SABAH: USAHA TERDESAK BN?? NAJIB REMEH KESELAMATAN NEGARA -ANWAR2 terkorban di Lahad Datu bukti Najib remeh keselamatan negara

Saya ucapkan takziah kepada keluarga dua anggota keselamatan negara, Inspektor Zulkifli Mamat dan Sarjan Sabaruddin dari Unit 69 Komando yang terkorban dalam insiden bersenjata di Lahad Datu, Sabah hari ini.
LahadKerajaan Malaysia di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Razak dan menteri yang bertanggungjawab menjaga urusan keselamatan dan pertahanan negara sewajarnya tampil menjelaskan kepada rakyat tentang peristiwa berdarah ini.
Mengapa sebegitu mudah sempadan negara dibolosi oleh sekumpulan warga asing bersenjata dan mengapakah kerajaan begitu berkompromi dalam menyelesaikan isu ini?
Isu keselamatan negara tak sewajarnya dipandang remeh dan diambil mudah oleh pihak kerajaan. Rakyat perlu diberikan maklumat mengenai apa yang berlaku.
Datuk Seri Anwar Ibrahim (Ketua Umum KEADILAN)
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=46269

YA BETUL MAHATHIR..ISA TIADA BOLEH TIBAI DUIT NEGARA ANAK BERANAK

  • Dr M: Orang bebas bercakap bohong dengan ketiadaan ISA
  • NONEMantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) menyebabkan orang ramai "bebas berbohong dan membuat perkara yang bukan-bukan". 

Orang bebas untuk menyapu duit negara anak beranak,melakukan apa sahaja sehinggakan memberikan projek ic kepada pendatang. Jika komunis itu bermakna belot kepada negara dan sudah semestinya dihukum mati dengan ditembak.

Namun walau pun ISA dihapuskan, semuanya dilaksanakan dengan  akta baru pula. Dengan akta ini kita berharap , pesalah yang menyamun duit negara, yang mengayakan anak beranak dengan tender yang tidak iklas, menggunakan syed mokhtar sebagai proksi perniagaan politik, dan juga memberikan kewarganegaraan akan di hadapkan ke mahkamah, dan kita dengar ramai-ramai akan kesalahan yang di lakukan.

Orang suka bohong dan buat yang bukan-bukan ni tak lain tak bukan Mahathir Mohammad.Sebab tu la dia kaya raya.......kita ambik semula duit rakyat.