KENA KERJA KERAS LA USTAZ SAMPUL


Saif Hew

 Ustaz2 politik semakin kempis poket2 jubah mereka kerana dah tak dipanggil ke ceramah2 besar di Selangor/KL...


Ahli2 parlimen pembangkang semakin kering duit dlm poket mereka kerana kedegilan TS Hadi Awang tak sedia berunding dgn PMX...


Akhirnya ustaz2 (sebahagiannya dah jadi ahli parlimen) terpaksa lah bekerjasama dengan retis. Tidak takkan dia berani nak buka tabung....


SIRI JELAJAH ‘BEBASKAN’ NAJIB KERJA SIA-SIA?


Malam semalam telah berlangsung siri pembukaan jelajah yang dikatakan untuk memperjuangkan “keadilan” buat bekas Perdana Menteri, Najib Razak yang kini sedang menjalani hukuman penjara selama 12 tahun di Penjara Kajang.


Jelajah kali pertama diadakan di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru, Kuala Lumpur dengan hanya dihadiri kira-kira 400 orang.


Tiga anak Najib iaitu Mohd Nizar, Mohd Nazifuddin dan Nooryana Najwa berkongsi pentas dalam program yang bertema “Demi Najib, We Stand by You”, tetapi tiada seorang pun pemimpin UMNO yang hadir.


Walaupun program itu disebut bertujuan untuk memberi penjelasan berhubung “ketidakadilan” yang didakwa diterima Najib dalam perbicaraan kes SRC International, tetapi adalah jelas bahawa matlamat sebenar jelajah tersebut ialah untuk membebaskan bekas Perdana Menteri itu.


Ia berikutan penganjur turut meminta para hadirin menandatangani dua petisyen berasingan iaitu pertama, yang ditujukan kepada Yang di Pertuan Agong untuk memohon pengampunan diraja dan kedua, meminta Perdana, Menteri Anwar Ibrahim membuat rombakan terhadap sistem kehakiman negara yang didakwa sebagai tidak adil.


Kedua-dua petisyen tersebut tidak lain adalah bermatlamat agar Najib dibebaskan dalam waktu terdekat ini, terutamanya petisyen pertama.


Meskipun adalah hak keluarga Najib untuk mengadakan siri jelajah tersebut, waima setiap minggu sekali pun hingga ke seluruh negara, tetapi apa yang dilakukan itu hampir merupakan kerja sia-sia dan buang sama saja.


Secara hukum akal, adalah sukar apa yang diingini boleh membuahkan hasil.


Pertama, dakwaan bahawa Najib tidak diberi keadilan agak subjektif sifatnya kerana beliau telah melalui semua proses keadilan dalam mahkamah – Mahkamah Tinggi, Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Persekutuan – malah juga melalui semakan kehakiman atas keputusan yang telah dijatuhkan kepadanya.


Daripada semua proses yang dilaluinya itu, keputusan hakim secara keseluruhannya ialah 13-1.


Adakah majoriti sebegitu boleh dianggap tidak adil?


Kedua, berikutan didapati bersalah atas tujuh pertuduhan salah guna kuasa, pecah amanah dan pengubahan wang haram membabitkan dana bernilai RM42 juta milik SRC International, anak syarikat 1MDB, Najib dikenakan hukuman 12 tahun penjara serta denda RM210 juta.


Beliau mula menjalani hukuman penjara pada 23 Ogos 2023.


Bermakna, Najib ketika ini baru setahun lebih saja menjalani hukuman penjara daripada 12 tahun hukuman yang diterimanya.


Jadi, di mana logiknya untuk mendesak pengampunan diraja diberikan kepadanya?


Setidak-tidaknya atau kebiasannya, perlu menjalani satu pertiga hukuman penjara terlebih dahulu sebelum ada kewajaran permohonan pengampunan dikemukakan.


Mudah kata, sabar dululah!


Ketiga, Najib juga masih ada tiga kes lain yang sedang dihadapinya berkaitan 1MDB.


Tiga kes berkenaan ialah berkaitan penyelewengan RM2.3 bilion dana 1MDB, pecah amanah jenayah berjumlah RM6.6 bilion berhubung pembayaran kepada International Petroleum Investment Company (IPIC) dan pengubahan wang haram membabitkan dana SRC International berjumlah RM27 juta.


Dalam hal ini, bagaimana seseorang yang masih ada kes mahkamah yang belum selesai, malah ada kaitan dengan kes yang telah dijatuhi hukuman, tiba-tiba mahu diberi pengampunan?


Tidakkah ia hanya akan memberi gangguan kepada kes yang belum selesai itu?


Cukup dengan tiga alasan di atas saja, sebarang usaha untuk membebaskan Najib buat ketika ini – apa lagi hanya melalui siri jelajah kecil-kecilan – senang cakap – hampir mustahil hasil yang positif mampu diperolehi. – ShahbudinHusin 29/10/2023.


https://shahbudindotcom.net/2023/10/29/siri-jelajah-bebaskan-najib-kerja-sia-sia.htmlAIB DAN SANGAT MEMALUKAN UMMAT ISLAM

 

PARLIMEN MALAYSIA:

AIB DAN SANGAT MEMALUKAN UMMAT ISLAM 


28 Oktober 2023

13 Rabiul Akhir 1445H


Rakyat Malaysia kecewa apabila Ahli Parlimen yang mengaku mengikut ulama’ Islam tetapi punya akhlak hodoh.


Apa mereka ingat bermain politik dalam parlimen itu lebih besar daripada menjaga akhlak saorang muslim?


Islam bukan sahaja mengajar menjaga pandangan ketika berhadapan dengan rangsangan seks, malah elak mendengar dan membayang-bayangkan perkara lucah.


قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ۚ ذَٰلِكَ أَزْكَىٰ لَهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ


Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: 


"Hendaklah mereka menahan pandanganya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah LEBIH SUCI bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat".


إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤَادَ كُلُّ أُولئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُلاً


“Dan janganlah Engkau mengikut apa yang Engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya; Sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati, semua anggota-anggota itu tetap akan ditanya tentang apa yang dilakukannya”. (Surah al-Isra’ : Ayat 36)


Warga emas tersebut memalukan seluruh Islam apabila mengiklankan beliau cuba membayangkan Ahli Parlimen wanita dalam keadaan tidak berpakaian ke pantai Langkawi.


Kata ذَٰلِكَ أَزْكَىٰ لَهُمْ (lebih suci) sangat penting dalam perjalanan hidup semua Muslim.


Puluhan tahun kita ibubapa mendidik anak-anak muda supaya mengawal kesabaran dan bagaimana mengendali diri bila terangsang seks. 


Entah apa tarbiyah agamawan kepada beliau sejak terpilih menjadi Ahli Parlimen?


#MenJunjung30JuzukQuraan

#RahmatanLilAlamin

#RajaDijulangRakyatDitatang

#KhadamDuniaPersilatanMelayu

#MalaysiaMADANI


HASANUDDIN MOHD YUNUS

Mantan Ahli Parlimen

P101 Hulu LangatBENDA JELAS JA....

 Masa Mahathir, Mahiaddin dan Ismail Sabri jadi PM dulu, ada tengok perkara macam ni berlaku? Siapa yang liberal sekarang? Benda macam ni punya jelas pun otak walaun dan lebai tak boleh nak proses. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.JIWA MISKIN ,MINDA PENGEMIS.USAHA TAK MAU HARAP ORANG SUAP. TUBPUN SALAH LAGI KERAJAAN.


Che Ibrahim


 Coretan oleh seorang penoreh getah... Setara tu pun walaun dok ratib kerajaan takdak buat apa apa..... Takdak arah la.

TIADA KEBAIKAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA KATA WALAUN

 Elon Musk (pemilik Starlink yang dibawa masuk ke Malaysia oleh PMX) telah menawar bantuan Starlink kepada misi-misi kemanusiaan di Gaza.


Hanya beberapa bulan yang lalu, ketika PMX berjaya meyakinkan Elon Musk membawa Starlink dan Tesla ke Malaysia, walaun telah menuduh dan mencaci Elon Musk sebagai "sekadar mahu jual Tesla di Malaysia".


"Tiada apa-apa manfaat kepada rakyat," kata walaun.


Ironinya. Walaun dan walauntit yang dikatakan terpaling pembela umat Islam entah apalah sumbangan mereka kepada Pelstin.MASA DIA DALAM KERAJAAN TEBUK ATAP DIA TAK CAKAP APA PUN. PUNYA HIPOKRIT HADI AWANG NI

 

Mat Mat
Masa 33 bln jadi duta khas tebok atap, tak bertelorrr..dah jadi pembangang..opss soriii..pembangkanggg chekopp jhomlohhh, dia terpaling anti zeo*×nest..begitulah mudahnya pepuak nii menunggang agamaaa..

Selain dari agenda yahh*×udee, hati-hati jugak laaa dengan agenda Ular2Makk Su' akhir zaman..jangan jadik macam walaontolol #pas boddo malas berpikirrr, pelahab buta kayuu Jeee..😁

TAKDIR....

 


KERJA NAK PEMBOHONG PENGUNDI YANG TAK CERDIK MENGUNDI. 

SEKOLAH MANA NI..PENGETUA DENGAN CIKGU BODO. TAPI TAK APA KEMENTERIAN PENDIDIKAN BAIK


 

TAK SEMESTINYA DOA TU DIKABULKAN. KALAU MENIKAH CERAI TAK IKUT HUKUM PUN MASAALAH JUGA....LEBAI JENIS PERASAN BAGUS MEMANG GITU


 

HAH...TEDIAAAA...


 

BAHAS ATAU BACA DIA NI. BACA LAK YANG TIADA KAITAN .


 

APPS PAS BOLEH JADI PLATFORM KENA SCAM TANPA MELALUI APLIKASI YANG DILULUSKAN


 

KEH..KEH...KAPAL TERBANG ISRAEL LALU RUANG ANGKASA..


 

KENA KE DIRI SENDIRI


 

KONONNYA BAHAS BELANJAWAN. MINTA PERUNTUKAN. MAU PI JUMPA ANWAR