Rakaman penuh jawapan MB berhubung isu DEIG

Rakaman penuh jawapan Dato' Menteri Besar Mohamed Azmin Ali kepada penyata Jawatankuasa Pilihan Mengenai Agensi, Badan Berkanun dan Anak Syarikat Kerajaan Negeri berhubung Darul Ehsan Investment Group.VIDEO & GAMBAR] YM RAJA BAHRAIN PENGERUSI GHB TERENGGANU. Malis Pelancaran GHB Peringkat Negeri Terengganu -updated

OLEH   : GRENBOC

Majlis Pelancaran Harapan Baru Negeri TerengganuMajlis pelancaran Gerakan Harapan Baru peringkat negeri Terengganu diadakan pada malam ini di Dataran Syahbandar Kuala Terengganu. bermula jam 9 mlm ini.

Ramai pimpinan tertinggi GHB telah tiba termasuklah Penasihat Umum GHB, Ustaz Ahmad Awang, Naib Presiden GHB, Salehuddin Ayub dan beberapa pimpinan GHB Pusat seperti Khalid Samad, Anuar Tahir, Dr.Dzulkefly Ahmad, Hanipa Maidin dan lain-lain. 

Pelancaran GHB peringkat negeri Terengganu merupakan majlis yang ditunggu-tunggu kerana majlis ini diadakan di negeri dimana PAS dikatakan paling kuat selepas negeri Kelantan dan merupakan negeri tuan presiden, Hj Abdul Hadi Awang. 

Ia menjadi hangat diperkatakan di media sosial apabila terdapat satu status yang menggunakan nama "PAS Kuala Terengganu" yang mengeluarkan kenyataan ugutan dan ancaman "jangan sampai program ini bertukar menjadi medan tempur". 


Namun seorang AJK PAS Terengganu telah menafikan laman status itu kepunyaan PAS Terengganu. Berikut ialah kenyataan penuhnya:


PENAFIAN

Assalamu'laikum warahmatullah

Saya selaku mantan Pegawai Tadbir Markaz Tarbiyyah Pas Kuala Terengganu yang pernah mentadbir 'page' rasmi PAS Kuala Terengganu dengan ini menafikan adanya penyiaran poster program GHB di Shahbandar pada 22 Ogos ini dengan status yang berbau provokasi. 'Page' yang saya kendalikan sudah dalam proses 'deletion' sejak 2 minggu lepas dan kali terakhir diupdate ialah pada Jun 2014.

Saya akan siasat dari mana datangnya page palsu yang memburukan imej PAS Kuala Terengganu yang sedang diviralkan sekarang.

Sekian. Wassalam.

ISTIQAMAH HINGGA KEMENANGAN

Wan Mohd Faizul Wan Abas
AJK PAS Kuala Terengganu
19 Ogos 2015