SHAFEE ABDULLAH DITAHAN

KRONOLOGI SEDIH KEGAGALAN KARTEL ‘GENG KONGSI GELAP’
22 September 2015
Gagal membunuh Pakatan Harapan. Sedangkan Presiden telah melakukan solat sunat istikharah memohon petunjuk namun dimaki hamun. Parti komponen mula curiga dengan puak penentang PH tetapi berjaya ditenangkan dan PH berjaya ditubuhkan.Inilah wujudnya kata kata Istana Segambut bagi memerli Wan Azizah.6 April 2016
Pertembungan sesama sendiri antara DAP dan KEADILAN dek kerana sengaja melanggar keputusan pembahagian kerusi PRN Sarawak. Niat cuma satu, memalukan Presiden tetapi watikah tambahan dikeluarkan Timbalan Presiden yang membuatkan Lim Guan Eng marah kepada pengeluar watikah ‘pintu belakang’.


25 November 2016
Penyerahan tugas jawatan Setiausaha Agung dari Rafizi Ramli kepada Saifuddin Nasution Ismail. Geng 25 gagal memecat Rafizi sebaliknya membiarkan pekung mereka terbongkar sendiri.Ini pun dibantah dengan menelefon Kak Wan memandangkan pelepasan jawatan ini kepada Saifuddin kononnya tidak sah.Wan Azizah di kecam.


15 Januari 2018
Pemimpin Pas Selangor membocorkan rahsia mereka masih berunding dengan kartel di Selangor. Konon tanpa Pas, semua kerusi akan kalah namun tanpa Pas, mereka yang cuma tinggal satu kerusi Dun. Muka tak tahu malu.


4 Mei 2018
Memperlekehkan kajian dapatan Invoke yang meramalkan PH akan menang 115 kerusi parlimen. Sedangkan I

DE belaan mereka sendiri mendakwa tetap meramalkan BN kekal di Putrajaya.


10 Mei 2018
Kebimbangan mereka cukup jelas. Anwar Ibrahim pasti akan dibebaskan segera. Cari jalan supaya proses pembebasan ditangguhkan selama mungkin. Namun bila dah kantoi cuba jadi hero bawa surat dari Istana Negara enam hari kemudiannya.


7 September 2018
Mesyuarat kedua akhir bagi memutuskan kerusi buat Anwar. Geng kongsi gelap dapat menghidu namun tidak mampu berbuat apa-apa. Keputusan sudah dibuat. Cuba halang juga konon selesaikan pemilihan parti dulu baru tumpu kerusi sesuai. Sebenarnya mereka mahu Anwar disusahkan laluannya kembali ke parlimen.Adakah Anwar tidak tahu segala peristiwa isteri beliau di"buli"ketika beliau dipenjara?


11 September 2018
Geng kongsi gelap hilang sabar kononnya mereka tidak dijemput dalam mesyuarat biro politik tetapi mereka yang tidak mahu hadir. Alasannya mereka sendiri sahaja yang tahu. Laskar upahan dikerah serang di media sosial tetapi sudah terlambat. Tunggu plan seterusnya tidak lama lagi.#kopiais

PRK PD: PEMBANGKANG TAK PERLU LETAK CALON – PENGANALISIS

MENGAPA PD: DANYAL TETAP AKAN BANTU SAYA – ANWAR

ANWAR DI CLSA FORUM

Image may contain: 1 person, smiling, textImage may contain: text