SATU LAGI BUKTI INI BUKAN KERJA ORANG BIASA-BIASA….


Apabila semalam tersebar rakaman cctv di ruang lobi dan menuju ke bilik di Hotel Four Points Sandakan yang dikatakan tempat berlakunya hubungan seks sejenis antara Haziq Abdullah Abdul Aziz dengan Azmin Ali, satu lagi persoalan segera bermain-main di kepala kebanyakan mereka yang menontonnya.
Persoalan itu bagaimanakah rakaman cctv itu boleh tersebar dan menjadi viral di laman youtube?
Bukankah Hotel Four Points dimiliki oleh rangkaian perhotelan antarabangsa, Sheraton yang sudah tentu mempunyai peraturan yang ketat dari segi keselamatan dan bukan sebarangan orang boleh memiliki rakaman cctv itu?
Dan sekiranya rakaman cctv itu sudah diambil oleh pihak polis sebagai sebahagian daripada proses siasatan mereka, persoalan lain ialah bagaimana pula ia boleh terlepas kepada pihak lain dan seterusnya diviralkan di youtube?
Siapakah yang bertanggungjawab menyebarkan rakaman cctv itu?
Sebelum ini, ketika video seks sejenis yang didakwa melibatkan Haziq dengan Azmin itu tersebar luas, pihak yang menyebarkannya merupakan antara yang dikecam oleh Timbalan Presiden PKR itu.
Beliau menyifatkan ia sebagai percubaan menjatuh dan membunuh karier politiknya.
Sementara Azmin dilihat tidak bersungguh-sungguh menafikan pelaku dalam video itu bukan dirinya, beliau juga langsung tidak berani membuat laporan polis atau menyaman Haziq yang secara terbuka menuduhnya terbabit dalam perbuatan tidak bermoral itu.
Bagaimanapun, bagi kebanyakan orang, yang penting sebenarnya bukanlah bagaimana video itu boleh tersebar, tetapi yang jauh lebih penting ialah sama ada pelaku dalam video tersebut adalah Azmin atau bukan.
Kata mereka, kiranya bukan Azmin pelaku dalam video tersebut atau ia adalah video palsu, Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu tidak perlu bimbang biar sebanyak mana sekali pun video itu telah tersebar serta ditonton oleh orangramai.
Azmin hanya wajar berasa bimbang dengan penyebarannya video itu jika pelakunya adalah benar-benar dirinya.
Dalam hal ini jika pelakunya adalah Azmin, bagaimanakah rakaman itu dilakukan?
Siapakah yang boleh memasuki bilik seorang menteri untuk memasang alat rakaman?
Maka, sebagaimana bukan orang biasa-biasa yang boleh memasuki bilik seorang menteri dan memasang alat rakaman, sudah tentu bukan orang biasa-biasa juga yang boleh memperolehi rakaman cctv di hotel berkenaan?
Siapakah mereka itu?
Adakah logik Anwar Ibrahim yang tiada kuasa apa-apa mampu melakukannya?
Sekali lagi, selain dari segi logiknya bukan orang biasa-biasa yang mampu melakukannya, yang memberi arahan untuk semua kerja ini sudah pasti juga bukan orang yang biasa-biasa? (Shahbudindotcom 04/07/2019)

Azmin mesti sahut cabaran Haziq di mahkamah


By
Image result for ezam mohd nor


KUALA LUMPUR – Menteri kanan yang dikaitkan dengan salah laku hubungan sejenis sebagaimana terpapar dalam video yang viral sejak kebelakangan ini harus menyahut cabaran lelaki bernama Haziq Abdul Aziz yang mahu menyamankan di mahkamah untuk membuktikan kebenaran dakwaan itu.
Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan, Datuk Mohamad Ezam Mohd Nor berkata, dakwaan itu menjadi lebih serius kerana ia melibatkan seorang menteri yang dinamakan sebagai Datuk Seri Mohamad Azmin Ali.
“Kita semua sedia maklum dakwaan salahlaku yang dilemparkan terhadap menteri kanan kerajaan Persekutuan itu baru-baru ini.
“Dakwaan dibuat dengan paparan video dan pengakuan oleh seorang yang bernama Haziq yang juga merupakan seorang penjawat awam di sebuah kementerian kerajaan Persekutuan.
“Isu ini menjadi lebih serius apabila individu tersebut membuat cabaran terbuka untuk menteri yang dia namakan iaitu Menteri Ekonomi untuk menyamannya di mahkamah bagi membuktikan kebenaran dakwaannya,” katanya kepada MalaysiaGazette di sini, semalam.
Menurut Mohamad Ezam, pada hematnya, menteri berkenaan perlu menyahut cabaran itu dan mengambil peluang di mahkamah untuk membuktikan dakwaan itu palsu dan sekali gus membersihkan namanya.
Sebagai seorang menteri kanan, katanya, menjawat jawatan kanan dalam parti pemerintah dan antara tokoh yang disebut mempunyai potensi untuk menjadi perdana menteri, beliau wajib membersihkan namanya di mahkamah secara terbuka kerana menjadi orang nombor satu negara memerlukan imej dan rekod bersih bagi menjamin keutuhan negara tidak tergugat.
“Saya sendiri pernah mengakui potensi beliau sebagai pemimpin khususnya berdasarkan rekod cemerlangnya mentadbir negeri kelahiran saya Selangor dan membantunya di Selangor dalam Pilihan Raya Umum (PRU) yang lalu.
“Namun, apabila dakwaan serius begini tampil, proses membersihkan nama daripada tuduhan berat mesti dilakukan secara telus dan tanpa kompromi.
“Perlu dijelaskan, isu ini bukan hanya sekadar klip video yang tersebar secara rambang tanpa sumber. Ia membabitkan pelaku yang telah membuat pengakuan secara terbuka dan juga telah membuat cabaran secara terbuka,” katanya.
Oleh itu, ujar beliau, ia mesti dijawab dan dijelaskan melalui proses pengadilan yang telus serta adil.
Katanya, dalam Malaysia baharu yang diisytiharkan telus dan sistem pengadilannya tentulah juga adil, sewajarnya setiap warga, apatah lagi pemimpin kerajaan sendiri menggunakan medan yang dihormati dan mempunyai kredibiliti  untuk mencari keadilan dan kebenaran. – MG


Penjualan saham UMNO dalam Media Prima sulit, bukan untuk pengetahuan umumBukan sahaja isu istihar harta peribadi nak sorok, sampai harta parti pun cuba nak sorok gak kah...Umno umno...apa la nak jadi

By
Image result for annuar musaKUALA LUMPUR – Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa, mengunci mulut mengenai penjualan saham sebanyak 11.09 peratus milik parti itu dalam syarikat Media Prima Bhd kepada Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary.
Beliau hanya memaklumkan bahawa UMNO kini sedang dalam proses penstrukturan semula portfolio pelaburan mereka.
“Kami dalam proses penstrukturan semula, kami melihat semula portfolio pelaburan kami, sebagai parti politik kami perlu merancang untuk masa depan.
“Banyak yang dilakukan dengan pelaburan kami, tapi saya tidak boleh berikan komen, ianya sulit. Terpulang kepada mereka yang diberikan tugasan untuk tindakan susulan,” katanya, ketika ditemui di lobi Dewan Rakyat, hari ini.
UMNO masih memiliki pegangan 7.96 peratus dalam Media Prima selepas melupuskan 11.09 peratus sahamnya semalam.
Dalam pada itu, Annuar berkata, urusan perniagaan UMNO sulit  kerana ia melibatkan pemenang saham yang lain.
“Portfolio pelaburan kami adalah perkara dalaman dan melibatkan pemegang saham lain, kami terikat dengan peraturan dan tidak boleh buat kenyataan umum tanpa keperluan,” katanya lagi.
UMNO dilaporkan telah menjual 123.02 juta unit saham melalui Gabungan Kesturi Sdn Bhd kepada Syed Mokhtar.
Saham-saham itu dijual pada harga 60 sen sesaham dengan anggaran jualan bernilai RM73.81 juta.- MG