8-0 ATAU 7-2.UNDI POS MENJADI MASAALAHNYA


Negeri Nama Par NamaDUN NamaDM Nama Lokaliti Kodlokaliti Voters

Negeri 9 TelokKemang Bgn Pinang Si Rusa PUSASDA KEM SI RUSA 1323107405 1,903


2004 majoriti BN 4,411
2008 majoriti BN 2,333
2009 majoriti PAS ......35 UNDI

PAS MENANG DENGAN MAJORITI TIPIS

Mereka adalah dari Pusasda Kem Si Rusa (1,903 undi), 2 KAD Kem Sunggala (1,130 undi), IJED Kem Kg Sawah (847 undi), IPDA Port Dickson (407 undi), 1 Kompeni KPD Kem Si Rusa (265 undi), 1 WKSP Bgd Kem Sg Sawah (165 undi), Sekolah Pertukangan Perintis (105 undi) dan ILMI Port Dickson (103 undi).

NAK MENANG TU MACAM DAH TAHU .IANYA AKAN JADI 7-2 DAN MUNGKIN JIKA RAKYAT CELIK DAN DAPAT MENGHAPUSKAN UNDI DARI KEM TENTERA BERDEKATAN SEBANYAK 1903 UNDI, MAKA JUMLAH AKAN MENJADI 8-0.

KEMENANGAN DENGAN MAJORITI YANG DIPEROLEHI DARI KEM TERDEKAT MEMBUATKAN ADUN UMNO MENANG DI KAWASAN INI.JIKA TIDAK BELUM TENTU.

BAGAIMANA UNTUK MEMBERIKAN KEBEBBASAN KEPADA SEMUA POLIS DAN TENTERA UNTUK MENJADI PENGUNDI YANG BEBAS

UNTUK UMNO TIADA UBAT
Sebahagian besar Adun tidak hadir termasuk Adun yang tinggal di kawasan Hulu Terengganu sendiri. Datuk Rosol Wahid (Ajil) dan Mohd Zawawi Ismail (Kuala Brang) tidak hadir ke majlis itu.
Yang kelihatan di majlis itu hanyalah empat dari 10 anggota exco kerajaan negeri manakala Adun pula hanya seorang sahaja yang kelihatan.

HISHAMUDDIN UBAH JALAN CERITA
Menteri dalam negeri pernah mengeluarkan kenyataan bahawa jika beliau berjaya untuk menyelesaikan masalah kedua-dua pihak, maka tidak perlulah untuk menghukum seseorang.Dalam bahasa yang lebih mudah ialah biarkan sahaja para penunjuk perasaan lepas.

Namun hari ini lain pula ceritanya .Beliau yang disalahkan dan dihentam oleh wakil rakyat Pakatan Rakyat dengan cuba untuk membela para penunjuk perasan dimana beberapa pendedahan yang membuktikan bahawa antara yang melakukannya adalah dikalangan penyokong Umno, hari ini menjelaskan bahawa satu siasatan akan di lakukan dan mendakwa mereka di mahkamah berhubung dengan isu tersebut.

(function() { var d = document, w = window; w

MENTERI AGAMA...BAIK TUMPU PADA LESEN JUDI NO EKOR, KES ADIB DAN PALING KURANG CABUTAN TU 5 KALI SEMINGGU....ANWAR DAH URUS DAHULUI KERAJAAN.

  Kerajaan kerjasama dengan NGO pastikan sumbangan sampai ke Palestin, kata menteri Bernama  - May 18, 2021 7:30 AM 17 Shares   12 Zulkifli ...