MATI DALAM UMNOSalah satu impian Ketua Penerangan UMNO, Annuar Musa dalam  meniti usianya yang semakin lewat ini ialah agar kematiannya nanti ketika beliau masih kekal bersama UMNO.

Ini kerana katanya, beliau benar-benar yakin bahawa UMNO berjuang untuk agama, bangsa dan negara.

Annuar juga menceritakan bagaimana beliau sekarang ini kerap ditanya mengapa  hampir setiap hari memakai baju sama ada yang berlogo UMNO atau BN.

"Saya kata itu yang hanya nampak pada baju tapi kalaulah anda boleh belah dalam hati saya,  darah yang mengalir dan jantung yang berdenyut ini dalamnya penuh dengan semangat Umno," katanya lagi.

Wahhh....hebat betul gaya "ampu dan bodek" beliau kali ini!!

Sewaktu jadi menteri dulu pun tak pernah begini nada kata-katanya.

Apa lagi yang beliau harapkan agaknya dengan mengatakan ingin meninggal dunia dalam UMNO ini?

Apakah juga yang beliau bangga sangat dapat meninggal dunia dalam UMNO sedangkan tiga bekas Presiden UMNO, termasuk pengasas UMNO iaitu Datuk Onn Jaafar, Tunku Abdul Rahman Putra Alhal dan Tun Hussein Onn pun tidak mati ketika bersama UMNO?

Apakah tiga bekas Presiden UMNO itu tidak sedar parti yang pernah mereka terajui berjuang untuk agama, bangsa dan negara?

Dan sekarang, Tun Mahathir Mohamad, seorang lagi bekas Presiden UMNO juga sudah "berpatah arang, berkerat rotan" serta "membakar jambatan untuk selama-lamanya"  dengan parti itu dan mempunyai kebarangkalian yang tinggi juga untuk meninggal dunia di luar UMNO.

Bermakna, kemungkinannya dalam sejarah tujuh Presiden UMNO, empat daripadanya meninggal dunia di luar UMNO.

Jadi, apa hebatnya meninggal dunia di dalam UMNO seperti impian Annuar itu, lebih-lebih lagi jika di dalam UMNO itu sendiri penuh dengan segala macam perkara yang tidak baik dan jijik di hati rakyat?

Lagi pun, bukankah  kerana terlalu banyak perkara jijik dan tidak baik itulah juga menyebabkan UMNO sendiri dalam keadaan tenat dan bakal "meninggal dunia" atau hilang kuasanya  tidak berapa lama lagi?

Sebelum Annuar menghembuskan nafas terakhirnya dan beliau berharap untuk meninggal dunia ketika bersama UMNO, sebaliknya majoriti rakyat lebih mengharapkan UMNO itu sendiri "meninggal dunia"  terlebih dahulu.

Jika UMNO "meninggal dunia"  lebih dulu, masihkah Annuar mahu meninggal dunia bersama UMNO? (ShahbudinHusin 27/05/2017).

SIAPA KUASAI SYARIKAT DIGUNA MALAYSIA LOBI TRUMP?

1,000 AHLI BERSATU PERAK KELUAR PARTI TIDAK BENAR

LOBI TRUMP: RAFIZI CABAR NAJIB BUAT LAPORAN POLIS

‘HANTU PERKAUMAN’ MUNGKIN TIDAK LAGI MEMBELENGGU PH PADA PRU 14

Buku anti-DAP dicetak tanpa nama penerbit, Annuar Musa takut apa?
IPOH, 27 MEI: Buku memuatkan 16 rencana hasil pertandingan penulisan memburuk-burukkan DAP oleh Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa yang terpalit dengan skandal MARA siap dicetak.
Anehnya, walaupun pemimpin UMNO itu jelas menjadi penganjur pertandingan menulis rencana rasis itu, buku berjudul ‘DAP Bahaya Kepada Melayu-Islam Di Malaysia’ yang memuatkan 16 esei tersebut tidak memiliki nama penerbit, pencetak dan juga nama penulis.
Persoalannya, apa yang ditakuti pihak penganjur sehingga tidak sanggup mengikuti garis panduan Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 (PPPA) yang mengkehendaki setiap hasil penerbitan dicetakkan nama dan alamat pencetak.
Bukankah akta itu selama ini dipertahankan habis-habisan oleh kerajaan Barisan Nasional (BN)?
Ketua Sosialis Muda DAP (DAPSY) Kebangsaan, Wong Kah Woh berkata, kesamaran dalam penerbitan buku tersebut jelas menunjukkan pihak berkenaan seolah-olah tahu kandungannya bertentangan dengan undang-undang.
Malah, ia juga jelas bertujuan menyemai politik kebencian, permusuhan dan mampu mengundang bahaya kepada aspirasi politik rakyat Malaysia keseluruhannya.
“Annuar Musa cuba bermain politik perkauman untuk menunjukkan dia setia kepada UMNO menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 dan sanggup mengorbankan kepentingan perpaduan nasional.
“Dengan cara ini, dia boleh menunjukkan jasanya kepada Najib untuk memastikan dirinya ‘selamat’ dari skandal penyelewengan MARA,” katanya ketika dihubungi Roketkini.
Kah Woh yang juga ADUN Canning berkata, penerbitan buku tersebut juga jelas bertentangan dengan aspirasi golongan muda negara ini yang semakin bosan dan jijik dengan politik murahan menyemai kebencian kaum.
“Kita nak tahu bagaimana reaksi Pemuda UMNO, Pemuda MCA, Pemuda MIC dan Pemuda Gerakan terhadap tindakan pemimpin mereka, Annuar Musa,” ujarnya.
Menurut Ketua DAPSY itu, pihaknya telahpun membuat dua laporan polis terhadap pengumuman pemenang esei rasis tersebut.
“Saya telah buat satu laporan polis di Ipoh dan satu lagi laporan polis telah dibuat oleh DAPSY di Kuala Lumpur (Adun Damansara Utama, Yeoh Bee Yin; Adun Bukit Gasing, Rajiv Risyakaran bersama pemimpin DAPSY lain).
“Kami ingin bertanya kepada Ketua Polis Negara (KPN) apakah hasil penyiasatan ini nanti, adakah seperti biasa ‘nasib’ laporan kami seperti laporan-laporan polis sebelumnya yang akan diklasifikasikan sebagai ‘tiada tindakan susulan diambil’?” soal Kah Woh.
Beliau berharap, KPN akan bersikap professional dan tidak menjadi ‘orang yang setia’ kepada Najib Razak.
“DAP dan DAPSY komited dan akan meneruskan gerak kerja kami kearah pembinaan negara yang lebih baik tanpa mengira kaum, agama, budaya dan latarbelakang politik dan bersatu dalam sebuah keluarga besar yang majmuk,” katanya lagi

Kumpulan pro PAS-UMNO keluar kata kesat depan masjid, tampar, hina bekas tentera


GEORGE TOWN, 27 MEI: Perhimpunan sekumpulan NGO pro PAS-UMNO kelmarin yang bertujuan memburuk-burukkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng di hadapan Masjid Simpang Enam dekat sini bertukar kecoh.
Insiden tercetus apabila kumpulan itu tidak berpuas hati dengan pegawai penerangan Ketua Menteri, Mejar Zaidi Ahmad yang cuba berkomunikasi dengan seorang bekas pemimpin pemuda PAS yang sedang memberikan ucapan.
Melalui rakaman video yang dimuatnaik di laman Youtube oleh NSTonlinetv, Zaidi telah ditolak ke belakang oleh penyokong kumpulan tersebut.
Lebih mengejutkan, salah seorang penyokong kumpulan itu mula berang dan bertindak menampar Zaidi.
Dalam rakaman yang disiarkan di FreeMalaysiaToday, Zaidi sempat bertanyakan soalan.
“Dia tuduh kerajaan negeri, tu aku nak tanya fatwa apa yang dihalang?” soalnya.
Perkataan ‘bodoh punya tentera’, ‘makan dedak bab* banyak sangat’ ‘hei lembu’, ‘bangang’ kemudiannya dilontarkan kepada Zaidi ketika beliau diiringi keluar oleh seseorang yang dipercayai anggota keselamatan berpakaian preman keluar dari kawasan tersebut.
Himpunan dianjurkan oleh NGO yang menamakan diri mereka sebagai  Jaringan Muslimin Pulau Pinang itu dibuat bagi membantah kononnya wujud campurtangan kerajaan negeri dalam urusan fatwa di negeri itu.
Isu tersebut bagaimanapun telah dijawab sendiri oleh Mufti Kerajaan Pulau Pinang, Dr Wan Salim Wan Mohd Noor pada Januari lalu.
Menurutnya, Kerajaan Negeri Pulau Pinang tidak pernah campur tangan atau menghalang sebarang pewartaan fatwa negeri itu.
“Saya amat berharap agar ahli-ahli politik khasnya dan masyarakat amnya dapat menghormati fatwa yang diputuskan oleh mana-mana AJK Fatwa di negara ini sama ada di peringkat Muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan mahupun fatwa negeri-negeri.
“Masyarakat hendaklah memahami bahawa keputusan fatwa dibuat berdasarkan kaedah-kaedah tertentu di samping mempertimbangkan kepentingan awam dan situasi sekeliling,” jelasnya

‘Buku rasis Annuar Musa’ bakal berdepan tindakan undang-undang
KUALA LUMPUR, 27 MEI: Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang hari ini berkata pihaknya tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang terhadap buku rasis yang dilancarkan Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa semalam.
Buku bertajuk ‘DAP Bahaya Kepada Melayu-Islam Di Malaysia’ itu memuatkan 16 rencana hasil pertandingan penulisan memburuk-burukkan DAP anjuran bekas menteri UMNO itu.
Menurut Kit Siang, beliau belum lagi mendapatkan naskhah tersebut dan teruja untuk membaca buku itu.
“Adakah Annuar sanggup untuk bertanggungjawab terhadap pertandingan menulis rencana ‘Lim Kit Siang seorang rasis’ dan semua rencana yang memenangi pertandingan itu?” soalnya dalam kenyataan hari ini.
Dalam masa yang sama Ahli Parlimen Gelang Patah itu melahirkan rasa hairan bagaimana Annuar sebagai Ketua Penerangan UMNO boleh melancarkan buku tersebut.
“Adakah pemimpin UMNO kebal dari undang-undang?
“Saya dimaklumkan buku itu melanggar peraturan kerana tidak meletakkan nama penerbit dan pencetak sebagaimana dikehendaki oleh Akta Mesin Cetak 1984,” ujar beliau.
Seperti dilapor media, pemenang utama pertandingan menulis rencana memburuk-burukkan DAP dan Lim Kit Siang itu menerima hadiah RM10,000 manakala 25 pemenang yang terpilih menerima hadiah berjumlah RM50,000.