RAJA NONG CHIK MUNGKIN PILIH PUTRAJAYA.NURUL TETAP DI PARLIMEN BELIAU

Raja Nong Chik 'main kotor' untuk 'tamatkan' Nurul Izzah


Proksi kepada Najib sejak sekian lama
Perlu menangd i mana-mana Parlimen setelah 2 tahun sebagai senator
Menamatkan pasar malam peniaga kecil Melayu
Menyatakan bahawa beliau bakal TPM.
Cepat melatah dan suka menggelabah....Sejak dakwaan mengejutkan bekas Pegawai Pilihanraya yang bertindak berat sebelah, ahli parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah telah menghantar aduan bertulis kepada Pengarah Pilihan Raya Wilayah Persekutuan atas kebimbangan ini mungkin mengancam peluangnya pada pilihan raya umum akan datang. Tetapi sehingga kini beliau belum lagi menerima sebarang maklum balas.

Ini telah mengalihkan perhatian kepada Raja Nong Chik, Menteri Wilayah Persekutuan yang tidak popular tetapi bercita-cita tinggi untuk mencabar Nurul untuk kerusi Parlimen Lembah Pantai yang popular itu.

Dahagakan kuasa selepas menjadi menteri

Malah, spekulasi bertiup kencang bahawa Nong Chik telah menyalahgunakan kuasa menteri dan bermain kotor untuk memastikan Nurul kalah dalam pilihan raya umum ke-13. Dia dituduh memberi arahan kepada seorang pegawai SPR penyangak - untuk menyokong cita-cita politiknya, akan dilantik untuk mengetuai proses pilihan raya di Lembah Pantai pada pilihanraya yang akan datang, yang dijangka akan diadakan tidak lama lagi.


"RNC mungkin seorang yang kecil dari segi fizikal tetapi dia mempunyai ego yang besar dan penuh dengan tipu daya. Dia mahu memenangi kerusi itu tidak kira dengan apa jua cara sekalipun. Orang bawahannya berkata, dia telah banyak menaburkan wang di merata-rata tempat dengan berselindung di sebalik wang 'bantuan'," beritahu pemerhati Umno kepada Malaysia Chronicle.

"Mengapa dia harus berpuas hati dengan kuasa dengan tiket sebagai Senator yang mempunyai jangka tetap selama 2 tahun. Selepas itu, dia terpaksa bergantung kepada ketuanya untuk kerjaya politik. RNC telah merasa kuasa sebagai Menteri dan dia ingin memegang jawatan itu untuk jangka masa yang lebih panjang Untuk itu, dia tahu dia perlu mendapat mandat sendiri. Umum mengetahui bahawa Umno telah sibuk mencanangkan bahawa Lembah Pantai sudah berada dalam genggaman Umno. Dari situ, anda boleh membuat kesimpulan sendiri "

Seterusnya baca sini

TAK PAYAH SIASAT LAH.RAKYAT DAH JEMU

SPRM ...alaaaa dengar pun naik muak.Bukan apa, siasat ni macam main sorok2 ja lah.Nama saja siasat kemudian siasatan kes dapati tak salah pun sebab buat kenduri, bagi makan rakyat.maklum lah Ketua Menteri, ikut suka nak bakun banyak mana pun...banyak dah laporan yang lepas-lepas.Macam itu juga rakyat Melaka....malang sungguh..

APA PUN TAK BOLEH.APA PUN TAK TAU


  •  Apabila di tanya itu adalah stail bila nak menjawab.Adakalanya pula menjawab dahulu dan kemudian baru mengesahkannya.Takke nampak tak begitu bijak.kalau tak pasti  takpayah lah siasat atau jelaskan adanya talibarut soal nak siasat kes scorpene.Kita tunggu la nanti, sebaba Anwar berada di Paris untuk menjemput pihak peguam menjelaskan tentang siasatan dan kehakiman yang sedang berlangsung.Minta jasa baik menteri dalamnegeri benarkan pihak peguambela yang mewakili SUARAM, suara orang ramai yang ingin sangat tahu tentang perkembangan terkini....
  • NONEMenteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata beliau tidak dapat mengesah atau menafikan laporan yang mendakwa lebih 10 pegawai kerajaan menjadi tali barut sebuah NGO untuk mendedahkan maklumat kerajaan. 
  •  
  •  Cuba baca dibawah ini pula.Kononnya nak bagi nasihat lah.Katanya mainan pembangkang apabila hampir pilihanraya.Sebenarnya kalau tak kerana pilihanraya pun pembangkang akan bangkitkan isu ini sepanjang masa. Bukan apa kesederan rakyat sudah ampai ke tahap mahukan pimpinan yang tak dapatmenjelaskan dengan terperinci.Dahkalaubetul jelaskan lah.Cukup ka gaji Ketua menteri nak anjurkanmajlis semacam itu.
Kalau menuduh pimpinanpembangkang cemburu, rasanya tidak lah kerana kalau pembangkang buat majlis lagi ramai yang datang. Kitatengok lah nanti dengan hanya berbekalkan semangat tanpa nasi bungkus dan bas serta duit poket, ramai ke tidak yang hadir...dulu umno pun buat..kali ini kita pulak nak buat.

  • Hisham: Jangan kecewa, Mohd Ali..
  • Naib Presiden Umno Datuk Seri Hishammuddin Hussein mempertikaikan pihak yang membangkitkan isu perkahwinan mega anak lelaki Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Ali Rustam.