DR MAIL JAWAB SANUSI. HANG MACAMANA ? KAH..KAH..KAH...


 

PAKCIK NI KUTUK SANUSI. CAKAP MACAM ORANG LEPASAN SRP. KATA PARTI ISLAM SEJARAH NABI TADBIR MADINAH PUN DIA TAU TAU...KOMAN HANG NUSI.


 

MADANI DAN PERISTIWA DI MADINAH- HAPUSKAN RASUAH


 

KISAH DAIM DAN HARTA DI LONDON


 

TAK ADA DOA YANG BAIK BAIK KAH UNTUK UMMAT


 

BANGKITNYA LEGASI TOK GURU DI KELANTAN


 

HADI MENCARI RANTING UNTUK BERTAUT


 

PATUT SAMAN MAMAT NI


 

KEH..KEH...DIA MAIN TELOQ. SEMBANG..APA PUN DIA TAK BUAT


 

B40 M40 TAK PAYAH RISAU. SEBAB HANGPA TAK KAYA MANA..


 

WALAUN DOK TEKAN DUIT BINI MENGAMUK. INI SPECIES KLUAQ GUA...


 

DIA KATA TSUNAMI BESAR PAS PN


 

BERITA GEMBIRA UNTUK RAKYAT KELANTAN

Norman Radzuan


Pencapaian PMX luar biasa bawa politik Madani 

AKHIRNYA ANWAR BANTU PULIHKAN AIR KELANTAN


Sebenarnya saya tidak pasti yg mana satu ingin saya tuliskan sb terlalu byk dilakukan oleh PMX utk disampaikan kpd pembaca dlm tempoh 24 jam lalu.


Dipendekkan cerita pagi ini saya ingin menulis kisah contoh pemimpin Islam yg tidak membawa politik dendam, pemimpin yg adil, pemimpin yg penuh rasa tanggungjawab dan pemimpin yg ingin melakukan perubahan utk negara.


Sebelum pesawat yg membawa PMX landing ke Bumi Serambi Mekah, kita telah mendapat khabar gembira bahawa KDNK Malaysia telah meningkat sebanyak 5.6% iaitu melebihi dari ramalan. 


Malah KDNK suku pertama ini lebih baik dari Indonesia dan China. Menurut Jabatan Statistik kita telah terus catat lebihan RM 4.3 billion daripada keluaran negara kasar.


Ia luar biasa kerana Anwar tidak sampai 6 bulan menjadi PM. Saya pernah menulis dan memberitahu kpd mereka berikan Anwar satu kali peluang sahaja… Alhamdulillah tidak sampai setahun telah nampak ‘hasilnya’. Yes…Malaysia on the right track.


Atas faktor apa keyakinan saya? Mana2 negara jika melawan rasuah pasti negara itu akan maju seperti Norway, Singapura dan lain2. Jadi siapa pemimpin yg benar2 anti rasuah? Jawabnya hanya ada pada insan bernama Anwar Ibrahim yg konsisten memerangi rasuah hingga sanggup dipenjarakan.


———————————————————————————


Baru ingin mengulas panjang lebar mengenai KDNK, saya terpaksa batalkan hasrat tersebut apabila melihat kpd kejadian di Kelantan yg luar biasa.


Pertama sayu saya melihat puluhan ribu rakyat Kelantan menyambut Anwar di mana ia pernah berlaku di Stadium Sultan Muhammad 25 tahun dahulu. Kehadiran Anwar disambut dgn laungan Reformasi.


Malamnya pula Anwar bersama legasi Tuan Guru Nik Aziz iaitu Nik Omar dan Nik Abduh. Ia adalah moment nostalgia yg memperlihat aura yg ada kpd Anwar. Bukti Anwar menyatukan dua saudara ini yg terpisah kerana politik dan bukan membawa politik kebencian.


Walaupun rakyat Kelantan menolak PH parti pimpinan Anwar, beliau tidak berdendam. Malah derita 60 tahun rakyat Kelantan tidak mendapat bekalan air bersih, Anwar berjanji utk selesaikan permasalahan ini.


Bukan Mahathir, bukan Najib, bukan Muhyiddin dan bukan Ismail Sabri yg kononnya ingin membela nasib Melayu utk memulihkan bekalan air bersih buat rakyat Kelantan. Tetapi insan bernama Anwar Ibrahim yg dikeji dgn pelbagai fitnah inilah yg mengambil pendekatan utk menghilangkan penderitaan rakyat Kelantan.


Org beri tuba kita balas dgn madu itu style DS Anwar Ibrahim di mana di kalangan org parti di dlm PKR selalu menyindirnya sebagai ‘ Pemaaf tahap dewa’. 


Di mana karektor itu kurang disenangi pengikutnya dan ahli parti tetapi Anwar tetap dgn prinsip sesuai dgn amalan Islam tidak mengamalkan politik dendam.


Apa kata Anwar ? “ Saya tidak sanggup berlaku zalim kpd tokoh2 politik kerana saya sudah rasa apa itu kezaliman.”


Kita tahu ramai org2 agama memfitnah Anwar dgn pelbagai tuduhan memburukkan dirinya. Apapun fitnah dilemparkan kpdnya, Anwar tetap meluluskan RM103.6 juta utk Imam, guru, bilal, guru takmir, KAFA di Kelantan. Tak cukup dgn itu bayaran khas sebanyak RM 3.2 juta kpd 5470 guru KAFA.


Bukan itu sahaja utk tambatan banjir Anwar telah meluluskan RM 1 billion utk negeri Kelantan. Saya sgt berharap rakyat Kelantan buka pintu hati mereka… insan yg mereka fitnah pelbagai tuduhan inilah yg telah membantu mereka sehingga memperuntukkan berbillion ringgit.


Sdgkan mereka yg menjerit Melayu itu tidak ada apa yg mereka lakukan. Malah pemberian ratusan juta ringgit kereta Mercedes yg dibeli. 


Di hati kecil saya yakin dgn puluan ribu yg hadir dgn laungan Reformasi… rakyat Kelantan ingin melakukan perubahan. Rakyat Kelantan Insyallah sedar mereka sendiri kena bantu diri mereka utk keluar dari kesusahan dan kemunduran negeri ini.


Saya dpt merasakan ‘ PMX Wave’ akan berlaku di Kelantan. Nanti kita bincangkan perkara ini…


Esok apa lagi yg PMX mahu lakukan?KUAT NGAT MENIPU PN NIH Penipu Negara ( PN ) 不不不33 Bulan Jadi Kerajaan Pasu Bunga Dekat Putrajaya Jaga Makan Gaji Buta 不不不

ATAN PEJUANG UMNO MASUK PN


 

BAGI NEGERI YANG PAYAH NAK RUNDING KITA BIAT KAN DULU


 

PART 3- DOA TOK GURU PADA YANG MENGANIAYAI ANWAR


 

TIN MILO JALAN BALIK....BURUK SIKUB.AKAUN DAH KENA SITA


 

MAMPUKAH PN NAK TAWAN PENANG. KEH KEH


 

MAT JARGON JANJI NAK BUAT UMAH UNTUK DIA. BUKAN NAK USAHAKAN RAKYAT KAWASAN DIA DAPAT AIR BERSIH. TUU PUN WALAUN SOKONG.


 

FITNAH HADI AWANG TERKINI


 

TERIMA KASIH DARI PMX

 


Sekalung penghargaan buat semua yang hadir terutamanya anak Selangor serta kepada pihak yang terlibat menjayakan sambutan Rumah Terbuka Malaysia Madani khususnya Kerajaan Negeri Selangor. 


Bertemu ramai anak Selangor semalam yang membanjiri majlis dan terharu tatkala semangat kasih sayang dan silaturahmi terus utuh dan kuat bersemangatkan Aidilfitri Mubarak. Saya mohon maaf sekiranya ada yang tidak sempat saya bersalam dan bertegur sapa. 


InshaAllah, kita pasti ketemu lagi di lain waktu. Terus sebarkan mesej kasih sayang dan rahmah! 


#MalaysiaMADANIMELUAT DAK?

 


JIWA KACAU.

 


RMS


Bila jiwa kacau tapi nak tulis jugak..


Letak ayat 'rakyat' untuk lebih mudah, malas nak fikir ayat lain.. walaupun rakyat tidak terlibat..malah bersama PMX..


Itulah PAS..


RUMAH TERBUKA JANA PENDAPATAN RAKYAT


 Potongan gaji Anwar sudah cukup biayai Rumah TerbukaBila kerajaan ini bersih, bila kerajaan ini berjaya meningkatkan KDNK diluar jangkaan, bila kerajaan ini halang direct nego, bila kerajaan ini lawan rasuah… apa akn terjadi?


Maka pembangkang hanya boleh menyerang songkok PM, sampin PM, capal PM, nyanyian PM, konsert, Madani, menu Rahmah yg menampakkan tiada daya intelektual pembangkang utk menyerang kerajaan.


Bila MB dia melalak menyanyi boleh, bila tarian seksi waktu kempen mereka boleh, bila mereka jemput Billie Elish pengamal LGBT boleh, bila mereka masuk panggung wayang menonton Mat Kilau boleh, bila mereka buat majlis Rumah Terbuka boleh… pendek kata mereka boleh org lain tak boleh.


Bak kata mendiang Sammy Vellu ini semua kerja org gila. Bab kebaikan seperti Anwar Ibrahim, Perdana Menteri pertama membuat kerja dan memikul tanggungjawab secara pro bono (tanpa bayaran) tidak langsung dipuji. 


Jauh akhlak mereka berbanding Anwar yg sdg berdepan dgn kes saman oleh Tun Mahathir tetap memuji Tun yg memperkenalkan jenama kereta  Proton milik negara ketika melancarkan Proton X90 baru2 ini. Anwar tidak menidakkan jasa Tun walaupun sdg bertarung dgn seteru politiknya itu.


Anwar juga membuat keputusan Menteri Kabinet mengalami pemotongan gaji dan elaun sebanyak 20 peratus dan mengecilkan kabinetnya membuktikan beliau bukan retorik atau 'lip service.’ Langkah ini sahaja negara dpt berjimat ratusan juta ringgit.


———————————————————————————


Terbaru isu yg mereka bawa selepas Madani dan Menu Rahmah ialah Rumah Terbuka. Walaupun hakikatnya kita tahu mereka gentar dgn kehadiran puluhan ribu rakyat ke rumah terbuka akn membuatkan penyokong mereka mulai resah dan berubah arah. 


Tanya saya jika mengambil kira dari sudut perbelanjaan dlm kerangka ekonomi itu sendiri cuba kita ambil calculator. Pendapatan Anwar jika beliau mengambil gajinya sebagai PM dan Menteri Kewangan barangkali sekitar RM 200k sebulan.


Kini hampir 6 bulan bermakna kerajaan sudah jimat RM 1.2 juta. Jika setahun RM 2.4 juta. Andaikata 3 negeri pembangkang yg dibelanjakan sebuah negeri RM 400 ribu kos keseluruhan RM 1.2 juta. Ia sudah mencukupi utk gaji beliau membiayai kos utk memberi rakyatnya meraikan rumah terbuka hari raya.


Kita ambil kira separuh dari kos tersebut sekitar RM 200 ribu dibelanjakan utk katering berapa banyak peniaga2 makanan di sesebuah negeri mendapat keuntungan. 


Penjual satay, mee, apam balik, laksa, lemang dan lain2 lagi mendapat keuntungan. Itu belum lagi keuntungan kpd penyewa khemah, sound systerm dan lain2. Malah abg2 RELA dpt byk job.


Jika dahulu hanya dibuat di Kuala Lumpur, hanya peniaga2 di Lembah Klang dpt menikmati keuntungan tersebut. Tapi kali ini 6 negeri peniaga2 Melayu mendapat keuntungan daripada rumah terbuka.


PMX belanja wang tersebut utk menjamu makanan kpd ratusan ribu rakyat Malaysia (bukan mencuri duit rakyat utk diberikan kpd anak bini berbelanja) , kemudian perbelanjaan tersebut diberikan kembali kpd peniaga2 Melayu utk menjana pendapatan atau mendapat durian runtuh. Tidak percaya tanyalah peniaga2 tersebut.


Formula ekonominya sgt mudah di mana kerajaan berbelanja utk rakyat bagi meransangkan ekonomi rakyat itu sendiri.


Membazir itu bila lantik mereka yg bertaraf Menteri tetapi tak buat kerja, membazir lantik ramai penasihat2 dgn gaji ratusan ribu sebulan, membazir itu bila buat byk projek direct nego, membazir itu bila lantik lebih 70 Menteri…!HEBOH ANWAR PAKAI CAPAL, PAKAI SONGKOK....APA MASAALAHNYA.


 

LINGKUP NEGARA JIKA HARTA KEKAYAAN NEGARA DI BAHAGI KEPADA ANAK BERANAK.


 

ISU AIR KELANTAN DAN SABAH


 

KENAPA NIK OMAR BERTANDING LUAR KELANTAN. KES MENGHILANGKAN LEGASI TOK GURU


 

DOA SESAMA ISLAM.INI NAK LANGKAH KERJA TUHAN


 

KITA MAHUKAN DSAI KEKAL


 

MOHON SPRM SIASAT MAHATHIR


 

KAYA KAYA MEREKA.


 

KENAPA TAK SAMAN MUSA HITAM


 

TUUU DIAAAA...

 

Ahmad Shahril


Pehh....sampai tahap tu skli pemikiran diaorg ni.
KITA PERINTAH ALLAH IKUT KEHENDAK KITA.

 

Kadang kadang ada antara kita jadikan Allah sebagai ‘hamba’ dia… Suruh buat tu buat ni… Sedangkan Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk negeri dan negara ini….
PERHIMPUNAN INI ADALAH MUAFAKAT SEMUA PARTI KOMPONEN.


Anwar Ibrahim


Alhamdulillah hari ini dapat bersama rakan-rakan dalam Konvensyen Nasional Kerajaan Perpaduan di Dewan Merdeka WTC, Kuala Lumpur. 


Konvensyen yang julung kali diadakan ini dimulakan dengan Konvensyen Nasional Wanita Kerajaan Perpaduan dan Konvensyen Nasional Pemuda Puteri Kerajaan Perpaduan. 


Dalam ucapan saya sampaikan penghargaan buat rakan-rakan pimpinan atas peranan mereka dalam memastikan Kerajaan Perpaduan dapat dibentuk selepas Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15). 


Konvensyen hari ini memberi isyarat jelas bahawa Kerajaan Perpaduan yang dibentuk hasil sokongan 19 parti politik adalah stabil dan komited mengangkat darjat rakyat Malaysia. 


Saya juga singgung soal kuasa dan kekayaan khazanah negara harus digunakan untuk membangun semula Malaysia agar muncul sebagai gergasi ekonomi baharu.  


Kerajaan Perpaduan akan terus fokus kepada usaha membangunkan semula Malaysia dan membela nasib rakyat keseluruhan dengan kerjasama daripada rakan-rakan dalam kabinet yang berkerja kuat bagi menarik lebih banyak pelaburan luar ke dalam negara. 


Semoga usaha saya dan rakan-rakan di dalam Kerajaan Perpaduan ini dipermudahkan, InsyaAllah.


#KerajaanPerpaduan

#MalaysiaMADANI

#MengangkatAgendaRakyatJANGAN PERCAYA ORANG YANG SUKA FITNAH


Mohd Shah Rim

Bermakna pemerintah UAE juga adalah penyokong LGBT kerana membenarkan Coldplay mengadakan konsert disana..


Hebat Ostaz PAS..KALAU TIDAK JENUH BERBUIH MULUT

 Mujurlah PAS lebih dulu berpeluk dengan UMNO melalui Muafakat Nasional dan akhirnya bungkus ikat tepi.

Ibrahim Mat Isa


Kalau tidak kerana kegagalan muafakat itu, aku yakin hari ini bila DAP menjejak kaki ke Dewan Merdeka WTC semua jenis maki hamun walaun akan hamburkan kepada DAP, PKR, Amanah etc


Tadi pun aku terbaca komen walaun kata kononnya Cina kominih sudah kuasai UMNO


Mangkaq ubi betoi walaun..


SAMBUTAN YANG AMAT MENGGALAKKAN DIMANA SAJA.