505 Jom Tolak BN = Tolak Kezaliman (LM)

Rakyat perlu tunjuk kekuatan sebenar tanggal 505

3 MEI — Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) menyeru kepada semua pengundi supaya tidak melepaskan peluang untuk mengajar pemerintah yang menindas rakyat melalui pilihan raya yang menjelang.

Apa yang berlaku ke atas Blogger Milo Suam yang ditangkap dan direman atas kesalahan OSA harus dijadikan iktibar penting. 

Adnan adalah proksi TunM dan Daim (LM)

Tengku Nan - Proksi Mahathir dan Daim Dalam BN

Tengku Nan akan mempertahankan kerusi lamanya di Putrajaya menentang Husam Musa dengan ikrar mahu tentukan Husam hilang wang depositnya.

Dengan ikrar itu sekali gus, Tengku Nan telah menghina para pengundi kawasan Parlimen Putrajaya khususnya penjawat awam yang menetap di Putrajaya.

Seterusnya:   Adnan adalah proksi TunM dan Daim

Marhaintua: Daim Yang Diam (LM)

Kebelakangan ini Daim Zainuddin telah bersuara semula, Sekali gus mentohmah Anwar Ibrahim sebagai calon yang tidak tepat untuk dipilih sebagai Perdana Menteri Malaysia. 

Dia lebih suka kalau Najib terus menjadi Perdana Menteri.

“Anwar bukan seorang yang pintar ekonomi” demikian katanya. (Tapi ingat Daim...  Kerajaan PR akan pastikan kamu dan kroni membayar balik berbilion Ringgit duit Rakyat yang telah kamu & kroni gelapkan selama ini! In sya Allah!

Retro: Daim... masihkah engkau ingat? (LM)

Artikel terbitan semula (circa 2001): Adalah tidak menjadi rahsia lagi bahawa Bendahari UMNO, Menteri Kewangan dan Penasihat Ekonomi Daim Zainuddin telah berpuluh tahun mengumpulkan harta dan mengkayakan diri dan proksi-proksinya dengan menggunakan kedudukan dan hubung-kait politik. Satu semakan pada rekod-rekod ‘am akan mengesahkannya.

Tetapi yang lebih memeranjatkan ialah bagaimana rakus dan tamaknya untuk mengumpulkan harta di mana beliau dan kroni-kroninya telah menyelinap ke seluruh tahap dan bentuk perniagaan di Malaysia. 

Oh Daim... Tragedi 'Hiroshima Sungai Buloh' 1991 (LM)

Terbitan Semula Artikel Retro untuk rujukan Pra-PRU-13: Letupan paling kuat dan dahsyat dalam sejarah Malaysia berlaku pada petang Selasa, 7 Mei 1991 di Sungai Buluh, Selangor.

Anggaran Masa Letupan ialah pada pukul 3.45 petang yang mengorbankan 26 orang di samping 83 orang yang cedera.

Retro: Daim yang ku kenali... (LM)


Artikel Terbitan Semula ini, pertama kalinya telah disiarkan kira-kira 12 tahun lalu (sekitar tahun 2001) iaitu di era pentadbiran Mahathir.

Artikel ini akan dapat memberikan kefahaman kepada para pembaca mengenai perkembangan semasa dan menjawab persoalan mengapa Mahathir dan Daim tidak dapat duduk diam ketika menjelangnya Pilihan Raya Umum ke-13 yang akan menjelang dalam tenpoh sehari dua lagi. (DSAI: Tiada maaf bagi mu, Tun Daim.)