepas.

Permohonan maafnya dibuat di Mahkamah Tinggi di sini sebagai sebahagian daripada penghakiman persetujuan untuk menyelesaikan kes saman fitnah yang dikemukakan oleh Anwar terhadapnya.

Peguam Anwar, SN Nair berkata, anak guamnya bersetuju dengan penyelesaian itu sebagai tanda muhibah dan membiarkan perkara itu selesai “demi kepentingan semua pihak”.

“Apabila seorang individu menyesal (atas perbuatannya) dan memohon maaf dengan suci hati, seorang pemimpin yang baik budinya akan menerima permohonan maaf itu dan menarik balik saman,” kata Nair sambil menambah ,penyelesaian itu telah menyangkal tuduhan terhadap Anwar.

Saman itu difailkan pada 5 Dis berhubung dakwaan Razman bahawa Anwar berkata dalam ucapan kempennya beliau akan mempromosikan agenda LGBT, membenarkan perkahwinan sejenis dan menyokong agenda komunis, jika menjadi perdana menteri.

Anwar, yang juga pengerusi Pakatan Harapan dan presiden PKR, bertanding sebagai Ahli Parlimen Tambun pada PRU15 November tahun lepas.

Beliau menang dengan majoriti 3,736 undi, mengalahkan Ahmad Faizal Azumu daripada Bersatu dan dua calon lain. Anwar dilantik menjadi perdana menteri pada 24 Nov.

Razman ialah ADUN Gunong Semanggol dan ketua pembangkang di Perak.

Dalam saman yang difailkan di Mahkamah Tinggi Taiping itu, Anwar menuntut ganti rugi RM5 juta dan injunksi untuk menghalang Razman daripada membuat kenyataan lanjut berunsur fitnah terhadapnya.

Menurut pernyataan tuntutan, dakwaan Razman membayangkan bahawa Anwar telah menyalahgunakan kuasanya sebagai Ahli Parlimen, juga seorang penipu, pengkhianat, munafik dan bukan orang Islam yang baik.

Sumber – https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2023/02/09/ketua-pas-perak-mohon-maaf-kepada-anwar-kes-dakwaan-lgbt-selesai/ANWAR SEPARUTNYA SAMAN RAZMAN.SEBAB APA..SEBAB MANUSIA RAZMAN NI TAK PERNAH SEDAR DIRI.

 

Selain dari sedekah, lebai juga pakar dalam menabur fitnah dan minta maaf di mahkamah.

LEPAS BUAT APA LEBAI NI- MAKA CILAKALAH LEBAI INI KERANA MEMFITNAH...NANTI NANTI DIA BUAT LAGI....MAU DOK SAMAN BAGI TINGGAI TELOQ SAJA DIA NI...

 

Ketua PAS Perak mohon maaf kepada Anwar, kes dakwaan LGBT selesai.

(MUKA TAK TAU MALU )- Razman Zakaria bersama peguamnya Naran
 Singh (kiri) dan peguam Anwar Ibrahim, SN Nair di Mahkamah Tinggi
 Taiping hari ini.

TAIPING: Kes saman fitnah Anwar Ibrahim terhadap Ketua PAS Perak Razman Zakaria berhubung dakwaannya bahawa presiden PKR itu membenarkan amalan LGBT telah selesai di Mahkamah Tinggi Taiping hari ini.

Razman mengemukakan permohonan maaf kepada Anwar di mahkamah sebagai sebahagian daripada penghakiman persetujuan.

Peguam mewakili Anwar, SN Nair berkata, anak guamnya bersetuju dengan penyelesaian tersebut sebagai tanda muhibah dan membiarkan perkara itu selesai “demi kepentingan semua pihak”.

Pada 5 Dis, Anwar memfailkan saman fitnah terhadap Razman yang dikatakan membuat dakwaan Anwar akan mempromosikan agenda LGBT, membenarkan perkahwinan sejenis, dan menyokong agenda komunis, jika menjadi perdana menteri.

Saman difailkan di Mahkamah Tinggi Taiping, di mana Anwar telah menuntut ganti rugi RM5 juta dan injunksi untuk menghalang Razman daripada membuat kenyataan berunsur fitnah terhadapnya.


CAIYOK KJ


Ayok KJ... Tak tayok... Hahaha...

Kerajaan mendapati pembelian vaksin tak mengikut prosedur. Dikatakan perolehan dilakukan menteri ketika itu tanpa persetujuan Peguam Negara.

Baca berita lanjut di https://bit.ly/3YkoG8n.

Satu persatu perkara pelik yang berlaku sewaktu pentadbiran terdahulu ditemui. Aku yakin mereka akan kata ini semua adalah balas dendam.

Bila ada kecurangan ditemui, wajarkah kerajaan ini diamkannya? Sedangkan kecurangan itu melibatkan dana rakyat. Tidakkah rakyat berhak diberitahu?

Bukankah kalau didiamkan bererti kerajaan ini juga turut bersubahat? Dan sememangnya rakyat ingin tahu segala bentuk kecurangan yang berlaku.

Terutama dalam isu vaksin ini yang mencirikan dari awal lagi. Jumlah pembelian yang terlalu banyak, dana yang terlalu besar dan lain-lain.

Lagipun, kalau pun kerajaan sekarang berniat untuk membalas dendam, sekiranya tidak ada apa yang salah, nak balas dendam pun tak boleh jadi.

Masih terlintas di hadapan mata aku tajuk berita suatu waktu dahulu di mana KU berkata kerajaan akan susahkan mereka yang enggan divaksin.

Aku pro-vaksin tapi aku benci perbuatan mengugut seperti itu. Jangan aniaya orang sebab doa orang teraniaya itu makbul. Sekarang, nampaknya yang susah sebab vaksin adalah KJ sendiri. Guane boh?

Raja Gelap

.

 

JET KEMBALI MENDARAT DI LAPANGAN TERBANG SUBANG


PEMIMPIN ISLAM MESTI TUNJUK AKHLAK BAIK, IKHLAS – AHMAD AWANG


JANGAN GUNA ALASAN AGAMA PERTAHAN RASUAH, PENYELEWENGAN – ANWAR

 JANGAN GUNA ALASAN AGAMA PERTAHAN RASUAH, PENYELEWENGAN – ANWAR

BUKAN DUIT TU SIMPAN KAT MANA. TAPI MAI KOT MANA....TAU DAK?- BAHASA SURATNYA BUKAN SIMPAN DIMANA- TETAPI DATANG DARI MANA DUIT ITU..

Faizal kata Bersatu tak simpan duit di rumah tetapi dalam akaun dan semuanya ada rekod. Katanya lagi Bersatu dapat sumbangan yang besar daripada syarikat korporat dan perniagaan.

Cerita dia macam ni. Bukan masalah duit tu simpan di mana. Tapi masalah sebenarnya, duit tu datang dari mana. Kalau betul dari syarikat korporat, apa namanya dan lebih penting, kenapa?

Kita tak persoal duit tu simpan di mana. Yang kita persoal, macamana tiba-tiba Bersatu diberikan duit dalam jumlah yang banyak. Pada masa yang sama, ketika Mahiaddin jadi PM, terdapat banyak projek yang diserahkan tanpa tender terbuka.

Apakah duit itu disumbangkan syarikat korporat sebagai balasan kerana diberikan kontrak secara runding terus? Senang cerita, setiap kontrak yang diberikan, ada komisen 3% hingga 5%?

Itu yang kita nak tahu. Kerana rakyat akan kerugian jika kontrak diberi kepada yang sedia beri komisen, bukan yang layak. Jadi hasilnya kurang kualiti. Tak payah nak pusing la. Rakyat sekarang dah cerdik kecuali walaun dan chaibunge. Guane boh?

Raja Gelap

.

UNTUK TIM MB KELANTAN DAN MB KEDAH- LA NI SAPA PULAK YANG BERSAMA PENYAMUN...KEH..KEH


Makin hari makin menarik. Dah malam ni. Kalau tak boleh pergi Aeon Tebrau beli popcorn Garrett ni. Sebab cerita makin best ni.

Ini projek yang heboh disebut sebelum ini di mana Mahiaddin dikatakan memberi kontrak bernilai RM1.16 bilion kepada syarikat menantunya dengan cara runding terus.

Pemimpin PN jangan marah bila SPRM siasat. Itu memang kerja SPRM. Lagi pun PN kan mengaku bersih. Kalau tak salah, nak takut apa bila SPRM siasat. Beri je kerjasama.

Pembunuhan karakter? Balas dendam? Owh come on! Nak bunuh karakter bukan senang. Kena plan betul-betul. Kerajaan baru 2 bulan. Nak rancang konspirasi pun tak sempat lagi.

Tambahan pula Azam Baki tu lantikan Mahiaddin. Kalau betul DS Anwar nak susahkan Mahiaddin, perkara pertama beliau buat mesti tukar Ketua Pesuruhjaya SPRM dulu. Kan? Guane boh?

Raja Gelap

 

BIARLAH RUNTUH- APA YANG PASTI KITA NAK TANGKAP DULU KEPALA PERASUAH YANG SALAHGUNA DUIT SEMASA PILIHANRAYA.

 

MB dan TMB paling celupar, Sanusi dari Kedah dan Mat Amar dari Kelantan berkata perpaduan PH dan BN takkan bertahan lama dan pasti akan runtuh.

Mereka berkata pembahagian kerusi untuk PRN di 6 negeri pasti akan timbulkan isu. Mat Amar kata, ini sebab sikap UMNO yang mahu jadi abang besar, berdasarkan pengalaman PAS sendiri dalam MN.

Aku gelakkan sajalah. Mereka memang takut bila PH dan BN bersama kerana kemungkinan untuk undi Melayu lari daripada mereka itu agak cerah. Jadi mereka akan sentiasa cuba menghasut.

Aku pun tak tahu bagaimana proses pembahagian kerusi itu dijalankan. Dan sekiranya berlaku sedikit pergeseran, itu benda biasa. Tidaklah mengejutkan.

Cuma aku nak kata, ada 2 perbezaan jelas antara kerjasama PH-BN dengan MN atau PR dahulu.

Pertama, kita ada DS Anwar Ibrahim. Seorang tokoh yang cukup hebat dalam bab menyatukan seteru. Beliau pernah satukan PAS dengan DAP dan kini DAP dengan BN, bahkan dengan GPS pun.

Sikap diplomasi dan tenang DS Anwar memang aset paling berharga dalam kerjasama ini yang aku pasti ia bakal jadikan kerjasama ini sangat utuh.

Keduanya, dalam kerjasama PH-BN ini tiada PAS di dalamnya. Dan itu satu faktor yang sangat penting.

Kalau kita telusuri sejarah, PAS telah sertai banyak kerjasama. Angkatan Perpaduan Ummah, Barisan Alternatif, Pakatan Rakyat, Muafakat Ummah dan yang terbaru, Perikatan Nasional.

Hampir semua yang PAS sertai gagal dengan teruk dan berakhir dengan perpecahan. Kalau kaji, hampir kesemuanya gagal disebabkan oleh PAS sendiri.

Bahkan Muafakat Nasional sendiri gagal apabila PAS haloba nak bermain dua kolam. Dengan UMNO dia hendak, dengan Bersatu pun tak mahu lepas.

Waktu itu aku pun tak faham kenapa PAS nak lekat sangat dengan Bersatu. Cuma lepas kerajaan baru naik, baru aku nampak apa sebenarnya.

Jadi aku positif dalam pembahagian kerusi untuk PRN ini. Sebaliknya yang aku nampak, akan mula pergeseran antara Bersatu dengan PAS selepas ini.

Sebab PAS rasa mereka semakin kuat. Kita boleh lihat dari kenyataan majoriti lebai. Kebanyakannya mula bercakap dengan nada angkuh dan bongkak.

Bersatu pula, sebagai pengeluar modal terbesar, pasti mahu jadi lebih dominan. Tanpa akar umbi, Bersatu terpaksa menunggang jentera PAS serta bertanding di kubu kuat PAS.

Persoalannya, bersediakah PAS? Setakat yang aku ingat, bila dia rasa dia kuat, PAS akan mula besar kepala. Susah nak tengok PAS beralah nanti.

Dan masalah paling besar, akaun Bersatu pula dah dibekukan. Sedangkan itulah umpan untuk jinakkan PAS. Tanpa duit yang banyak, mampukah Bersatu tundukkan nafsu besar lebai?

PRN lambat lagi. Mungkin sempat akaun Bersatu dilepaskan. Atau mungkin juga sempat Mahiaddin dan beberapa yang lain dipenjarakan.

Tapi aku yakin. Kalau Bersatu tak mampu sediakan dana sebesar ketika PRU15 tempohari, PN tak akan bertahan. Alasannya cukup sekadar Bersatu minta kerusi lebih di Kelantan dan Terengganu. Tengoklah nanti. Guane boh?

Raja Gelap

.

 

PEGUAM DAP BANTU USTAZ...

 PEGUAM USTAZ

Kes ini bermula pada hujung tahun 2021. Seorang ustaz dituduh melakukan serangan seksual terhadap 5 orang budak di sebuah madrasah.

5 pendakwaan dibuat. Ustaz tersebut diheret ke mahkamah.

Selepas kes menjadi tular, media alternatif dan bloggers pun pick up.

"Ustaz dituduh melakukan serangan seksual terhadap kanak-kanak"

Agamawan + seks. Berita-berita contrasting sebegini confirm laku.

Dua tahun kemudian, budak-budak 11 hingga 14 tahun yang membuat pertuduhan itu akhirnya mengaku membuat pertuduhan palsu.

Rupa-rupanya budak-budak itu dikantoikan oleh ustaz sebab melayan video porno dalam telefon bimbit.

Apabila ustaz mengambil tindakan tegas, ustaz itu pula kene fitnah melakukan serangan seksual.

Maka Mahkamah akhirnya membebaskan ustaz tersebut. Syukur.

Yang lebih menarik, peguam yang mempertahankan ustaz tersebut bukan peguam PAS. Pun bukan peguam Bersatu.

Yang mempertahankan ustaz itu PEGUAM DAP.

Ye. Peguam DAP yang dituduh anti-Islam telah mempertahankan ustaz tersebut dan ustaz tersebut akhirnya mendapat keadilan yang sewajarnya.

 

SIAPA ANWAR IBRAHIM NAK NAIK HELIKOPTER MILIK KERAJAAN- TOK GRU KAMI SAJA BOLEH NAIK


 

SIASATAN TENTANG VAKSIN- DAN KERTAS PUTIH JUGA KEHILANGAN PULAU BATU PUTIH KEPADA SINGAPURA


 

RAKYAT MALAYSIA PATUT DENGAR PENDEDAHAN JUFAZLI- BAGAIMANA ANAK SULONG DI BEBERAPA BUAH SYARIKAT- MENANTU JUGA TERLIBAT .IKUTI PENDEDAHAN JUFAZLI


 

KERAJAAN PERPADUAN DI MENARA DATO ONN- BANGGUNAN UMNO


 

SEMOGA DIMURAHKAN REZEKI ANDA- MEMBANTU OKU YANG KELAPARAN- MENU SEAKAN MENU RAHMAN UNTUK YANG TIDAK UPAYA


 

KONONNMYA KHAIRY NI SEORANG YANG BIJAK- BIJAK DIA PUN TAHAP PUSING MENJAHANAM JUGA-KES VAKSIN DULU PUN BARU NAK SELESAI MACAMANA TAK IKUT PROSEDUR


 

PERJUMPAAN FORMAL DALAM MAJLIS PERPADUAN- DSZ- JADI TUAN RUMAH


 

LOKMAN HENTAM ISMAIL SABRI BELOT DAN HENTAM PARTI SENDIRI


 

PERBEZAAN DARI SEGI SIASAH- USTAZ ZAHARUDDIN


 

BADAN PENASIHAT DILANTIK


 

MENU RAHMAH DIMANA MANA


 

KABINET BAYANGAN PN- 25 TAHUN LALU BELIAU DISINGKIR DARI UMNO- DAN SEMALAM DIA MENJADI HERO DAN MENYATUKAN PARTI


 

LAGI LAMA LAGI BAGUS...SEBAB KERAJAAN INI MENGGALAKKAN PARA CYBERTROOPERS WALAUN DAN CAI MENGHENTAM. KERAJAAN INI JUGA TIDAK MESRA CYBERTROOPERS PARTI SENDIRI.

 

Hamzah Rie Na.

Dia ni kena dah di charge dibawah skmm dan mcmc. Pakai la akaun palsu polis cyber boleh jer tahu siapa pemilik akaun. Tunggu kau.ADA PERANCANGAN NAK KE MALDIVES KE BHAI ???

 Mohd Asri Bakar


Tipu konon2nya rumah dan pusat tahfiz dia terbakor. Walaun2 BODO pun bagilah derma kat dia. Lepas dapat jer duit2 derma tu...Snake bawak FIKA melancung dan berguling2 di pantai Maldives!. Perrrggghhh. Penangan lobai sesat PAS @ Al-Maunah!. Walaung jugak yg BODOH MUGHOLLAZAH!.


DIA BOLEH JADI IMAM. TAPI YANG MENGUTUK NI NAMPAK WAJAH PUN BELUM TENTU DAPAT JADI IMAM UNTIK KELUARGA...GAMAKNYA LA

 

Mukhlis Edie


Orang jadi imam pun walaun jadikan bahan lawak. Dia pikir puak lebai PNPA$ saja yang layak jadi imam? 😏