JAGA JAGAAdam Rayyan


 Tauhukah AndaKurma Butter yg duk viral tu hanya Sesuai guna Pure Butter yg mahal je, check kat belakang packaging butter tu 90% bahan tenusu ye.....


Harap makcik2 B40 jangan cuba hidang untuk laki....nanti diletaknya Marjerin & Butter murah....nak raya laki masing2 kena strok....naya pak karim


Pastu bila meninggal.. salahkan kerajaan,salahkan kapiaq, salahkan isinar kwsp dah tak dapat, salahkan beksin, salahkan ringgit jatuh, salahkan ruhainies...…salahkan Aliff. Mungkin mereka berdua meeting.


#copypasteBOIKOT PENIAGA NAIKKAN HARGA.


HARGA APA YANG BANYAK SANGAT NAIK.. BERAS 30..MINYAK MASAK 30, GULA SUBSIDI KERAJAAN, TEPUNG..... 
 Maaf, kami terpaksa boikot peniaga spesis Yahudi...boleh pergi mampus la oportunis.


Bila harga barang naik, secepat kilat naikkan harga jualan....bila harga barang turun, tetap tidak turunkan harga jualan...maaqubsintok punya peniaga.


ADA AKAI


 

SEMBANG...Harakatdaily

 Sanusi minta pekerja Kedah Agro Holdings yang gajinya tertunggak lebih 9 bulan untuk bersabar dan menghayati Ramadan.


“Sabarlah! Zaman nabi dulu, orang Islam berperang ketika Ramadan,” ujarnya.TAZKIRAH. MALAM


JAMZURI ARDANI


 "Apa susah, bawa ler bekal ke sekolah ... sebulan je pun"


So simple minded! 


Mereka ini tidak tahu ada single parent yang hanya sempat masak untuk anak-anak hujung minggu sahaja. Saya kenal beberapa orang yang seperti ini dan saya percaya bilangan mereka agak ramai. 


Tak semua orang ada kehidupan yang sama macam kita.  Empati lah sikit. 


Nak sediakan makanan dari rumah untuk bekal anak ke sekolah semata-mata kerana kantin sekolah tutup sebab orang yang berpuasa mahu dihormati oleh orang yang tak puasa????  


Padahal buka kantin sekolah untuk kemudahan orang yang tidak berpuasa bukan berdosa pun ... buat apa nak susahkan orang lain. 


"Eh kawan saya Cina dia boleh didik anak dia hormat orang puasa. Apa masalah?"


Kerajaan buat polisi bukan boleh ikut selera dan pilihan dua tiga kerat kawan awak tu.  Kita ambil kira keperluan yang menyeluruh ... setiap orang ada kekangan yang berbeza. Jangan paksa orang lain ikut cara hidup kita. Adakah kita suka orang lain paksa kita ikut cara hidup mereka? Islam ajar, jangan buat sesuatu kepada orang lain yang kita tidak suka orang lain lakukan ke atas kita. 


Sekian tazkirah larut malam ...SEMBANG..

 


Kalau Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar lebih pandai dari PMX dalam memerintah negara, buktikan yang Terengganu lebih bijak dalam mencari duit sendiri. Tanpa Royalti pun Terengganu boleh hidup.


Ini tidak,


Duk bising Kerajaan MADANI hanya salur 50J sahaja setiap bulan untuk bayar gaji kaki tangan.


Yer la,


Sekarang Kerajaan MADANI tengah tanggung hutang² yang sedia ada, yang lebih besar dari hutang kepada Terengganu.


Kalau boleh, belajarlah sabar. 


Tapi tu la perangai hakiki Pak Lebai. Cari duit tak pandai, nak tarik pelabur jauh sekali. Tahu nak seDAP jer. Berjoli beli kereta mewah walaupun miskin dah jadi fardhu ain. 🤫🤫


Lainlah kalau Kerajaan MADANI tak salur langsung walau satu sen, itu baru betul namanya zalim.


Kalau 50J sebulan, 12 bulan dah 600J. Selebihnya berundinglah dengan baik. 


Dan yang paling penting Dr.Sam kena berani tutup mulut Haji Hadi yang duk jadi batu api selama ni. Bukan setakat sama Islam jer berbalah, sampai orang kapir pun pening, semua benda nak berperang, kantin sekolah buka bulan Ramadhan pun boleh jadi isu.


Islam apa yang kamu nak bawak ni..?


Hhhmmm..


🤗🤗


Miqdad Zakaria 

Kajang, SelangorNEGERI ORANG DAK BUAT MACAM MACAM DAH, DIA DOK KIRA KENA MELALUI DIA LA BAGAI. MAMPOIH LA RAKYAT KEDAH MACAM NI


 

PERKARA MENGENAI PERKAUMAN NI ORANG POLITIK SAJA DOK MAIN ISU.


 

MALAYSIA PENGEKSPORT CIP TERBESAR KE USA. TAPI LEBAI PAS DOK SWMBANG BAB BAK KUT TEH DAN KANTEN SEKOLAH


 

SEKUTU DAIM DISIASAT


 

Harga, bekalan ayam stabil, hasil pemantauan DVS - Mat Sabu

 Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan memaklumkan harga dan bekalan ayam di pasaran kini adalah stabil.Menterinya, Datuk Seri Mohamad Sabu berkata, ia adalah hasil pemantauan dilakukan Jabatan Perkhidmatan Veterinar (DVS) yang dibuat secara bulanan."Bekalan ayam juga pada masa kini adalah stabil dan faktor ini turut menyumbang kepada kestabilan harga ayam semasa," katanya di Dewan Rakyat hari ini.Beliau berkata demikian menjawab pertanyaan Sim Tze Tzin (PH-Bayan Baru) sama ada harga ayam naik mendadak atau menghadapi kekurangan bekalan di pasaran selepas pemansuhan subsidi dan kawalan harga.Dalam pada itu, Mat Sabu berkata, purata harga ayam di ladang yang direkodkan di seluruh Semenanjung Malaysia pada November 2023, adalah RM5.85 sekilogram dan Disember pula RM6.39 sekilogram.Manakala Januari 2024 katanya, purata harga ayam adalah RM6.13 sekilogram dan pada Februari 2024 adalah RM6.03 sekilogram."Oleh itu, kerajaan berpandangan subsidi serta kawalan harga bagi telur ayam gred A,B dan C diteruskan dengan menggunakan mekanisme sedia ada," ujarnya.Justeru, katanya, sebarang perubahan dasar akan mengambil kira semua faktor khususnya trend bekalan semasa."Kerajaan juga akan sentiasa memantau pengeluaran di peringkat ladang bagi memastikan bekalan telur mencukupi, khususnya ketika musim perayaan."Kerajaan juga akan terus bekerjasama dengan semua pihak bagi memastikan bekalan telur di ladang berada dalam keadaan stabil dan tidak membebankan rakyat," ujarnya lagi.Pada 30 Oktober tahun lalu, beliau berkata Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan (KPKM) mengumumkan subsidi dan kawalan harga ayam di tamatkan sepenuhnya bermula pada 1 November 2023, mengambil kira situasi dan trend semasa bekalan serta harga ladang dan kos pengeluaran ayam telah mula stabil, yang menyumbang kepada harga pasaran pada kadar yang munasabah.Pada 1 November 2023 lalu kerajaan mengumumkan subsidi dan kawalan harga ayam dimansuhkan sepenuhnya.Tindakan itu mengambil kira trend semasa bekalan serta harga ladang dan kos pengeluaran ayam yang telah stabil, sekali gus menyumbang harga pasaran pada kadar yang munasabah.

 


Demi rakyat PMX terus gigih menawan hati pelabur Jerman 

Oleh: Noraini NordinULASAN BERITA: Jadual yang padat di Jerman memperlihatkan sosok gigih Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai PMX yang konsisten menjadi 'jurujual' terulung mempromosikan Malaysia kepada pelabur negara tersebut.Usaha Anwar mengadakan pertemuan demi pertemuan dengan peneraju-peneraju industri dan perniagaan supaya para pelabur Jerman memilih Malaysia sebagai destinasi pilihan utama mereka membuahkan hasil.Pastinya satu lagi berita baik yang ditunggu-tunggu oleh Malaysia Madani.Malaysia telah meraih pelaburan berpotensi bernilai RM45.4 bilion dari Jerman.Menyusuri lanjut lawatan Anwar di Jerman, sebagaimana biasa dalam semua lawatan rasmi ke luar negara, PMX sentiasa mempunyai aturcara yang padat, terutama bertemu pelabur dan peneraju industri perniagaan.Tidak terkecuali dalam lawatan ke Jerman ketika ini yang kebetulan diadakan pada bulan puasa, kepadatan jadual beliau dalam konteks tersebut tidak langsung berbeza.Tujuannya tidak lain untuk memastikan Malaysia terus menjadi tapak pelaburan asing yang sentiasa berkembang dan diminati.Ketika bertemu rakan sejawatnya, Canselor Olaf Scholz di Berlin, Anwar mengalu-alukan lebih banyak perniagaan Jerman untuk memanfaatkan lokasi Malaysia yang strategik di Asia Tenggara dan infrastrukturnya yang dibangunkan, sebagai destinasi pelaburan pilihan."Dalam Kesatuan Eropah (EU), sudah tentu, Jerman adalah rakan dagang terbesar kami dan anda telah melabur jumlah yang cukup besar iaitu hampir AS$15 bilion (RM70.24 bilion)," katanya.Fokus latihan pelajarSehubungan itu, katanya Malaysia berharap kepada kerjasama yang lebih luas, bukan sahaja dalam meningkatkan perdagangan dan pelaburan, malah untuk memperkukuh hubungan dua hala dalam semua bidang.

DS Anwar bersama ketua ketua industri JermanAnwar yang juga Menteri Kewangan berkata, Malaysia turut berminat untuk memberi fokus terhadap latihan pelajar."Kami mempunyai kira-kira 1,000 pelajar di seluruh Jerman untuk menjalani latihan di pelbagai syarikat Jerman sebagai pendedahan awal kepada mereka," katanya.Ketika menyampaikan ucaptama pada acara SME Future Day 2024 (Mittelstand) khusus untuk kalangan perusahaan kecil dan sederhana (PKS), Anwar secara terbuka mempelawa kalangan firma Jerman serta perniagaan di serata Eropah untuk turut mengambil bahagian, melabur dan menjalin kerjasama dengan Malaysia yang menurutnya sebuah negara dinamik, strategik dan pesat berkembang.Tawarkan latihan tenaga mahirBeliau berkata, Malaysia juga menawarkan barisan tenaga kerja mahir, infrastruktur moden, persekitaran kawal selia yang jelas selain potensi pertumbuhan yang besar.
"Kami adalah sebuah ekonomi dinamik yang sesuai dan menepati abad ke-21, malah rakan kongsi yang sempurna untuk kalangan perniagaan Jerman," katanya dalam ucaptama di SME Future Day 2024 dianjurkan oleh Persatuan PKS Jerman (BVMW), menghimpunkan kira-kira 5,000 usahawan Perusahaan Kecil dan Sederhana selain turut disertai oleh wakil kerajaan dan tokoh korporat terkemuka negara itu.Tidak terkecuali, Anwar juga turut menghadiri mesyuarat meja bulat bersama barisan peneraju industri perniagaan Jerman, selain mesyuarat peribadi dengan pengurusan atasan beberapa syarikat terpilih.Pertemuan tersebut dihadiri wakil hampir 40 syarikat yang memfokuskan pelbagai bidang termasuklah pembuatan, automotif, angkasa dan farmaseutikal.Ia termasuk wakil dari Schott AG; Siemens AG; B. Braun; X-Fab Silicon Foundries, Melexis, Volkswagen; Oldenburger Interior; PCC SE; Oryx Stainless; Fresenius; DELO Industries Klebstoffe; Airbus Asia Pacific serta Airbus Malaysia; Infineon Technology, DHL; Bayer AG dan lain-lain.Pertemuan peribadi dengan AnwarAntara yang mengadakan pertemuan peribadi bersama Anwar pula termasuklah Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) syarikat semikonduktor mikro-elektrik Melexis, Marc Biron; dan Rudi de Winter yang juga CEO X-FAB Silicon Foundries, syarikat aplikasi semikonduktor analog/campuran isyarat.Berdasarkan usaha gigih Perdana Menteri itu, nilai pelaburan berpotensi Jerman yang dijangka dibawa masuk adalah bernilai RM45.4 bilion.Mengesahkan perkara tersebut, Menteri Pelaburan, Perdagangan dan Industri, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz berkata, pelaburan berpotensi itu merangkumi projek baharu serta projek peluasan dan pempelbagaian."Pelaburan berpotensi itu daripada pelbagai industri seperti semikonduktor, aeroangkasa, peranti perubatan, kimia dan perkhidmatan," ujarnya.Ketika berpeluang beramah mesra dan berbuka puasa bersama rakyat Malaysia di Jerman, Anwar memaklumkan, Malaysia menerima pengiktirafan daripada para pemimpin industri dan perniagaan di Jerman dengan pelaburan berpotensi bernilai RM45.4 bilion kerana disokong kestabilan politik yang merupakan elemen penting bagi pelabur.Anwar seterusnya mengulangi iltizam bersama rakan Jemaah Menteri untuk berkhidmat dengan lebih baik buat rakyat keseluruhannya.

_______________________________________________________________________________

Penulis juga adalah Ketua Penerangan Wanita KEADILAN Pusat

 

NAK JAGA AHLI PUN TAK PANDAI, LAGI NAK MUDAH TERIMA AHLI BARU BERPROFIL TINGGI ?

 

Masa tak jadi kerajaan, mudah sangat bertemu dan bertegur dengan senator, Yb malah pecacai YB sekali pun. Bila dah berjaya , bukan saja masih mengharapkan probono , malahan call pun tak angkat. Sibuk sungguh gayanya madani. Iayalah kan, mana ada masa, Nanti nak pilihanraya mungkin perlu juga probono ni. Dulu tengah kayuh basikal, brake putuih, sanggup tahan  dengan kaki untuk dapatkan statement ...al maklum masa tu berita penting....sekarang 10 kali call 10 kali tak angkat. Kah..kah..kah
HATI-HATI TERIMA AHLI BARU, PKR BUKAN TONG SAMPAH – HASSAN KARIM


Bekas pemimpin parti lain yang mahu menyertai PKR perlu ditapis dan disemak terlebih dahulu latar belakang mereka, kata ahli parlimen Pasir Gudang, Hassan Karim.

Hassan berkata PKR juga tidak seharusnya menerima mana-mana pimpinan yang mempunyai rekod jenayah, bankrap dan rasuah.

“Saya menyambut baik dan mengalu-alukan jika ramai orang termasuk daripada parti lain, sama ada anggota biasa atau pemimpin besar untuk menyertai PKR dengan syarat minimum iaitu mereka dengan jujur menerima dasar dan cita-cita Parti Keadilan seperti yang termaktub di dalam Perlembagaan parti.

“Bagaimanapun, adalah wajar serta munasabah serta bertanggungjawab untuk semak ke atas pemimpin-pemimpin besar parti lain yang ingin menyertai PKR. Parti ini bukan tong sampah,” katanya kepada Malaysiakini.

Hassan berkata demikian mengulas kenyataan Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail menjangkakan lebih ramai bekas pemimpin berstatus profil tinggi daripada Perikatan Nasional (PN) akan meninggalkan parti masing-masing dan menyertai PKR dalam masa terdekat.

Saifuddin semalam mendakwa, pihaknya ada menerima permohonan daripada pemimpin-pemimpin pembangkang yang mempunyai nama besar dalam arena politik negara dan berminat menyertai PKR.

Pada Selasa lalu, bekas ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti (MPT) Bersatu, Muhammad Faiz Na’aman mengumumkan penyertaannya dalam PKR.

Dia turut mendedahkan lebih ramai pemimpin dan ahli perintis Bersatu di semua peringkat akan menyertai parti itu.

Selain Faiz, bekas Adun Dengkil dari Bersatu, Adhif Syan Abdullah turut diterima menyertai PKR.

Mengulas lanjut, Hassan berkata PKR perlu mengekalkan imejnya yang bersih sebagai sebuah parti yang ingin membawa perubahan dan reformasi.

“Elemen-elemen bersifat parasit, dedalu, oportunis atau penyangak dan penyakau serta korup perlu ditolak awal-awal,” tegasnya.

Justeru dia turut mengingatkan PKR agar mengambil sikap terbuka namun cermat dalam menguruskan hal terbabit. 

“Seruan saya kepada pemimpin PKR dalam soal menerima kemasukan ramai anggota baru terutama dari parti lain atau orang awam biasa termasuk yang sebelum ini memusuhi PKR ialah dengan mengambil contoh dalam sirah Nabi Muhamad S.A.W.

“Bagaimana baginda rasullulah dengan sikap terbuka tetapi cermat dan berhemah menerima ramai orang, banyak pihak dan banyak kabilah untuk menyertai perjuangan rasullulah sehingga Islam berkembang pesat,” tambahnya.

Sumber – https://m.malaysiakini.com/news/699369

 

[PARLIMEN] MP PEMBANGKAN SINDIR! YB RAFIZI RAMLI JAWAB DENGAN PADU!

[terbongkar] CEO MBI KEDAH BONGKAR DAN SAHKAN ISU GAJI TIDAK DIBAYAR!


Anak syarikat Perbadanan Menteri Besar (MBI) Kedah iaitu Kedah Agro Holdings sah tidak membayar tunggakan gaji kakitangannya yang dilaporkan tertunggak sejak September tahun lalu. Ia diakui sendiri oleh CEO MBI Kedah yang dilaporkan sedang menyelesaikan isu tunggakan kaji kakitangan anak syarikatnya. Memetik Berita Harian, Ketua Pegawai Eksekutif MBI Kedah, Zafir Annuar Ghazali, berkata pihaknya sedang meneliti isu berkenaan dan akan merujuk kepada kerajaan negeri bagi mendapatkan penyelesaian terbaik.K'jaan kata basmi miskin tegar tak bermaksud tiada kemiskinan - Rafizi


Menteri Ekonomi Rafizi Ramli berkata, pembasmian kemiskinan tegar bukanlah bermaksud kemiskinan dihapuskan sepenuhnya di negara ini. Bagi kerajaan, katanya, “penoktahan” kemiskinan bermakna mengeluarkan sejumlah keluarga miskin tegar yang dilaporkan setiap tahun daripada keadaan kemiskinan mereka. Rafizi menjawab soalan tambahan Ismail Muttalib (PN-Maran) mengenai sama ada janji Perdana Menteri Anwar Ibrahim untuk membasmi kemiskinan tegar adalah sekadar “gula-gula” untuk menaikkan semangat masyarakat.

[parlimen] JAWAPAN YANG MANTAP dari YB MENTERI JOHARI MARI TONTON!

KONTENT TIK TOK SAJA. 

 Ini cerita kelakar. MP PN, 𝗠𝗮𝘀 𝗘𝗿𝗺𝗶𝗲𝘆𝗮𝘁𝗶, 𝗥𝗼𝘀𝗼𝗹 𝗪𝗮𝗵𝗶𝗱 dan 𝗔𝘄𝗮𝗻𝗴 𝗛𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺 sibuk kata tak boleh nak faham penjelasan oleh Menteri Pelancongan 𝗧𝗶𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗶𝗻𝗴.


Aku akui King Sing memang 𝘁𝗮𝗸 𝗯𝗲𝗴𝗶𝘁𝘂 𝗳𝗮𝘀𝗶𝗵 dalam berbahasa Melayu tapi rasanya tak adalah sampai tak faham. Kalau 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗿 𝗯𝗲𝘁𝘂𝗹-𝗯𝗲𝘁𝘂𝗹, boleh je nak faham.


Timbalan Speaker, Dato' 𝗥𝗮𝗺𝗹𝗶 𝗠𝗼𝗵𝗱 𝗡𝗼𝗼𝗿  pun kata boleh faham. Jadi rasa aku, mereka ni bukan tak faham tapi sengaja 𝗮𝗺𝗯𝗶𝗹 𝗽𝗲𝗹𝘂𝗮𝗻𝗴 bila Masjid Tanah bangkitkan isu itu untuk dijadikan 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘦𝘯𝘵 dalam 𝗧𝗶𝗸𝗧𝗼𝗸 mereka je.


Tapi kenapa aku rasa kelakar? Sebab dorang ni nak pertikai King Sing, dia lupa 𝗛𝗮𝗱𝗶 𝗔𝘄𝗮𝗻𝗴 bercakap pun 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗺𝗮𝘀𝗮 juga nak bagi faham. Walaupun Hadi tu Melayu.


Dengan 𝘴𝘭𝘢𝘯𝘨 Terengganu dicampur pula 𝗽𝗲𝗹𝗮𝘁 𝘁𝘂𝗮, 𝘴𝘵𝘳𝘶𝘨𝘨𝘭𝘦 𝘸𝘰 nak faham. Tu tak campur lagi dengan dia punya meraban dan 𝗹𝗮𝗿𝗶 𝘁𝗮𝗷𝘂𝗸. Tanya lain jawab lain. Lebih kurang je dua orang tu. Cuma Hadi tu tiada siapa berani tagur takut tak cium bau syurga nanti. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.


KEH.. KEH.. KEH

 

Harakatdaily. 


Baddrol Bakhtiar harap Sidang Editor Harakatdaily tidak mengaitkan beliau dengan tunggakan gaji pekerja Kedah Agro Holdings.


“Kalau nak gaji, perlu puasa dulu,” ujarnya.
MOA PERLU REFORM TERMASUK MENTERI?


MSO


Apa yang didakwa oleh Pengerusi Task Force (Kluster Makanan) Naccol Syed Abu Hussin Syed Abdul Fasal sesuatu yang sangat mendukacitakan. Beliau mendakwa perdana menteri diberi maklumat yang tidak benar oleh Ketua Pengarah Kawalan Padi dan Beras di dalam mesyuarat mengenai bekalan beras putih ketika dalam mesyuarat. 


Dalam tinjauan pasukannya, Syed Abu Hussin mendakwa bekalan beras di beberapa tempat tidak mencukupi. 


Apa sudah jadi dengan kementerian satu ini, tidak habis-habis isu yang membelenggunya. Seperti isu yang membelit kementerian ini (MOA) mentradisi sejak dari dahulu. 


Mengenai bekalan beras itu kata Syed Hussin sampai PM sendiri membuat teguran. Kenapa PM, dimana tugas dan peranan menterinya, Mohamad bin Sabu. Apa guna menteri kalau perdana menteri harus selesai segala masalah. 


Tujuan dilantik menteri ialah untuk menyelesaikan apa-apa dibawah porfolionya. Kalau jadi menteri tetapi gagal menyelesaikan masalah samalah tarafnya dengan jadi Duta ke Arab Saudi tetapi tidak berkerja?


Apa disebut Syed Abu Hussin itu semacam menteri tidak berperanan dalam hal ini sehinggakan perdana menteri pun sampai dikelirukan oleh pengarah. Jika menteri berfungsi dan bertanggungjawab sudah pasti Ketua Pengarah atau mana-mana pihak tidak tergamak untuk menipu perdana menteri.


Sepatutnya sesuatu maklumat atau perancangan kementerian sebelum hendak dilaporkan kepada PM, menteri terlebih dahulu menyemak dan memastikan ianya lengkap dan akurat.


Apakah menteri tidak tahu bekerja? Mungkin Mohamad Sabu tidak berkebolehan dan ada pengalaman dalam bidang ini al maklumlah dia hanya stemroll dalam poltiik. Tetapi jika beliau bijak dan tahu menimba ilmu, beliau tidak ada masalah. Beliau boleh lantik mana-mana bekas pegawai kerajaan khasnya yang berkhdimat di bawah kementerian itu sebagai penasihat. 


Rasanya ramai yang hendak jadi penasihat probono, kan kerajaan Madani ini dikenali dengan kerajaan menggunakan pakai penasihat probono. 


Dengan cara itu sahajalah menteri dapat menghindarkan dirinya dipermainkan oleh para pegawai yang di kementeriannya. Ada beberapa kes yang diketahui, menteri secara terang-terang dinafikan oleh sesetengah pegawai. Kuasa seorang menteri digantung tak bertali oleh pegawai. Inilah yang memungkinkan sampai Ketua Pengarah Kawalan Padi dan Beras itu memberi maklumat palsu kepada perdana menteri. 


Jika masalah di MOA ini tidak dapat diatasi, dicadangkan agar perdana menteri melakukan reform secara menyeluruh kementerian berkenaan. Menukar semua kakitanyan daripada pengarag, timbalan pengarah ketua pengarah bahkan termasuk KSU. Bukan setakat itu sahaja menteri juga harus ditukar ganti atau dihentikan. 


Selagi keberanian begitu tidak sanggup dilakukan maka selama itu isu dan masalah mentradisi dalam kementerian itu akan tetap berlaku dan ia menjadi bahan ketawa orang ramai kerana keberadaana orang tidak berkompeten di situ. Anwar pun hanya akan jadi pemimpin yang bijak bercakap tetapi kerja tidak berkesan. Trims.CAKAP TAK PAKAI OTAK PUN DIA JUGA... KAKI FITNAH PUN DIA JUGA.. INI REAL NI.


 

JUAL UBAT


 

CAKAP DULU FIKIR KEMUDIAN


 

HUDUH TAK PA... HATI JANGAN BUSUK. ANAK HANG HANG ANAK KE SJKC... PAS TU KOMEN BUKAN BUKAN... YA AMPUSALAM...

 

Mukhlis Eddie


Temerloh benci sekolah vernakular, tapi anak dia di masukkan ke sekolah SJKC. Huduh tak apa ...hati jangan busuk.INI ISU... LEBIH BAIK..

 


Khairuddin Abd Malik


Daripada kecoh isu yang 'non issue'...buka kantin semasa Ramadan. Jom kita share isu2 yang boleh membawa rasa kebersamaan dan saling berbaik-hormat.


Uncle Lim ni pelanggan klinik aku di Ampang Ipoh.


Specialnya dia ni : 2 orang anak Melayu Muslim dia bela dengan penuh amanah. Puasa, belajar di sekolah rendah dan agama dia uruskan.


Kalau sakit dia bawa ke klinik. Nanti nak eidul fitri dia akan belikan baju Melayu pula.


Yang sangat menarik dia juga ikut 'berpuasa' dengan budak2 ni. Bangun sahur, berbuka dan pantang larang puasa semua dia jaga.


Jom kita ramai2 doakan semoga Allah berikan hidayah untuk uncle Lim. Moga2...kerana dia seorang insan yang hebat.KEH.. KEH.. KEH


Zuwairi Mat Yusof


 Menyesal dulu pendapatan,Menyesal kemudian tidak berguna.Anda sudah memilih PN PAS,BERSATU ramai2 PRU15 lalu sampai PN menang 14-1 PARLIMEN,34-2 DUN jadi hadaplah azab dan peritnya 5 tahun penuh.Bekalan air bersih pun bermasalah,gaji pemain bola yg sudah di swastakan pun tak dapat,ini giliran kakitangan GLC KEDAH berbulan melopong,projek2 mega di umumkan pun level scam saja mana nak letak muka anda semua?


9 bulan kerja tanpa gaji ni kita panggil eksploitasi pekerjaan.Biasa kes begini kita jumpa pada Amah Indonesia.Kali ini kita jumpa pada Kedah Agro Holding sebuah syarikat bawah Kerajaan Negeri Kedah.

Memang memalukan!


PERIKATAN NASIONAL cakap pandai tapi hasil keja tak ke mana pun dulu 33 bulan tadbir MALAYSIA.Sekarang menguasai 4 negeri pun tak kemana akhirnya.PAS dan BERSATU cuma reti menabur fitnah,adu domba dan menghasut anda yg malas untuk berfikir dan gunakan Akal dan Otak kurniaan tuhan.Tunggu saja PRU16 pastikan PN pupus terus dari bumi KEDAH DARUL AMAN.