Padang Bukit Tinggi 4 hari 3 Malam bersama kami best kerana .✅Pakej kami sudah termasuk semua. Tinggal bawa duit shopping sahaja

✅Dah termasuk tiket,elaun luggage 20kg,dan lain lain

✅Satu group 20-24 orang sahaja

✅Hotel yang kami sediakan semua ada lif,tak perlu naik tangga.

✅Mesra warga emas,dan orang pencen. Diskaun khas untuk warga emas.

✅Makanan sedap sedap. Tak perlu risau soal selera sebab memang kena dengan selera Melayu. Nasi Padang,Nasi Kapau,Sate Padang dan macam macam lagi.

✅Pemandangan dan suasana "Nature". Sesuai untuk menenangkan jiwa.

✅Suhu yang rendah. 17-28c.


===================================

Harga:

Dewasa: RM1650 seorang

Warga emas: RM1550 seorang


Pakej termasuk:

- Tiket penerbangan Airasia (atau setaraf)

- Elaun luggage 20kg+7kg

- Hotel 3 bintang

- Makanan fullboard 3kali sehari

- Kenderaan khas sepanjang perjalanan

- Tiket masuk lawatan

- Tipping


===================================

Tarikh:


15-18 Dec 2023: Cuti sekolah

16-19 Dec 2023: Cuti sekolah

17-20 Dec 2023: Cuti sekolah

23-26 Dec 2023: Cuti sekolah

11-14 Jan 2024: Hujung minggu

18-21 Jan 2024: Hujung minggu

24-27 Jan 2024: Thaipusam

1-4 Feb 2024: Hujung minggu

9-12 Feb 2024: Raya Cina

15-18 Feb 2024: Cuti sekolah

22-25 Feb 2024: Cuti sekolah

29 Feb-3 Mac 2024: Cuti Sekolah

1-4 Mac 2024: Cuti sekolah

18-21 April 2024: Hujung Minggu

24-27 April 2024: Rabu-Sabtu


Berminat nak tahu details dan nak tengok itinerari?


Klik sahaja link ini

https://padangbukittinggi4h3m.wasap.click

https://padangbukittinggi4h3m.wasap.click

https://padangbukittinggi4h3m.wasap.clickKESIAN NOHHH... PUNYA NAK CARI IDEA MEMFITNAH... ZAMAN NI MAKLUMAT DIHUJUNG JARI.. ISHH.. ISSHHH...


 

BAGI YANG TAK DA KAITAN, JANGAN MENGUTUK TAK TENTU HALA.

 

Kementerian Dalam Negeri akan memendekkan tempoh permohonan bagi pengambilan pekerja asing ke negara ini dari 29 bulan 13 hari ketika ini kepada 15 bulan 23 hari.TUUU DIAAA AIHHHH

 

Mukblis Eddie
Depa kata cina tipu melayu, last2 baru tau melayu tipu melayu tapi tu la kn ..


This is how it works...


1) create enemy for your audience. 

2) make ur audience hate that enemy 

3) let them fight while you take as much wealth as you can....
PENERBITAN AL QURAN HAFUSLAH DI JAGA TATAKELOLA


 Syabas KDN, satu penguatkuasaan yang efektif. Sentiasa peka dan cakna terhadap sebarang penerbitan al-Quran yang di jual di premis-premis yang ada di dalam negara.. 
NOHHHNH....

 

Mukhlis Eddie


Walaupun keluar air teh serta angin, tarif air d Kelantan tetap naik ...Takdirrrr 😋
UNTUNG LA DOK MENUMPANG DI SELANGOR. PENANG PUN TAK TERKESAN SEBAB TARIF AIR PALING MURAH DI MALAYSIA SELAMA NI.


 

SARAWAK UNTUNG AKIBAT SEMENANJUNG KECOH DALAM POLITIK


 

DASAR BAHARU MENGENAI PEMAKAIAN SERAGAM SEKOLAH


 

NI CONTOH PEMFITNAH 

KENAPA AIR DI KEDAH TAK DAK? JOM DENGAQ... WALAUN TAK HINGAQ


 

BERDOA UNTUK KEBAIKAN
Jamzuri Ardani


Disebut didalam satu hadith sahih bahawa sekiranya kita mendoakan suatu kebaikan buat saudara kita tanpa dia mengetahuinya maka para malaikat akan mendoakan kebaikan yang sama buat orang yang mendoakan.


Makanya, jika kita mahu para malaikat sentiasa mendoakan kebaikan buat kita hendaklah kita jangan putus-putus mendoakan kebaikan buat saudara-saudara kita tanpa pengetahuan mereka. 


Jom doa ...!ANTARA BUGHAH DAN QAZAF


Che Ibrahim

Sahabat ambo Fahmy Yusoff minta ambo ulas bab bughah Dan qazaf. Kebetulannya ambo dok saja, isteri takdak rumah sebab kena jaga anak masuk wad di HUSM. 


Qazaf ialah menuduh seorang muslim yang baik dengan tuduhan zina atau liwat atau menafikan nasabnya tanpa mengemukakan 4 orang saksi yang adil yang melihat dengan mata sendiri perbuatan tersebut. Dalam istilah kitab kitab lama dia sebut seperti kita lihat batang celak masuk dalam bekas celak, atau orang tua tua kata serupa kamu lihat alu lesung masuk ke dalam lesung. Itulah beban pembuktian Kes Zina atau liwat mengikut Islam.


Adapun jika seorang itu telah disabit dan dijatuhkan hukuman oleh mahkamah atas kesalahan Zina atau liwat tanpa melalui beban pembuktian yang telah ditetapkan oleh syariah, maka ianya tetap dianggap qazaf. Mu taksir pakai tu hak mung, tapi hukum syaraknya kata gitu. 


Bughah pula satu perbuatan menentang kerajaan secara kekerasan dengan menggunakan senjata. Jika selepas berunding mereka masih ingkar, maka mereka adalah bughah di sisi Islam, wajib diperangi, ditangkap dan dibunuh.


Adapun jika seseorang itu sekadar tidak setuju dengan dasar, keputusan atau apa apa tindakan kerajaan, menentang keputusan kerajaan atau badan badan lain yang ada kaitan dengan kerajaan, mereka tidak boleh dihukum bughah selagi mereka tidak angkat senjata melawan kerajaan. Orang panggil lawan mulut jah, tak dianggap bughah.
PI NEGARA KOMENEH.


 Bila kempen kemain kata kat DAP. DAP ni komineh la bagI... bila menang negara komunis juga yang dia sembah.... Kenapa x cari kat negara islam termelayu????
HUWAAAAAAA....


Zunar cartoonist fan club. 


PUNAHSIHAT BAGI 4 NEGERI PN.

 


Learry Jabul

Jika dia adalah penasihat, maka di mata rakyat dia bercakap bagi pihak PN... Kalau dia bukan ahli PN maka lebih mudah la jalan untuk singkirkan dia dari jawatan penasihat... Kenapa nak simpan lagi kalau kenyataan dia menjadi beban??

(EJAAN TELAH DIBETULKAN. PEMBACA MEMBACA BERDASARKAN PERSEPSI. EJAAN YANG CINCAI KURANG MENDAPAT KEPERCAYAAN PEMBACA) KEH.. KEH.. KEH... TERKEDU WALAUN SEBENTAR APABILA SAHIBUL SAMAHAH SEDANG DIGUGAT KELUARGANYA.. HARAP PIMPINAN LEBAI.... PENAKUT NAK MAMPUS.

 Ni yang Mahathir takut sangat sampai berusaha keras nak jatuhkan DS Anwar. Akhirnya, buat pertama kali, anak Mahathir dicuit SPRM.


SPRM mengesahkan telah memanggil Mirzan untuk membantu siasatan. Mirzan juga telah diberi notis untuk mengisytiharkan harta.


Mirzan dipanggil berdasarkan siasatan SPRM dari maklumat dalam Panama Papers dan perniagaannya membabitkan jual beli GLC.


Harap Mirzan berikan kerjasama penuh. SPRM cuma jalankan tugas. Dah nama dia naik dalam Panama Papes kan, kena la siasat.


Tiada apa nak dirisaukan. Kalau betul bisnes tu tak salah, InsyaAllah lepas la nanti. Ini bukan zaman ayah dia jadi PM dulu bila agensi kerajaan jadi alat politik. Usah bimbang. Guane boh?


 

Raja Gelap II


 

#PenjarakanPapaGomo


.

 

.


KHAWARIJ KUTUK GURU SEKOLAH

 

JAMZURI ARDANI


Apabila agama difahami secara salah ... terlalu obses dengan istilah sekular tanpa benar-benar memahami maksudnya ... rosak jadinya.


PESANAN IKHLAS DARI SEORANG GURU SEKOLAH. KEPALA BAPAK HANG. MAKBAPA TAK AJAR ADAB DAN AGAMA. AKU HARAP GURU ENGKAU MENDOAKAN ILMU YANG DIAJAR TIDAK DIHALALKAN..... ENTAH ENTAH TAK PANDAI DULU.. 

OLEH KERANA TEBUK ATAP DAH KANTOI. MAKA PMX MENAMATKAN PEMUKIMAN MENTEEI MENTEEI. Hari ini adalah hari terakhir di mana semua anggota Jemaah Menteri dan pegawai tertinggi Kerajaan telah berkumpul dan menekuni pelbagai isu yang wujud dalam aspek penyampaian perkhidmatan. Tujuan permukiman ini adalah antara lain bagi menyemak semula pelbagai ‘hindrance’ yang melambatkan urusan Kerajaan selain turut mendengar pandangan dan kritikan dari pelbagai pihak termasuk pihak swasta, ilmuwan, penyelidik serta pakar pakar dari dalam dan luar negara. 


Kami di pihak Kerajaan bersikap terbuka mengakui kelemahan yang ada dan bersedia menilai beberapa pendekatan bagi memungkinkan khidmat yang lebih baik dan bermutu kepada rakyat selain memacu pertumbuhan ekonomi yang lebih mampan dan hebat serta memaknai nurani negara yang madani. 


Beberapa sektor pelaburan yang berdampak tinggi diberi perhatian khusus, seperti yang dicerakinkan di dalam Ekonomi MADANI: Memperkasa Rakyat yang diluncurkan tahun lalu. Lapangan Kecerdasan Buatan atau AI, peralihan tenaga, ekonomi digital antara yang ditekuni dalam sesi permukiman kali ini. 


Tantangan dari sudut ekonomi serta bagaimana untuk memampannya turut dibincangkan secara terperinci agar aspek pelaksanaan kebijakan Kerajaan tidak terganggu dan matlamat mensejahterakan rakyat dan negara dapat digapai sebaiknya. 


#MalaysiaMADANIWALAUN DOK KUTUK PMX TAK PANDAI. RUPANYA MEREKA PUN SEMPIT JUGA NAK JADIKAN AIR UNTUK KESENANGAN RAKYAT TAM MAMPU NAK FIKIR... KIOK ZERO...

 
Tarif air naik, menggelatat walaun salahkan kerajaan Madani. Tapi walaun, sama ada tak ingat ataupun tak tahu sebab biasanya duduk dalam gua, yang mahukan tarif air ini dinaikkan adalah kerajaan negeri.


Itu termasuklah Kedah, Kelantan, Terengganu malahan Perlis juga. Cuba tengok apa Sanusi kata. Ini sebelum tarif dinaikkan lagi ni. Kenaikan tarif air boleh bantu negeri bayar hutang kepada Pusat.


Air ni di bawah kuasa negeri. Tapi tarif air dikawal oleh Kerajaan Pusat melalui SPAN. Kalau kerajaan negeri tak merengek mintak tarif dinaikkan, SPAN pun pusat pun takkan memandai-mandai bagi naik.


Sebab ini tindakan yang tak popular. Sudahlah begitu, revenue dari air pergi ke kerajaan negeri. Jadi buat apa kerajaan pusat nak tanggung? Tapi kalau tak naikkan tarif ni, kerajaan negeri derita. Terpaksa naikkan juga.


Kalau negeri kaya ok lagi. Kena negeri miskin, hutang banyak lepas tu pemimpin boros macam Kelantan dan Kedah, tak ke susah? Rakyat juga akan jadi mangsa. Jadi walaun, tak payahlah nak politikkan isu ni. Tuan Ibharim pun dah jelaskan dari tahun 2020 lagi. Jadi terimalah dengan redha. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


 

#PenjarakanPapaGomo


.AMANAH TEMERLOH BERBAKTI LAGI

 Hari ini AWAN Temerloh bersama AWAN Pahang  telah  menyantuni ahli-ahli AMANAH sekitar Lanchang.Rombongan seterusnya bergerak ke rumah mangsa rumah terbakar Kg Bachap iaitu Puan Rosiah bt Kadir.


Di akhir program sesi minum petang santai bersama Ketua AMANAH Temerloh,Cikgu Azizul Shah.Terima kasih tidak terhingga  Ketua AWAN Pahang Puan Hajah Noraini Bt Abd Ghani atas kesudian meluangkan masa hadir berprogram di Temerloh.Semoga program bermanfaat dan dapat mengeratkan lagi silaturrahim.


#awantemerloh

#awanpahang

#pedulitemerloh