KOMPLOT NAK JATUHKAN DUN SELANGOR

Salah satu punca kejatuhan kerajaan negeri Perak ialah penglibatan Setiausaha kerajhaan negeri. Inlah yang cuba di bawa ke Selangor.Cara yang tak bermoral menjatuhkan kerajaan pilihan rakyat.
Rogol amah: Najib, Pak Lah diminta jawab

Rogol amah: Najib, Pak Lah diminta jawab
Nazri Abdullah
KUALA LUMPUR, 30 Dis: Pendedahan WikiLeaks berhubung seorang menteri yang terlibat merogol seorang pembantu rumah Indonesianya terus mengundang perdebatan hangat di dunia maya khusunya di kalangan penulis blog politik.

Sejak tiga siri laporan berhubung isu itu disiarkan Harakahdaily, beberapa bloger dilihat cuba menjadi 'WikiLeaks Malaysia' apabila tampil dengan beberapa perincian lanjut terhadap pendedahan awal itu.

Tersebarnya dokumen salinan bertajuk 'Laporan Investigasi Robengah (BMI) yang mengalami perkosaan oleh majikannya' telah menjadi rujukan utama para bloger dalam mencari nama menteri tersebut.

Dengan klu yang dilemparkan, beberapa nama menteri sebelum ini kini tertumpu hanya kepada satu nama sahaja.

Biarpun dokumen tersebut menghitamkan nama menteri yang didakwa terlibat, namun dengan pelbagai usaha mereka kini mendakwa sudah mendapat jawapan berhubung misteri siapa disebalik status jawatan menteri itu.

"Mantan PM Pak Lah (Tun Abdullah Ahmad Badawi) kenapa terus zzzzz? Bangun la hari dah senja. Ini kes berat libatkan menteri, maruah negara bangsa dan agama.

"...tak kan nanti sampai orang kata kenapa simpan perogol dalam jamaah menteri Malaysia," ulas bloger Misaimerah dalam blognya.

Keghairahan dan kesungguhan mencari siapa menteri yang dimaksudkan itu terus mendapat perhatian mereka apatah lagi dalam keadaan negara dalam mood perang Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Tenang Januari ini.

Semua kelompok bloger ini yakin isu tersebut mampu menjadi senjata ampuh khususnya kepada Pakatan Rakyat bukan sahaja berdepan PRK Tenang, malah juga untuk Pilihan Raya Umum ke-13 yang disebut-sebut akan berlangsung Mac atau April tahun hadapan.

"Dari segi politik, memang dokumen ini amat berguna sebagai senjata oleh Pakatan Rakyat dalam PRK Dun Tenang.

"Sesiapa saja yang dituduh mesti dibawa ke muka pengadilan...apatah lagi yang didakwa ini adalah seorang pemimpin yang mendapat mandat dari rakyat," tulis bloger Anak Sungai Derhaka.

Biarpun kredibiliti WikiLeaks itu dipertikai, namun tindakan Umno BN yang mengajak rakyat mempercayai pendedahan berhubung isu liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim, telah memakan diri apabila rakyat juga 'terpaksa' percaya bahawa benar seorang menteri BN telah merogol amahnya.

Jika sekalipun WikiLeaks tidak boleh dipercayai, namun pendedahan sokongan oleh pemimpin akhbar pro BN, Rocky Bru atau nama sebenarnya Ahirudin Atan, NGO Tenaganita, Migrant Care dan bloger Tukar Tiub, sudah cukup untuk rakyat mempercayaai bahawa ianya memang wujud.

Namun yang lebih wajar dipercayai adalah pendedahan sepucuk surat aduan daripada adik mangsa yang menceritakan secara jelas apa yang berlaku yang juga didedahkan dalam laporan Harakahdaily sebelum ini.

Sehingga kini juga, belum ada mana-mana pihak khususnya dari pimpinan Umno BN yang berani mengulas isu tersebut.

Penjelasan dari Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi sangat ditunggu-tunggu semua pihak.

"Tunggu dan tunggu, kita tunggu apa yang akan berlaku.

"Siapa akan kena saman?," tulis bloger Tukar Tiub merujuk laporan Harakahdaily yang turut disiar di blognya.

LAPORAN BERKAITAN:
Kes perkosa bermula bila adik mangsa buat aduan
Siapakah menteri rogol amahnya?

WALLAHUAKLAM........

DARI ANAK SUNGAI DERHAKASatu Malaysia dah tahu, cuma yang tak tahu atau buat-buat tak tahu hanyalah Najib, Datuk Seri dot dot dot dan yang sewaktu dengannya.

Dan juga yang tak tahu adalah Utusan Meloya, Berita Hairan, TV3suku ... Jadi Najib tak kan hang nak dok diam lagi - buat bodoh, buat macam tak der apa-apa, sebab masih berpendapat menteri hang tu semua baik-baik. Apakah masih perlu menyimpan MENTERI PEROGOL tu bebas dalam kabinet hang? OK baca laporan ni ... (Jika anda telah membaca artikel ini sebelum ini, sila klik dan skrol ke bahagian paling bawah - untuk melihat imej yg telah diperbesarkan.)

Diperbesarkan:

Photobucket


Nampak tak?? terpapar nama DATUK SERI UTAMA .... ..... di situ

ini lagi BESARRRRRRRR

(dipetik drp Blog Anak Sungai Derhaka)

SANTAI MINDA......

TIADA POSTING YANG DIBUAT KERANA BERADA DI LUAR KAWASAN


KIRIMAN SHAMSULProton Jebat


Proton KasturiProton LekirProton Lekiu

lagi gambar..
Berikut adalah senarai kereta baru dan kereta konsep yang bakal muncul pada KLIM 2010 hari ini.

Proton Tuah - kereta konsep, kemungkinan besar ini adalah pengganti Persona.
Proton Lekir - ini adalah Lotus Europa yang dilencanakan semula sebagai Proton Lekir
Proton Lekiu - sebuah mpv yang dibina untuk pelanggan Proton dari China iaitu Youngman.Proton Kasturi - facelift Saga BLM yg dilancarkan di Thailand 3 hari lepasProton Jebat - Mitsubishi Lancer yg dilencanakan semula oleh ProtonYang ini ialah logo baru R3dan akhir sekali Satria Neo R3 konsep


(function() { var d = document, w = window; w

RENTASAN 1161 | PANAS!! KINI HADI AWANG, MENTERI PAS DIHINA UMNO?

MENARIK DALAM RENTASAN 1161 1. MENTERI PAS CAP AYAM, KATA UMNO 2. PERPADUAN UMMAH ATAU PEREBUTAN GHANIMAH? 3. APA KOS TERSIRAT KENAIKAN INF...