JOM KITA KE PESTA BIKINI DI TERENGGANU DARUL IMAN- PN PAS,BERSATU bising2 pasal parti keretapi KTMB ye?


Zuwairi Md Yusof


Pinkfish party pon takde macam ni.

KTM pon x buat macam ni.

Liberal kafir laknatullah pon x buat macam ni.


Sekali, TERENGGANU negeri PAS di bawah parti terpaling Islam Melayu buat bikini partyyyy gais !!


Amacam @wanfayhsal @harakahdailyHD @PASPusat ?


Nak takbir ke camna ni?Kehkehkeh https://x.com/BadBoy2662/status/1792803022474744066


KTM sewakan gerabak yang tak tahu tujuan untuk mereka berparti pon tapi negeri lebai buat parti selambe je nanti walaun redho.Apa jenis perangai?Akhir zaman ni maksiat tempat sendiri halal.Maksiat gempat orang yang bukan di sengajakan tu gegak gempita dia canang.Terbaiklah walaun dan lebai isley PAS pis pus.


Ada parti joget2 kat negeri PAS yea… mohon sepatah dua kata @FadhliShaari guane boleh jadi gini?Kahkahkah https://x.com/lady_bugg11/status/1792798059673633083PERUTUSAN NEGARA ISU DALAM DAN LUAR NEGARA MALAM INI

 Saya akan menyampaikan Perutusan Negara secara langsung di semua saluran media tempatan pada jam 9.00 malam ini.


Ruang ini akan saya manfaatkan untuk menerang serta mencerahkan mengenai pelbagai isu dalam dan juga luar negara. 


Mohon rakan-rakan ikut serta, Insya-Allah. 


#MalaysiaMADANIORANG ADA MARUAH KA TIDAK? PATUT SALIM PARPUKARI KATA DIA HISAP GANJA...
 Korang tengok. Percayalah cakap aku. Takkan ada apa-apa tindakan pun terhadap PapaGomo ni. Sebab apa? Sebab dia sentuh tentang PMX je. Tapi kalau dia sentuh 3R, 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘪𝘳𝘮 kena. Pembangkang nak kata zalim macamana lagi? PMX kena fitnah, dicaci semberono, pun lepas bebas orang yang mencaci tu. Tak cukup bebas lagi? Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.SANUSI TERKENAL KERANA CAKAP KASAR MAKI ORANG DAN KUAT MEMBOHONG

 
Harakahdaily tak pernah gagal buat lawak. Kali ini dia dakwa Sanusi 𝘁𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻𝗮𝗹 𝘀𝗲𝗹𝘂𝗿𝘂𝗵 𝗻𝗲𝗴𝗮𝗿𝗮. Malahan, ada negeri yang orang awam tak kenal MB atau KM tapi sebut saja Sanusi, semua kenal. Lawak sungguh.


Tapi sungguh memang Sanusi ni terkenal. Tapi kena la faham dia terkenal sebab apa.


Pertamanya, dia terkenal sebab 𝘀𝗲𝗹𝗮𝗹𝘂 𝗰𝗮𝗸𝗮𝗽 𝗺𝗲𝗹𝗮𝗹𝘂𝘁. Majoriti yang dia sebut memang boleh dijadikan bahan lawak. Contohnya 𝗻𝗮𝗸 𝗯𝗲𝗹𝗮𝘁 𝘀𝘂𝗻𝗴𝗮𝗶, atau cerita yang 𝗱𝗶𝗮 𝘁𝘂𝗸𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗮𝗰𝗮 𝘀𝗮𝗷𝗮 dan banyak lagilah.


Kedua, dia terkenal sebab selalu bersikap 𝗯𝗶𝗮𝗱𝗮𝗯 𝗱𝗮𝗻 𝗺𝗲𝗻𝗴𝗵𝗶𝗻𝗮 orang. Sampai 𝗦𝘂𝗹𝘁𝗮𝗻 𝗦𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗼𝗿 pun dia hina. Pekerja Agro Kedah pun sama. Kalau PMX dan Menteri Pusat tu, tak payah cerita la. Hobi dia.


Satu lagi, Sanusi ni suka cakap kasar. Contoh macam dia sebut 𝗸𝗲𝗽𝗮𝗹𝗮 𝗯𝗮𝗽𝗮𝗸 𝗵𝗮𝗻𝗴. Lepas tu 𝘴𝘱𝘪𝘯 cakap tu bukan mencarut. Itu pujian. Pernah juga gempar sebab dia sebut 𝗹𝗮𝗻*𝗮𝘂 di atas pentas ceramah.


Dan jangan lupa Sanusi juga terkenal sebab 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗼𝗸𝗲 𝘁𝗲𝗻𝗴𝗮𝗵 𝗺𝗮𝗹𝗮𝗺 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗮𝗻𝗮𝗸 𝗱𝗮𝗿𝗮. Dan sebelum itu, dia pernah juga terkenal sebab 𝘵𝘦𝘴𝘵 𝘥𝘳𝘪𝘷𝘦 𝘍𝘰𝘳𝘥 𝘙𝘢𝘱𝘵𝘰𝘳 ketika 𝗿𝗮𝗸𝘆𝗮𝘁 𝗱𝗶𝗸𝘂𝗿𝘂𝗻𝗴. Rakyat nak pergi kerja pun tak boleh tapi MB boleh pandu uji kereta.


Kalau nak kata terkenal, memanglah terkenal. Tapi apa yang penting, 𝘁𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻𝗮𝗹 𝘀𝗲𝗯𝗮𝗯 𝗮𝗽𝗮. Dulu nama-nama macam 𝗠𝗮𝗶𝗹 𝗞𝗲𝗿𝗯𝗮𝘂, 𝗕𝗼𝘁𝗮𝗸 𝗖𝗵𝗶𝗻 dan 𝗕𝗲𝗻𝘁𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗮𝗹𝗶 pun terkenal juga. Satu Malaysia dok sebut-sebut.


Tapi 𝗸𝗲𝘁𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻𝗮𝗹𝗮𝗻 mereka tak sama dengan populariti PMX 𝗗𝗦 𝗔𝗻𝘄𝗮𝗿 𝗜𝗯𝗿𝗮𝗵𝗶𝗺. Satu dunia sanjung terutama kalangan negara-negara Islam dan membangun. Dari semenjak 𝘀𝗲𝗯𝗲𝗹𝘂𝗺 𝗷𝗮𝗱𝗶 𝗣𝗠 𝗹𝗮𝗴𝗶 dah terkenal.


Malahan PMX dijemput berucap di universiti luar, baca khutbah dan macam-macam lagi. Itu barulah terkenal atas sebab yang elok. 𝗦𝗮𝗻𝘂𝘀𝗶 𝗮𝗱𝗮 𝗸𝗲 𝗻𝗲𝗴𝗮𝗿𝗮 𝗹𝗮𝗶𝗻 𝗻𝗮𝗸 𝗷𝗲𝗺𝗽𝘂𝘁 𝗯𝗮𝗰𝗮 𝗸𝗵𝘂𝘁𝗯𝗮𝗵? Jangankan negara lain, negeri dalam Malaysia pun tak sudi. Terkenal apa begitu?


Berita ni sebenarnya 𝘥𝘢𝘮𝘢𝘨𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘰𝘭. Orang Harakah pun tahu Sanusi dah jadi 𝗹𝗶𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗶 𝗯𝗮𝗴𝗶 𝗣𝗔𝗦. Malahan rakyat Kedah pun dah 𝘀𝗲𝗺𝗮𝗸𝗶𝗻 𝗿𝗮𝗺𝗮𝗶 yang meluat bahkan malu ada MB seperti Sanusi ni.


Harakah ingat tulis berita begini boleh sejukkan hati rakyat Kedah kot. Kalau Sanusi nak pikat semula hati rakyat, bukan dengan berita lawak begini tapi 𝘁𝘂𝗻𝗮𝗶𝗸𝗮𝗻 𝗷𝗮𝗻𝗷𝗶. 𝗦𝗶𝗮𝗽𝗸𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗴𝗲𝗿𝗮 𝗽𝗿𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝗻𝗮 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗿𝗮𝗸𝘆𝗮𝘁. Bukan terus-terusan salahkan orang lain je. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.“PAS SUBURKAN EKSTREMIS AGAMA” BOLEH KRITIK TAPI ADA HAD DALAM 3R!

TAHNIAH YB RAFIZI TERBAIK! WALAUPUN PAS & PN SERING SEBAR BERITA PALSU K...

Persidangan Antarabangsa Tokoh Agama Dunia 2024

TEROKA PEMIKIRAN BAHARU BINA EKOSISTEM TEKNOLOGI AI
 Malaysia harus bergerak pantas membina ekosistem yang mantap bagi memacu perkembangan dan penggunaan teknologi kecerdasan buatan (AI) dalam era pasca normal pada masa ini, kata Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Perdana Menteri berkata masyarakat negara ini tidak boleh lagi mengekalkan amalan lapuk sebaliknya perlu meneroka pemikiran baharu dengan melaksanakannya dengan pantas.

“Saya tegaskan kita tidak boleh dengan pendekatan lama. Kalau kita rasa perlu tambah jurutera harus ada pendekatan segera kerana dalam pasca normal ini, memaksa dan menuntut kita membuat perubahan dengan pantas dan cepat,” katanya semasa melancarkan Malaysia Artificial Intelligence Nexus 2024 (MY AI NEXUS 2024) di Kuala Lumpur hari ini.

Anwar yang juga Menteri Kewangan turut menggariskan empat teras ekosistem berkenaan iaitu tadbir urus AI untuk memastikan ekosistem inovasi AI yang sistematik di samping pemangkin AI melalui Malaysia Artificial Intelligence Consortium (MAIC) bagi memastikan penyelarasan dalam bidang pendidikan, pembangunan dan aplikasi AI.

Beliau berkata, pembangunan industri AI perlu dilakukan dengan kerjasama syarikat multinasional dan keempat melahirkan bakat AI merangkumi profesional dan individu berkemahiran melalui program pendidikan dan latihan serta kerjasama industri dengan akademik.

Turut hadir Menteri Pendidikan Tinggi Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, Menteri Komunikasi Fahmi Fadzil, Menteri Digital Gobind Singh Deo serta Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Chang Lih Kang.

Perdana Menteri yang melancarkan Fakulti AI, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) pada majlis itu turut memuji kejayaan universiti berkenaan membangunkan fakulti itu dalam masa hanya empat bulan selepas diminta oleh kerajaan.

Beliau turut menekankan keperluan melahirkan lebih ramai jurutera berkemahiran memandangkan Malaysia ketika ini kekurangan kira-kira 30,000 jurutera bagi memenuhi keperluan industri.

Anwar turut menggesa Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT), universiti dan institusi latihan untuk berinteraksi dengan wakil industri mengenai keperluan meningkatkan mutu latihan bagi melahirkan jurutera berkemahiran tinggi.

“Saya tanya wakil Nvdia, Google, Microsoft, Amazon, Huawei serta Ericsson, dan semua menyatakan dari segi disiplin anak-anak kita, jurutera baharu dan graduan sains cukup baik, tetap ada kekurangan dari segi kemahiran, keterampilan dan pengkhususan yang diperlukan,” katanya.

Perdana Menteri berkata universiti dan institusi latihan perlu memberi penekanan kepada kualiti jurutera yang dilahirkan dan bukan bilangan semata-mata kerana pelaburan di dalam negara akan terjejas jika industri merasakan kemahiran mereka tidak mencapai tahap diperlukan.

Beliau turut menekankan keperluan menarik semula minat anak-anak muda terutamanya pelajar sekolah terhadap mata pelajaran Sains, Matematik, Kejuruteraan dan Teknologi (STEM) yang ketika ini semakin terhakis.

“Kalau tidak, ekosistem itu tidak akan terbina. Kita boleh bicara dan meluncurkan AI hari ini, tetapi persiapan daripada akar umbi dan meningkat ke peringkat tinggi tidak ada,” katanya.PEJA, AZMIN BAKAL BERTANDING SEMULA JIKA ADA PRK?

 

Sejak Bersatu mengeluarkan surat tuntutan kepada enam Ahli Parlimen dan seorang Adunnya yang berpaling tadah beberapa hari lalu, setakat ini hanya dua daripada mereka yang memberikan responnya.

Mereka ialah Ahli Parlimen Bukit Gantang, Syed Abu Hussin Abdul Fasal dan Ahli Parlimen Labuan, Suhaimi Abdul Rahman.

Syed Abu Hussin bertegas menyatakan surat itu tidak bermakna apa-apa dan beliau tidak akan menjawabnya.

Katanya, beliau akan tunggu apa tindakan Bersatu (selepas 14 hari) dan bersedia berdepan apa jua kemungkinan.

Sejak Bersatu mengeluarkan surat tuntutan kepada enam Ahli Parlimen dan seorang Adunnya yang berpaling tadah beberapa hari lalu, setakat ini hanya dua daripada mereka yang memberikan responnya.

Mereka ialah Ahli Parlimen Bukit Gantang, Syed Abu Hussin Abdul Fasal dan Ahli Parlimen Labuan, Suhaimi Abdul Rahman.

Syed Abu Hussin bertegas menyatakan surat itu tidak bermakna apa-apa dan beliau tidak akan menjawabnya.

Katanya, beliau akan tunggu apa tindakan Bersatu (selepas 14 hari) dan bersedia berdepan apa jua kemungkinan.

“Jika berlaku PRK pun saya tetap akan turun bertanding,” ujarnya.

Suhaili pula bertegas tidak berubah pendirian dan akan tetap memberi sokongan kepada Perdana Menteri, Anwar Ibrahim.

Bagaimana dengan yang lain-lain?

Mereka yang lain nampaknya senyap sunyi saja sejak menerima surat berkenaan, walhal sebahagiannya selalu “bising” sebelum ini.

Apakah mereka juga tidak akan jawab surat tuntutan itu sebagaimana pendirian Syed Abu Hussin?

Atau mereka seperti Suhaili yang tetap menyatakan sokongan kepada Anwar dan kerajaan perpaduan?

Apa pun, selepas 14 hari nanti, apa jawapan yang diberikan oleh tujuh wakil rakyat Bersatu itu kepada surat yang mereka terima itu bakal menentukan apa yang akan berlaku selepas ini.

Daripada jawapan mereka juga banyak ditentukan kemungkinan ada PRK atau sebaliknya.

Tetapi dua tiga pemimpin utama Bersatu dan PN sudah mula dicanangkan bakal bertanding jika akhirnya ada PRK perlu diadakan di tujuh kawasan tersebut.

Antaranya dikhabarkan, Ahmad Faizal Azumu atau Peja bakal bertanding di Kuala Kangsar, Azmin Ali atau Noh Omar di Tanjung Karang dan Annuar Musa sama ada di Jeli atau Gua Musang.

Peja sebelum ini kalah di Tambun, Azmin kalah di Gombak, manakala Annuar dan Noh tidak bertanding pada PRU15 lalu setelah mereka dipecat daripada UMNO.

Jika bertanding, bolehkah mereka menang? – ShahbudinHusin 21Mei2024.

 

 

WOIII WALAUNCAI... KHASNYA AKHMAL... NAK SEBUT DR AWAL PUN MALAS DAH... LAIN KALI SEMAK DAN BACA BETUL BETUL... JANGAN JADI BODO... SAPA MALAS BACA JADI BODO

 

BUKA UiTM KEPADA NON-BUMI BUKAN CADANGAN DARI KERAJAAN. INI 7 SOALAN


✍️  Ahmad Mursi 


1. SIAPA YANG MULA2 BAGI CADANGAN?


Prof Dr Raja Amin Raja Mokhtar, Ahli Lembaga Program Parallel Pathway UiTM-IJN memberi cadangan dan bukan oleh kerajaan.


2. APA CADANGANNYA?


Supaya UiTM membuka laluan SEMENTARA kepada pelatih bukan bumiputera mendapatkan pendidikan lanjutan bidang kardiotoraks (penyakit jantung, pembuluh darah, dan toraks). Cadangan ini dibuat sementara menunggu program yang sama diwujudkan di Universiti Malaya.


3. KENAPA PULA UiTM?


Ketika ini, UiTM SATU-SATUNYA universiti yang menawarkan program ‘parallel pathway’ dengan kerjasama Institut Jantung Negara dalam bidang kardiotorasik.


4. PARALLEL PATHWAY ITU PROGRAM APA PULA?


Sebahagian daripada Program Ijazah Lanjutan Pembedahan Kardiotoraks yang akhirnya menjadi sub-pakar di Malaysia. Jumlah Doktor Pakar di Malaysia ketika ini hanya 4 untuk 10,000 rakyat atau 4:10,000 manakala jumlah yang sepatutnya 14:10,000.


5. ADAKAH KERAJAAN BERSETUJU?


Hal ini TIDAK PERNAH dibincang oleh Kementerian atau Jemaah Menteri, tiada cadangan rasmi dihantar oleh UiTM kepada kerajaan. Kementerian berpegang teguh pada Fasal 1A Akta UiTM, yang menyatakan UiTM ditubuhkan menurut dan mengikut peruntukan Perkara 153 Perlembagaan.


6. ADAKAH UiTM TELAH BERSETUJU?


Naib Canselor Shahrin Sahib berkata, tiada sebarang perbincangan atau cadangan mengenai perubahan dasar itu dalam mana-mana mesyuarat Senat UiTM mahupun Mesyuarat Eksekutif Universiti.


7. KENAPA PULA PEMBANGKANG HASUT SALAHKAN KERAJAAN?


Setiap kali ada cadangan atau pandangan oleh 'ahli akaemik', 'penganalisa', 'pakar', pemain industri dan sesiapa sahaja pihak ketiga kepada kerajaan, maka terus nak disalahkan Kerajaan Madani. Mengapa pula?
RENTASAN 1598 | MOTIF SEBENAR SERANGAN GANAS KE ATAS POLIS DI ULU TIRAM ...
MENARIK DALAM RENTASAN 1598

1. KERANGKA EKONOMI MADANI TERBUKTI BERJAYA 2. GHULUW - BERSAMA KITA PERANGINYA! 3. KE MANA HENDAK DIBAWA NEGARA INI DENGAN KEBENCIAN?

[gempak] SIDANG MEDIA! ISU TANAH RIZAB MELAYU MOHON SPRM BERTINDAK!

ADAKAH AZMIN TAKUT KE BALAI! CEROBOH ISTANA NEGARA DIPENJARA!

[terkini] GANDINGAN MANTAP 2 MENTERI MARI DENGAR SIDANG MEDIA INI!

BERSAMA PMX MALAM INI LIVE...ISU NEGARA.

 Saya akan menyampaikan Perutusan Negara secara langsung di semua saluran media tempatan pada jam 9.00 malam ini.


Ruang ini akan saya manfaatkan untuk menerang serta mencerahkan mengenai pelbagai isu dalam dan juga luar negara. 


Mohon rakan-rakan ikut serta, Insya-Allah. 


#MalaysiaMADANI


Facebook

https://www.facebook.com/share/p/Qn5SuXrNXstnMCXY/?mibextid=WC7FNe


Instagram

https://www.instagram.com/p/C7NveEiv0Mp/?igsh=MXM1eTRvYnVjbHk0cQ==


X

https://x.com/anwaribrahim/status/1792752946134020164?s=46


Saluran WhatsApp

https://whatsapp.com/channel/0029VaJbBu79Bb61Q2kTAh1CDENGAR NI ISU RASUAH- BERBEZA NEGARA JIRAN KITA SPORE


 

PAS JANGAN SEMBANG BAB BUDAYA HIBURAN.. NEGERI KAMU PUN CACAMERBA DENGAN HIBURAN... CACAMERBA..


Zuwairi Md Yusof
 PAS tak layak sembang budaya hiburan melampaui batas sebab KEDAH,KELANTAN sakan konsert bogel,lucah,melalaikan di samping siap jadi HANTU2 PRU15 lalu,kehkehkeh.KAFIR sambut HALLOWEEN hari lain PN sambut HALLOWEEN malam PRU15 aja gila sekor2 HEDONISME versi PERIKATAN NASIONAL.


Pimpinan PN PAS,BERSATU duk hentam MADANI isu hiburan keretapi KTMB tetapi kenderaan WALAUN PAS,MACAI BERSATU pun penuh dengan lampu disko,musik bergegar bumbung kereta,kehkehkeh


Suruhla Pemimpin Guru Kawarij ni buka mulut tentang tarian nampak Coli ni kat Kelante yg di beri permit Halal...😊😊😊.PAS suka main tuhan.Bila parti lain berhibur haram.Bila PAS berhibur halal.Bodoh perangai PAS.


KELUAR FATWA PUN ORANG TAK UNDI PAS BAGI MENANG.


 

PAS MARAH KE UMNO DAN DAP KERANA TERINGAT JANDA KOT..KEH..KEH..KEH...


 

PEMBOHONG- MASA ADA KUASA TAK INGAT PUN


 

PUNYA GILA BILA KALAH PILIHANRAYA DIA KAITKAN DENGAN PEPERANGAN ....KEH..KEH..KEH


 

CURI DIESEL SEBAB SUBSIDI UNTUK RAKYAT


 

JAGA JAGA PERASAAN GURU PASTI SAMA......


 

BILA USIA TUA MENINGKAT


 

PENCAPAIAN EKONOMI MALAYSIA