MCA BOLEH DI GANTUNG-GANTUNG JANGAN TAK GANTUNG

MCA boleh berdepan digantung pendaftaran
12/11/200
KUALA LUMPUR 12 Nov. — Kemelut dalaman MCA yang kini berlarutan dibimbangi boleh menyebabkan parti itu digantung pendaftarannya, kata Ketua MCA Bahagian Tapah Datuk Seri Ong Ka Chuan.


Beliau berkata pemimpin parti sepatutnya mengambil iktibar daripada apa yang berlaku kepada Umno yang digantung pendaftarannya pada 1988.


"Kalau kita tidak selesaikan perkara ini dengan sebaik-baiknya, saya bimbang MCA bukan saja menghadapi masalah keyakinan daripada rakyat, malah mungkin kita (MCA) juga akan menghadapi masalah teknikal sepertimana Umno telah digantung pendaftaran, kalau kita tak berhati-hati,” katanya pada sidang akhbar di Lobi Parlimen di sini hari ini.


Ong yang juga bekas Setiausaha Agung MCA menasihatkan pemimpin agar melihat kembali punca masalah yang timbul dalam parti itu sebelum ia menjadi semakin rumit.
"Masalah asal adalah ada EGM (10 Okt) dipanggil kemudian keputusan tidak dihormati, kemudian (ada) dua timbalan presiden, secara teknikal akan menjadi semakin besar, sampai satu hari apa terjadi kalau di luar kawalan sesiapa pun, maka kita mungkin hadapi masalah teknikal,” katanya.

SPRM DI GESA SIASAT SEMULA KES LINGGAM

PUTRAJAYA-12 NOV- Badan bebas yang menyiasat dan menilai semula kes Linggam hari ini mendesak peguam negara agar membuka semula kes siasatan berdasarkan ketidakyakinan dan desakan masyarakat Malaysia yang meragui hasil maklumat yang di sampaikan oleh menteri bodoh Nazri Aziz berhubung dengan kenyataan beliau "tidak ada tindakan susualan" ke atas skandal yang membabitkan kes Linggam.
Pengerusi badan bebas Tan Sri Hadenan Abdul jalil, menyatakan bahawa ianya di lakukan berdasarkan kepentingan kepada masyarakat umum."Saya sedang memikirkan untuk menghantar surat kepada pejabat peguam negara untuk di adakan semula siasatan . Kami juga mahu mengetahui apakah pandangan masyarakat dan menilai ianya sebagai satu kes yang berkepentingan untuk umum", demikian jelas Hadenan


Pasukan penyiasat khas yang di tubuhkan awal tahun ini adalah salah satu dari badan yang di tubuhkan oleh SPRM dan menjadi sebahagian dari badan tersebut.Panel bagi badan tersebut terdiri dari 7 orang dari berbagai latar belakang profesional terdiri dari peguam,juruaudit,ahli akademik,pegawai koporat,dan bekas pegawai kerajaan .


Badan peguam semalam menyatakan betapa mereka merasakan kes Linggam yang mempunyai kepentingan masyarakat harus di siasat semula kerana ini merupakan satu cara mendapatkan keyakinan awam berhubung dengan badan kehakiman negara.Presiden majlis peguam Ragunath Kesaven , menyatakan bahawa "kenyataan dari kerajaan berhubung dengan kes Linggam amat memalukan badan kehakiman dan sistem kehakiman negara dan ianya harus lah di siasat semula".Beliau menyatakan demikian semalam.


Kes Linggam bukan sahaja memalukan kerajaan , malahan ianya menjadi titik tolak dengan slogan Satu Malaysia yang dilaungkan pimpinan negara dan Rakyat di utama harus dijadikan slogan yang mementingkan rakyat lebih dari kepentingan lainya.

TERUJA SEJAK ZAMAN TOK NENEK.....

INILAH MODAL SENYUM KAMBING


Kalau tak bodek tak boleh cari makan...

1.Tunggu siasatan lain yang lebih banyak lagi akan muncul..kemudian senyum kambing puas-puas...

(function() { var d = document, w = window; w

KERAJAAN GAGAL..KAU SEMBANG BAB BIJIK

  Orang sibuk pasal tak boleh beraya kat Kg angkara kegagalan kerajaan tebuk atap, ko plak sibuk sembang pasal bijik....