HE...HE..CHE DET BERSUARA LAGI....

Malaysia `malap' jika ditadbir pembangkang : Dr.Mahathir
DUNGUN 5 Okt. — Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, keadaan negara akan menjadi malap dan buruk sekiranya pentadbiran kerajaan berpindah daripada Barisan Nasional kepada pembangkang kerana kebanyakan pemimpin pembangkang sanggup menukar pendirian semata-mata untuk mendapat populariti dan sokongan rakyat.Ya memang sukar jika tidak dapat menolong anak pinak,sanak saudara,guna wang negara ikut suka,tahan orang ikut suka,sebab itu saya juga di paksa melepaskan jawatan.......

JIKA KE BAGAN PINANG JANGAN LUPA JUMPA 1 TANSRI,2 DATUK

Tan Sri Gan
Dato Chua
Dato Yap


Jika anda ke Bagan Pinang, jangan lupa berjumpa 3 manusia ini kerana mereka punya wang yang banyak.Jika anda berjumpa Tan Sri Isa, ianya sukar kerana beliau sudah dihukum kerana mengamalkan rasuah untuk menjadi orang nombor 1 dalam hiraki Nain Presiden, maka kerana itu berjumpa lah anda dengan 3 orang tersebut.

Tan Sri Dr Gan Kong Seng
PK Resources Bhd (PLC)Development of Nilai township.

Dato' Chua Tiong Moon
Era Baru Sdn Bhd.
Property Development/ Investment Holding Company doing business in Negri Sembilan.

Dato' Yap Kat Boon
Different companies for different projects in Negri Sembilan.
Mostly JV with Isa's proxies.

BLOG PM DI PERMAINKAN????

Jemputan Dari Presiden Turki
Sep 18, 2009 in Islam
Isnin lepas, sekitar pukul 4.00 petang, saya telah berpeluang berbual dengan Presiden Abdullah Gül dari Turki.
Dalam perbualan telefon kami yang agak santai, satu panggilan yang telah diselaraskan oleh Kedutaan Turki, kami telah menyentuh berkenaan Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) yang mana Malaysia dan Turki merupakan negara anggota sejak penubuhannya 40 tahun yang lalu.
Dr. Gül bercakap tentang Malaysia sebagai salah satu negara peserta paling aktif dalam pertubuhan tersebut, dan telah mengundang saya untuk menghadiri Persidangan Kemuncak Ekonomi OIC yang akan datang yang akan diadakan di Istanbul, Turki lewat tahun ini.
Saya amat berterima kasih kerana undangan ini bertujuan untuk menangani isu-isu ekonomi, yang akan diikut serta oleh negara-negara jiran islam kita, dan tentulah untuk mengekalkan hubungan baik kita dengan Turki.(AYAT PM DS NAJIB DIDALAM BLOG BELIAUANTARA KOMEN PEMBACA DI BAWAH


NADIA RACHAD:

Malaysia AS A Good Islamic Country AMONG OIC COUNTRIES
Assalamualaikum, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin. I would like to share my idea witch is for the benefit of Muslim in Dunia And Akhirat, if possible to put Sumbol ALONG THE ROAD ALL OVER MALAYSIA written SHORT ZIKIR: 'ALLAH Akbar' 'Subhana ALLAH' 'AlhamduliALLAH' AS ALLAH SAID IN AL KORAAN: 'FAZAKKIR INNA AZZIKRA TANFAU AL MUKMINEEN'. That will help also to reduce Accident while driving. And rember ALLAH Always.
4
September 26, 2009

khairi ali: the meaning of versatile economy

Sometime back, I've posted my ideas on the present economic downfall (Tuesday,February 24, 2009 5:49;16 PM to press@1Malaysia.com.my), in which I suggested a versatile form of economy.But YAB need a model of that versatile economy. I would like to refer economic versatility to 'blue chip economy'. As in the KLCE, blue chip companies are being identified in order to form the basis for indexing. And so is the idea of 'blue chip economy'. We need to identify the economic activities that could be tag as blue chip economy. For example, the economic activities in the field of food, housing, clothing, and education. They are the basic economy activities that are not supposed to be dependant. So the activities of the blue chip companies should be re-strategised. They should get involve in all those blue chip economies, before being accepted as blue chip companies at the KLSE, without having to abandon their previous and prevalent business activities.

September 24, 2009


ab rahim ab samad: Bijak Sifir 1 Malaysia

Salam....Yang Berhormat Datok Seri.... Demi penyatuan Genarasi Malaysia Kolej Yayasan Melaka telah mencipta teknik menguasai Sifir Asas melalui Nyanyian dan corak.Sangat sesuai bagi generasi baru.Kita ingin melihat tunas baru ini menyatukan suara mereka menguasai sifir dan irama seragam dalam "Nyanyian Sifir Satu Malaysia".Agaknya bila dapat diperkenalkan di Kementerian Pendidikan????http://nyanyianlagusifir.blogspot.com


Redhuan D. Oon: Menjemput YAB Perdana Menteri merasmikan buku sedunia Open Source ERP dari Malaysia


Salam Aidil Fitri al Mubarak YAB Dato' Sri Najib selaku PM Malaysia yang tercinta, Saya sebagai anak Malaysia akhirnya berjaya menempah nama dalam dunia sumber terbuka di mana saya menjadi pemimpin ADempiere project dan menghasilkan buku terbitan Pearson: Open Source ERP book front/back cover. Ia adalah bukti kebolehan 1Malaysia buat 1Dunia, sempena "Malaysia's Gift to the World". Dengan itu adalah amat sesuai sekiranya YAB Dato' Sri dapat melancarkan buku tersebut. Diharapkan dengan permohonan yang tidak sebarapa ini dapat Dato Sri' Najib mempertimbangkannya. Sekian jutaan terima kasih, Redhuan D. Oon

Deklarasi Hari Habitat Perumahan Untuk Semua
2 KES YAG HARUS MENJADI TUMPUAN KERAJAAN PR-(BAWAH-KAMPUNG BUAH PALA )DAN (ATAS -KAMPUNG TANJONG TOKONG).JIKA SESIAPA ANTARA PEMERINTAH TIDAK MAHU BERTANGGUNGJAWAB,DIMANA TEMPAT RAKYAT UNTUK MEGADU??


Hari Habitat Sedunia adalah Hari untuk mengingatkan kerajaan mengenai isu perumahan yang dihadapi oleh rakyat Malaysia. Sejak 2002, Gabungan Peneroka Bandar dan Perumahan (GPBP) di bawah naungan Jaringan Rakyat Tertindas (JERIT) menyambut Hari Habitat untuk mempertengahkan isu perumahan rakyat tertindas dan miskin.


Pekerja ladang, peneroka bandar, pekerja kilang, pekerja sektor perkhidmatan, Orang Asal dan setiap lapisan masyarakat mempunyai hak untuk perumahan yang sempurna dan selesa.
Pembangunan negara yang pesat tidak menjamin keperluan asas rakyat. Isu perumahan adalah isu yang masih tidak dapat diselesaikan kerajaan, walaupun sudah lebih 50 tahun merdeka. Maka kami wakil masyarakat tertindas menuntut kepada kerajaan persekutuan dan kerajaan negeri untuk :


Menggubal satu polisi perumahan negara yang memastikan hak perumahan untuk semua lapisan masyarakat.


Skim Perumahan Sendiri Tun Abdul Razak untuk pekerja Ladang harus digubal sebagai undang-undang.


Kerajaan tidak harus meluluskan pembangunan tanah oleh pemaju sehingga isu perumahan peneroka bandar kawasan terlibat tidak diselesaikan.


Setiap projek pembangunan setempat, mesti mempunyai peruntukan perumahan kos rendah untuk peneroka asal tanah yang dicadangkan untuk pembangunan.

Ordinan Darurat (Pembersihan Setinggan) tidak harus digunakan untuk pengusiran paksa peneroka bandar dari tanah mereka dan semua notis yang dikeluarkan dibatalkan dengan serta–merta.


Undang-undang harus digubal untuk memastikan penyelenggaraan semua Flat Kos Rendah dibuat oleh Pihak Berkuasa Tempatan.

HAK PERUMAHAN ,HAK ASASI SETIAP RAKYAT!
PASTIKAN HAK PERUMAHAN UNTUK SEMUA!

TIADA KEKACAUAN KEPALA LEMBU

As dusk descends upon Penang island and the azan maghrib call for Muslims prayer resonates across Georgetown, the Hindus from the temple across the road have their own worship with drums and chantings. Such is the peaceful and harmonious community living in the little island of Penang. The stretch of road along Pitt Street, fondly referred as the Harmony Street, has Hindu temples, Muslim mosques, Chinese temples and Christian churches. Many of these buildings are now gazetted as part of the UNESCO world heritage site and these places of worship have been around for centuries.Citizen journalist Chan Lilian joined the Hindus in celebrating the Navarathiri or nine nights at the Shree Maha Mariamman Kovil at Queen Street, Penang.
MAAF KERANA TIDAK DAPAT MENGUPDATE ISU DAN BERITA KERANA BERADA DI LUAR KAWASAN LIPUTAN BROADBAND

(function() { var d = document, w = window; w

KERAJAAN GAGAL..KAU SEMBANG BAB BIJIK

  Orang sibuk pasal tak boleh beraya kat Kg angkara kegagalan kerajaan tebuk atap, ko plak sibuk sembang pasal bijik....