Anwar Ibrahim: Isu MH370, Satu Dunia Kutuk Kita

https://www.youtube.com/user/mediarakyat?annotation_id=annotation_1818544473&feature=iv&src_vid=KpIW29igEbE&sub_confirmation=1


BEBERAPA PERKARA BENGGONG YANG MEMALUKAN NEGARA


1.   Sidang media pertama dari seorang Perdana Menteri memalukan negara.Inilah petama kali aku mendengar dan menerima arahan dari perdama Menteri yang engan menjawab soalan wartawan. Bukan sahaja beliau tidak mengesahkan apa-apa, tetapi hanya menjelaskan bahawa usaha Malaysia dengan dibantu oleh negara luar. Namun tidak mengesahkan apa-apa maklumat yang bukan sahaja rakyat perlu tahu, malahan waris mangsa.

2.   Isu bomoh yang dianggap syirik, bukan sahaja memalukan agama bangsa dan negara, tetapi memalukan Malaysia di mata dunia.Di ketika negara lain menggunakan peralatan canggih, malaysia menampakkan kebodohan dengan membawa bomoh mencari kapalterbang.

3.  Maklumat yang dibekalkan bukan sahaja bercelaru, malah dibaling botol oleh waris penumpang. Benarlah dakwa Azmin Ali bahawa Hishamuddin hanya pandai menjawab dengan wartawan tempatan yang memangnya terpaksa menyakan soalan yang memudahkan menteri menjawabnya.

JANGAN GANTUNG MEREKA????

Gambar tiga jururawat HKL membuat aksi 'karpet terbang' yang hangat di laman sosial.