I HAVE NOT RESIGNED-DR SYED HUSSEIN

MEDIA STATEMENTFOR IMMEDIATE RELEASE

Date: 11 January 2010

Following a news write-up in the Malaysian Insider today (January 11), I have received a number of calls from the media and friends to confirm if it is true I have resigned as Deputy President of Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN).

I have no quarrel over the write-up but the speculative and rather sensational headline has led to different conclusions amongst various people.

I wish to affirm that I have not resigned nor sent any notice to resign.
It is indeed true that I have indicated that I wish to phase out slowly to make way for a younger person to take over. Leaders of the party are aware of this but they also know that I have not given any clear-cut time frame.

Apparently when my name was accepted to be Senator, and at the time I was in Mekah to perform the haj, there was an attempt to spin a story that the senatorship was the result of a deal struck so that I resign as Deputy President of KEADILAN to open the way for someone to succeed me. One or two newspapers reported this and even named that person.


I am now informed there is an element of libel in the report. Thus, I have asked my lawyers to look into the matter.

Dr Syed Husin Ali
Deputy PresidentParti Keadilan Rakyat

-- Sekian, terima kasih

"MENUJU MALAYSIA BARU"
Abdul Latif Bin Abdullah
Setiausaha KerjaParti KeADILan Rakyat
Pejabat:Perhubungan Negeri Pulau Pinang
15A Tingkat 1,Jalan Todak 4,
Bandar Sunway,13700
Seberang Jaya.
Email : sukpenang@gmail.comH/P: 019.560.5755Ofis: 04.397.0115Faks : 04.397.0116Web Rasmi PKR Pulau Pinang : http://keadilanpenang.com/

GAMBAR SEKITAR SAMBUTAN 2 DEKAD PAS PERMATANG PAUHPERMATANG PAUH-Sambutan 2 dekad PAS Permatang Pauh yang di adakan pada Sabtu 9 hb baru-baru ini.GAMBAR MENARIK DAN BERITA DALAM AKHBAR KONSEP ERA PAKATAN KELUARAN AKAN DATANG

PENEMPATAN SEMULA KAMPUNG

Tempatkan Semula Kampung Curam Di Cameron Highlands - SM Idris

Monday, 11 January 2010 4:50 PM Oleh Ali Bukhari Amir

KUALA LUMPUR : Pihak berkuasa digesa menempatkan semula cadangan pembangunan fasa pertama Kampung Tersusun (Melayu) Anggerik Cameron Highlands yang sebelum ini dibangunkan di cerun yang curam, memandangkan ia membahayakan penduduk.

Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) SM Idris berkata, projek itu tidak sepatutnya diluluskan kerana ia berada dalam cerun kelas 4 (kecerunan melebihi 35 darjah), di mana seharusnya tidak terdapat sebarang bentuk pembangunan fizikal di kawasan alam sekitar sensitif.

"Ia adalah langkah positif oleh pihak berkuasa untuk mengeluarkan perintah henti kerja, tetapi ia seharusnya dilanjutkan kepada pembatalan projek itu," kata beliau dalam suatu kenyataan akhbar di sini, hari ini.

Kata beliau, pelbagai usaha pembangunan di kawasan bukit sebelum ini telah membawa kematian, ancaman keselamatan awam dan mengakibatkan kejadian tanah runtuh, kegagalan cerun, hakisan tanah, banjir di kawasan hilir serta kerosakan harta benda.

"Kita tidak mahu mengulangi perkara yang sama. Memandangkan bahaya pada masa lalu berlaku di kawasan tanah tinggi, adalah penting sekali cadangan pembangunan Kampung Tersusun (Melayu) Anggerik ditempatkan semula ke kawasan yang lebih selamat.

"Pihak berkuasa perlu mengambil tindakan tegas bagi memastikan bahawa pihak pemaju menjalankan pemulihan di kawasan cerun yang terdedah itu," kata SM Idris.

Akhbar The Star, hari ini melaporkan projek pembangunan di kawasan berbukit di kawasan Hutan Rizab Mentigi dan Gunung Jasar bermula Mei tahun lalu. Tetapi, Perintah Henti Kerja telah dikeluarkan oleh Pejabat Daerah selepas itu.

Kata beliau, penduduk berdekatan bimbang projek itu akan diteruskan semula dan mengancam keselamatan awam di samping menyebabkan kerosakan terhadap alam sekitar

SAIFUDDIN DI LANTIK SETIAUSAHA AGONG PKR

KENYATAAN MEDIAUNTUK EDARAN SEGERA
Tarikh: 10 Januari 2010

PERLETAKAN JAWATAN SETIAUSAHA AGUNG PARTI KEADILAN RAKYAT
Mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat telah diadakan semalam dan antara perkara lain isu perletakan jawatan Setiausaha Agung oleh Datuk Salehuddin Hashim telah dibincangkan. Dengan berat hati, kami menghormati keputusan beliau dan menerima perletakan jawatannya mulai 31 Januari 2010.

Bagi pihak Parti, saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada Datuk Salehuddin atas perkhidmatan cemerlang beliau sebagai Setiausaha Agung sejak April 2008 dan juga sebagai Setiausaha Pengelola dari tahun 2004 hingga 2008.

Memandangkan masa peralihan yang pendek serta tugas-tugas penting yang perlu dijalankan segera, saya telah melantik Saifuddin Nasution Ismail, yang merupakan Ahli Parlimen Machang, sebagai Setiausaha Agung baru dan perlantikan beliau telah diterima Majlis Pimpinan Pusat semalam.

WAN AZIZAH WAN ISMAILPresidenParti Keadilan Rakyat

(function() { var d = document, w = window; w

Hannah Yeoh: Nak Melanjutkan Masa Mensyuarat Kerajaan Ini Pun Takut, Ker...