627 RUNDINGAN RAHSIA


PENJELASAN EZAM TENTANG TUDUHAN LIWAT


LEBAI RAJIN RATIP DAP..DAP....


Lebai dan umno tuduh kerajaan PH ni dikawal oleh Dap.  Dap ni anti Islam, tak mcm MCA yg sejak dulu sokong hudud.  Haha..

Mereka kata kjaan PH lantik Dap jadi menteri dan timbalan menteri, itu tandanya kjaan PH dikawal oleh Dap, tak mcm kjaan Umno dulu yg tak pernah lantik MCA, MIC atau parti iban, kadazan dan dayak jadi menteri, zaman umno semua menteri adalah melayu Islam.  Hahahaha...

Siapa lantik Dap jadi menteri?  Takkan hadi awang kot?  Takkan Najib atau rosmah kot? Anwar atau Mat Sabu yg lantik? Tentulah yg lantik Dap jadi menteri atau timbalan menteri itu adalah PM.  Siapa PM?  Tun M lah, wahai walaun bebal.

Kalau lantik Dap jadi menteri itu satu dosa besar yg jauh lebih besar dari mengkapirkan Umno yg pernah lebai buat dulu,  mengapa lebai kata akan sokong Tun M sebagai PM?  Bukankah Tun M yang atur kabinet yg di dalamnya ada Dap yg kamu kata musuh Islam tu?  Sokong Tun M sebagai PM bererti sokong apa yg Tun M buat.  Faham, lebai?

Itulah aku kata, puak2 jual agama ni tak boleh pakai...takde prinsip langsung. 

*WFAUZDIN NS*

PEMUKA PEMUKA YANG TIDAK MAHU ANWAR PM 8
Siapakah yang tidak mahu Dato Seri Anwar Ibrahim sebagai PM ke 8 ....apakah Tun Dr M atau pun UMNO dan PAS....walaupun Tun Dr M beratus kali selama hampir dua tahun ini memberikan kenyataan bahawa PM ke 8 ada lah Dato Seri Anwar Ibrahim....

Kenapa Pas dan Umno berkerja keras cuba membentuk sebuah kerajaan baru. Siapakah dalang yang merangka kerja mengumpul SD dan gerakan menyekat Dato Seri Anwar daripada menjadi PM ke 8. Mari kita namakan mereka mereka yang bermain di belakang Kerajaan yang di katakan akan di ujudkan

1. Dato Seri Hamzah Zainuddin

Siapa kah beliau ini,Ahli Parlimen larut bekas menteri di zaman dato najib dan orang yang bertangungjawap mengatur tiga Yb dari PKR dan Dap pada tahun 2009 untuk membentuk kerajaan Bn ketika itu. Beliau ini juga rakan kongsi kepada dato Kamarudin Jaafar MP Bandar Tun Razak. Mereka berjaya menjadi kaya raya bersama ketika itu di sebabkan Dato Seri Anwar Ibrahim dan Vincen Tan. Lebih penting beliau ini lah yang mengadu dan membuat kenyataan terbuka mengatakan isteri beliau telah di goda oleh Dato Seri Anwar Ibrahim. Beliau dan Tengku Adnan adalah pelakun utama dalam peristiwa pemecatan Dato Eeri Anwar sehingga beliau mendapat jawatan menteri.

Boleh kita faham kenapa dia sekarang orang utama menjadi dalang menyekat Dato Seri Anwar sebagai PM. Bagi beliau jika DSAI menjadi PM keselamatan beliau terancam. Harta kekayaan akan tergugat....

2. Dato Hishamudin Tun Hussin

Beliau sebenarnya anak bangsawan dan belum pernah berada dalam kehidupan yang susah. Berpuluh tahun beliau telah bersedia menjadi PM selepas Dato Najib. Nafsu dan keinginan menjadi PM  menguasai diri beliau. Tiba tiba Bn kalah PRU 14,menjadikan kehidupan dan impian beliau musnah. Dari awal beliau telah mengeluarkan barget untuk menjaga beberapa ramai MP umno untuk di gunakan bila perlu. Beliau tidak mahu bertanding jawatan dalam umno. Mokzani,Azmin dan Tun M membuka sedikit ruang supaya Hisham berusaha menarik MP Umno seramai mungkin untuk di gabungkan dengan Azmin ujud kerajaan baru. 

Kenapa Hishamudin begitu berhajad. Selain dari keinginan dan cita cita beliau takut beberapa kes di kemterian pertahanan terbongkar. Dua kes yang besar,satu pembelian heli yang telah di bayar 100 juta tetapi tidak ujud. Kedua pembelian kapal yang duit kerajaan sebanyak 6 bilion telah di bayar tetapi sampai hari ini tidak sampai. Kementerian telah membuat lapuran SPRM ,tetapi kerana beliau telah berkerjasama dengan Azmin Ali dan Mokzani kes melibatkan Hisham di perlahankan. Apa akan jadi jika DSAI  menjadi PM....

3. Dato Seri Azmin Ali....

Timbalan Presiden PKR  yang elit dan kemaruk untuk menjadi PM. Saya yakin dan percaya selepas krisis besar bersama DSAI  beliau tahu jalan untuk beliau menjadi PM adalah terbatas. Beliau menyimpan perasaan marah dan dendam kepada DSAI  bukan baru. Apabila 2008 kerajaan PR menang di Selangor dan PKR dengan cadangan DSAI  mencadangkan Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai MB di situlah dendam kesumat beliau kepada DSAI  dan Wan Azizah.

Apabila Tan Sri Khalid di gugurkan dan beliau masih tidak di namakan sebagai MB bukan saja dendam tetapi kebencian sudah ujud dalam diri beliau kepada DSAI  tampa di sedari oleh ramai orang. Bagi Azmin beliau berjaya menjadi PM bukan kerana PKR dan Parti jauh sekali kerana Anwar Ibrahim. Beliau berusaha sendiri sehingga beliau sanggup jumpa Dato Najib bersendirian di rumah Dato Najib ketika itu PM ( saya di ceritakan sendiri oleh Dato Seri Najib ketika pertemuan saya bersama Dato Najib bersendirian).

 Azmin merayu kepada Dato Najib dan Rosmah supaya memujuk Sultan Selangor memilih beliau sebagai MB. Akhirnya Dato Najib memberikan jaminan akan bercakap dan memujuk sultan Selangor. Azmi  berkata beliau telah berjaya memujuk PAS  dan Hadi.

Azmin juga pada tahun itu telah berjaya merengangkan hubungan Ustaz Hadi Awang dan DSAI . Kebetulan isu Saiful sedang berlaku,Azmin tampa di ketahui oleh sesiapa telah juga menyakinkan PAS sememangnya Anwar terlibat. Bermula dari situ hubungan Hadi dan Anwar sehingga hari ini putus dan sukar berbaik sangka.

Sekarang Azmin buat lagi dengan memujuk Tun M untuk terus kekal jadi PM dan membentuk kerajaan baru dengan usaha keras beliau dan Hisham di saksikan oleh Mokzani.

Allah maha kaya tiba tiba kes vedio beliau keluar dan tersebar. Kes vedio beliau ini lah telah membantutkan usaha menyekat Anwar. Malah sekarang Azmin dan team beliau sebenarnya sedang menuju jalan sempit...

Apa akan jadi jika Anwar berjaya menjadi PM ke 8....sudah tentu penjara Sungai Buluh sedang menanti.....

4.  Hadi Awang

Beliau lebih bersifat peribadi dengan DSAI. Semua ini berlaku antaranya kejayaan Azmin Ali memecah belah kan Anwar dan Hadi. Apabila PAS tidak lagi bersama PKR  maka PAS bimbang jika DSAI  menjadi PM pengaruh dan gerak kerja Anwar semasa menjadi PM boleh mengagalkan usaha PAS dan Umno untuk PRU ke 15. Bagi Hadi dan PAS berdepan dengan Tun M lebih mudah tetapi berdepan dengan Anwar dalam PRU  agak sukar menumbangkan PH.

5. Umno dan pemimpinnya ...Zahid dan yang lain lain. Mereka tidak mahu Anwar jadi PM  kerana mereka ada masalah yang terlalu banyak. Ketahanan menjadi pembangkang tidak ada,tetapi sebenarnya mereka takut dengan tindakan dan siasatan SPRM . Semua dari mereka adalah orang yang petingkan diri mengatasi parti dan agama.....

Sekian
Hamdan Taha
MAHATHIR AKAN LEBIH DIHORMATI HINGGA AKHIR HAYAT JIKA MENGOTAKAN JANJINYA PADA MEI INI.Semakin kita dewasa, apatah lagi kalau semakin tua, cakap seseorang biasanya lebih mudah untuk dipercayai.
Ini kerana dengan kedewasaan dan ketuaan, seseorang itu menjadi semakin matang dan banyak memikirkan perasaan orang lain berbanding ketamakan diri sendiri.
Untuk itu, mereka akan bercakap dengan berhati-hati, menyelitkan hanya fakta yang boleh dipercayai serta berjanji sesuatu yang boleh ditunai atau dilaksanakan saja.
Adalah malang sebenarnya dalam kehidupan ini jika semakin seseorang dewasa atau tua, kata-katanya semakin dicemuh dan janji tidak lagi dipercayai.
Tetapi, itulah yang mahu tidak mahu, harus kita akui sedang berlaku kepada Tun Mahathir Mohamad sekarang ini.
Berikutan hujahnya yang banyak berdalih daripada melaksanakan janji manifesto, diikuti dengan terlalu berdolak-dalik berhubung janji peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim, Tun Mahathir kini menjadi orang yang paling tidak dipercayai kata-katanya di negara ini.
Kata-kata Tun Mahathir bahawa Buku Harapan yang mengandungi janji manifesto bukanlah sebuah kitab suci yang wajib ditunaikan, pada hakikatnya benar-benar mengguris hati rakyat setelah mereka memberi kemenangan kepada PH dan meletakkannya sebagai Perdana Menteri semula.
Lebih terluka hati rakyat dibuatnya apabila beliau juga mengatakan janji-janji itu terlalu sukar dilaksanakan kerana ia dirangka dalam keadaan PH tidak menyangka akan mencapai kemenangan dan mampu menumbangkan BN.
Adakah begitu tahap kata-kata yang sepatutnya daripada seorang yang ada pengalaman menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun sebelum ini?
Diburukkan lagi ialah apabila Tun Mahathir juga terus berdolak-dalik berkenaan janji peralihan kuasa, walaupun tidak pernah lupa menyelitkan ayat akan tetap mengotakan janjinya itu.
Kepada rakyat, jika benar akur kepada janji, mengapa cakap Tun Mahathir tidak pernah konsisten dan berubah-ubah serta sentiasa membuka ruang kepada elemen yang boleh menggagalkan peralihan kuasa itu?
Sebab itu, selain orang-orang Melayu sendiri mula menolak dan mempertikaikan Tun Mahathir, orang bukan Melayu juga secara terbuka tidak lagi suka kepadanya.
Pengundi dan peniaga Cina yang sebelum ini rata-rata menyanjung tinggi Tun Mahathir, sekarang ini boleh dikata 90 peratus sudah jadi benci kepadanya.
Hujah kebencian mereka itu tidak lain ialah kerana dalam tempoh 20 bulan ini beliau didapati lebih banyak bermain politik dan mencatur politik daripada menguruskan soal ekonomi serta menyelamatkan negara.
Bagi kaum Cina, janji Tun Mahathir sebelum PRU14 lalu di mana mengatakan matlamatnya menjatuhkan Najib Razak bagi menyelamatkan negara dan memulihkan ekonomi hanyalah auta belaka.
Dalam isu yang peralihan kuasa yang terus berlarutan pula, daripada berjanji dua tahun, Tun Mahathir telah mengubahnya sendiri kepada November iaitu sehingga selesai Sidang Apec 2020.
Sekali lagi, janjinya ini juga tidak dipercayai oleh rakyat jelata dan ini adalah sesuatu yang malang bagi seseorang yang setua 95 tahun usianya.
Di mana-mana terdengar rakyat bersuara bahawa ini hanyalah helahnya untuk terus berkuasa dengan lebih lama atau sementara muncul muslihat baru untuk mengelakkan peralihan kuasa itu.
Untuk itu, sementara ada yang mendesak agar tarikh khusus serah kuasa segera dimuktamadkan dalam mesyuarat Majlis Presiden pada 21 Februari ini, tidak kurang yang mahukan janji itu tetap ditunaikan pada Mei dan bukannya November.
Tetapi, dalam keadaan kepercayaan rakyat kepadanya kian merosot dan cakapnya lebih banyak tidak dipercayai, Tun Mahathir setidak-tidaknya dapat menjadikan dirinya dihargai semula jika sedia kembali kepada janji asal iaitu Mei sebagai muktamadnya beliau berundur dan melakukan peralihan kuasa.
Bukankah penghargaaan sesuatu yang lebih penting untuk ditinggalkan selepas kematian? (ShahbudinHusin 20/02/2020)

KITA SEKOLAHKAN WALAUN'S TENTANG URUSTADBIR.Soh sekolah dulu tak mau belajaq...tu malas membaca dan mengkaji sikit....

Semalam bila aku menulis tentang UJSB ( Urus Jamaah Sdn Bhd) yang menguruskan aset dan saham Tabung Haji untuk dipulihkan.. ada sahabat PAS kononnya berlagak pandai menunjukkan bukti syarikat UJSB ini didaftarkan dibawah Kementerian Kewangan.. 

Pada mereka ia telah diletakkan dibawah Lim Guan Eng.. Punyalah nak mainkan sentimen kaum dan Agama..sampai tunjukkan kejahilan diri sendiri...

Ni nak habaq mai.. Siapapun jadi Menteri Kewangan hatta nama dia Najib, Hatta Samy Vellu.. Segala urusan Syarikat, terbitan Hutang ,Sukuk atau Bon ianya diletak dibawah bidang kuasa Kementerian Kewangan.. bukan bermakna ia jadi urusan Menteri Kewangan.. dalam bahasa arab kena beza antara istilah Wazir dan Wizarah.. Menteri dan Kementerian..

Samalah kedudukan Prokhas, Khazanah termasuk Danaharta dulu yang diletakkan dibawah Kementerian Kewangan untuk memulihkan GLC bermasalah seperti Bank Islam.. Antara syarikat SPV seperti UJSB syarikat seperti Prokhas dan Danaharta..

Ni contoh mudah faham bagi Walaun's yang jahil tentang urusan ekonomi.. Bila MB dan Kerajaan Kelantan tak mampu bayaq gaji Kakitangan Awam.. Depa nak pinjam duit.. Dia tulis surat mohon bantuan pada siapa ? Bukan Kementerian dan Menteri Kewangan.. ? 

Jadi apakah duit yang diterima..Gaji yang dibayar  diperoleh menunjukkan Walaun's2 PAS bekerja,melutut dengan DAP ? dengan Lim Guan Eng.. Sudah tentu tidak.. segala urusan tatacara kewangan dibawah bidang Kementerian Kewangan.. 

Hatta Duit Wang ehsan, royalty dan bantuan One Off rm 400 juta itu pun dibawah urusan Kementerian Kewangan..Bukan maksud korang tunduk dan mengemis dengan Menteri Kewangan atau DAP..

Syarikat Menteri Kewangan Yang Di Perbadankan(MKD) bukan hanya UJSB.. hatta Institut Jantung Negara (IJN)Syarikat yg diperbadankan bawah MKD.. Bank Pertanian dibawah MKD.. KTMB, Dan rangkaian Hotel Seri Malaysia bawah MKD, Dibawah perbadanan MOF.. Jadi urusan jantung ummat Islam, Pertanian dan Petani dibawah Agro bank dah dikuasai DAP dan Lim Guan Eng.. ? itu pada fahaman kelompok ruwaibidhah dikalangan Walaun's..

Itu belum masuk MKD( Menteri Kewangan Yang diperbadankan) memiliki Saham Khas, atau Kuasa Khas terhadap Syarikat dan Aset seperti PNB.. apalagi syarikat FELDA seperti FGV.. Apakah Peneroka sekarang dan duduk dibawah Lim Guan Eng..bawah DAP....? tidak...Begitu juga Pelaburan ASB,ASN.. apakah kini dibawah DAP ? tidak.. ia tetap jadi urusan Pengurusan PNB,FGV dan FELDA...

Jadi bagi geng berlagak pandai..Yang duduk datang dari puak Undi Rosak.. Puak Sosialis.. Sebelum tunjuk pandai.. Sebelum nak main sentimen kaum dan Agama.. Bagi faham dulu apa itu MKD.. apakah bidang kuasa MOF..

Kalau ikut Logik hangpa.. Bajet peruntukan Khas dibawah Unit Kementerian kewangan(EPU) yang memperuntukan peruntukan Khas, Sekolah Pondok, tahfiz, Sekolah Agama sebanyak RM 250 Juta.. Apakah Pelajar Pondok.. Guru KAFA, Pelajar tahfiz sekarang dah jadi hamba dan duduk dibawah Lim Guan eng dan DAP...

Itulah Jahil dan Jahatnya Walaun's PAS mainkan sentimen kaum dan Agama.. tujuan depa nak mainkan sentimen kebencian kaum dan Agama..Inilah gambaran Kelompok Khawarij.. dan kelompok Ruwaibidhah.. :

Ipohmali

KAH..KAH..KAH....BARU GEMPAK NAK REPORT...MACAMANA NAK JIHAD?


Bercakap sebelum otak berfungsi dan malas membaca dan memikir..nilah akibatnya..

Imej mungkin mengandungi: 1 orang, duduk, teks yang berkata 'ID Hanya Di Kelate mins PERMOHONAN MAAF TERBUKA Admin page HDK ingin memohon maaf secara terbuka kepada YB Menteri, Jakim, Tabung Haji dll yang terlibat berkenan update yang tidak sahih berhubung dengan gambar ini..Maklumat yang diterima adalah tidak benar kepada memohon maaf atas kesilapan dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi.. Terima kasih.'
Menyebar fitnah amat mudah bila hati ada penyakit, deme tak fikir kesan fitnah pada ampunya diri,.pada deme bila buat fitnah boleh di tutup dengan sekodar mintak maaf...tampa deme sedari bahawa ini adalah fitnah melalui alam maya...dalam sesaat berapa ramai yang follow,..jawab ler kome nanti..


NAMA RAFIZI MASIH DISEBUT DI MERATA-RATAApabila Sdr Rafizi mengumumkan untuk 'berehat' dari politik, ramai yang tidak bersetuju termasuk saya sendiri.  Sesiapa pun yang mengikuti perjuangan anak muda Pengasas INVOKE ini sebelum PRU14 sudah pastinya sependapat dengan saya.

Setelah menghabskan banyak masa, idea, tenaga dan wang ringgit bagi membenamkan rejim Umno/Bn, Alhamdulillah, akhirnya kerajaan Kleptokrasi tumbang tanpa disangka2 pada Mei 2018.  Kerajaan kleptokrasi itu tumbang bukan kerana "Deklarasi Rakyat" tetapi momentum reformasi yang berterusan semenjak 1998 yang terus dinyalakan oleh Sdr Rafizi dan dibawa ke pelusuk tanahair.  Memang benar, bukan beliau seorang sahaja yang berjasa kepada kemenangan PH tetapi aturcara, strategi dan perancangannya yang begitu sistematik dan profesional telah menjadi salah satu penyumbang besar kepada kemenangan PH.  Bayangkan , di kawasan felda atau pendalaman yang tidak terfikir oleh kita untuk menang, jelajah INVOKE telah memberikan kesan di situ.  Di mana Umno/Bn kuat, di situ lah INVOKE bersama Rafizi akan bertandang.

Malangnya, setelah kita menang dan menguasai Putrajaya, Sdr Rafizi mengambil keputusan untuk 'berehat' dari politik.  Kita terpaksa juga akur walaupun amat berat untuk melepaskannya.  Bagi Rafizi, tugasnya telah selesai iaitu Umno/Bn telah tercampak keluar dari Putrajaya.  Beliau perlu meneruskan kehidupannya untuk mencari sesuap nasi menyara keluarganya.  Beliau bukan Wakil Rakyat lagi jauh sekali seorang Menteri atau Timbalan Menteri yang kini dapat merasa duduk di kerusi empuk dengan gaji dan elaun puluhan ribu sebulan.  Kita harus terima hakikat itu.

Apakah beliau terus melupakan rakyat apabila 'berehat' dari politik?  Tidak.  Meskipun beliau kini beralih ke arah kerjaya yang tiada kaitan dengan politik, namun beliau mewujudkan satu syarikat bagi membantu warga Malaysia yang sedang mencari kerja di mana beliau sendiri sebagai CEO Adnexio.  Ikuti website di http://www.adnexio.jobs  Ertinya, bukan dibidang politik sahaja kita boleh berkhidmat kepada rakyat.

Walaupun hampir dua tahun kita tidak lagi mendengar pidato politiknya, namun nama Rafizi Ramli masih segar di mana2.  Di dalam ucapan pimpinan2 yang pro Anwar Ibrahim, mereka tidak boleh lari dari menyebut nama tokoh muda ini.  Meskipun Sdr Rafizi Ramli dikenali sebagai pro Anwar, namun beliau bukan penyokong tegar kepada bakal PM ke 8 itu.  Beliau sering tidak sependapat dengan Anwar di dalam beberapa perkara tetapi beliau tidak sampai ke tahap 'menderhaka' atau "biadab" dengan tokoh reformasi itu.  Banyak juga teguran dari Sdr Rafizi kepada Anwar itu akhirnya benar.  Buktinya, kita lihat sekarang apa yang telah berlaku di dalam Keadilan di mana yang telah menumpang nama Anwar untuk naik ke atas, kini menjadi penentang kepada Anwar. 

Sewajarnya, apabila Rafizi berehat dari politik, akan ada tokoh lain menggantikannya.  Malangnya, tiada.  Mungkin kerana telah menjadi kerajaan maka tidak perlu lagi bekerja kuat seperti yang Rafizi lakukan dulu.  Salah satu sebab Rafizi berehat adalah untuk memberi peluang tokoh muda lain untuk menonjol, malangnya harapan ini tidak menjadi kenyataan.  Sebab itulah, rakyat di bawah masih menyebut nama Rafizi dan merinduinya.

Saya, dan mungkin ramai di luar sana masih mengharap Sdr Rafizi akan kembali ke persada politik negara ini.  Anwar sudah berusia dan beliau perlu kepada penggantinya suatu hari kelak.  Tiada tokoh lain yang hebat dan mempunyai aura seperti Anwar, melainkan Rafizi.  Kita merayu beliau kembali dan kita yakin darah pejuang yang mengalir dalam tubuh anak muda ini tidak akan terhenti di sini. 

WFAUZDIN NS

Aset Tabung Haji & Tabung Haji Hotel ResidenceMiqdad zakaria

Bab 1 - Mula-mula kita kena fahami "Istilah".

1. Aset - Bangunan Hotel
2. Operator Hotel - Tabung Haji Hotel Residence (THHR)

Dalam bahasa mudahnya Aset merujuk kepada Kenderaan (kereta Ferrari), Operator merujuk kepada Pemandu Kenderaan (Micheal Schumacer).

Dalam isu Tabung Haji, yang dipindah milik kepada SPV tahun lepas (2019) ialah Aset iaitu Bangunan Hotel manakala Operator Bangunan Hotel masih dikekalkan kepada Tabung Haji Hotel Residence (THHR).

Nak lebih mudah paham..?

Aku jual Kenderaan (Kereta Ferrari) aku dekat Ustaz Abu Mishkat tapi Micheal Schumacer kekal sebagai Pemandu Kenderaan tadi.

Bab 2 - Kenapa jual Aset padahal Operator buat untung..?

Yang ni kena baca, faham & hadam betul-betul.

Aset (Bangunan Hotel) disewa oleh Operator (Tabung Haji Hotel Residence - THHR) daripada Tabung Haji dengan kadar minima dan keuntungan yang diperolehi Tabung Haji atas penyewaan Aset (Bangunan Hotel) hanya pada kadar sekitar 2% SAHAJA berbanding nilai Kos Projek Aset (Bangunan Hotel).

Kalau Tabung Haji kenakan sewa Bangunan Hotel ikut harga Komersial kepada THHR maka THHR pula akan menanggung kerugian.

Jadi dalam isu ni, THHR sebagai Operator Hotel memang mencatat keuntungan tapi dalam masa sama keuntungan yang diperolehi Tabung Haji yang juga Pemilik Bangunan tidak seperti yang diharapkan.

Dalam bahasa mudahnya - Modal RM1000, untung cuma 2 hengget (Modal besar, untung ciput).

Bab 3 - Tutup Hotel vs Penamatan Operasi

Ada yang cakap Tutup Hotel dengan Penamatan Operasi adalah perkara yang sama.

Dalam sesetengah kes, istilah "Tutup" dengan "Penamatan Operasi" (Shut down) adalah perkara yang sama.

Contoh - Kedai Bijan akan ditutup pada jam 12:00 tengah malam setiap hari. Boleh jugak disebut - Operasi Perniagaan di Kedai Bijan akan ditamatkan pada jam 12:00 tengah malam setiap hari.

Tapi dalam kes Tabung Haji, penggunaan istilah ini adalah berbeza kerana Hotel berkenaan masih terus beroperasi TETAPI Syarikat yang sekarang menguruskan Bangunan Hotel berkenaan TIDAK LAGI bertindak sebagai PENYEWA BANGUNAN HOTEL dan TIDAK LAGI MENGENDALIKAN OPERASI BANGUNAN HOTEL berkenaan.

Perkara -perkara yang kita kena faham dan hadam dalam isu ni:

1. Aset (Bangunan Hotel) sudah bertukar Hak milik kepada SPV
2. Operator Bangunan Hotel sudah bertukar dari Tabung Haji Hotel Residence (THHR) kepada Urusniaga Jemaah Sdn Bhd (UJSB).
4. Hotel TIDAK DITUTUP, Operasi Hotel masih diteruskan cuma menjalani Penjenamaan semula dibawah Operator baru (UJSB)
5. Tabung Haji Hotel Residence (THHR) masih kekal sebagai Anak Syarikat Tabung Haji.

Kena baca banyak kali baru faham..

SERAH KUASA SELEPAS NOVEMBER 2020 MENGECEWAKAN – PELABUR

RENTASAN BERITA 643 | PANAS!!! TAKIYUDDIN BONGKAR KESALAHAN PERJANJIAN TUN MAHATHIR DAN ANWAR?
BANTU BLOG INI DENGAN HANYA MENGKLIK IKLAN. ADMIN TIDAK MEMOHON SEBARANG BANTUAN KEWANGAN DARI MANA-MANA PIHAK.PEMBACA YANG BUDIMAN, ANDA BOLEH MEMBANTU DENGAN MENGKLIK IKLAN DI BLOG INI. TERIMA KASIH.

EZAM GESA IGP BUKA SEMULA SIASATAN TERHADAP AZMIN


1. Saya ulangi gesaan kepada Ketua Polis Negara Tan Sri Hamid Bador agar siasatan kes video seks songsang yang membabitkan Menteri Ekonomi dibuka semula dan dilakukan secara profesional dan telus.

2. Saya merujuk kepada ucapan-ucapan saya di Shah Alam pada 14 Feb, Seremban pada 15Feb dan Kuantan pada 16 Feb 2020.

3. Saya menggesa KPN untuk membuka semula siasatan berdasarkan bukti baru yang khabarnya diterima oleh IbuPejabat Polis Bukit Aman beberapa minggu lalu.

4. Sebelum ini dakwaan terbuka telah dilakukan seorang bernama Haziq membabitkan seorang menteri kanan bernama Mohamed Azmin Ali yang merupakan Menteri Ekonomi. Ianya dakwaan serius dan sehingga hari ini tiada tindakan terhadap pendakwa dan/ataupun yang didakwa.

5. Menteri Ekonomi ini banyak melakukan sabotaj ekonomi dengan secara terbuka menggagalkan pelan peralihan kuasa PM yang memberi kesan kepada ekonomi negara.

6. Menteri Ekonomi ini juga dikaitkan dengan beberapa komplot kerajaan pintu belakang yang juga mengakibatkan kesan negatif kepada ekonomi negara dan merosakkan imej dan keyakinan pelabur kepada Malaysia.

7. Kesannya amat jelas.Ekonomi Malaysia ditahap terburuk dengan KDNK paling rendah suku akhir 2019. Rakyat semua peringkat merasai keperitan yang semakin berpanjangan.

8. Justeru ,alasan kukuh untuk mempercayai Menteri Ekonomi yang terpalit dakwaan skandal seks songsang bersama bukti video ini hilang fokus dari menjalankan tanggungjawab selamatkan ekonomi negara kepada selamatkan dirinya sendiri.

9. Tan Sri Hamid punya rekod meletakkan kepentingan negara mengatasi kepentingan lain sewaktu ketika dahulu dengan berani meletakkan jawatan dalam isu 1MDB yang melanda negara ketika itu.

10. Saya harap beliau kekal dengan sikap meletakkan kepentingan negara mengatasi kepentingan politik mana-mana kelompok dan individu.

11. Makanya saya sekali lagi menggesa beliau melakukan tindakan segera tanpa kompromi. Kes ini soal negara. Ia membabitkan seorang menteri ekonomi dan memberi kesan langsung kepada ekonomi negara dan rakyat.

Mohamad Ezam Mohd Nor
19 Feb 2020/ 25 Jamadil akhir 1441H