PAK LONG MARAH KAT SAPA ? CUBA TANYA NUSI KOT DIA BOLEH SELESAI


 

IKLAN TERKINI PELAN UNLIMITED...JOM HENTAM SEKARANG


 

RAHMAH BERSAMA PM DI TAMBUN


 

INI BUKTI PH DAN UMNO BANTU KEDAH BAB AIR.


 

RAZMAN KENA BALUN DALAM DEWAN..INI BANYAK KALI KENA SAMAN PUN ADA YANG SOKONG LAGI


 

ISU TANAH NUSI TAK JAWAB-ISU WALAUNTIT DI RTM


 

NOOOOHHH AIHHH- TUMPANG JASA BANK UNTUK RAKYAT


 

ANWAR DULU MUDA CAM KO JUGA- BERJUANG BANTU PETANI MISKIN BALING...KO SEMBANG JA 

PENYELUDUPAN DADAH KE AUSTRALIA BERLAKU DARI PELABUHAN KELANG


 

NUSI ...DEPA TANYA DUIT RAYA...


 

PATUT LA..APA YANG BERLAKU DI KEDAH SEMUA BAWAH DIA LA....AAAAUUUUMMMMM


 

1. SEBUT TANAH BAWAH DIA

2. SEBUT REE BAWAH DIA

3. SEBUT AIRPORT BAWAH DIA

PENDEK KATA....DIA SAPAU JAWATAN SEMUA BAWAH DIA..

Noooohhhh......BIARLAH URUSAN INI DITENTUKAN PIHAK BERWAJIB

 IBRAHIMAT ISA


Sebagai rakyat, sesiapa juga berhak membuat rayuan. UMNO merayu kepada perkenan Agong itu hak mereka. Kalau anda punya pilihan, kenapa mahu pertikai hak orang lain?


Aku senang je: DS Najib sudah dijatuhi hukuman, dan beberapa pendakwaan lagi masih dalam urusan mahkamah. Beliau mungkin betul-betul bersalah, atau beliau didakwa secara semberono, justeru kita biarkan penentuannya atas budi bicara pihak tertinggi.


Banyak juga kita baca berkenaan hal yang tidak tepat fakta contohnya PMX juga terlibat langsung! Sungguh jijik fitnah begitu.

PARTI KITA SAJA YANG.PARTI LAIN TAK.


 

INI JAWAPAN PEMBOHONGAN AZMIN BERKAITAN AWS.


 

WALAUN MANA RAJIN MEMBACA. SEBAB TU PEMIMPIN SUKA.TAK CERDIK


 

TERUSKAN SESUATU YANG BAIK- MADANI


 

SUATU KETIKA DULU PAS NI MORDERN


 

BAGUSNYA KERAJAAN MADANI. WALAU DIHENTAM MACAMANA PUN, KESABARAN ITU PENTING. ASAL BOLEH BERCAKAP KITA JEMPUT

 

AL ABROR MOHD YUSUF
menjelang pru ke-15 dulu, saya tercari2 calon manakah yg akan saya sokong. hal itu kerana calon pn tu orang kampung saya. rumahnya pun dekat dengan rumah omak ayah saya.


kemudian budak ni pun muncul la. dengan gaya bercakap dia yg macam tak lepas2 tu, dia pun berkempen. serta-merta saya dapat jawaban calon mana satu yg akan saya pilih.


disebabkan dia berkempen utk pn, sah lah calon pn itu tak ada dalam senarai yang dipertimbangkan. dan sekarang nampaknya dia jadi tetamu di uum. tahniahlah uum. salam sintok.

MADANI UNTUK PULAU PINANG. 1000 PELAJAR TAHFIZ DIBERI LATIHAN TVET.


                   GAMBAR HIASAN


Hari ini YAB Perdana Menteri telah mempengerusikan Mesyuarat Majlis Pembangunan Bumiputera Pulau Pinang yang pertama bagi tahun 2023. 


Beberapa keputusan telah diputuskan melibatkan tindakan menperkasa sosioekonomi dan modal insan Bumiputera Madani di Pulau Pinang. 


1. Demi memastikan hasrat meningkatkan pemilikan hartanah Bumiputera di Pulau Pinang dapat dicapai serta memacu pembangunan tanah wakaf, Kerajaan telah bersetuju meluluskan peruntukan sebanyak RM200 juta secara dana pinjaman mudah. Sebagai permulaan dana ini akan digunakan untuk membangunkan projek perumahan di atas tanah wakaf di Permatang Pauh, Pulau Pinang. 


2. Kerajaan juga telah melulusksn peruntukan tambahan sebanyak RM10 juta bagi membolehkan 1,000 pelajar Tahfiz mendapat latihan kemahiran dan pensijilan TVET. 


3. YAB Perdana Menteri bersetuju melantik YBhg. Tan Sri Khalid bin Ramli sebagai Pengerusi Majlis Pembangunan Bumiputera Pulau Pinang yang baharu. Sesuai dengan kepakaran dan pengalamn beliau yang telah berkhidmat selama lebih 35 tahun dalam perkhidmatan awam. 


Terima kasih YAB Perdana Menteri, sebagai penduduk Permatang Pauh saya begitu kagum dengan perkembangan dan langkah yang diputuskan ini. 


Perkhabaran gembira ini pastinya turut dirasai oleh seluruh penduduk Permatang Pauh. Sesungguhnya inilah langkah awal Madani untuk Pulau Pinang. 


Saya percaya selepas ini akan ada lagi perkhabaran gembira yang bakal menyusul untuk Pulau Pinang dan seluruh negeri yang ada di negara ini. 


Syabas dan tahniah saya ucapkan atas tindakan yang dilakukan. Semoga peruntukan tambahan yang disediakan ini dapat meningkatkan sosioekonomi serta taraf hidup seluruh Bumiputera di seluruh negeri Pulau Pinang.WALAU APA PUN RUNDINGAN, LAKUKAN DENGAN TERBAIK

 

Perbincangan berkenaan pembahagian kerusi antara PH dan BN untuk PRN nanti perlu dilihat di peringkat nasional.


Contohnya, Kelantan dan Terengganu, BN punya peluang lebih cerah daripada PH. Jadi adalah lebih baik kalau BN dibiarkan menguasai pembahagian kerusi di dua negeri tersebut.


Manakala Selangor dan Pulau Pinang, biar PH yang kuasai. Kecuali kerusi-kerusi yang marginal boleh diperbincangkan.


Manakala Kedah dan Negeri Sembilan, perlu ada pembahagian yang lebih sistematik. Biar BN kawal Kedah tetapi jumlah kerusi yang ditandingi PH juga perlu seimbang. Tak terlalu sedikit.


Begitu juga di Negeri Sembilan. PH dominan terapi BN boleh tandingi jumlah kerusi yang cukup untuk menyeimbangi PH.


PH susah nak diterima di Kelantan dan Terengganu. Begitu juga BN di Selangor dan Penang. Jadi hanya Kedah & Negeri Sembilan perlu perbincangan yang mendalam. Guane boh?


 

Raja Gelap 

.

WALAU APA SEKALI PUN PENYINGKIRAN INI PERLU DILAKUKAN. SAMA ADA SECARA CEPAT ATAU MENGIKUT PERATURAN TERTENTU

Aku banyak jumpa ulasan yang begini. Yang sentuh tentang 'pembersihan'. Memang betul. Kalaulah tak dibuat pembersihan, bakal berlaku deep state.

Tapi nak buat tak semudah itu. Contoh dalam soal YADIM ni. 99 peratus katanya ahli PAS. Kalau dibuat pembersihan, kerajaan akan dituduh menganiaya.

Nanti akan muncul satu lagi cerita, kerajaan balas dendam. Bukan tak keluar cerita tu. Dah ada pun. Akan wujud satu lagi persepsi negatif.

Macam YBM Fahmi Fadzil tegur wartawan BH yang keluarkan tajuk berita mengelirukan. Tak pasal dia dituduh mengejar kebebasan wartawan.

Situasi begini perlu diatasi secara berhemah. Kita memang sakit hati. Tapi tindakan tak boleh terlalu tergesa-gesa dan mendadak. Perlu step by step.

Kalau dibuang walaun yang dalam agensi kerajaan secara besar-besaran, mereka akan guna itu untuk serang kerajaan. Imej kerajaan di mata marhaen akan terjejas teruk. Penghujungnya, tetap rugi.

Bagi aku cara kerajaan yang tak tergesa-gesa nak bersihkan agensi kerajaan ini boleh diterima. Cuma aku harap PH dapat organize unit cytro.

Apa yang mereka ada, kita perlu ada dan perlu lebih baik. Tapi atas nama PH. Bukan kerajaan. Perlu ada perbezaan antara parti dan pemerintah.

PH ada cytro bebas yang sedia menentang semua fitnah. Tapi info lambat sampai. PH kena ada satu unit yang sedia salurkan informasi kepada cytro ini secara tersusun, kemas dan pantas.

Dari segi berhujah, cytro PH lebih baik, jauh lebih baik berbanding PN. Tapi itulah, cytro PH tak dapat sokongan dalam bentuk info dari atasan.

Kadang-kadang aku pun jadi rimas dan putus asa nak lawan fitnah pembangkang. Sebab fitnah mereka lemah. Tapi kita tak cukup info nak lawan.

Kalau PH boleh atasi masalah ini, atas nama parti, kerajaan tak perlu pun kelihatan zalim. Sekarang aku tengok lepas jadi kerajaan, pemimpin PH tumpu lebih tugas kerajaan berbanding parti.

Tugas sebagai kerajaan kena buat. Tapi tugas parti tak boleh dikesampingkan. Kalau tidak, bersedialah untuk ditundukkan oleh firman. Guane boh?

Raja Gelap

.

 

ELOK LAH TU....SUPAYA JELAS DAN TERBELIAK MATA MELIHAT
Eloklah tu kalau PAS/PN nak ketengahkan Kelantan sebagai model di peringkat pusat. Senang rakyat nak buat penilaian. Tiada kerajaan yang lebih gagal selain daripada Kelantan.

Sediakan bekalan air bersih - gagal.

Jana ekonomi - gagal.

Susun belanjawan - gagal

Sediakan peluang pekerjaan - gagal.

Jaga hutan - gagal.

Kawal bencana - gagal.

Bantu rakyat ketika bencana - gagal.

Banyak kalau nak senaraikan. Entah apa kejayaan PAS di Kelantan yang nak dibanggakan. Kalau takat memperdayakan rakyat dengan imej Islamik, itu tak boleh dipanggil kejayaan tetapi keaiban.

Kalau PN memerintah, gamaknya seluruh Malaysia akan jadi seperti Kelantan yang ketinggalan serba serbi walaupun negeri itu punyai potensi yang besar dan rakyat yang berdaya saing.

Itu tak kira perangai pemimpin Bersatu yang anak beranak sakau, sampai subsidi hak rakyat pun dia bedak sesuka hati. Kalau rakyat nak selamat, jauhi PN terutamanya PAS. Guane boh?

Raja Gelap

.

 

MASA DIA BUAT DI SHAH ALAM AGAK AGAK DIA JEMPUT DAK MB SELANGOR

 Masa buat majlis berbuka rakyat Kedah di IDCC Shah Alam tu, dia ada jemput DS Anwar tak? MB Selangor Amirudin ada dijemput tak?

Aku rasa tak, sebab tu dia gunakan majlis tu dijadikan ceramah politik sambil cerita cita-cita nak tumbangkan Kerajaan Pusat.

Kalut apa Nusi oi! Hang sendiri pun dak jemput tuan rumah masa mai negeri orang. Kena tang sendiri hang teriak? Hang ikut rule mana? Guane boh?

Raja Gelap

 

MEMBESARKAN MASJID MENGKUANG TITI-KAWASAN BERDEKATAN IPG/ PUSAT LATIHAN KEMAHIRAN BERDEKATAN

 Saya berada di Mengkuang Titi, Bukit Mertajam bersempena Majlis Peluncuran Pembangunan Masjid Mengkuang Titi.

Pembinaan masjid ini amat penting bukan sahaja sebagai tempat beribadat di kawasan sekitar Mengkuang Titi namun, amatlah besar harapan jika ia dibudayakan menjadi pusat tumpuan pendidikan, ekonomi, sosial dan muamalah umat Islam.

Bersempena hari Jumaat barakah di bulan Ramadan penuh keberkatan ini, saya mewakili Kerajaan Persekutuan mengumumkan peruntukan RM5.4 juta bagi membina masjid Mengkuang Titi. Manakala, peruntukan RM1.1 juta turut disumbangkan oleh Kerajaan Negeri dan RM2.5 juta adalah hasil daripada sumbangan orang ramai.

Insya Allah, saya yakin dengan adanya Masjid Mengkuang Titi kelak dengan kos RM9 juta, ia bakal diimarahkan oleh penduduk setempat dan kawasan-kawasan berhampiran yang lain.

Saya merakamkan ucapan terima kasih kepada Pengarah Pejabat Pembangunan Negeri Pulau Pinang, Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri (ICU, JPM) selaku penganjur majlis.

Jutaan terima kasih juga kepada Yang Amat Berhormat Tuan Chow Kon Yeow, Ketua Menteri Pulau Pinang dan barisan Exco yang memberi sokongan padu dalam memartabatkan syiar Islam di negeri ini.

 

ANWAR JUMPA "MEMBER"/KAWAN LAMA DI PERMATANG PAUH

 
Alhamdulillah, seusai Majlis Peluncuran Pembangunan Masjid Mengkuang Titi, saya berpeluang menunaikan solat Jumaat di Masjid Jarak Atas, Tasek Gelugor.

Semestinya, saya amat gembira kerana dapat menunaikan solat Jumaat bersama-sama para jemaah di Tasek Gelugor termasuk ada di antaranya merupakan teman-teman lama.

Terima kasih warga Tasek Gelugor, Insya Allah moga bertemu lagi di masa mendatang.

#MalaysiaMADANI

 

RM 10 JUTA UNTUK PELAJAR TAHFIZ MENDAPATKAN LATIHAN TVET

Mempengerusikan Mesyuarat Majlis Pembangunan Bumiputera Pulau Pinang yang pertama bagi tahun 2023.

Mesyuarat telah memutuskan beberapa keputusan melibatkan tindakan memperkasa sosioekonomi dan modal insan Bumiputera MADANI di Pulau Pinang.

Bagi memastikan hasrat meningkatkan pemilikan hartanah Bumiputera di Pulau Pinang dapat dicapai serta memacu pembangunan tanah wakaf, Kerajaan telah bersetuju untuk meluluskan peruntukan sebanyak RM200 juta secara dana pinjaman mudah. Sebagai permulaan, dana ini akan digunakan untuk membangunkan projek perumahan di atas tanah wakaf di Permatang Pauh, Pulau Pinang.

Selain itu, Kerajaan juga telah meluluskan peruntukan tambahan RM10 juta untuk membolehkan 1,000 pelajar Tahfiz mendapat latihan kemahiran dan pensijilan Pendidikan Teknik dan Vokasional (TVET). Besar harapan agar program ini berupaya melahirkan anak muda yang holistik serta lengkap dengan ilmu pengetahuan agama dan kemahiran teknikal.

Saya turut bersetuju melantik YBhg. Tan Sri Khalid bin Ramli sebagai Pengerusi Majlis Pembangunan Bumiputera Pulau Pinang yang baharu. Pelantikan ini dibuat selaras dengan kepakaran dan pengalaman beliau yang telah berkhidmat selama lebih 35 tahun dalam perkhidmatan awam.

Semoga dengan peruntukan tambahan yang disediakan, Kerajaan Perpaduan dapat meningkatkan sosioekonomi serta taraf hidup Bumiputera di seluruh Negeri Pulau Pinang. Insya Allah.

#MalaysiaMADANI

MEROYAN DIRADIO SETELAH KALAH DAN TAK JADI MENTERI

 AHMAD SHUKRI MUNIR

Tak Pernah dalam Sejarah DJ Radio setiap Pagi, saorang bekas Menteri Yg Kalah pilihanraya Baru Baru Ini meroyan tiap tiap pagi Asyik Berbual pasal Politik. Orang tu salah orang Ini tak Betul, PMX gagal di Arab Saudi, PH gagal... addoi. Please lah, orang nak dengar Kelakar tiap Pagi oleh dj dj Yg professional. Bukan nak dengar apa kata Si Hamlau Lahabau bekas MP Rembau bersyarah Macam Dia sorang aja Betul. Antara orang Yg Koyak rabak semenjak dipecat UMNO.

Yg Pasti Akan merosakkan UMNO kerana dia tak jadi Menteri lagi dan tak berkuasa.

Insatiable Hunger for attention and Power...

 

KOYAK JUGAK....

 

Aiikk..Koyak jugak?

Walaun kata PMX cepat koyak rupanya MB tangkap muat dia pun sama. WAKAKAKAKAKA

 LAGI SOKONG MUJAHID TERUSKAN

 IBRAHIM MAT ISA


Kalau dengan walaun atau orang ceruk kampung segala macam fitnah berani

 sebut di ceramah. Mai saman terkincit PAS. Aku sokong Dr Mujahid teruskan

 saman!.

MADANI SUNGGUH KIRI KANAN DEPAN BELAKANG ADA DALAM KERAJAAN. PENYOKONG KERAJAAN SEJAK LAMA DULU DULU JANGAN MARAH.

 

MOHD SHAH RIM


Macam mana walaun PAS ni masih diberi jawatan dalam PMO setelah letak jawatan dalam YADIM.??


OWHHH- ADA DISEBUT YA NAMA AHLI POLITIK DIBELAKANG TABIR-SPRM CUBA SIASAT- ATAU KDN PERLU SIASAT- ATAU MCMC CUBA SIASAT- APRM TU AKTIF - YANG DUA LAGI TU NAMPAK MACAM SUAM SUAM KUKU SAJA.


 

USTAZ MUHAIZAD BANTAI KENYATAAN HADI AWANG


 

JANGAN KO INGAT SEMUA KAWASAN ADALAH PENYOKONG PAS DAN BERSATU


 

SEORANG LELAKI DITAHN KERANA MEMFITNAH


 

KENAPA MEREKA INI SELEPAS MENANG TIDAK MENJADI PEMBANGKANG YANG BIJAK?


 

KENAPA WALAUN SUKA SEBUT KENCING- INI TEORINYA.


 

IDEA YANG WALAUN KATA PALING BERNAS. IDEA DIA NAK EKSPORT KETUM. MEMANG KETUM PUNYA MB..KAH..KAH..KAH


 

HARAP MENTERI PENDIDIKAN KENAL- DIA SEDANG BERHUBUNG DENGAN BANGKAI DALAM YANG MENJADI MUSUH DALAM SELIMUT.


 

MASJID PERTAMA DIBERI PERUNTUKAN SEBANYAK 5.4 JUTA


 

NAK AJAK DIA BUAT APA..DIA TAK KENA MENGENA PUN DENGAN PARTI.


 

PIMPINAN BN PH BERBUKA DAN BEMESRA DI KEDAH- SIAP LA HANG NUSI-JANGAN DOK LOYAQ BUROK SANGAT.


 

LEBIH BAIK KITA RUNDING DARI BERPERANG- MALAYSIA NAK.LAWAN DENGAN CHINA KAH?