TIBA TIBA PASma JADI MUSUH

 OLEH; GB


Tiba-tiba PasMA dijadikan musuh. Majlis Multaqa Ulama PAS dijadikan medan untuk "membelasah" saudara separti dan seagama

Hikmah yang tersembunyi: PasMA mendapat publisiti besar-besaran secara percuma. Terima kasih para ulama.

Ulama sanggup mengisytiharkan "perang' terhadap PasMA. Hebat PasMA. Anda digeruni oleh para ulama PAS sehingga mereka mengisytiharkan perang. Tetapi takut nak pecat. GB tertunggu-tunggu juga mereka memecat ahli-ahli PasMA tetapi sehingga ke hari ini mereka tidak berbuat demikian. Apa pasal tarak berani?

Hanya kerana nak mempertahankan Presiden, mereka juga menghentam Mat Sabu secara terbuka. Sedangkan Mat Sabu dipilih oleh Muktamar. Kini cadangkan juga mana-mana ulamak yang dah perasan hebat tampil ke hadapan untuk bertanding apa-apa jawatan untuk menentang Mat Sabu. Hj.Mahfodz Mohamed ada berani? Zuhdi Marzuki ada berani? Ahmad Yaakob? Nik Amar? Mokhtar Senik? Malah jika Hj Hadi dipertandingkan satu lawan satu dengan Mat Sabu pun belum tentu Mat Sabu tewas!Ahli-ahli PAS lebih kenal Mat Sabu dan lebih menghargai jasa dan sumbangannya terhadap parti berbanding dengan para ulama yang yang berretorika tetapi amat jarang kelihatan berjuang bersama rakyat.

Sementara yang seorang lagi ulama punyalah taksub kepada Hj Hadi sampai kata kalau tak sokong Haji Hadi letak jawatan. Sedangkan Fasal 7 (1) dengan JELAS, TERANG dan NYATA menegaskan bahawa KEKUASAAN PAS adalah dipegang oleh MUKTAMAR TAHUNAN.


Muktamar mempunyai kuasa yang paling tinggi dan paling luas serta paling muktamad. Muktamar boleh memansuhkan kewujudan Majlis Syura Ulamak jika mahu. Perlu diambil perhatian bahawa Majlis Syura, JKPP dan semua badan di dalam PAS hatta PAS sendiri boleh dimansuhkan atau dibubarkan atas kehendak Muktamar.

Muktamar pernah menurunkan Dato Asri Muda sebagai Presiden PAS, dan insyaAllah muktamar juga boleh/akan menurunkan Hj Hadi sebagai Presiden PAS dengan cara yang serupa. Ia adalah satu perkara yang biasa di dalam pemilihan. PAS bukan milik kelompok ulamak malah bukan milik Hj Hadi. Pertukaran Presiden telah berlaku berkali-kali di dalam parti dan ahli-ahli PAS berhak untuk mencalonkan, berkempen dan memilih sesiapa saja yang mereka fikir layak untuk dipilih sebagai Presiden.


Jika ada yang berkempen memburukkan Hj Hadi maka ia adalah akibat dari tindakan buruk yang dilakukan oleh Hj Hadi sendiri. Itu sunnatullah. Kamu melakukan sesuatu yang buruk terhadap orang lain maka yang buruk juga akan menimpa kamu. Kamu BARUAkan orang maka barua itu akan berbalik kepada kamu. Kamu memfitnah orang bab pil kuda, maka dosa fitnah itu berbalik kepada kamu dimana meskipun Shamsul PKR tewas di mahkamah tetapi maruahnya tidak hilang berbanding dengan maruah Hj.Hadi dimana mahkamah memutuskan "memang ucapan Hj Hadi itu berunsur fitnah!" Dimana letak maruah seorang Presiden parti Islam yang telah diisytiharkan oleh mahkamah sedemikian rupa?

Kamu mengaibkan Wan Azizah secara terbuka, satu hari kamu akan diaibkan dengan serupa....itu sunnatullah....Akhir sekali tak payahlah GB ulas panjang iaitu seorang perwakilan ulamak menyatakan dalam PAS banyak syaitan. Jika dalam PAS banyak syaitan kamu para ulamaklah iblisnya... tak begitu?


Apasal, kamu bertanya? Sebab kamu yang mengistiharkan perang kepada para ahli jemaah, kamu (para ulamak) mengeluarkan kata-kata nista seperti Barua, Babi dan seumpamanya. Siapa yang mengajar kamu para ulamak untuk berbahasa kesat seperti itu jika bukan Sang Iblis?


 

MENJELANG SIDANG TELEFON JAM 11:Jika Sirul Azhar ‘kambing hitam’, siapa gembalanya?


 
 | February 2015 
 
Sirul patut berhenti bersembunyi , nyatakan pendirian secara jujur
lim kit siang_Sirul_300PETALING JAYA: Pembunuh Altantuya Shaariibuu yang kini dalam pelarian di Australia, Sirul Azhar Umar, digesa menyatakan kebenaran tentang apa yang telah terjadi di sebalik kes pembunuhan tersebut.

Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang dalam kenyatannya menggesa Sirul untuk benar-benar menyesali apa yang telah berlaku serta membantah hukuman mati terhadapnya dalam keadaan dalang pembunuhan tersebut masih bebas.

“Sirul patut berhenti bersembunyi dan melarikan diri seperti yang dibuatnya sepanjang sembilan tahun lalu dan menyatakan pendirian secara jujur dan benar mengenai pembunuhan pada tahun 2006 itu,” ujar Kit Siang, lapor Roketkini.com.

“Masanya telah tiba untuk Sirul membuat pengakuan awam mengenai akuan salahnya kepada pihak polis pada 9 November 2006,” tambah Ahli Parlimen Gelang Patah itu lagi.
Pengakuan salah Sirul dalam percakapan beramaran yang dirakamkan ketika siasatan tidak dikemukakan sebagai bukti dalam perbicaraan Sirul pada Julai 2007.

“Sirul mesti mendedahkan sekarang sama ada pengakuannya itu adalah benar atau sebaliknya,” kata Kit Siang lagi.

Pada 3 Februari 2009, Sirul memberitahu mahkamah bahawa beliau merupakan ‘kambing hitam’ yang perlu dikorbankan demi melindungi pihak-pihak tertentu yang tidak dihadapkan ke mahkamah untuk memberi keterangan.

Pada 9 November 2006, dalam percakapan beramarannya kepada polis, Sirul menyatakan bahawa rakannya Azilah Hadri yang turut didapati bersalah membunuh Altantuya pernah menyebut tentang ganjaran antara RM50,000 ke RM100,000 sekiranya kes tersebut selesai.

Sirul juga memberikan gambaran terperinci bagaimana Altantuya dibunuh sebelum mayatnya diletupkan dengan bahan letupan C4.
“Sekiranya pengakuan ini tidak benar, Sirul mesti jelaskan bagaimana dia boleh memberikan gambaran yang begitu terperinci mengenai kejadian terbabit,” tambah Kit Siang.

Bukan itu sahaja, Sirul juga wajar mendedahkan semua yang terjadi sepanjang sembilan tahun lalu, terutamanya sama ada beliau pernah dijanjikan kebebasan atas tindakannya mematuhi arahan untuk membunuh Altantuya.

“Sirul jelas tidak mempunyai motif membunuh Altantuya, kerana dia tidak kenal Altantuya, dan dia juga tidak kenal Abdul Razak Baginda,” jelas Kit Siang lagi.

Dalam pengakuannya, Sirul merujuk Altantuya sebagai ‘perempuan Cina’, dan tidak pernah tahu bahawa mangsa merupakan seorang warga Mongolia.