Ke mana perginya tulur mereka ini?

Najib enggan ulas isu hilang kerja kerana hudud

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak enggan mengulas kenyataan Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek yang mendakwa 1.2 juta rakyat akan hilang pekerjaan jika hukum hudud dilaksanakan.

"Saya tak nak komen (perkara itu)," katanya ringkas dalam sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno petang ini. 

Bacaan seterusnya, di sini:    Najib tak berani, Fathul Bari ibarat tikus

JKuasa Pemuda Umno tumbuk guru

Sebuah badan bukan-kerajaan (NGO) Persatuan Gerakan Kebangkitan Pendidik Kebangsaan akan menyerahkan memorandum kepada Menteri Pelajaran menggesa dihentikan tindakan yang tidak profesional, penganiayaan dan kezaliman kepada para pendidik.

Tindakan ini berasaskan begitu banyak aduan yang diterima berhubung tindakan-tindakan tidak profesional pihak berkuasa pendidikan seperti menukarkan guru-guru secara yang tidak berperikemanusiaan daripada tempat asal ke tempat lain yang terletak beratus-ratus kilometer jauhnya. 

Penjelasan isu berkaitan dalam video di sini: Guru tumbuk guru di hadapan pelajar

(function() { var d = document, w = window; w

APA RAKYAT DAN PENYOKONG NAK RISAU...MENTERI PUN RELAX SAJA....KITA BUKAN MAKAN GAJI PUN..KITA KERJA SENDIRI DAN DAPAT SENDIRI. JADI KITA CHILLL DAH LA......

  Tadi aku baca dalam WhatsApp, ada yang kata kerajaan perpaduan ini cuma akan bertahan selama 6 bulan je. Ada yang lahirkan rasa sedih. T...