GAMBAR GAMBAR SAMBUTAN REFORMASI 20 TAHUN PKR

Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang duduk dan dalamanImej mungkin mengandungi: 1 orang, di pentas dan berdiriImej mungkin mengandungi: satu atau lebih orangImej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang di atas pentas, orang ramai dan dalamanImej mungkin mengandungi: 5 orangImej mungkin mengandungi: 8 orang, orang senyum, orang ramai dan dalamanImej mungkin mengandungi: 9 orang, orang senyum, orang ramai dan dalaman
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, di pentas, berdiri, menari dan dalamanAnwar Ibrahim: Ucapan Sambutan Dua Dekad Merakyatkan Reformasi

GAMBAR GAMBAR SEKITAR KEMPEN PRK RANTAU

Imej mungkin mengandungi: 6 orang, orang senyum, orang berdiriImej mungkin mengandungi: 11 orang, orang senyum, orang dudukImej mungkin mengandungi: 4 orang, orang ramai dan luaranImej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang ramai dan luaran

Lawatan Husam selepas dilantik Pengerusi KADA


Lawatan mengejut Husam selepas dilantik Pengerusi KADA

KOTA BHARU: Pengerusi Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu (KADA) baharu Senator Datuk Haji Husam Musa membuat lawatan mengejut ke Pusat Kejenteraan Ladang Melor dan Pusat Latihan Melor KADA.
Lawatan mengejut itu dibuat bagi meninjau sendiri keadaan di Pusat Kejenteraan Ladang Melor dan Latihan Melor milik KADA itu
Husam Musa dalam catatan facebook rasminya turut melawat rumah pam Kemubu yang ditutup sebelum ini.
“Dua minggu rumah pam Kemubu terpaksa di tutup kerana air berada di bawah paras 2.9 meter. Kelmarin 2hb April air berada di paras terus 3.5 meter dan pam boleh beroperasi , hari ni air telah berada di paras 4.9meter. Katanya
Husam juga berkata sistem saliran air dan industri padi beras akan ditambah baik dan segala hasrat MOA di Kelantan didokong sepenuhnya oleh KADA untuk merealisasikan “our food our future” bagi memastikan pemerkasaan program Food Security di negara ini.
“Penggembelingan tenaga, idea dan kepakaran dari semua pihak diperlukan bagi menjayakan usaha ini”. katanya

ANWAR SAMPAIKAN TAZKIRAH DI SURAUTazkirah Maghrib di Masjid Kg Siliau, Rantau. Mengupas Surah al Balad tentang tanggungjawab memberi makanan kepada orang yang kebuluran, kepada anak yatim, dan kepada orang miskin yang melarat.

“20 TAHUN KEADILAN – JANGAN LUPA SEJARAH”

Perutusan Sempena Ulangtahun Keadilan Ke-20
Tarikh ini ternyata bermakna buat pendukung perubahan dan reformasi di mana pada 20 tahun yang lampau lahirnya wahana politik yang diberi nama KEADILAN.
Tidak dinafikan bahawa derita dan jerih payah yang ditanggung di masa lalu, bukan sahaja bagi pihak saya dan keluarga, malah rakyat terbanyak terutamanya, yang terus matang dan setia mendukung dan memungkinkan perubahan yang kita kecapi hari ini.
Benar, usaha dan upaya kita ini tidak terhenti di sini. Malah, ia harus dan wajar diterjemahkan dalam usaha mendirikan semula negara ini yang telah dicurangi sekian lama.
Keangkuhan dan kebobrokan berjaya dihentikan. Ungkapan novelis dan filasuf George Santayana bahawa “mereka yang melupakan sejarah, akan cenderung mengulanginya” ternyata sesuatu yang harus digarap dan ditanggapi oleh semua pendukung keadilan dan kebenaran agar sejarah yang lalu itu menguatkan kita.
Marilah kita rapatkan muafakat dan perkemaskan iltizam dalam usaha menyelenggara semula negara ini dan menyikapi permasalahan rakyat dengan serius.
Keadilan untuk semua.
ANWAR IBRAHIM
Presiden
Parti KeADILan Rakyat

ANWAR DI KAMPUNG PASIR -PRK RANTAUMenyantuni masyarakat India di Kg Pasir, Rantau sebelum bergegas ke Majlis Sambutan Dua Dekad Reformasi malam ini.

Imej mungkin mengandungi: 6 orang, orang senyum, orang berdiri dan luaranImej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang duduk dan dalamanImej mungkin mengandungi: 2 orang, orang senyum, orang di atas pentas dan orang ramai