CAKAP TU CAKAP JUGA..MEDIA PUN HANGPA TAK BOLEH BUAT...MACAMANA YANG LAIN.???

 

PKR ikrar kukuh PH dan pakatan pembangkang

PKR ikrar kukuh PH dan pakatan pembangkang

Pakaian ketat Azmin ditegur warganet

 

Pakaian ketat Azmin ditegur warganet

Pakaian ketat Azmin ditegur warganet

MAKAN BANYAK KOLAM ASAL SELAMAT


MOHD MUKLIS

 Untung makan banyak kolam. Zaman BN dia lepas, zaman PN dia jadi broker bridge bawa MP umno bersama dalam PN. Sebiji macam politik lalang lebai PAS.

Tapi yang pelik kenapa zaman PH dulu pun dia boleh terselamat? Siapa suci dan bersalah itu bergantung pada kepentingan seseorang individu itu pada Prime Minister of the day. Kalau dia boleh bagi sokongan, nescaya sucilah segala kesalahan. Kalau dia melawan, banyaklah timbul pertuduhan yang tiba-tiba muncul.
Hishammuddin's RM6 Billion Phantom Warships
SARAWAKREPORT.ORG
Hishammuddin's RM6 Billion Phantom Warships
Zahid is right. The man in the job when this project was commissioned without proper tender and the missing billion disappeared was, of course, Najib ...
Harriri Mohd Noor, Nur Al Hikmah and 261 others
27 comments
13 shares
Like
Comment
Share

JANGAN BERHUJAH DENGAN GOLONGAN YANG MALAS BERFIKIR

 MOHD MUKLIS MOHD SYARIF


Sebenarnya bermain sentimen Islam terancam adalah hujah tahap paling rendah yang boleh hina kebijaksanaan penuduh (jika masih berbaki).

Tapi bila kita berlawan hujah dengan golongan yang paling malas berfikir, rendah daya cognitif dan tinggi sentimen bias; hanya dengan pulangkan paku buah keras adalah jawapan yang paling sesuai. Sebab itu mereka dulu yang macam singa rimba kini sudah jadi kucing paddlepop bila semua tajassus mereka berbalik pada empunya diri.
Sebenarnya pendapat terkuat berdasarkan hujah, orang yang murtad sendirian kerana hilang keyakinan pada Islam tidak dihukum apa2 selain drp nasihat dan dakwah. Kerana tiada paksaan dlm menganut agama. Yg Khalifah Abu Bakar pergi perangi zaman dulu itu ialah segolongan ramai orang murtad yang memerangi Islam dan berkempen utk abaikan kewajipan zakat.
Tetapi aku setuju juga netizen upkan isu gadis Melayu kawin Sikh tu sebab dgn cara itu sahaja mungkin walaun, lebai, tok guru dan mufti rasis belajar ilmu baru dlm bernegara majmuk. Juga supaya depa belajar diam drp menyalahkan dan memaki menteri agama 😁
Chris Nur II, Ahmad Mazali and 239 others
27 comments
14 shares
Like
Comment
Share