*INILAH AGAMA SYIAH YG HAJI HADI KATA MAZHAB ISLAM KELIMA*


https://www.facebook.com/1604406281/posts/10218635361667601/Baru2 ini Haji Hadi mempertahankan kehadiran beliau dalam majlis Taqrib (mendekatkan) Sunni -Syiah. Alasan beliau adalah ini usaha mulia utk menguatkan Islam seluruh dunia.

Pada waktu yang sama, Syiah sedang menyembelih saudara2 Islam kita di Syria: membunuh kanak2 dan orang tua, memperkosa dan membunuh wanita dan kanak2 perempuan serta menyembelih dan menyiksa orang Islam di Syria.

Sama sahaja cara pembantaian Syiah ke atas orang Islam dgn cara Israel menyembelih orang2 Islam di Palestine.

Suka saya bawa video sambutan Syiah sewaktu Hari Asyura di bawah. Mereka memakaikan seseorang dgn pakaian berbentuk singa yg berguling2 di atas para. Dan mereka anggap ini adalah sebahagian dari ajaran Islam

Ini adalah ajaran Syiah yg kononnya hendak didekatkan kpd Ahlus Sunnah. Juga, banyak lagi ajaran karut marut lain yg menjadi pegangan Syiah yg kononnya boleh didekatkan kpd Ahlus Sunnah.

Setelah melihat video ini, para pembaca budiman akan sedar bahawa Haji Hadi Awang ini sudah hilang pertimbangan sebagai seorang manusia yang normal.

Juga, akidah Haji Hadi Awang boleh dipersoalkan akibat sokongan beliau kepada aksi Syiah yg menyembelih orang Islam di Syria. Hanya orang yg bukan Islam yg menyokong orang bukan Islam menyembelih sesama Islam.

Ulama2 terkenal spt Yusuf Qardhawi menolak sama sekali usaha TAQRIB. Ia bermakna kita mengakui kebenaran Syiah sedangkan agama Syiah ini kufur dan syirik.  ISlam mengajar supaya umatnya menjauhkan diri dari kesyirikan dan kekufuran. Bukan mendekatkan agama kita dgnnya.  

Yusuf Qardhawi dilaporkan berkata:

"Syeikh Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradhawi menegaskan bahwa tidak ada gunanya melakukan taqrib Sunni-Syiah kecuali kembali kepada sunnah. Dalam diskusi yang diadakan murid-muridnya dia menyebutkan bahawa seluruh hidupnya telah digunakan untuk menyeru pendekatan antara Syiah dan Sunni. Harapannya, segala perbezaan dan perselisihan terkikis antara umat Islam.“Namun tidak ada gunanya melakukan taqrib kecuali kembali kepada Sunnah,” terangnya seperti dimuat Al-Wasath."

Ulama2 PAS sememangnya tidak boleh lagi diharapkan utk mendaulatkan Islam krn mereka sudah tidak tau lagi apa itu Islam dan apa itu bukan Islam. Sehinggakan Syiah yg jelas memusuhi Islam ini dianggap sebagai sahabat dlm Islam.

Haji Hadi Awang bukan lagi ulama Islam tapi penyesat kpd umat Islam. Suka saya bawa keratan dari kitab Imam Bukhari berjudul "Khalq Afaal Al Ibad" yg menunjukkan bahawa Imam Bukhari MENGKAFIRKAN agama Syiah. Sila baca di sini: 

Dipersilakan menonton video amalan Syiah yang pelik dan bidaah di bawah ini:

TULANG BESI

BOIKOT MEMBOIKOT KONGREES PKR 2019?Oleh: Ahmad Albab.KONGRESS PKR 2019

Aku diberitahuu yangg kartell akann boikott Kongress Pusatt PKR padaa 7 & 8 Novemberr depannn...

Jeminn & kartell2 baruaa diaa akann mengadakann Kongress syokk sendirii dii KL/Selangorr...

Jeminn yangg miripp dengann lelakii semburitt dengann Haziqqq dikhabarkann akann merasmiii Kongress pintuu belakang...

Bolehlahh kartell2 nii berangann dengarrr ucapann Jeminn ala2 presidenn kartelll...

Kongress Wanitaa PKR berjalann mcmm biasaa sebabb Kartell kuasaii majoritii leaderss wanitaaa...

Sekarangg tumpuann padaa Kongress AMK dimanaa akuu diberitahuu adikk2 AMK yangg Hilmann akannn buatt kekacauannn...

Mendapatt maklumatt bendaa yangg akann dijangkkaa berlakuu yangg akann Hilmann dann baruaa2 anakk2 kartell akann buat do Kongress AMK:

1) Masaa Kak Wann rasmii, merekaa akann buatt bisinggg dann akann boo Kak Wannn...

2) Masa Kak Wann berucapp merekaa akann keluarr dewann beramaii-ramaiii...

3) Usull undii takk percayaa kepadaa Akmall Nasirrr...

4) Upahh gangsterr untukk ganggu sepanjangg Kongress AMK...

5) Excoo2 AMK Kartell akannn turunn pentass masaa Akmall buatt ucapann...

6) Akann berdemooo diluarrr dann dalamm dewannn dengann memalukannn Anwarrr dann Kak Wann...

Macamm2 lagiii jangkaannn...

Khabarnyaa, Hilmann dann anakk2 kartell dahh mulaa kerahkann balacii2 diaa utkk kacauu Kongress AMK dann wangg dibelanjakannn amatt besarrr...

Semuaaa bendaaa tuuu semata-mataaa untukk tujuannn memalukann Anwarr Ibrahimm dann Kak Wannn..

Balass dendamm utkk ketuaa merekaa yangg mirippp pelakonn semburittt dengann Haziqqq...

Jangann ingatt merekaa bagusss bolehh buatt macammm2...

Akuu yakinnn Akmall dann adikk2 AMK akann pertahannkannn Kongress AMK darii dirosakkann olehh Hilmann dann kartelll...

...

Tuan Brahim Jangan lagu tuuu...rakan tawaun kot..Tuan Ibrahim ni kalau Jahil takpe.. Tapi Jangan jadi Jahat dari UMNO nak kait dengan agenda Komunis dalam isu Abu Chin peng.... Nak main isu Chin Peng pun, Tengok kiri kanan.. yang sokong Abu mayat Chin peng dibawa balik ni rakan taawwun depa jugak MCA.. 

Apa masalah dengan Bani Melayu ni.. Dengan Abu mayat pun takut.. ?Lantak depa lah nak tabur mana pun, nak tabur dalam sungai depan rumah aku pun..aku bagi.. No hal lah... Takda kena mengena dengan Agenda Komunis..

Masa Kerajaan UMNO Abadikan nama Henrey Gurney pada nama Bagunan, Hotel,Mercu tanda, Sekolah, Jalan takda pulak kita bising.. Sedangkan dalam Sejarah Henry Gurney lah arkitek kewujudan negara Zionis Israel di Palestin.. 

Sapa yang Bunuh Henry Gurney..? yg bunuh tu Chin peng(PKM)..patutnya terima kasih lah kat dia sama sebab bunuh Arkitek negara Haram Zionis Israel..Sebab jasa Henry Gurney lah , sampai hari ini Rakyat Palestine menjadi mangsa kekejaman tentera Zionis Israel..

PAS tiap tahun sambut hari "Nakbah" kononnya mengenangkan peristiwa pembunuhan beramai ramai Dier yasin.. selepas peristiwa Nakbah tahun 1948, Selepas itu.. Henry Gurney dihantar ke Tanah Melayu, Dia dilantik Pesuruhjaya British ke Tanah Melayu..

Bukan calang calang, PesuruhJaya British yang dihantar ke Tanah melayu, orang yang sebelumnya berjaya menubuhkan Negara haram yahudi.. entah entah kalau Chin Peng tak bunuh Henry Gurney.. Singapura hari ni dah jadi mcm Israel lah kut..

Kami pun tak suruh kita buang nama Henry Gurney kat Pulau Pinang tu , Tak suruh hina pun.. sama lah mcm kisah Chin Peng..Depa ni sebahagian dari Sejarah, Ada yang kita setuju dan tak setuju dengan perjuangan depa.. namapun Sejarah.. Depa ini sama sama memperjuangkan Kemerdekaan dulu..

Cuma kita tak sama Idealogi..sama mcm kat Syria hari ini, Dalam Perjuangan membebaskan Syria..Ada yg pro basyar Russia, ada Jihadist Pro US yang angkat Senjata menentang basyar.. yg berbeza mazhab dan Idealogi Politik pada waktu itu..

Bukan hanya Chin Peng pemimpin haluan Kiri, Dulu Hizbul Muslimin,PKMM adalah kelompok haluan kiri..  Bukan hanya Chin Peng, Rashid Maidin, Shamseah Fakeh antara pemimpin berhaluan kiri.. Sejarah hanya tafsiran.. Ada yg kata British Penjajah, jepun Penjajah..Sebelum ini kita melaksanakan dasar pandang ke timur( Jepun), Habis Jepun dan British tak bunuh pemimpin dan orang Melayu ?

Sudah sudah lah berpolitik.. Jangan jadi seperti kelompok Ghuluw dalam kelompok rafidhah Syiah.. Kebencian dan dendam mereka atas kematian dan pembunuhan Saidina Hussin, Saidina Ali..akhirnya dibawa kebencian depa di dalam aliran agama dan Politik.. Sejarah tetap Sejarah, Tak perlu kita maki hamun Abdullah Bin Muljam, Atau Yazid Muawwiyah.. Itu adalah sejarah Politik Islam..

Contoh mudah kes Memali.. Samalah mcm PKM.. Taknak tunduk dan letak senjata kepada Kerajaan kerana depa percaya kononnya UMNO dan Kerajaan tunku dulu tali barut British.. Sama mcm Pengikut Ibrahim Libya..Taknak tunduk kepada penguasa untuk ditahan ISA, kerana depa dianggap Kerajaan UMNO Toghut,Penjajah Bristish, Perlembagaan kapir sebagaimana dalam Amanat Haji Hadi.. mereka ini juga Taksub dengan revolusi Iran..Ayatullah Khomeini pada ketika itu....

Dalam Sejarah Memali.. Ada yang puja dan sambut peristiwa Memali sebagai Hero, Mati Syahid..ada yang anggap Ibrahim libya itu pemberontak.. Apa kita ingat takda anggota Polis yang terluka akibat dibunuh pengikut Ibrahim Libya..tapi itu sejarah, tak perlu maki Ibrahim Libya dan pengikutnya..

Sudah sudah lah PAS menghasut.. Sekarang PAS lagi teruk dari UMNO mainkan sentimen kaum dan Agama.. Tapi tidak lah kita hairan, Ikut Sejarah penubuhan PAS, PAS ditubuhkan oleh Ulama UMNO sendiri.. PAS berbeza dengan Hizbul Muslimin.. Memang PAS lahir dari kelompok Ashabiyah.. dari Ashabiyah dia datang, Kepada Asahbiyah dia kembali.. :)

Ipohmali

NAMA AZMIN TOP 5 UNTUK DIGUGURKAN.MASLEE MALIK NO 1
Baru-baru ini, Tun Mahathir Mohamad berkata, semua parti dalam PH telah bersetuju agar beliau melakukan rombakan kabinet dalam waktu yang sesuai.
Ia berikutan kritikan serta rungutan pelbagai pihak tentang prestasi sesetengah menteri yang dianggap lemah, tidak memuaskan dan kadangkala sengaja memperlihatkan kebodohan sendiri.
Mengatasi semua menteri yang tidak dikehendaki dan wajib ditukar itu, Mazlee Malik adalah berada di senarai paling atas sekali.
Beliau sebagai Menteri Pendidikan paling kerap menjadi bahan belasahan media berikutan beberapa isu yang diperkatakannya terlalu remeh serta tidak relevan untuk mengangkat mutu pendidikan negara.
Selain itu, Dr. Mazlee juga selalu terpalit dengan banyak isu lain seperti perlantikan Naib-Naib Canselor universiti, penggabungan UMT-Unisza dan sebagainya yang menyebabkan beliau terus dipertikaikan.
Tetapi, dalam sehari dua ini tiba-tiba saja muncul pelbagai pihak menyatakan sokongan kepada Dr. Mazlee agar terus dikekalkan dalam kabinet.
Antara yang muncul baru-baru ini menyatakan sokongan dan perlunya Dr. Mazlee terus dikekalkan ialah NUTP atau Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Semenanjung dan beberapa Naib Canselor universiti awam.
Mungkin selepas ini ada lagi yang turut tampil menyatakan sokongan yang serupa.
Ehhh…kenapa perkara ini berlaku?
Adakah Dr. Mazlee seperti dapat merasakan beliau bakal digugurkan?
Adakah semua ini talian hayat untuk menyelamatkan dirinya?
Soalnya, adakah Tun Mahathir termakan dengan taktik seperti ini? (ShahbudinHusin 27/11/2019)

KEBODOHAN BERLAKU BUKAN BARU, SEJAK LAPAN TAHUN DULU LAGIBersorak sorai Pak Kaduk dan macai Pembangkang apabila diviralkan video bendera  jalur gemilang "bintang bucu lima" dalam satu program persatuan sukan Taekwondo.  Satu lagi "lauk" untuk mereka nak mainkan isu kononnya kerajaan PH ini macai Dap "komunis", fikir kepala otak mereka.

Tiba-tiba Pak Kaduk yang bahalol itu terkedu apabila kita menunjukkan kepada mereka bahawa bos persatuan Taekwondo tersebut seorang kuat MCA sejak berkurun, sahabat baik   tok wakil Pak Kaduk sendiri di Tg Piai. Terbantut mereka untuk bermain dengan isu ini kerana jika mereka main juga, ibarat bermain dengan taik sendiri.

Bukan setakat itu saja, rupa-rupanya kejadian seperti itu telah lama berlaku iaitu sejak tahun 2011 iaitu di era kerajaan kleptokrasi atau keraaan penyamun lagi.  Bezanya, waktu itu mereka tidak bertindak kerana masing-masing buta mata kerana dipenuhi dedak Najib.  Peristiwa memalukan itu hanya terbongkar di bawah kerajaan PH.  Syabas, kerajaan PH teris bertindak tegas dan polis telah membuka fail siasatan bahkan kita telah memaksa kesemua pihak yang terlibat tunduk bongkok mohon maaf.  Mohon maaf isu lain, tindakan tegas patut diambil.

Aku yakin, kalau di era kerajaan kleptokrasi peristiwa seperti ini akan terus terbiar.  Maklumlah, kerajaan mereka dahulu siap buat konvensyen dengan parti komunis China.  Kisah ini, lebai tahu tapi mulut lebai pun dipenuhi dedak syarie.

WFAUZDIN NS

PERTUKARAN BESAR-BESARAN KSU JAWAPAN KEPADA SABOTAJ KEMENTERIAN

DASAR NEGARA RAHMAH AKAN MEMACU MALAYSIA LEBIH BAIK

JAWAPAN UNTUK KHAIRUDDIN ABU HASSAN (DUT)


Oleh : Abdul Rauf.


Siapa yang tidak kenal macai Mahathir sejak zaman 98. Beliau dan ummi Hafilda ketika itu dimaki dan dikecam setiap kali turun ketika perbicaraan DSAI.  Padan dah dia kata ke aktivis sebab dia kena maki...
Kaki bodek no 1 dan pemuja Mahathir dan dia kini berurusan mengenai kelapa sawit...wah...tu la yang dicari...tak payah ceritalah panjang panjang insan yang mengaku saudara Anwar ni...mai kot mana sedara tak tau lah...

Dia selalu kata orang otak udang...keh.keh.keh....

Jawaban kepada kenyataan Khairuddin Abu Hassan.

1. SELAGI ANWAR IBRAHIM BERPOLITIK SELAGI ITULAH LANSKAP POLITIK NEGARA JADI KACAU-BILAU!! PENYANGAK INI HARUS DINYAHKAN SECARA TOTAL DARI POLITIK TANAHAIR!!

Jawaban perkara 1.

Ia nya tidak betul kerana Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang mempraktikkan POLITIK NILAI dan mengamalkan POLITIK BERSIH mengajak rakyat bangkit melawan dan menolak POLITIK KOTOR menurut dan mengikut Sains Politik.

Sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR mempraktikkan REAL POLITIK dan mengamalkan POLITIK KOTOR menyebabkan negara kacau bilau kerana sanggup melakukan taktik kotor seperti adudomba untuk mempertahakan kuasa.

2. Jangan percaya pada manusia ‘lidah bercabang’ dan pakar ‘baling batu sorok tangan’ macam anwar ibrahim!! Dia sedang menghuru-harakan kestabilan politik PH!!

Jawaban perkara 2.

Ia tidak betul sama sekali kerana Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang mempraktikkan POLITIK NILAI dan mengamalkan POLITIK BERSIH sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang memiliki sifat hipokrit yang bermaksud munafik menurut dan mengikut Sains Politik.

3. Berteraskan kepada ucapan dari kuncu-kuncu ‘otak udang’ anwar ibrahim seperti abdullah sani dalam konvensyen reformis 2.0 telah menunjukkan secara jelas kepada keseluruhan rakyat malaysia bahawa puak bangang ini amat ‘gila kuasa!!’

Jawaban perkara 3.

Ia tidak benar sama sekali kerana Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang mempraktikkan POLITIK NILAI dan mengamalkan POLITIK BERSIH sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang memiliki sifat ' Gila Kuasa ' menurut dan mengikut Sains Politik.

4. Golongan parasit dan munafiq dalam PH ini ‘gila’ sebab mereka diterajui oleh pemimpin ‘gila nombor satu’ negara!! Manusia hipokrit dan ‘gila’ semacam anwar ibrahim tidak layak dilantik untuk menjadi perdana menteri malaysia!!

Jawaban perkara 4.

Ia tidak betul sama sekali kerana Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang mempraktikkan POLITIK NILAI dan mengamalkan POLITIK BERSIH sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang mempunyai sifat ' Hipokrit dan Gila Kuasa ' menurut dan mengikut Sains Politik.

5. Manusia ‘gila’ dan berpenyakit seperti anwar ibrahim wajib ditentang secara habis-habisan dari menjadi ‘khalifah’ kepada keseluruhan ummah kerana ianya amat bercanggah dengan hukum-hakam agama islam!!

Jawaban perkara 5.

Ia nya tidak betul sama sekali kerana Anwar adalah pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang mempraktikkan POLITIK NILAI dan mengamalkan POLITIK BERSIH menggunakan pendekatan ISLAM dalam politik,Anwar tidak memisahkan ISLAM dengan urusan politik dan seluruh dunia mengenal Anwar sebagai Muslim Democrats.

Sebaliknya yang ' Gila dan berpenyakit ' adalah Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang memisahkan ISLAM dengan urusan politik dan mengamalkan POLITIK KOTOR yang harus ditentang habis-habisan menurut Sains Politik.

6. Dalam isu penyangak anwar ibrahim ianya bukan lagi soal politik tetapi ianya adalah soal aqidah agama!!

Jawaban perkara 6.

Anwar bukan ' Penyangak ' kerana Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK,sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang menjadi ' Penyangak ' kerana mengkayakan anak-anaknya dan kroninya.

Anwar bukan Ustaz atau Ulama tetapi Intelektual Islam yang diakui oleh dunia Islam dan Barat.

7. Mereka ini pula adalah golongan ‘fasiq’ yang suka ‘tikam sesama sahabat dari belakang!!’ Sumbangan dari puak bangang ini tidak ada tetapi hari-hari mereka hanya mahu berebut kuasa!! Itu saja kerja mereka!!

Jawaban perkara 7.

Anwar bukan fasiq dan Anwar tidak akan membunuh sahabat perjuangan kerana Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang memiliki sifat ' Fasiq ' dan suka menikam dan membunuh sahabat perjuangan menurut Sains Politik.

8. Yang kucar-kacirkan kestabilan politik PH adalah dari kalangan bangang ini semua!!

Jawaban perkara 8.

Anwar tidak kucar-kacirkan kestabilan politik PH kerana Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang mengamalkan POLITIK KOTOR dilihat cenderung memungkiri janji kerana memiliki sifat GILA KUASA dan HIPOKRIT menyebabkan politik PH dilihat tidak stabil.

9. Keadaan negara akan hancur-binasa sekiranya anwar ibrahim dinobatkan sebagai perdana menteri malaysia!!

Jawaban perkara 9.

Perkara ini tidak betul sama sekali kerana Anwar Ibrahim seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang mempraktikkan POLITIK NILAI dan mengamalkan POLITIK BERSIH mengajak rakyat Malaysia bangkit melawan POLITIK KOTOR yang dibawah oleh pemimpin DIKTATOR dan setakat ini Anwar berjaya menjatuhkan seorang DIKTATOR menurut dan mengikut Sains Politik.

Kedua Anwar mempunyai trak rekod yang baik dalam pengurusan ekonomi dan kewangan ini terbukti semasa Anwar menjadi Menteri Kewangan Malaysia di gelar sebagai Harimau Asia.

Ketiga,Anwar pernah dipilih sebagai Menteri Kewangan yang terbaik di Dunia dan Asia pada tahun 1993 dan 1996.

Keempat,Anwar adalah pemimpin politik Malaysia pertama sebagai ' Pakar Perunding Kewangan ' yang diakui oleh Bank Dunia pada tahun 2008.

Kelima, Anwar adalah pemimpin politik Malaysia pertama sebagai ' Pakar Ekonomi & Kewangan ' yang diakui oleh Bank Kesatuan Eropah ( EU ) pada tahun 2014.

Keenam,Anwar adalah pemimpin politik Malaysia pertama yang terpelajar dan berpendidikan.Maksud terpelajar dan berpendidikan adalah AHLI AKADEMIK yang terlibat secara langsung dengan pentadbiran University sebagai ahli pertubuhan Intelek atau ahli pertubuhan Ilmiah atau fellow.

Anwar Ibrahim adalah Ahli Kehormat pertubuhan Intelek/Ilmiah atau fellow di Georgetown University Waahington DC Amerika Syarikat.

Anwar Ibrahim adalah Ahli Pertubuhan Intelek/Ilmiah atau fellow di John Hopkins University Amerika Syarikat.

Anwar Ibrahim adalah Ahli Pertubuhan Intelek/Ilmiah atau fellow di University Of Oxford London, England.

Anwar Ibrahim adalah Profesor Undangan ( Visiting Profesor ) di Harvard University Amerika Syarikat.

10. Apakah mungkin manusia ‘gila’ semacam anwar ibrahim yang dikelikingi oleh kuncu-kuncu bangang boleh nentadbir negara ini secara baik serta amanah?!

Jawaban perkara 10.

Anwar Ibrahim seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK tiada sifat ' Gila ' sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR memiliki sifat gila ia itu ' Gila Kuasa ' mengikut dan menurut Sains Politik.

Anwar pernah menjadi Menteri Kewangan Malaysia selama lapan tahun.

1. Anwar tidak curi wang/khazanah rakyat satu sen pun.

2. Anwar tidak mengkayakan dirinya.
3. Anwar tidak mengkayakan anak-anaknya.
4. Anwar tidak mengkayakan suku sakatnya.
5. Anwar tidak pungga harta ke luar negara.
6. Anwar tiada kroni yang kaya raya.

11. Hasrat mereka hanya mahu berpaut pada kuasa dan main politik semata-mata!! Puak parasit ini tidak mempunyai kebolehan untuk memimpin seterusnya memajukan tanahair kita!!

Jawapan perkara 11.

Anwar bukan seorang yang gila kuasa kerana Anwar seorang DEMOKRAT sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang memiliki sifat gila kuasa menurut Sains Politik.

Anwar bukan parasit Anwar seorang pemimpin DEMOKRAT yang berpegang kepada prinsip,sebaliknya parasit adalah Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang sanggup menelan kahak dan menjilat ludahnya kembali asalkan matlamatnya tercapai.

12. Walaupun berseorangan saya isytihar untuk perangi manusia ‘gila’ semacam anwar ibrahim secara mati-matian!! Jangan percaya pada manusia ‘fasiq’ ini kerana dia adalah seorang pendusta yang rakus kuasa!!

Jawaban perkara 12.

Anwar Ibrahim seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang tiada sifat gila kuasa,fasiq atau hipokrit sebaliknya Perdana Menteri/Presiden yang berfahaman DIKTATOR yang memiliki sifat atau ciri gila kuasa,fasiq atau hipokrit menurut dan mengikut Sains Politik.

Kerjaya politik Anwar tidak boleh dibunuh oleh pemimpin yang berfahaman DIKTATOR menurut dan mengikut Sains Politik,sebaliknya pemimpin DIKTATOR tetap akan akan tewas dan terbunuh ditangan seorang DEMOKRAT,sebagai contoh Presiden Marcos seorang DIKTATOR Philippines tewas ditangan Ninoy/Corazon Aquino seorang DEMOKRAT dan banyak lagi.
2
13. Bangsa, agama dan negara akan binasa sekiranya manusia ‘fasiq’ anwar ibrahim menjadi perdana menteri malaysia!!

Jawaban perkara 13.

Anwar pemimpin politik Malaysia pertama yang membawa budaya dan nilai-nilai Islam ke dalam Pentadbiran kerajaan di Malaysia.

Penubuhan Bank Islam dan Univeraity Islam.

Pemerkasaan Mahkamah Syariah dan banyak lagi.

14. Sekali lagi saya ingin mencabar kumpulan penyangak anwar ibrahim agar bawa usul ‘undi tidak percaya pada tun dr mahathir mohamad sekiranya mereka yakin mempunyai sokongan dalam parlimen untuk anwar ibrahim ambil-alih teraju kepimpinan negara!!

Jawaban perkara 14.

Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang mempraktikkan POLITIK NILAI dan mengamalkan POLITIK BERSIH tidak akan membuat USUL PERALIHAN KUASA di Parlimen kerana Peralihan Kuasa dari Mahathir kepada Anwar adalah janji yang telah dimuktamadkan menurut Konsensus dan muafakat PH sebelum PRU 14.

15. Kepada golongan ‘parasit’ seperti abdullah sani ‘otak udang’ tolong jangan cakap banyak!! Kalau dia berani bawa saja ‘usul undi tidak percaya’ kepada PM7 dan jangan tunggu lagi!!

Jawaban perkara 15.

Anwar seorang pemimpin politik yang berfahaman DEMOKRATIK yang mempraktikkan POLITIK NILAI dan mengamalkan POLITIK BERSIH tidak akan membawa USUL PERALIHAN KUASA di Parlimen kerana peralihan kuasa dari Mahathir kepada Anwar adalah janji yang telah menjadi konsensus yang termaktub dalam muafakat PH sebelum PRU 14.

Kesimpulan,Anwar Ibrahim seorang demokrat pengamal politik bersih.

Siapa Selain Anwar Ibrahim?Sebuah wacana membuka minda agar tidak membuang masa di alam khayal yang tidak berpijak pada bumi nyata. Mari kita uji sebuah sintesis kepada tiga pertanyaan;

Siapa Selain Anwar Ibrahim?

1. Presiden UMNO? Pimpinan parti itu terbelit dalam kes rasuah yang banyak. Tokoh yang dianggap bersih dalam UMNO adalah Tok Mat. Tetapi Tok Mat hanya seorang ADUN yang perlu bertanding di peringkat Parlimen, bertanding menjadi presiden UMNO dan menang barulah mungkin dia menjadi calon PM. Perlu laluan berliku dan panjang untuk sampai kesana.
2. Presiden PAS? Pas saya sifatkan sebagai parti huhahuha yang menang sorak tetapi minoriti dari dulu hingga sekarang. Di Parlimen dia hanya ada 18 kursi yang secara automatik tidak memiliki kekuatan dalam Parlimen. Jika PM diangkat dari parti minoriti maka dia akan di dikte oleh parti komponen yang lebih kuat. Dia hanya akan menjadi PM boneka yang tidak ada kuasa melaksanakan konsep dan wawasan sendiri dalam membangunkan negara. Jika dia degil dia boleh di makzulkan pada bila-bila masa oleh parti yang majoriti dalam komponen parti kerajaan. Berpijak pada adat, UMNO tak akan berikan ia pada PAS walaupun atas nama Muafakat sekalipun.
3. Andai Pakatan pintu belakang berjaya mereka boleh menjadi PM? Boleh tetapi menurut hemat saya terlalu berisiko mempertaruhkan masa depan negara dengan PM trial and error. Terlalu mentah dan miskin prestasi serta tidak memiliki ciri pemimpin ideal. Teorinya hanya mereka yang kalah PRU 14 sahaja yang akan mendukung komplotan ini.

Mengapa Harus Anwar Ibrahim?

1. DSAI adalah Presiden PKR parti yang majoriti dalam parlimen saat ini. Pemilihan Perdana Menteri adalah bahagian dari sistem demokrasi bukan monarki. PM adalah presiden parti yang menang majoriti dalam PRU.
2. Tidak ada undang-undang yang menghalang DSAI daripada menjadi Perdana Menteri ke-8. Segala fitnah yang memburukkan DSAI mari kita diskusi sampai pukul 3 pagi.. 
3. Berpengalaman dalam kerajaan seperti menjadi TPM, Menteri Pendidikan dan pelbagai NGO dalam dan luar negeri.
4. Mendekati kriteria pemimpin ideal seperti Qawiyun Amin, rekam jejak, jujur, adil, ilmu, wawasan, moral, ketokohan karisma dan menjadikan harta sebagai alat perjuangan.
5. Tidak ada kes rasuah dan salah guna kuasa yang mengayakan peribadi dan kroni serta mencuri duit rakyat berbilion banyaknya selama ini.
6. Tiada siapa yang boleh menafikan baik kawan mahupun lawan bahawa DSAI adalah seorang yang berpengaruh dan mempengaruhi.
7. Memiliki sokongan dari anak muda dengan semangat reformasi dari pelbagai usia dengan semangat perubahan yang belum padam hingga kini. 
8. Sokongan dari pelbagai bangsa dan agama yang tidak berbelah bagi. 
9. DSAI adalah seorang pemimpin yang berjiwa rakyat dan memahami apa permasalahan rakyat terutama soal konsep ekonomi kerakyatan.
10. Golongan rasional juga menyokong DSAI, namun mereka adalah silent majoriti menyokong dalam diam kerana tidak mahu dipeningkan dengan hal politik. Orang seperti ini banyak saya jumpai selama ini. Saya menyifatkan DSAI sebagai calon tunggal saat ini.

Apa Cabaran Anwar Ibrahim Menjadi PM?
1. Orang-orang lama di Malaysia yang ramai tidak suka terhadapnya. Ini kerana mereka termakan propaganda sejak zaman Tun M dulu lagi yang membangun imej buruk secara terancang terhadap DSAI. Kebohongan yang diulang-ulang akan di imani menjadi kebenaran.
2. Pengkhianat dalaman parti yang sanggup menikam dari belakang demi kuasa dan nama.
3. PAS juga sepertinya menggerakkan pengikut untuk tidak menyokong DSAI. Kemarahan mereka pada DSAI kerana dendam dengan kenyataan DSAI yang akan merampas negeri pembangkang pada PRU 15 nanti. Mereka juga marah dengan tuduhan wang 90 juta. Tetapi meminjam kata seorang tokoh mereka hanya pengacau yang tidak punya solusi. Pesan tok guru saya jika tak boleh membangun sekurang nya jangan merobohkan.
4. Golongan yang menikmati korupsi, kolusi, nepotisma tidak suka dengan DSAI kerana akan mengganggu budaya buruk mereka. 

Harapan

Secara peribadi saya berharap semua negara umat Islam seperti Turki yang melahirkan Erdogan pejuang Islam sejati bukan dari parti yang menggunakan nama Islam. Parti Islam di negara umat Islam seperti Mesir dan Indonesia justeru ikut menjatuhkan Habibi dan Mursi sebagai tokoh terbaik umat Islam. Parti yang menggunakan nama Islam juga berjuang menjatuhkan kepimpinan Islamik di Pakistan dan banyak negara.

Menjadi Muslim garam yang tak terlihat tapi terasa lebih baik dari Muslim lipstik yang terlihat tapi tak terasa. Kurang apa sumbangan Tun Mahathir, Anwar Ibrahim pada Islam tetapi mereka tidak menjual Islam. Mereka menghidupkan Islam bukan mencari hidup dari hasil menjual nama Islam. Huhahuha hanya akan menghasilkan menang sorak kampung tergadai..

Mari buka kaca mata kuda untuk berbincang…

Kajang, 25 November 2019

Kyai Adi


BENARKAH APA YANG BERLAKU INI?Oleh : Nizam Aka


5 Anak Syarikat Kerajaan Negeri Kelantan dalam proses penutupan?

1. PROKEL - Urustadbir Perdana Resort, Bangunan di Parking Lama dan Medan Selera Stadium?
*Kuatkuasa 1 Disember 2019*

2. Kelantan Trade Center (KTC) - Urustadbir Hotel KTC dan Dewan serta Bangunan?
*Kuatkuasa 1 Disember 2019*

3. KIJANG KUARI Sdn. Bhd. - Urustadbir Kuari?
*Kuatkuasa 1 Disember 2019*

4. PKINK BINA Sdn. Bhd. - Urustadbir dalam pembinaan perumahan?
*Kuatkuasa 1 Disember 2019*

5. KELMIX Sdn. Bhd. (Anak Syarikat PKINK BINA) - urusan supply bahan mentah pembinaan kepada PKINK BINA (urusniaga sesama sendiri)?
*Berkuatkuasa 1 Disember 2019*

Keseluruhan Staf diberi MSS (Mandatory / Mutual Separation Skim) dengan bayaran maksima 3 bulan gaji?

Anggaran keseluruhan staf hampir 100 org akan hilang pekerjaan..

Dikatakan staff Kijang Kuari Kok Lanas tlhpun mulai mengemaskan brg2 utk keluar drp pejabat itu..
Betulkah Semua Itu?Mohon Wakil Kjaan Ngeri Berikan Penjelasan Yg Sebenar2nya..
Kalau ianya benar,bkn sesuatu yg mengejutkan krana pimpinan ngeri asyik sibuk dgn ceramah2 di pentas politik drp menumpu kpd pentadbiran negeri..
-Padahal DAP tak adapun wakil di Kelantan..

MENGAPA SEWAKTU HAZIQ DIPECAT MELALUI PROSES YANG SAMA, MEREKA DIAM MEMBISU?Apabila Jawatankuasa Disiplin Parti Keadilan mengambil tindakan memecat Ketua AMK Sentubung, Sdr Haziq kerana membuat tuduhan  terbuka terhadap Azmin berkaitan isu rasuah, tiada seorang pun yang mempersoalkan tindakan parti? 

Parti memecat Sdr Haziq mengikut kaedah yang sama seperti parti memecat Ketua Cabang Bera, Sdr Zakaria.  Semua tahu Sdr Haziq dari Tim Azmin namun tindakan tetap diambil kerana tidak adil Haziq membuat tuduhan tanpa asas terhadap Azmin.  Parti tidak memecat Haziq kerana isu semburit yang beliau akui beliau bersama Azmin di dalam bilik di hotel Sandakan itu.  Isu semburit biar pihak Polis tentukan terlebih dahulu.

Sdr Zakaria dipecat kerana ada laporan dan surat dari pihak SPRM.  Meskipun SPRM akhirnya mengaku silap kerana tidak wajar menghantar surat itu kepada parti, namun sehingga kini SPRM masih mengekalkan isi kandungan dan fakta di dalam surat tersebut.  Maka, parti bertindak di atas kandungan dan laporan pihak SPRM itu.

Persoalannya, mengapa apabila Haziq dipecat, mereka yang kononnya menuntut keadilan untuk Sdr Zakaria sekarang membisu?  Adakah kerana mereka seronok Haziq dipecat sebab Haziq menuduh bos mereka?  Mengapa apabila proses yang sama dilakukan terhadap Sdr Zakaria,  baru mereka bersuara tentang keadilan?  

Jelas, parti telah bertindak dengan betul.  Sekarang kita tunggu apakah SPRM akan membuat 'U-Turn"?   Saya yakin Latheefa Koya seorang yang berintegriti. 

WFAUZDIN NS