JOHOR AKAN TUMBANG

Gambar-gambar ini membuktikan bahawa BN sudah pun tewas sebelum pilihanraya umum13 pada 5 Mei ini. Usaha PR sekarang adalah menentang SPR. SPR sahaja mampu menjadi penghalanmg kepada PR untuk menakluk Putrajaya dan mengembalikan rakyat Malaysia kepada kehidupan yang sepatutnya.

Bermacam-macam andaian dibuat untuk menolak persepsi bahawa PR sudah memenangi PRU13. Ramai yang mengakui bahawa kehadiran besar di program PR bukan bermakna undi untuk pakatan. Termasuk juga DS Anwar Ibrahim.

Bagi gua.... Perkara yang belum berlaku adalah sokongan itu belum direalisasaikan dalam bentuk undi.. kita tungguuuuuu!

Cuba fikir sejenak... mana ada manusia bodoh yang hendak memberi publiciti kepada musuh? kalau ada pun kehadiran spy-spy BN dalam ceramah PR tidak mungkin lebih dari 500 orang.

Mereka adalah di kalangan para blogger, mata-mata gelap dan unit risikan BN sendiri untuk mendapat maklumat bagi kegunaan organisasi masing-masing. Selebihnya adalah penyokong tegar Pakatan Rakyat yang dahagakan perubahan. Ingin hidup lebih baik daripada era BN.

Fikirkan diri anda sendiri, mahukah anda berada di program Barisan Nasional jika anda seorang penyokong Pakatan Rakyat. Bagi diri gua sendiri " gua pasti akan berasa malu apabila dilihat memberi publisiti kepada musuh dengan menghadiri program mereka.. Lu apa macam?

Kita tunggu sidang media pendedahan Anwar Ibrahim esok. Beliau akan dedah sykt penerbangan yang kendali rakyat asing ke Kuala Lumpur dipercayai akan berfungsi sebagai pengundi hantu.

Sutera Mall, Skudai, Johor




Kredit foto kpd KBUTTV3, ABU dan Salahuddin Ayub

Ini pula dari blog omak kau
Wajar bimbang , Johor nak tumbang.... wakaka
Semoga jumlah dalam semua himpunan ini diterjemah kepada undi
Ini Kali lah!!

Ingatkan UMNO saja guna puak BANGLA tapi rupa-rupanya MCA pun 2X5..!!!

Ingatkan UMNO saja guna puak BANGLA tapi rupa-rupanya MCA pun 2X5..!!!

Posted by Kedah Lanie


 
 
ADUHAI.. SEBELUM NIE INGATKAN UMNO SAJA DOK GUNA PENYOKONG IMPORT...TAPI KINI DAH BERJANGKIT KEPADA MCA DAH...KESIAN..KESIAN...

POSING PENGUNDI2 BERDAFTAR? 

malaysiaberih.blogspot
naimnikmat.blogspot.
Dicatat oleh Na'im Nikmat
comment:
Anonymous said...
Woiitt..ni mat bangla yg keje kat car wash kat kpg aku..kah3.

GAMBAR MALAYSIAKU 

telokbakong.blogspot
gayapeneroka.blogspot.
Ditulis oleh Omar Sahlan diGAYAPENEROKA
Kita pandang......... Kita lihat.......dan kita dengar..
Kita tafsir... Dimana kita ...Generasi kita ... Perlukah bersaing segalanya sedangkan  ini negara kita ???

Ini kalilah... kita ubah pentadbiran kerajaan Malaysia .!!... Kita cuba 5 tahun dulu !!!...











A predicted 68 seat majority ...


By Lim Kit Siang 
I call the Election Commission to convene an all-party roundtable conference for all political parties to forswear the politics of fear and blackmail in the 13th General Elections and to accept any peaceful and democratic change of government, whether at the Federal or state level, if this is the verdict of the electorate.

This is most urgent and imperative for two reasons: firstly, the increasing incidents of the politics of fear, blackmail, gangsterism and violence in the run-up to the 13GE; secondly, the possibility that the 13GE will herald the first change of federal government in 56 years through the ballot box, namely the formation of a Pakatan Rakyat Federal Government in Putrajaya following the ousting of the Barisan Nasional Federal Government through the democratic process.

I have received information that the Bukit Aman and Defence Ministry intelligence do not rule out the defeat of Barisan Nasional in the 13GE. According to one Bukit Aman intelligence estimate, which I cannot verify whether it is from the police or not, the possible outcome of the 13GE for parliamentary elections is as follows:

State
PR
BN
Perlis 1 2
Kedah 13 2
Kelantan 13 1
Terengganu 4 4
Penang 12 1
Perak 18 6
Pahang 5 9
Selangor 20 2
Wilayah Per. 10 1
Putrajaya 0 1
Negri Sembilan 6 2
Melaka 2 4
Johor 12 14
Labuan 1 0
Sabah 12 13
Sarawak 16 15
Total 145 77
According to this estimate, PR will win 145 parliamentary seats compared to 77 for Barisan Nasional – or a majority of 68 seats.
 
This is well beyond my “dream” results for the Pakatan Rakyat in the 13GE – which is PR winning 125 parliamentary seats or a majority of 28, distributed evenly among PKR with 45 seats and DAP and PAS each winning 40 seats.
 
With the possibility for the first time in more than five decades of Malaysian history of a democratic transition of power through the ballot box, the onus is both on the Election Commission and the police to ensure that a democratic transition of power will be a peaceful and orderly one.
 
I welcome the reminder by the former Inspector-General of Police, Tan Sri Musa Hassan urging politicians to stop “putting fear in people” by making statements about possible racial tension or riots should there be a change in government in the general election.
 
Musa took issue at a forum on smooth and peaceful transition of power in Kuala Lumpur with recent statements by both Umno Wanita chief Shahrizat Jalil and former prime minister Dr Mahathir Mohamad.
 
Shahrizat had warned of a repeat of the May 13, 1969 racial riots during her policy speech at the Umno general assembly November last year, while Mahathir recently wrote on his blog that I would attempt to drive a wedge between the Chinese and the Malays in my campaign for Gelang Patah.
 
“As leaders, they should advise the people to be calm in selecting a government of their choice,” said Musa, who has been vocal in his opinions since his retirement.
 
Musa said: “For me, (the statements) are almost like sedition (menghasut).”
Here is a case where a former Inspector-General of Police is of the view that a former Prime Minister had been guilty of sedition. But would the Attorney-General Tan Sri Gani Patail act independently and professionally to arrest and charge the former Prime Minister, Tun Mahathir, for the offence of sedition in raising the spectre of racial conflict to scare the voters from freely exercising their constitutional right to vote.
 
I fully endorse Musa’s criticism of the police authorities for failing to act independently and professionally where the culprits come from UMNO and Barisan Nasional.
 
Musa argued that the enforcement system would need an overhaul should there be a change of government in the May 5 election.
 
The Pakatan Rakyat is fully committed to bring about such an enforcement of the police force, to ensure that the police could restore public confidence in their efficiency, professionalism and independence so that they could reduce crime and make the country and public places safe again for citizens, investors and tourists as well as establish an Independent Police Complaints and Misconduct Commssion (IPCMC) to deal with public complaints of abuses of power and corruption against the police.

RASIONAL DI SEBALIK MANIFESTO PAKATAN RAKYAT

RASIONAL DI SEBALIK MANIFESTO PAKATAN RAKYAT

Tonton DULU video ni LEPAS TU NILAIKAN;
  1. http://www.youtube.com/watch?v=bnirZYbEZEU

  2. http://www.youtube.com/watch?v=_AhuMgk9Lvs

BN parti rasis, menghina Allah dan Rasul (LM)

Dalam usaha untuk terus kekal memegang tampuk kuasa pentadbiran negara di Putrajaya selepas PRU-13, BN kini sudah sampai ke tahap amat-amat terdesak untuk mendapatkan sokongan Rakyat yang semakin menipis. Rata-rata mood dan sambutan Rakyat terhadap pesaing utama, Pakatan Rakyat semakin meningkat menjelang hari pembuangan undi pada hari Ahad ini, 5 Mei 2013.

Pelbagai taktik, penipuan, penyelewengan fakta telah dilakukan oleh pihak BN untuk meraih undi yang semakin banyak beralih kepada pihak Pakatan Rakyat. 

(function() { var d = document, w = window; w

Undi Pas Tidak Jamin Islam Didaulatkan (ULANGSIAR)

Oleh: Syed Mohd Al-Amin Tuan Sharif Sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) 14 dan jauh sebelumnya pun pada PRU13,12,11 dan 10, malahan sejak ...