TARIF LETRIK NAIK LAGI? MAK AIIII....KATA PANDAI URUS. APA SUDAH JADI?

PM: Kenaikan tarif elektrik tak dapat dielak


Kenaikan tarif elektrik pada awal tahun ini dilakukan supaya kerajaan tidak perlu mensubsidi operasi TNB dengan dana awam kemudiannya, kata perdana menteri.

Katanya, kenaikan tarif elektrik tidak dapat dielakkan kerana 85 peratus kos TNB terdiri daripada kos bahan api dan harganya semakin meningkat.

“Jika (TNB) menanggung kerugian, apa kemudiannya? Terdapat pelbagai implikasi...

“Pada akhirnya, kita akan belanjakan dana awam untuk mensubsidi TNB. Adakah ini yang kita mahu?

“Kita tidak mahu membebankan rakyat, tetapi hakikatnya kita tiada pilihan,” katanya.

Najib berkata demikian kepada kakitangan TBN dalam acara sempena hari pekerja syarikat berkaitan kerajaan (GLC) itu.

Ahli PKR Cabang Kuala Selangor Luah Rasa Tidak Puas Hati .Khalid Ibrahim didakwa menipu

DRAMA AHMAD SAID DAN GENG :PAS TERENGGANU LEPAS UJIAN

DRAMA AHMAD SAID DAN GENG :PAS TERENGGANU LEPAS UJIAN


PAS Terengganu berjaya menempuh ujian getir hasil drama pendek oleh bekas Menteri Besar Mat Said yang penuh kontroversi bersama beberapa Adun Umno yang lain. Walaupun terkini Ahmad Said menaburkan fitnah mendakwa PAS Terengganu menawarkan jawatan MB semula kepada beliau jika sanggup menyertai PAS namun kelicikan dan putarbelit Ahmad Said sempat dihidu oleh semua ahli PAS dan rakyat Terengganu.

PAS Terengganu tidak gopoh atau terlalu laju bergerak dalam menanggani kes drama Ahmad Said and The Geng. PAS Terengganu amat berhati-hati menyelusuri isu-isu berkaitan termasuk menggunapakai nasihat veteran PAS yang terlibat dalam kes MB PAS Cikgu Daud Samad di kalahkan dalam DUN Terengganu pada tahun 1963 dan termasuk kes terbaru di Perak pada 2009.


Seperti yang dijangka, ugutan Ahmad Said dan gengnya tidak dapat bertahan lama kerana masing-masing amat berpenyakit dan punyai pelbagai masalah peribadi dan dalaman mereka tersendiri dan ini memudahkan pihak Umno Pusat menekan mereka. Walaupun pada awalnya mereka berjaya mensensasikan berita keluarnya mereka daripada Umno tetapi bila umno pusat 'buka fail' segala pekung maka mereka kecut perut.


Umum tahu Mat Said and the gang bukanlah Anwar Ibrahim yang bersih luar dalam. Tak ambil duit rakyat, tak ambil tanah rakyat, tak belanja membazir. Mana ada YB Umno Terengganu yang macam tu.


Apa pun, drama ini mematangkan rakyat dan pengundi Terengganu, mereka perlu menambah bilangan kerusi untuk Pakatan Rakyat pada PRU depan untuk membolehkan PR membentuk kerajaan yang kuat dan memerintah tanpa mengikut emosi seperti kerajaan Umno.